Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
User avatar
Michel
Posts: 11416
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

ZABORAVLJENA 2015. - PART ONE

Post by Michel » 27 May 2015, 15:08

Chappie (2015) - skroz simpa film. Nije na razini Districta 9, ali je dobar i zanimljiv film. Vidim da ima dosta glumaca koji su i glumili u Districtu 9. Chappie gangster :zubifale: ok, jesam simpatizirao robota i razvio nekakve osjećaje što je i bio cilj, ali u nekakvoj hipotetskoj stvarnosti bi izbjegavao tako nešto i ne bi se želio poistovjetiti sa robotom koliko god bio umiljat i simpatičan. Scene borbe ok, Hugh Jackman mi je bio iznenađujuće dobar. Sjela mu je uloga.

8=======o/8==========o (7/10)

Kingsman: The Secret Service (2015) - jako dobar do odličan film kao nekakva parodija na špijunske filmove, ali ne na klasičan način. Colinu je bio odličan, akcijske scene over the top, ali paše. Mali isto bio dobar, dobro se snašao. Čak mi je i Samuel bio dobar. Svi ti gadgeti, i izlizana radnja je jako dobra. Scena u crkvi :lol: brutala. Ima i par scena na koje sam se naježio kao ona sa padobranom kad padaju.

8=======-....o/8==========o (7.9/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Michel
Posts: 11416
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

ZABORAVLJENA 2015. - PART ONE

Post by Michel » 29 May 2015, 15:35

Run All Night (2015) - meni je kao što sam mnogo puta rekao Liam Neeson najbolja akcijska zvijezda u posljednjih 15-ak godina. U to vrijeme su pokušavali Rock, Vin Diezel i Statham, ali me ne interesiraju niti malo jer Liam Neeson za razliku od njih zapravo je pravi badass i osjetim to. Samim time od 80-ih do danas Neeson mi je na četvrtom mjestu kao najbolja akcijska zvijezda. Van Dammea i Dolpha ne računam jer su mi previše smiješni i previše shvaćaju ozbiljno, a i filmovi su im uglavnom šrot. Prva tri mjesta zauzimaju Švarcneger, Stallone i Willis. Prva dvojica i kad imaju loše filmove, uživaš, a bome imaju i jako kvalitetnih. To je to uglavnom. Run All Night je solidan akcijski film gdje Neeson glumi vijetnamskog veterana koji spasi svojeg sina od sina drugog vijetnamskog veterana s kojim je Neeson najbolji prijatelj pa se sve preokrene. Scene potjere jako dobre, tučnjava isto ok napravljena. Većina filma je po noći, malo predugačak. Nije mi se baš svidio onaj profi ubojica. Malo pretjerano, ali sve u svemu solidan akcijskih u kojem sam uživao radi Liama.

8======-o/8==========o (6.5/10)

Ex Machina (2015) - zanimljiv sf triler o tipu koji dolazi kod jednog mladog pametnog dečka koji je napravio robote u obliku žena. Taj tip je njegov eksperiment i upoznaje ženu robota po imenu Ava i polagano razvijaju osjećaje jedno prema drugome, a ona mu govori da želi pobjeći iz te ogromne kuće u kojoj je zarobljena i da je njezin kreator loša osoba. Polako uviđamo da se dosta toga čudno počne dešavati, a kraj definitivno daje dobru kritiku na AI i njihovo postojanje. Drago mi je zbog toga.

8=======-o/8==========o (7.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Michel
Posts: 11416
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

ZABORAVLJENA 2015. - PART ONE

Post by Michel » 31 May 2015, 00:38

Relatos salvajes (2015) - mogu slobodno reći da je ovo jedan od najboljih filmoa prošle/ove godine. Omnibus od 6 priča, a rijetko koji omnibus ima sve kvalitetne priče, a ovaj ima.

Pasternak - prva priča je najkraća. Samo 7, 8 minuta i radi se o avionu gdje su putnici koji imaju nešto zajedničko, ali da sad dalje ne spoilam. Jedna dobra i zanimljiva osvetnička priča.

7/10

The Rats - luda i bolesna priča o jednoj kuharici kojoj u restoran dođe političar zbog kojeg je njezin otac umro i postane jako nervozna. Druga kuharica joj predloži da mu u hranu ubaci otrov za štakore na što ona burno reagira da ne želi. Priča se počinje jako komplicirati kad pred sami kraj i dočeka nas dobar i nepredvidljiv twist.

7.5/10

The Strongest - e ovo je genijalno. Nešto ala Duel. Radi se o tipu koji na početku priče ima problema s jednim tipom u drugom autu i kad ga prestigne, opsuje ga i otiđe, ali mu se ubrzo probuši guma i mora stat. Dok on mijenja gumu, dolazi taj ludi tip, zaustavlja se i borba može početi. Ali nije predvidljivo već ima toliko sitnih preokreta, odlično režirano i na trenutke smiješno.

