Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Malteras

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by Malteras » 21 Jul 2016, 23:04

Lights Out (2016)
http://www.imdb.com/title/tt4786282/

Image

Mnogo sam izgledao ocekivao od ovoga filma. Standardan moderan horor- prica nikakva, likovi nikakvi i nekoliko "jump scare" scena. Jedino po cemu se ovaj film istice je veoma, veoma losa gluma cupavoga. Odusevio sam se koliko covjek bezobrazno lose glumi :)

Ocjena 5.5/10

Michel

ZABORAVLJENI SLASHERI 80-IH

Post by Michel » 01 Aug 2016, 11:52

The Final Terror (1983) - pa ovo je ispalo skroz solidno. Jedna od najboljih lokacija ikada viđenih u slasher filmovima. Najveća šuma koju sam vidio s onim ogromnim deblima. Kao Just Before Dawn. Ubojica je ok, ubojstva su više nego dobra i atmosfera isto paše. Likovi jesu glupi, ali dosta simpatični. Na trenutke je i dosta jeziv i čudan, ali klasični primjer izgubljenog slashera koji bi se trebao pamtiti jer pruža sasvim dovoljnu zabavu.

8======o/8==========o (6/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

ZABORAVLJENI SLASHERI 80-IH

Post by Michel » 02 Aug 2016, 12:21

The New York Ripper (1982) - Trbosjek u New Yorku, ali na Fulciev način. Inače ne volim horore gdje je radnja u velikom gradu. Nema mi tu atmosferu osim naravno Rosemary's Baby. Pa tako ni ovaj nema pogođenu atmosferu, ali zato najveći plus su odlična i brutalna ubojstva. Tu Fulci nikada ne razočara. Možda ovaj film nema onaj šarm kao neki drugi njegovi filmovi jer su uglavnom konfuzni, a ovaj stvarno nije, ali ubojstva su na razini, jako puno gorea. I te priče kako danas ima dosta krvi, više gorea, ali bitan je način prikaza. Nitko danas ne može prikazati tako sporo i bolno mučenje kao Fulci. Prikaže ti sve, a ne danas netko nekome odsječe glavu i to vidiš na sekundu. Kod Fulcia je to dugotrajan proces. Zato je zasluženo kum gorea. I ovo nije primjer klasičnog slashera sa hrpom teenegera te nije tako zabavan već ozbiljan detektivski slasher. Ima tu gialla i još ponekih dodataka. Vrhunska ubojstva, sve ostalo solidno.

8======..o/8==========o (6.2/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

hitman_4

Re: ZABORAVLJENI SLASHERI 80-IH

Post by hitman_4 » 02 Aug 2016, 22:44

Michel wrote:The Final Terror (1983) - pa ovo je ispalo skroz solidno. Jedna od najboljih lokacija ikada viđenih u slasher filmovima. Najveća šuma koju sam vidio s onim ogromnim deblima. Kao Just Before Dawn. Ubojica je ok, ubojstva su više nego dobra i atmosfera isto paše. Likovi jesu glupi, ali dosta simpatični. Na trenutke je i dosta jeziv i čudan, ali klasični primjer izgubljenog slashera koji bi se trebao pamtiti jer pruža sasvim dovoljnu zabavu.

