Saw IV

Mjesto za horore iz novog milenija.
Post Reply
Unreal

Post by Unreal » 29 Oct 2007, 16:37

Ja mislim da Saw 4 ne zaslužuje biti na prvom mjestu 8)

FilmTV

Post by FilmTV » 29 Oct 2007, 17:22

Dragonrage wrote:Rekoh ti što sam očekivao...otvaranje barem od 30 mil.$...ovako mi to loše izgleda (u dva tjedna nije povratio budžet 32 mil.$, zarada 27 mil.$)...iako će zasigurno film prijeći brojku od 50 mil. $ u kinima...
Pa očekivao si previše ;)
Dragonrage wrote:Dok je Saw IV koji je navodno koštao 10 mil.$ itekako se dobro otvorio...samo u prvom vikendu je zaradio duplo više od uloženog...32 mil.$.
Ne možeš mjeriti film koji raja čeka cijelu godinu i čiji su serijali zaradili masu novaca sa nečim novim. Spidermanu 3 treba daleko manje reklame nego nekom novom superheroju u prvom djelu serijala.

Uostalom, otvorim Yahoo mail a tamo banner za Saw, čitam Yahoo News i tamo banner za Saw, ... 30 Days of Night nisam naletio na niti jednom mainstream sajtu. Lova za marketing je izuzetno važna.
Dragonrage wrote:Iako tu uveliku ulogu naravno igra i ovo što je Boby rekao...Saw ima hordu fanova...ali opet, imao je vjerojatno i 30 nights strip...
To je minus, 99% strip ekranizacija je govno i zato će fanovi stripa obično preskočiti film, barem dok ne čuju reakcije a to znači ako je film dobar gledanost u kasnijim tjednima i genijalnu DVD collector's edition prodaju.
Dragonrage wrote:Gledao sam dokumentarac gdje su ti producenti pričali po čemu se gleda uspjeh filma na kino blagajnama...prvi vikend je najvažniji...ako se film loše otvori, jako teško da će se taj rezultat popraviti...iako naravno uvijek postoje iznimne...
Slažem se, ali s ovom zaradom mislim da se radi o uspjehu. Propasti na kino blagajnama su filmovi koji ne pokriju ni blizu šta je uloženo a ne filmovi koji pokriju i koji će još opako zaraditi.

Po toj logici ako film košta 100 milijuna i digne u prvom vikendu 50 milijuna onda je propao.

Ukratko, ja bi volio snimiti ovako "neuspjeli" film :)

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Oct 2007, 09:36

FilmTV wrote:
Dragonrage wrote:Rekoh ti što sam očekivao...otvaranje barem od 30 mil.$...ovako mi to loše izgleda (u dva tjedna nije povratio budžet 32 mil.$, zarada 27 mil.$)...iako će zasigurno film prijeći brojku od 50 mil. $ u kinima...
Pa očekivao si previše ;)
Dragonrage wrote:Dok je Saw IV koji je navodno koštao 10 mil.$ itekako se dobro otvorio...samo u prvom vikendu je zaradio duplo više od uloženog...32 mil.$.
Ne možeš mjeriti film koji raja čeka cijelu godinu i čiji su serijali zaradili masu novaca sa nečim novim. Spidermanu 3 treba daleko manje reklame nego nekom novom superheroju u prvom djelu serijala.

Uostalom, otvorim Yahoo mail a tamo banner za Saw, čitam Yahoo News i tamo banner za Saw, ... 30 Days of Night nisam naletio na niti jednom mainstream sajtu. Lova za marketing je izuzetno važna.
Dragonrage wrote:Iako tu uveliku ulogu naravno igra i ovo što je Boby rekao...Saw ima hordu fanova...ali opet, imao je vjerojatno i 30 nights strip...
To je minus, 99% strip ekranizacija je govno i zato će fanovi stripa obično preskočiti film, barem dok ne čuju reakcije a to znači ako je film dobar gledanost u kasnijim tjednima i genijalnu DVD collector's edition prodaju.
Dragonrage wrote:Gledao sam dokumentarac gdje su ti producenti pričali po čemu se gleda uspjeh filma na kino blagajnama...prvi vikend je najvažniji...ako se film loše otvori, jako teško da će se taj rezultat popraviti...iako naravno uvijek postoje iznimne...
Slažem se, ali s ovom zaradom mislim da se radi o uspjehu. Propasti na kino blagajnama su filmovi koji ne pokriju ni blizu šta je uloženo a ne filmovi koji pokriju i koji će još opako zaraditi.

Po toj logici ako film košta 100 milijuna i digne u prvom vikendu 50 milijuna onda je propao.

