ma jedno je ako jedanput mjesečno popiju litru bambusa, ali svaki dan... Gle, ne mora baš biti da će se razviti alkoholizam, ali kvragu, na poslu stalno vidim što alkohol radi od ljudi, pa znam. Nisu alkoholičari, ali nisu baš osobe koje možeš gledati kada postanu "željni" alkohola da posliije skrivećki piju ili prijete drugima radi sitnice. Možda imam stroži stav prema alkoholu, ali nagledao sam se toga i dok je to umjereno, ok. Ali meni nije normalno vidjeti dvojicu srednjoškolaca da piju dvije litre bambusa na zeljezničkom kolodvoru usred javnosti. Teško da poslije budu hodali ravno, bez teturanja...Bub wrote:Okay, znači ja sam loše odgojen?a slične stvari sam radio kao i ti, također trenirao i nogomet i košarku, igrice etc...
Ne kažem ima tu uloga i odgoj, ali to su ekstremi i takvi završe jako loše kasnije u životu. Da se ponovim ako je sve to u granicama normale i ako se znaju kontrolirati i normalno zabavljati, ne vidim tu problem. Takvo je vrijeme, eno i curice s 16 godina se svjesno prodaju zato što tako lagano mogu doći do novca. Takve stvari me više brinu i tu je kriv odgoj i nemar roditelja, ovo što klinci ponekad odu i popiju koju litru bambusa i kasnije to prepričavaju mjesecima je samo dio mladosti.
A navike čitanja knjiga svi omražuju, dok je alkohol pohvala. Znači, odlično je hodati navečer u bircu i potrošiti plaću na alkohol, a loše je dati 100 kn godišnje i biti načitan. Zar svaka zabava mora uključivati alkohol? Mislim, kao da se ne mogu zabavljati bez alkohola... Neki dan sam vidio reklamu za onaj monopoly na kojem piješ alkohol. Ja sam prošle godine vidio 43 godišnjakinju kako izgleda kada se napila četiri čaše tekile, tri boce piva i tko zna što još. Ali nije "alkoholičarka", samo je izašla nakon dužeg vremena u provod... Ja sam bio par puta onako pijan da mi se spavalo ili da sam teturao, i nije to nešto čime se ponosim, niti nešto čime bi se hvalio, pa pričao... Pričati će onaj koji to preživi, naročito ako pokušaš popiti cijelu flašu kruškovca, koliko je jako slatko i lako za popiti...
Znam kakav je moj otac kada popije. Kakvi su ljudi na poslu kada popiju par čaši gemišta. Kakvi su bili drugi u društvu i to. I ništa od toga mi se ne dopada. Ali to je samo moje mišljenje, bub. Možda zvučim kao da pretjerujem, ali jednostavno, vidio sam previše toga što alkohol radi od ljudi, pa oprosti što pomalo burno reagiram na takve "sitnice"... Lako je kada si tinejdžer, ali kada si oženjen čovjek, koji u javnosti popije litru bambusa i doma premlati ženu u pijanstvu, onda je to već druga priča...