Digitalna televizija

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
john_constantine

Digitalna televizija

Post by john_constantine » 16 Oct 2010, 20:26

Ok, da malo popričamo o tome. Moram reći da nisam uopće zadovoljan time. Ok, slika je kvalitetna, bar tako drugi govore. Meni je ista kao i prije. Teletekst je užasno loš. Mislim, tako smanjen da bi trebao imati maksimalnu dioptriju da bi mogao što uopće pročitati. A da ne pričam o tome kako daljinski loše reagira, pa je potrebno izbliza pritiskati brojeve i to do kraja. I moliš Boga da uopće prihvati taj broj... ako zajebeš, sve iznova.
Tv vodič je sranje. Već sada prije pet minuta u 20 sati pogledam info i pokazuje kraj programa na novi tv. WTF? Ono, vrijeme 00:03... Ili su loše informacije ili teletekst krivo pokazuje. Sada, tv vodič kaže da će biti samo jedna epizoda sinova anarhije danas, a teletekst vodič da će biti normalno kako u jutarnjem piše. Pa kome sada vjerovati? Previše su vremena imali da bi dozvolili takvu nepripremljenost i nebuloze...
Treće - prijamnik. Imam ovaj prijamnik koji nema snimanje, i bar radi solidno. Ali drugi koji ima mogućnost snimanja, prvo se tako smrzavalo da ga je trebalo isključiti iz struje. Pa smo ga odnijeli na popravak i zakasnili 3 - 4 dana, jer da smo odnijeli u roku od 8 dana, dobili bi novoga. Koštao je 400 kn, i sada reklamacija i ta sranja. I nabavili smo od istoga novi model. Ok, sada radi snimanje, ali opet se zna dogoditi da se smrzne...
A mene sada hebe što imam televizor za samo jednim SCART izlazom, pa više ne mogu igrati na ps2. Nema smisla mijenjati jer će se na kraju sve oštetiti, tako da ostaje štednja za novi tv. Ali mislim, stvarno, ta digitalna televizija je takvo sranje.
Imam par novih programa i konačno novu tv. Nova tv, čim okrenem, samo reklama i sapunice. Ćakovska tv, WTF? Varaždinska tv, WTF? Kapital network? sranje na kvadrat. Odnosno, na programu i dalje sve u kurcu zbog čega sam odustao od televizije...

Da čujem vaša mišljenja. :kokicarenje:
Michel puši karu.

Bub

Re: Digitalna televizija

Post by Bub » 16 Oct 2010, 20:38

Zato sam ja na b.net-u i još uvjek se nisam prebacio na digitalno jer mi odogovara ovih 40ak programa analognih, ionako ne gledam puno televizor, a nagovarali su me...evo vam besplatan receiver i dobite još toliko programa bla bla....ne treba.

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Oct 2010, 20:47

kolika je pretplata na B - net?
Michel puši karu.

Bub

Post by Bub » 16 Oct 2010, 20:52

john_constantine wrote:kolika je pretplata na B - net?
Ja ti imam 2D paket internet + tv, to ti je 160,30kn. Ali moraš si kupiti modem od njih ili uzet u najma, ja sam uzeo modem u najam pa plaćam 183,49kn. Sad ne znam kolika je preplata same telke i da li uopće imaš u opciji uzet analogno, svi moraju sad imati digitalno, ali ja nisam htio i ostavili su mi ovako pošto sam njihov korisnik još kad su bili DCM. :?

Ašow

Post by Ašow » 16 Oct 2010, 22:11

Fuck TV.
Moje misljenje.
--------
Last.fm

metallicat

Post by metallicat » 16 Oct 2010, 23:20

digitalna je sranje. nikad mi nije nestajalo slike ko ove god :evil: i da, txt je katastrofa. ma užas, pokradu nas i to prisilno, a ni ne dobijemo pristojni program.
Image

Jandra

Post by Jandra » 16 Oct 2010, 23:59

A meni pak sve savršeno! Televizor ima DVB-T i savršeno radi. Teletekst dovoljno velik, EPG isto normalno radi. 0 zamjerki. Samo na sadržajima programa, naravno, al to nije sad tema.

Andrej

Post by Andrej » 17 Oct 2010, 00:03

Ako džava odradi svoje kako valja, digitalna je sjajna stvar. Takođe pod uslovom da čovek ima para da kupi kvalitetnu tehniku, jer u suprotnom, džaba sve.
Nije samo u pitanju veličina slike i kvalitet boja, već velika razlika u broju frejmova u sekundi i potpuno novom doživljaju pokreta na ekranu.
Svi novi filmovi, serije itd.. se više ne snimaju filmskim kamerama (23 fps), već digitalnim sa +beskonačno fps i konverzija na manji broj PAL25/NTSC30 je postala apsolutno uzaludna i po gledaoca vizuelno degradirajuća situacija.
Na sve to, celokupna industrija je prešla na widescreen format, pa je stvarno uzaludno sve gledati sa letterboxom(crne trake gore i dole) ili još gore, a čemu se često pribegava - samo srednji deo slike (PAL/NTSC secure deo), a sa strane se iseče.
We're all mad here...