Ukratko, ja bi volio snimiti ovako "neuspjeli" film :)
A gle...djelomično si u pravu a opet i nisi...
Istina...možda sam ja previše očekivao, ali opet smatram da sam za to imao razloga...daleko do toga da 30 Days of Night nije imao dobru reklamu...recimo na darkhorizons.com je cijela pozadina na naslovnoj strani bila tjedna dana prije filma u znaku 30 Days of Night, na rottentomatoes.com su se vrtjeli banneri, a bilo je tu i još drugih stanica...
Uz to tu su i relativno dobre kritike koje su popratile film tipa "najstrašniji horror ikada snimljen" i sl. Naravno...to je pomalo smiješna izjava, ali opet...kad se to pročita na par različitih sajtova, u sličnom obliku, interes za film poraste...
Po meni to što se radi o strip ekranizaciji nije nipošto bio minus, jer strip ekranizacije koliko god neke bile loše su izuzetno gledane...pogledaj samo rezultate dosadašnjih strip ekranizacija (Spuiderman, FF4, Ghost Rider itd.), a ovo pored svega toga nije običan strip, tipa nešto iz kuhinje marvela i sl., već nazovimo to "underground" strip koji ima više umjetničku vrijednost nego komercijalnu, tipa V for Vendeta ili Sin City, a takvi stripovi imaju svoju publiku. Samo sad je tu problem što je broj te publike ograničen u odnosu na recimo jednog Spidermana...ali opet daleko do toga da oni neće ići pogledati film...
Ne znam...ako prođe broju od barem 70 mil$ u kinima, onda mogu reći da je film uspio na kino blagajnama...ovako je to za mene neuspjeh...ili u najmanju ruku polovičan i razočaravajući uspjeh...ovisi kako se gleda na to... (po meni je do sada ovaj film trebao već prijeći 50 mil.$)

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 30 Oct 2007, 10:57

Dragonrage wrote:Istina...možda sam ja previše očekivao, ali opet smatram da sam za to imao razloga...daleko do toga da 30 Days of Night nije imao dobru reklamu...recimo na darkhorizons.com je cijela pozadina na naslovnoj strani bila tjedna dana prije filma u znaku 30 Days of Night, na rottentomatoes.com su se vrtjeli banneri, a bilo je tu i još drugih stanica...
ma te stranice i nisu neki veliki faktor - i sam znaš da te sajtove prate ljudi koji vole žanr, tako da sigurno idu gledati u film u kino, nevezano za sve. Ovo oko Saw sam stvarno vidio da je na brdo mainsream sajtova išlo, a možeš misliti i što su radili u print magazines, novinama etc. Uostalom samo to što je 4 dio iznimno uspješnog serijala je jebeno velika stvar.

FilmTV

Post by FilmTV » 30 Oct 2007, 13:24

HorrorHR wrote:
Dragonrage wrote:Istina...možda sam ja previše očekivao, ali opet smatram da sam za to imao razloga...daleko do toga da 30 Days of Night nije imao dobru reklamu...recimo na darkhorizons.com je cijela pozadina na naslovnoj strani bila tjedna dana prije filma u znaku 30 Days of Night, na rottentomatoes.com su se vrtjeli banneri, a bilo je tu i još drugih stanica...
ma te stranice i nisu neki veliki faktor - i sam znaš da te sajtove prate ljudi koji vole žanr, tako da sigurno idu gledati u film u kino, nevezano za sve. Ovo oko Saw sam stvarno vidio da je na brdo mainsream sajtova išlo, a možeš misliti i što su radili u print magazines, novinama etc. Uostalom samo to što je 4 dio iznimno uspješnog serijala je jebeno velika stvar.
HorrorHR je to dobro napisao. Pogledaj recimo reklamiranje na nekom horror sajtu - to je neznatna publika u odnosu na Yahoo gdje reklamu vidi par milijuna ljudi. Osim toga, Saw je toliko već poznat da se ne može mjeriti sa jednim novim horrorom.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Oct 2007, 13:45

FilmTV wrote:
HorrorHR wrote:
HorrorHR je to dobro napisao. Pogledaj recimo reklamiranje na nekom horror sajtu - to je neznatna publika u odnosu na Yahoo gdje reklamu vidi par milijuna ljudi. Osim toga, Saw je toliko već poznat da se ne može mjeriti sa jednim novim horrorom.
Nije meni niti bila namjera uspoređivati ta dva naslova, već samo ukazati na uspjeh jednog i (ne)uspjeh drugoga...iako je razlika u zaradi jednog i drugog mizerna...a i ovi sajtevi koje sam ja nabrojano nemaju veze isključivo samo sa horror žanrom, već filmski sajtevi koji često posjećivani od raznolike publike...dapače...rottentomatoes se dosta citira u raznoraznim recenzijama, pošto na tom sajtu na jednom mjestu objavljuju gotovo sve kritičarke recenzije sa raznoraznih drugih sajteva i filmskih časopisa...

