Remek-djelo je sasvim subjektivna stvar i nema veze s tim da li je film sniman amaterski, šta god da to tebi značilo. Evo kao primjer, "Katok i skripka" kojeg je radio Tarkovsky dok je još bio student je definitivno amaterski film pa ga opet mnogi smatraju remek djelom.Boby wrote:Filmovi koje si naveo, ak se ne varam nisu amaterski snimani. To kaj su jeftini je sasvim druga stvar.
Da, u amaterskom filmu redatelj sjedi na podu, glumci trče okolo vrišteći a scenarij nije kreativan jer je amaterski. Logika i pol. Možda je po tebi definicija amaterskog filma nešto što Čeh snima na ljetovanju ali to ne znači da je to ispravnoBoby wrote:U njima imaš redatelja za svojom stolicom, glumce koji glume, scenarij koji je rezultat kreativnosti.
Jedno je da se tebi film ne sviđa što apsolutno imaš pravo reći, ali pljuvati radi toga amaterske filmove je nepotrebno.
Da, mogao sam ja biti prvak u skoku u dalj ali nisamBoby wrote:Blair Witch je sniman na način kojim bi ga svatko od nas na ovom forumu mogao snimiti. Slobodno tresi kameru jer se time pridodaje vjerodostojnosti, slobodno glumataj i zafrkavaj se jer tim ne djeluješ kao da glumiš već si stvarna osoba.
A za mene je to odličan primjer vrhunskog marketinga koji je autorima donio strašne novce. Povezivati marketing sa filmom i na temelju toga ocijeniti film je čista glupost. To je isto kao da ja kažem da mi se ne sviđa plakat za Spidermana 3 i da je zato film govno.Boby wrote:Drugim riječima, svakome je moglo pasti napamet da pozove tri prijatelja i s njima iscenira (ne odglumi) događaj koji bi se gledateljima trebao prodati kao stvarno zbivanje; a onda razglasiti na internetu da je to izgubljena autentična snimka. To za mene nije remek dijelo već jeftina prijevara