Ljudi, ovo je dug post pa preskačite ako vam se ne čita. Kraće nisam mogao
Zombiemachine wrote:Ok, ako nisi znao, u tom slučaju evo: Saw je tako nazvan upravo zbog slagalice (ne biš vjerovao, ali naši su ga preveli "Slagalica strave" s razlogom, bar jedanput za promjenu), ali je u isto vrijeme i insinuacija za pilu (koje nije bilo u drugom dijelu, ali zato slagalica jeste [brojevi na zatiljku koje tip reže nožem]). Meni je recimo ta igra riječi bila baš fora dok nisam shvatio da masu njih to uopće ne zna nego da brije na tamo neke pile.
Evo fakat nisam znao, čak mi sada čitava stvar djeluje daleko domišljatije.
Zombiemachine wrote:Poanta je da je malo filmova zaslužilo nastavke, ali Saw trilogija (za sad, bit će ih i više čini mi se) je u prosjeku puno bolja od mnogih "kultnih" serijala. Čovječe kad se sjetim šta je sve radio Jason ili Michael u n-tim nastavcima počnem se smijati. Ono što mene čudi, i to ne samo na ovom forumu, je količina negativnosti fanova naspram novih ostvarenja. Ja razumijem da je svima već pun kurac nastavaka ili remake-ova ali mi svejedno nije jasno kako neko pljuje po filmovima tipa Jeepers Creepers, Wrong turn i sličnima a u isto vrijeme glorificira neke crapove iz 80-ih samo zato što je to "old-school" ili "kult" ili šta ti ga ja znam (ovdje pritom ne mislim na tebe). Jebiga, kao poklonik horrora, čovjek mora gledati dobre strane a ne tražiti nedostatke, jer njih ima skoro svaki.
E jebiga, to je jedna od boljki kojih se teško riješiti. Gotovo je nemoguće realno gledati na neke stvari uz koje čovjeka veže masa uspomena, pogotovo kada se radi o djetinjstvu i prvim doticajima sa horrorima, takve stvari ne mogu biti objektivne.
Često zaboravim da se na ovom forumu raspravlja o kvaliteti horrora unutar žanra pa krenem gledat na neki film općenito što je definitivno moja greška. To je zato jer gledam velikom većinom druge žanrove. Problem je nedostatak kvalitetnih horror filmova a i činjenica da ne gajim prema horror žanru ljubav kao neki ovdje pa ne želim trošiti vrijeme gledajući masu toga u potrazi za dobrim horrorom. Zato imam Horrora koji sa svojim preporukama filtrira stvari vrijedne gledanja.
Zombiemachine wrote:Zapitaj se kako bi reagirao na neke stare, legendarne filmove da ih gledaš danas prvi put?
Istina. Nedavno sam gledao The Crow koji mi je svojevremeno bio pregenijalan da bi sada buljio u ekran dok mi se "OVO ti je nekad bilo dobro?!? Zašto?" vrtilo po glavi. Kontekst u kojem se neki film gleda puno utjeće na dojam o istom.
Zombiemachine wrote:Zato, ako ispada da ja branim svaki drugi prosječni novi horror, to je zato što ja volim određene aspekte i zadovoljavam se njima, u protivnom bi već odavno odustao od cijelog žanra. Jednako je i s glazbom. Dosta mojih prijatelja koji su sada u kasnim 20-ima - ranim 30-ima se čude kako ja još uvijek slušam thrash/death a oni pilaju po Maidenima i Metallici zadnjih 10 godina i tvrde da je sva nova muzika isforsirana. Zato što sam ja u toku. I tako je i kod filma.
Točno. Važno je biti u toku jer promjena ne znači automatski sranje. Kenja mi se kada netko kaže da su Lamb Of God pre-moderni (šta god to značilo), da je Deicide bend koji treba prerasti ili slične pizdarije. Čovjek se treba mijenjati a ne samo ostati na Fear of the Dark zato jer je to nekada bilo kul ali istovremeno i zadržati korijene.
Kod ove ekipa koja sluša samo stare stvari to vjerojatno predstavlja bijeg u mladost kada su radili XY, danas moraju radit, imaju djecu, obaveze, sranja, pa je ta glazba podsjetnik na neko drugo vrijeme. Kao da novo vrijeme ne može sa sobom donijeti i novu glazbu koja je isto tako genijalna.
Zombiemachine wrote:Nikada više neće biti onoga što je postigao Jaws u svoje vrijeme, a da ne govorimo o Texas chainsaw massacre ili Exorcistu. Tako je kako je. Zato su meni dobri filmovi kao što je Wrong turn ili Saw 3. Jest da je sve već viđeno, ali razina ozbiljnosti i nasilja mi je dovoljna da zanemarim razne rupe u priči i glumi. Tu i tamo se pojavi nešto stvarno posebno kao što su uratci Neila Marshalla ali to je sporadično, u međuvremenu treba uživati i u ostalom.
Neil Marshall je čovjek koji otvara jedno novo doba i dao mi je nadu u horror žanr. The Descent je toliko dobar da zasjeni veliku većinu horrora u zadnjih nekoliko godina. Tu je i Rob Zombie koji je pravi znalac i mogao bi napraviti još nešto kvalitetno. Možda vrijeme pravi velikana tek dolazi. Jaws je bio šok, onda onda je nasilje na televiziji postalo normalna stvar pa je sada vrijeme za novi šok. Iskreno se nadam da dolazi
Zombiemachine wrote:Kad vukodlak umre i postane zombi pa se onda za vrijeme punog mjeseca transformira, da li ga se može ubiti samo srebrnim metkom u mozak ili ima i drugi način?
Vjerojatno se prvo pretvori u čovjeka pa tek onda u zombija. Ako ne, odsjecanje glave bi trebalo riješiti problem samo tako