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 30 Oct 2007, 13:52

Prvo mjesto horrora na box officeu u opening vikendu nije nikako neuspjeh.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Oct 2007, 14:04

HorrorHR wrote:Prvo mjesto horrora na box officeu u opening vikendu nije nikako neuspjeh.
govorim o 30 days...

FilmTV

Post by FilmTV » 30 Oct 2007, 14:27

Dragonrage wrote:
FilmTV wrote:
HorrorHR wrote: ma te stranice i nisu neki veliki faktor - i sam znaš da te sajtove prate ljudi koji vole žanr, tako da sigurno idu gledati u film u kino, nevezano za sve. Ovo oko Saw sam stvarno vidio da je na brdo mainsream sajtova išlo, a možeš misliti i što su radili u print magazines, novinama etc. Uostalom samo to što je 4 dio iznimno uspješnog serijala je jebeno velika stvar.
Nije meni niti bila namjera uspoređivati ta dva naslova, već samo ukazati na uspjeh jednog i (ne)uspjeh drugoga...iako je razlika u zaradi jednog i drugog mizerna...a i ovi sajtevi koje sam ja nabrojano nemaju veze isključivo samo sa horror žanrom, već filmski sajtevi koji često posjećivani od raznolike publike...dapače...rottentomatoes se dosta citira u raznoraznim recenzijama, pošto na tom sajtu na jednom mjestu objavljuju gotovo sve kritičarke recenzije sa raznoraznih drugih sajteva i filmskih časopisa...
Pazi, jednostavno je. Ako skupiš mjesečnu publiku svih tih sajtova ne dobiješ 1% posjete koju ima Yahoo! Mail sa svojih 100+ milijuna korisnika.

Vidjeti ćemo koliko će film zaraditi u finalu, po meni je već sada uspjeh, po tebi nije. Nećemo se složiti dok ne prođe neko vrijeme iako mislim da ćeš za par mjeseci biti u krivu ;)

Sve u svemu, nisam ga još gledao i iskreno me boli kurac koliko će zaraditi, nikada ne gledam film radi box officea, dapače, što bolje prođe to ispadne veće govno, barem u 95% slućajeva.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Oct 2007, 14:40

FilmTV wrote:Vidjeti ćemo koliko će film zaraditi u finalu, po meni je već sada uspjeh, po tebi nije. Nećemo se složiti dok ne prođe neko vrijeme iako mislim da ćeš za par mjeseci biti u krivu ;)

Sve u svemu, nisam ga još gledao i iskreno me boli kurac koliko će zaraditi, nikada ne gledam film radi box officea, dapače, što bolje prođe to ispadne veće govno, barem u 95% slućajeva.

Kao što rekoh...ako prođe brojku od 70-ak mil.$, onda ću mu priznati uspjeh na kino blagajnama...sve ispod toga tretiram kao "neuspijeh" jer osobno, a vjerujem da ima još takvih, sam očekivao više...iako naravno...niti ja ne gledam film zbog zarade...

GreenHornet

Post by GreenHornet » 30 Oct 2007, 15:03

joj,meni se taj "serijal" sw ne sviđa uopce...jos nisam upoznao osobu koja je to rekla ali eto... :)
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

FilmTV

Post by FilmTV » 30 Oct 2007, 15:11

GreenHornet wrote:joj,meni se taj "serijal" sw ne sviđa uopce...jos nisam upoznao osobu koja je to rekla ali eto... :)
Evo sada znaš još jednog. Sve osim prvog dijela mi je bezvrijedno.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Oct 2007, 15:17

FilmTV wrote:
GreenHornet wrote:joj,meni se taj "serijal" sw ne sviđa uopce...jos nisam upoznao osobu koja je to rekla ali eto... :)
Evo sada znaš još jednog. Sve osim prvog dijela mi je bezvrijedno.
Ubrojite tu i mene...s tim da je meni i prvi onako osrednji...par dobrih ideja na papiru ali spojenih u osrednji film sa efektnim ali blesavim krajem...

Vorador

Post by Vorador » 30 Oct 2007, 15:19

Uh. Ja trojku još nisam ni gledao ali prva 2 su mi OK. Ne baš pregenijalni ali čisto OK. Za trojku se priča da je smeće a i kopja koju imam je snimana u kinu pa mi se ne gleda.

john_constantine

Post by john_constantine » 30 Oct 2007, 15:27

prvi put mi je baš bio cool, ali drugi put kada sam znao obrate, nekako loša gluma i rupe u radnji.
Michel puši karu.

Post Reply