8======o/8==========o (6/10)
mogao bi ovo pogledati večeras :D

-

dobra lokacija, ali premako akcije

od mene 4.8/10
Image

Image

Image

Wheel Smith

Re: ZABORAVLJENI SLASHERI 80-IH

Post by Wheel Smith » 03 Aug 2016, 21:26

Michel wrote:The New York Ripper (1982) - Trbosjek u New Yorku, ali na Fulciev način. Inače ne volim horore gdje je radnja u velikom gradu. Nema mi tu atmosferu osim naravno Rosemary's Baby. Pa tako ni ovaj nema pogođenu atmosferu, ali zato najveći plus su odlična i brutalna ubojstva. Tu Fulci nikada ne razočara. Možda ovaj film nema onaj šarm kao neki drugi njegovi filmovi jer su uglavnom konfuzni, a ovaj stvarno nije, ali ubojstva su na razini, jako puno gorea. I te priče kako danas ima dosta krvi, više gorea, ali bitan je način prikaza. Nitko danas ne može prikazati tako sporo i bolno mučenje kao Fulci. Prikaže ti sve, a ne danas netko nekome odsječe glavu i to vidiš na sekundu. Kod Fulcia je to dugotrajan proces. Zato je zasluženo kum gorea. I ovo nije primjer klasičnog slashera sa hrpom teenegera te nije tako zabavan već ozbiljan detektivski slasher. Ima tu gialla i još ponekih dodataka. Vrhunska ubojstva, sve ostalo solidno.

8======..o/8==========o (6.2/10)

meni je jako sto ubojica koristi glas kao donald duck :D
:supz: :supz:

jeba

Post by jeba » 21 Aug 2016, 20:55

(2015) Green Room - piše da je i horror iako nije baš, ali zato je za moj ukus dosta dobar i zabavan film.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 31 Aug 2016, 10:12

SUMMER CAMP (2015)
http://www.imdb.com/title/tt2638662/
Bolji nego sto sam ocekivao, bas ugodno iznanadenje.
Jako dobar izgled i koncept (neke stvari nisu uobicajene za ovakvu vrstu horrora) epidemije, par brutalnih i krvavih scena, nekoliko napetih i potresnih situacija, te jedna odlicna scena za sami kraj. Na trenutke je konfuzan, pogubis se sto i kako, ali to je zapravo i pozitivno, jer time film postaje sve napetiji.
Doduse, objasnjenje svega je pomalo "na vrat, na nos", ima nekih gresaka u prici, a i gluma je mogla biti bolja, te razradeniji likovi.
Kakve stvari snimaju, ovo je zaista dobar filmic.
6.3/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Malteras

Post by Malteras » 08 Sep 2016, 13:44

We Are Still Here (2015)- izuzetno sranje. Ocjena 4/10

The Poughkeepsie Tapes (2007)- jos jedan "kvazi" dokumentarac. Ovaj "stil" je nesto najgore otkad film postoji. U stvari, nije to stil, nego jeftin trik na koji mozda neko nasjedne pa razglasi kako je pogledao odlican dokumentarac. Nesto slicno onim sranjima sto su se na Discovery kanalu prikazivali (ebu gogo, sirene i slicno). Ocjena 5/10

Grabbers (2012)

Zivuljka koja je mjesavina pauka, hobotnice i spageta nasrce na narod u irskom selu i pije im krv. Medjutim, zivuljka je alergicna na alkohol, te svi mjestani odluce da se napiju (sto im tesko pada) ne bi li nekako prezivjeli dok ne smisle nacin kako da je uniste. Prica je naizgled odlicna za ostrvski humor, ali ipak film nije dovoljno dobar. Ocjena 5.5/10

The Entity (1982)

Jos jedan horor snimljen "po istinitom dogadjaju"- veoma dobro dokumentovanom slucaju Doris Bither, koju je godinama proganjala i silovala nepoznata sila.
The real-life Carla Moran's teenage son described a particularly vicious attack in which Carla was thrown by the malevolent force and hit her head. He tried to intervene, but he was also thrown, breaking his arm. In the filming of the movie, the actor playing the son broke his arm in that scene, and the curtains tore from top to bottom without explanation.

Nije lose. Ocjena 6/10

The Conjuring 2 (2016)

Nazalost, ovo je otislo u smijeru Insidious filmova. Od pocetka se krece sa akcijom i prikazama. Nedostaje gradjenje price, napetost, nedostaje misticnost, nedostaje razvoj likova. Vecina ih je bezlicna, a ostatak komican. Ed i Lorraine postoje samo fizicki.
Ni prvi dio nije pokazao nista sto vec mnogo puta nismo vidjeli, ali je to prikazao na drugaciji, uspjesniji nacin, za razliku od ovoga filma koji se uklapa u prosjek danasnjih horora.

