Gotski HORORI...

Razgovori ugodni o horor temama
Wendigo

Post by Wendigo » 30 Dec 2006, 11:50

mislim da bi se ekranizacije Poeovih djela kao npr: Pit and the Pendellum, Fall of the house Usher i Mask of the Red Death mogle svrstati pod Gothic Horror.

Impaler

Post by Impaler » 01 Jan 2007, 00:42

pogledao sam neki dan ponovo prva dva filma:
i ash je imao pravo za river's edge, (a sta ces valjda su se vremena promjenila, ili sam ja zaboravio film, nije mi se dalo cak ni gledat film do kraja)
dok za Dead man i dalje stojim iza toga da film ima nesto goticko u sebi.
(film ima smrt, poeziju, crno bijelu tehniku , zenu sa ruzama, sta bi vi htjeli?)
NO FATE

Din Tah

Post by Din Tah » 01 Feb 2007, 15:06

Miris krvi nakada, zaista zna biti sladak kao smijeh!

Din Tah

Post by Din Tah » 01 Feb 2007, 15:08

Wendigo wrote:mislim da bi se ekranizacije Poeovih djela kao npr: Pit and the Pendellum, Fall of the house Usher i Mask of the Red Death mogle svrstati pod Gothic Horror.
Mozda i Poeov "Crni macak"?!

Din Tah

Post by Din Tah » 01 Feb 2007, 15:33

Strah, paradox nad onim sto je nepoznato! Strah od neceg nepoznatog i superiornijeg od nas...
mislim da je to ono sto horrori pokusavaju prikazati ili pak ljudsku zudnju za besmrtnosti, moci nad necijim umom i hrpa tih sranja! bilo kako bilo, horrori ce uvijek biti interesantniji od, AjME MENI, romanticnih sranja, zalopojki..................

Din Tah

bla bla bla

Post by Din Tah » 01 Feb 2007, 16:07

Gotika U horror mlifovima?
Uvijek sam to zamisljao sa puno krvi, poezije, strasti, sexa...
Nekako me nadahnulo da tak pocnem ziviti.
Tama, anxioznost, misticnost, strah, KRV, blood barovi...
A sto se filmova tice, Slozio bih se sa Wendigom! Edggar allan Poe, kralj morbidnosti!!!!!!!!!!!!!
Din Tah

old school fan

Post by old school fan » 02 Jul 2007, 14:05

Čudno kako ovdije nije ama baš nitko spominjao universalove horore iz tridesetih, jer kad se govori o ghoticu nitko nije bolje to radio od universal studija. A drugo zlatno razdoblje je bilo definitivno šezdesetih.

Po m meni gotički horor ise definira po ovome:

gotički dvorci

gotički podrumi

stara srednjovijekovna vrata( koja uvijek pri otvaranju škripe, al škripe)

puuuuuuuuuuno paučine

groblja sa pomalo naherenim križevima

puuuuuuuuuuno magle

životinje: štakori, pauci, šišmiši

pun mijesec

grmljavina

i još dosta stvari. Klasični primijeri ovoga što sam naveo imaju čistokrvni gotički filmovi kao The mark of the vampire,
The bride of Frankenstein, The wolfman........uključujuči dakako i hammerova kasnija ostvarenja.

jigsaw

Post by jigsaw » 02 Jul 2007, 16:18

Ako po tome svemu gledaš da je gotički horor onda ima jako puno takvih horrora... :wink:

old school fan

Post by old school fan » 04 Jul 2007, 14:43

Pitanje za HorrorHr. Upravo sam pogledao trailere za Mill of the stone women i Curse of Crying Women. Čini se zanimljivo, pa ako može još neka dobra preporuka u tom stilu(gotika, šezdesete, talijanski) :shock:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 04 Jul 2007, 22:23

old school fan wrote:Pitanje za HorrorHr. Upravo sam pogledao trailere za Mill of the stone women i Curse of Crying Women. Čini se zanimljivo, pa ako može još neka dobra preporuka u tom stilu(gotika, šezdesete, talijanski) :shock:
Pogledaj Kill Baby Kill od Bave, davno sam gledao neki loši DVD (nabavih novi u međuvremenu) ali znam da je atmosfera bila genijalna...

Post Reply