pazite bit je reci samo jedan.znam da je tesko,ali pokusajte izdvojiti samo jedan koji smatrate bas ono svojim hororom..a ispod mozete dodati jos neke,naravno uz komentar zasto su vam ti dragi..pa mozda i mene zainteresujete za iste da ih pogledam,posto vidim da ste debelo ispred mene u ovom meni dragom zanru
1.halloween:film je genijalan u svakom pogledu!odlicna gluma,odlicna rezija,odlicna muzika i odlicna atmosfera!+film koji je dao ideje mnogim filmovima poslije njega!i naravno prvi moj horor kojeg sam gledao
egzorcist:isto vrijedi i za egzorcist -odlicna rezija,gluma,muzika i atmosfera+ovaj film sam prvi puta gledao 99 i nisam vjerovao da se nesto tako moglo napraviti 73!!!
teksaski masakr motornom pilom:mislim da mi je ovo najstrasniji horor koji sam gledao!stvarno jedna ogromna bolest vlada filmom
stavicu jos dva koja su vise SF ali imaju dodira sa hororom a to su:
the thing:dovoljno je reci karpenterov film i da se odmah zna da je atkosfera u filmu odlicna a isto tako i rezija koja u filmu jako podsjeca na kaubojske filmove ali to mu bas i daje draz!
alien ili kako su ga kod nas u staroj jugi preveli osmi putnik:koliko je samo filmova poslije njega radjeno na isti kalup-bruka..ali ni jedan mu se nije priblizio!!!+jedan od rijetkih filmova cija prva tri nastavka su odlicni!!!prvi mi je najbolji zbog atmosfere,nije previse nabudjen bas film kakav volim,drugi je isto dobar ali vidi se kameronov rad ipak ga je dosta komercijalizovao ali dobar je i on.a i treci rezija onog francuza nije za baciti isto odlican film!cetvrtog se stvarno ne mogu sjetiti