Dobro je sto je film zabavan vecim dijelom, kao i to sto su uspjeli na kraju izazvati napetost onom cliffhanger scenom (koliko god kicasta bila).
SpoilerShow
Zanimljivo da crooked man scena nije CGI, nego je, po navodima Wan-a, sve one pokrete izvodio Javier Botet (REC, Mamma,...)
[video]https://www.youtube.com/watch?v=DE4MVdHJEFI[/video]
Ocjena 6/10

hitman_4

Post by hitman_4 » 10 Sep 2016, 17:50

The Shallows(2016) - sramotan film :facepalm:

naravno da zbog netalentirane BlakeLively ima 6.6 na imdbu :lol:

1/10
Image

Image

Image

GreenHornet

Post by GreenHornet » 12 Sep 2016, 16:16

Friend Request (2016)
http://www.imdb.com/title/tt3352390/
Mah, dobit ce od mene prolaznu ocjenu, jer moze proci za ubiti vrijeme. I nista vise.
Zapravo, djeluje obecavajuce. Ima misteriozan ugodaj, negativka oko koje se vrti radnja je bas tajanstveno jeziva i sa njom ima par ok scena. Kasnije imamo nekoliko bas fino jezivih, bolesnih i krvavih scena, ali problem nastane kad krenu otpetljavati klupko...Masu nelogicnosti, rupa u prici, radnja s brda, s dola, cak postane i dosadan da jedva cekas da zavrsi. Rasplet bezveze skroz.
5/10

Malteras

Post by Malteras » 13 Sep 2016, 15:09

Busanhaeng (2016)
http://www.imdb.com/title/tt5700672/

Image

Konacno dobar zombi horor. Odlicna akcija, zombiji brzi i skocni, sve vrijeme napeto...

Ocjena 7.5/10

hitman_4

Post by hitman_4 » 18 Sep 2016, 20:06

Busanhaeng (2016) - solidan iako su neke stvari mogle biti puno bolje odrađene. Dobro je što nisu zasrali kraj 6.5/10
Image

Image

Image

Inferno

Post by Inferno » 23 Sep 2016, 10:50

Taiji ga mitsuryô suru toki (1966) - Koji Wakamatsu u elementu! Ovaj film je treba pustit feminazijima, gotovo 90% film prikazuje lika kako muči i lupa žensku koja mu se neće pokorit. Kaže na imdb da je drama, ali meni je ovo malo više psiholški body horror. Iza seljačkog tamanjenja ima komplicirana psiha lika, trauma iz prošlosti, te nagle promjene društva. Film koji kad gledaš možeš shvatiti na sasvim drugačiji način od onoga koji on prikazuje. Uz primjese nasilja i seksa da gledatelju ne bude dosadno.
8/10

GreenHornet

Post by GreenHornet » 03 Oct 2016, 15:36

"Train To Busan"
Po meni najbolji horror ove godine.
Odličan izgled zaraženih, baš jezovit i strašan, pregršt istih takvih i brutalnih scena sa njima ; usudio bi se reći da se ne sjećam kad sam bolje zombije vidio. Gore scene vise nego solidne takodjer. Lokacija gdje se sve odvija je veliki plus definitivno, jer na trenutke jača napetost. A baš tu napetost bi istaknuo, zaista je po tom pitanju su super odradili. Gluma je dosta dobra, likovi također, istaknuo bi jednog ogavnog lika, koji pojačava napetost jer jedva čekaš da loše završi. Ubacili su i scene sa primjerima ljudske zloće, pa se baš zapitaš u nekim trenucima, jesu li gori ljudi ili zombiji. Također, na momente je baš i tužan, sa nekoliko "teških" scena.
Od negativnih stvari bi spomenuo da ima greškica u priči (ali ništa strašno) i zaista su ga odužili, mogao je komotno biti kraći 10-15 min.
8/10

hitman_4

Post by hitman_4 » 12 Oct 2016, 01:19

Green Room (2015) - još jedno napuhano smeće. Glumi Patrick Stewart pa automatski ima 7.1 na imdbu

3.5/10
Image

Image

Image

Post Reply