Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Wendigo

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Wendigo » 29 Sep 2012, 16:07

dredd (2012)

fakjea 4/5 :D
kasnije napišem koju, neda mi se sad..

Sammy

Post by Sammy » 29 Sep 2012, 17:26

The Artist (2011) - Simpatičan i naravno poseban, ali ništa više od toga, jako jednostavan. - 7/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Michel

Post by Michel » 29 Sep 2012, 18:44

Zadro wrote:
Michel wrote:Zašto te točno zanima?

Radim kao farmer :zubifale: al ozbiljno. Imam svoje malo imanje pa imam nešto novaca od mlijeka, domaćih jaja. Gdje smo sad došli na ovoj temi :lol:
Zanimalo me gdje nađeš vremena za tolko filmova.
Aha :D

Iskorištavam vrijeme koliko god mogu. Ko zna kako će biti kasnije i hoću li uopće imati vremena pa sada uživam.

The 39 Steps (1935) - bio jučer na hrt-u 3 pa pogledao. Odličan špijunski triler o čovjeku koji se nađe na meti špijunske organizacije. Hitchcock je stvarno genijalac. Sviđa mi se kako koristi žene u ovom filmu. Zadnja scena je prenapeta kada sve saznajemo gdje je i sami film počeo. Nikad nisam gledao njegov film i 30-ih, a ovo je bio odličan uvod.

8========-o/8==========o (8.5/10)

Bio je i Chaplin nedavno na hrt-u, ovaj film http://www.imdb.com/title/tt0012349/ skinuo ga pa kasnije gledam. A i kratko traje.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Josef K

Post by Josef K » 29 Sep 2012, 18:56

Drago mi je da nisam jedini ovisnik o HRTu 3.

Michel

Post by Michel » 29 Sep 2012, 20:24

Ja sam prezadovoljan sa cijelim programom. Od filmova pa sve do obrazovanih emisija :supz:

olio

Post by olio » 29 Sep 2012, 20:41

hrt3 je super
prvi put u zadnjih 3-4 godine da gledam tv

callac

Post by callac » 29 Sep 2012, 21:11

Michel wrote:
Zadro wrote:
Michel wrote:Zašto te točno zanima?

Radim kao farmer :zubifale: al ozbiljno. Imam svoje malo imanje pa imam nešto novaca od mlijeka, domaćih jaja. Gdje smo sad došli na ovoj temi :lol:
Zanimalo me gdje nađeš vremena za tolko filmova.
Aha :D

Iskorištavam vrijeme koliko god mogu. Ko zna kako će biti kasnije i hoću li uopće imati vremena pa sada uživam.

The 39 Steps (1935) - bio jučer na hrt-u 3 pa pogledao. Odličan špijunski triler o čovjeku koji se nađe na meti špijunske organizacije. Hitchcock je stvarno genijalac. Sviđa mi se kako koristi žene u ovom filmu. Zadnja scena je prenapeta kada sve saznajemo gdje je i sami film počeo. Nikad nisam gledao njegov film i 30-ih, a ovo je bio odličan uvod.

Bio je i Chaplin nedavno na hrt-u, ovaj film http://www.imdb.com/title/tt0012349/ skinuo ga pa kasnije gledam. A i kratko traje.
znači sad znamo točno da si ti Info! ajd!
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Michel

Post by Michel » 29 Sep 2012, 21:26

Znali ste to i prije :zubifale:

Sammy

Post by Sammy » 30 Sep 2012, 20:17

2012 (2009) - Prepatetično, likovi šablonski, predugo trajanje, ali barem su zanimljive scene uništenja, a samo to sam i očekivao od ovog filma. - 6/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Wendigo

Post by Wendigo » 30 Sep 2012, 23:32

el laberinto del fauno (2007)

ne znam zašto sam ga tek sad pogledao. uglavnom, genijalan film genijalnog del tora. 4/5

Sammy

Post by Sammy » 01 Oct 2012, 23:02

Ljudožder vegetarijanac (2012) - Nije loše za hrvatski film, odličan prikaz bolnice, nemoralnog ginekologa i radnih odnosa, ali je na kraju ostao nedorečen i ne bi se bunio da je duži za kojih pola sata. - 7/10

Michel

Post by Michel » 02 Oct 2012, 00:38

The Kid (1921) - Chaplinovo remek djelo. Chaplina sam gledao davno na hrt-u kad su ga puštali. Imao sam možda 10, 11 godina tako da se jedva sjećam, ali znam da sam samo buljio u ekran :zubifale: ovdje se radi o beskućniku (Chaplin) i jednoj majci koja ima sasvim sporednu ulogu, ali ono glavno je da odbaci malog bebača i Chaplin naiđe na njega te se počinje brinuta za njega. Gledamo kako prolaze godine, kako preživljavaju. Prepun simpatičnih trenutaka, emocija, suza, zabava. Baš lijep film. Jedva čekam pogledati njegove najpoznatije filmove.