Jandra

Post by Jandra » 17 Oct 2010, 00:06

Eh, u RH još nijedan progam nije na 16:9 ako se ne varam.

Andrej

Post by Andrej » 17 Oct 2010, 00:09

Jandra wrote:Eh, u RH još nijedan progam nije na 16:9 ako se ne varam.
Pa čemu onda digitalno? :lol:
U stvari serem, znam.
Neko će da se usere od para, televizije postave samo analogno/digitalne konvertere i furaju stari kvalitet pod firmom DIGITALNO.
We're all mad here...

Josef K

Post by Josef K » 17 Oct 2010, 00:43

Jandra wrote:A meni pak sve savršeno! Televizor ima DVB-T i savršeno radi. Teletekst dovoljno velik, EPG isto normalno radi. 0 zamjerki. Samo na sadržajima programa, naravno, al to nije sad tema.

maddjuro

Post by maddjuro » 17 Oct 2010, 01:48

ove velike plazme koje imaju ugrađen taj konverter mi rade ok, teletext mi je normalne veličine, i u načelu nemam nikakvih problema, program je sranje, ali tu nema pomoći, a kpital netvork zna imati dobrih stvari. Što se tiče jedinoga katodnoga tv-a kojeg imam (onoga koji ja imam u svojoj sobi) nabavih onaj najjeftiniju konverter i radi super, također teletext mi je kao i prije, istina ta prava zauzme jedan skart izlaz ali nasreću ovaj mi tv ima 2 scarta, svideo i onaj 3-pinski ulaz (čije ima nikad nemrem zapamtit) preko kojega spajam PS2, tako da nisam imao nikakvih problema kao constantine, ali ako imaš manjka scarta, samo nabaviš onaj scart splitter, i nebi trebalo bit problema. Jedan od pluseva s tim converterom je što mi bolje hvata signal nego prije( a kao antenu koristim tekničku olovku zatakutu u onaj kabel koji bi inače spojili s antenom).
Stvarno bih morao i ja nabaviti onaj iskon tv, ponajviše što bi mi bio praktički besplatan,jedino sto bi morao platiti 400kn za instalaciju toga i kupiti kabel od 15-ak metara koji povezuje rooter s reciverom koji se spaja s tv-om. samo se bojim da mi to ne zezne brzinu kada sam na netu.
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 17 Oct 2010, 01:50

ove velike plazme koje imaju ugrađen taj konverter mi rade ok, teletext mi je normalne veličine, i u načelu nemam nikakvih problema, program je sranje, ali tu nema pomoći, a kpital netvork zna imati dobrih stvari. Što se tiče jedinoga katodnoga tv-a kojeg imam (onoga koji ja imam u svojoj sobi) nabavih onaj najjeftiniji konverter i radi super, također teletext mi je kao i prije, istina ta prava zauzme jedan skart ulaz ali nasreću ovaj mi tv ima 2 scarta, s-video i onaj 3-pinski ulaz (čije ima nikad nemrem zapamtit) preko kojega spajam PS2, tako da nisam imao nikakvih problema kao constantine, ali ako imaš manjka scarta, samo nabaviš onaj scart splitter(ja sam jedan nabavio za 20kn), i nebi trebalo bit problema. Jedan od pluseva s tim converterom je što mi bolje hvata signal nego prije( a kao antenu koristim tekničku olovku zatakutu u onaj kabel koji bi inače spojio s antenom).
Stvarno bih morao i ja nabaviti onaj iskon tv, ponajviše što bi mi bio praktički besplatan,jedino sto bi morao platiti 400kn za instalaciju toga i kupiti kabel od 15-ak metara koji povezuje rooter s reciverom koji se spaja s tv-om. samo se bojim da mi to ne zezne brzinu kada sam na netu.
I may be an idiot, but i am no fool.

filmofil

Post by filmofil » 17 Oct 2010, 02:53

kupili smo nove televizore nedavno pa smo dobili te prijemnike ugrađene već u njima, nikakvih većih problema do sad nisam imao...kaj se mene tiče, dobrodošla promjena
This is the Zodiac speaking.

john_constantine

Post by john_constantine » 17 Oct 2010, 10:33

Jandra wrote:Eh, u RH još nijedan progam nije na 16:9 ako se ne varam.
to kažu da će tek početkom sljedeće godine...

ma neka ode sve u kurac. I snimanje je izgleda katastrofa. Presnimava preko istoga. Odnosno, obriše ono što je prije snimljeno, a idiot nije slušao kada sam rekao kada da složi. Snimi prvu epizodu i onda je tek poslije skužio da ima drugi, pa snimao to, i naravno, prijamnik je izbrisao prvu i snimio drugi...

Ništa, ostaje štedjeti za normalan televizor s ugrađenim prijamnikom.
Michel puši karu.

Post Reply