Punisher - rođen
Rođen - ovo je prvo od tri poglavlja u ovoj prvoj strip knjizi, i svako to poglavlje ima i nekoliko podpoglavlja koje neću zasebno recenzirati već odmah čitavo poglavlje. Stvarno se brzo čita, ma ljudi moji ovo me odmah kupilo i oduševilo. Taj kaos koji se događa na svakoj stranici, a 'Rođen' prati Franka Castlea za vrijeme rata u Vijetnamu gdje je on narednik te jedne satnije. Kad krenu pucnjave, eksplozije, krv, kao da čujem te pucnjave tako je dobro napravljeno. Frank je brutalan jer uskoro će postati ono što on je, Punisher. Ona jedna slika kada dođu po njega, a on jedini živ, sav krvav - krvavih očiju mislim to je to, od toga nema dalje. Čitava psihologija njegovog uma pa oni unutarnji monolozi ma fantastično. Oduševilo me ovo. Znao sam da je ovo jako cijenjeno, ali ovako dobro uh... Znači, čak 7 strip knjiga ima Punisher, baš kao i Hellboy. Družit ćemo se Punisher i moja malenkost, idemo samo jako.
5/5
U početku - odmah na početku ovog broja vidimo kako Punisheru umiru žena i dijete i taj bijes odlazi prema mafijašima gdje učini prebolestan masakr nad njima kako je samo uletio u onu vilu. No, unajmili su ga jedni ljudi za koje se ispostavi da je jedan bio CIA, a drugi njegov "prijatelj" iz Vijetnama koji ga opet želi regrutirat pa se Frank našao između CIA i mafije koja ga sad lovi. Vrhunski broj, ovo je krvavo da krvavije ne može biti, a tek je početak što me samo čeka auuuuu. Opet izvrstan kraj, a sad zadnji broj u knjizi o Ircima. I da, onaj mafijaš stariji kako se borio protiv Punishera do kraja, stvarno ga je bilo teško ubiti iako je Punisher dosta snažniji, ali ovaj je bio isto luuuuud.
5/5
Irska kuhinja - evo nas i kod ludih Iraca. Punisher sjedi u jednom kafiću kad se odjednom dogodi eksplozija koju naravno on preživi, ali ga to razljuti i ide u rat protiv Irskih bandi koje se međusobno kolju. Punisher surađuje sa jednim likom koji mu pomaže oko toga, pogotovo u nabavci oružja hehe. Ima stvarno dobrih likova osim Punishera kao onaj crnac sa dreadlocksima Maginty koji je luuuuud, a tek onaj starac koji se riješava tijela. Ima i nekih fora antiklimatskih scena koje volim vidjeti jer te iznenade.
4.5/5
OCJENA ZA PRVU KNJIGU -
4.8
I tako je ovo putovanje krenulo. Uh, što me samo sve čeka. I pohvale za Fibru stvarno vrhunsko izdanje sa dosta dodataka, objašnjenja od Ennisa kako je sve počelo i još slike koje je na kraju stripa stavio iz Vijetnama

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"