Touch of Evil (1958) - Wellesov noir film. Bio na hrt-u 3 pa pogledao. Ovo je jedan od onih rijetkih klasika koji me nije oduševio. Radi se o jako kvalitetnom filmu, ali ne me skroz dobio na svoju stranu. Uglavnom, ovo je tipičan noir film i sve sadrži što bi trebao imati. Privatnog detektiva, dvije vrste ljudi koji ratuju. Nestale osobe, ubojstva. Zanimljiv je iako mi je trebalo dobrih 40-ak minuta da se ufuram u film. Ima jedna fatnastična scena kada Wellesov lik
SpoilerShow
ulazi u sobu i ubija tipa , zadavi ga, a ženska spava na krevetu. Sjajna, napeta scena.
i baš se vidi kakav je Welles majstor s kamerom. Oni kosi kadrovi. Pa kada lika snima odozdola pa izgleda puno veći i zastražujuće. Majstor.

8=======-o/8==========o (7.5/10)

Blood Simple. (1984) - debitantski film braće Coen. Volim ih kao redatelje. Za mene možda i najbolji unazad 25 godina iako je o tome nezahvalno pričati pošto ima mnogo odličnih redatelja u tom razdoblju. Film je vrh!!! Radnja je obična, barem na prvi pogled. Radnik spava sa ženom od šefa te on sazna za to. Unajmi privatnog detektiva (isto ima crte noir filma) da istraži sve to. Radnja krene obično, ali uopće nisam očekivao da će film ići u takvim smjerovima. Odlično režiran i film ima stvarno neku čudnu, ali jebeno dobro atmosferu. Čitam kako neki svrstavaju ovo i u horor. Ne bih rekao, ali ima nešto opako i brutalno u sebi. I par scena su lijepe posvete Hitchcocku.

8=========o/8==========o (9/10)

elrania

Post by elrania » 02 Oct 2012, 03:57

oho! touch of evil pustili! vrhunski film. vidjela sam da bi it happened one night trebao biti uskoro (il je bio?) te bih ga preporučila.

ot: The Vanishing (1988) - nešto mi je počelo faliti nakon otprilike polovice filma da bude jednako dobar kao i kada je krenuo. uvod je čista jednostavnost s dozom neugode da se naslute događaji koji slijede, a upravo u tome je ljepota. povezanost s likovima, ako im se prepusti, je tako lijepo ostvariva tada što je za ovakav film od poveće važnosti. radnja se nastavlja jednako lagano bez ikakve fantastike, forsanja drame i ubacivanja intenzivnih scena, a pred kraj se otkriva kako se što dogodilo te do samog se kraja ne zna što je bilo i eto još jedne ljepote.
nažalost, kako sam napisala, podbacio je u jednom dijelu izgubivši svoju melankoliju koja se pretvorila u onu neželjenu sporost, a privrženost likovima je u mom slučaju izblijedila jednako kao i dotadašnja napetost. način kako je film započeo nadmašuje to kako se privodio kraju i zaista šteta, jer mi se činilo da bi ovo moglo biti nešto odlično, no bilo je samo dobro.

Slacker (1991) - nisam mogla, nije išlo. :? jako me zainteresirao kad sam pročitala tu o čem je riječ, znala sam što me čeka i to mi je bilo super zanimljivo, no postao mi je strašno naporan. htjela sam ga odgledati do kraja zbog tog pristupa u snimanju i prebacivanju s priča što mi je bilo genijalno, ali nakon 40ak min se gasio...

... možda zbog vlastith problema da inače slušam što (random) ljudi imaju za reć?

Asfodel

Post by Asfodel » 02 Oct 2012, 09:55

The Cracks - kako dobra trilerasta drama :) Ne znam čemu tako niska ocjena.. taman da nema nikakvu priču ovo samo po segmentima vremena, mjesta i opijajuće glazbene podloge treba imati sedmicu ko iz puške
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Josef K

Post by Josef K » 02 Oct 2012, 13:14

elrania wrote:oho! touch of evil pustili! vrhunski film. vidjela sam da bi it happened one night trebao biti uskoro (il je bio?) te bih ga preporučila.
Bio je :D
Meni je Touch of Evil uz The Woman in the Window najbolji noir, a možda i film općenito. U top 10 sigurno.

Post Reply