9/10

Little Bomb - možda i najdraža priča o tipu koji je onaj što uništaa zgrade sa bombama ne znam kak se zove ta profesija. I uglavnom, priča im sličnosti sa filmom Dan Ludila u kojem Michael Douglas u tom danu skroz poludi, a tako i ovaj lik. Prvo mu auto makne pauk, a on je siguran da je mogao tu parkirati pa onda zakasni na rođendan svoje kćere i posvađa se sa supruguom pa se svađa s onima na pultu gdje treba platiti i ubrzo se sve pretvara u osvetu. A ima bombe :D i kraj prejak hahahah.

9/10

The Proposal - ovo je isto jednako kvalitetna priča kao prethodne dvije. Radi se o klincu koji pijan ubije trudnicu, dolazi doma i govori sve bogatim starcima. Stari odmah zove svojeg odvjetnika, ali ne želi da mu se sin preda. Zatim uzima svojeg susjeda koji radi za njega duži niz godina da odguli u zatvoru godinu, dvije koliko je u mogućnosti taj odvjetnik srediti, a on će njemu platiti dosta novaca da se osigura obitelj. I sad slijedi cover up, ali policija i mediji dolaze. Zakon priča!

9/10

Until Death Do Us Part - i najsmješnija i najneugodnija priča za kraj. Pratimo upravo vjenčani par na njihovom slavlju, ali mladenka ubrzo doznaje da ju je on prevario i ubrzo nastaje kaos. Totalni crni humor, i čisti neugodnjak u svakoj sceni.

8/10

Odličan film sa 6 visoko kvalitetni priča. Baš sam uživao. E da je svaki takav omnibus.

8========-...o/8==========o (8.8/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Asfodel
Posts: 15492
Joined: 08 Dec 2007, 21:37
Location: Chopping Mall
Contact:

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Asfodel » 31 May 2015, 16:19

Relatos i Ex Machina su mi najzanimljiviji od tih iz tvog maratona i nadam se da cu im uskoro prekinuti saftanje na kompu :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

User avatar
Michel
Posts: 11416
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

ZABORAVLJENA 2015. - PART ONE

Post by Michel » 01 Jun 2015, 12:32

Parallels (2015) - bezvezan sf o jednoj zgradi koje se može doći u paralelne svjetove pa tako pratimo jednu grupicu koja saznaje da se to može i upadaju u probleme. Antipatični likovi, nezanimljiva radnja i potpuno nedovršeno. Nikad nisam vidio neki film, a da je tako nedovršen.

8=====o/8==========o (5/10)

Slow West (2015) - najnoviji western o jednom klincu koji kreće prema zapadu da bi došao do svoje djevojke, ali ubrzo nailazi na probleme od kojih ga spašava tkz. pratilac, čovjek koji štiti druge ljude od ubojica i tako oni zajedno krenu na put. Drugačiji je ovo western od ostalih jer je nevjerojatno šarolik, nešto kao Andersonovi filmovi. Michael Fassbender dobar, ostali u redu. Jako lijepo snimljen, ali me nije nešto posebno oduševio osim možda zavšrna odlična pucnjava.

8=======o/8==========o (7/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Asfodel
Posts: 15492
Joined: 08 Dec 2007, 21:37
Location: Chopping Mall
Contact:

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Asfodel » 05 Jun 2015, 14:49

Borgman - odlično. ovo je dobar primjer nečega što priželjkujem da budu svi oni filmovi koji kriju odlične podtekstove i moćne poruke zakrabuljene simbolizmom (a koji budu izvedeni na dosadan način i očekuju od mene da im se divim samo na račun te dubine, iako su me udavili). Ovakva zanimljiva izvedba bez trunke odsutnosti pri gledanju je pljuska svim 'dubokim dosadama'. Nisam sigurna da sam shvatila sve, ali mislim da sam na dobrom putu jer sam, ako ništa, bar odabrala teoriju koja mi se sviđa :vempajer:

Rundskop - dugačak film koji mi zbog toga nije zasmetao jer je to iskoristio da uzvrati kompaktnom zaokruženošću priče i uvjerljivim portretom glavnog lika. Lika koji izgleda kao životinje koje uzgaja i koji je oodlično odglumljen. Glavnu priču nadopunjuju reminiscencije iz djetinjstva i sve rezultira stvarno dobrim filmom. Kraj mi nije bio naročit, dou..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

User avatar
Decadentor
Posts: 11881
Joined: 10 Jun 2008, 02:11
Location: Doruchów

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Decadentor » 05 Jun 2015, 14:57

Asfodel wrote:Borgman - odlično. ovo je dobar primjer nečega što priželjkujem da budu svi oni filmovi koji kriju odlične podtekstove i moćne poruke zakrabuljene simbolizmom (a koji budu izvedeni na dosadan način i očekuju od mene da im se divim samo na račun te dubine, iako su me udavili). Ovakva zanimljiva izvedba bez trunke odsutnosti pri gledanju je pljuska svim 'dubokim dosadama'. Nisam sigurna da sam shvatila sve, ali mislim da sam na dobrom putu jer sam, ako ništa, bar odabrala teoriju koja mi se sviđa :vempajer:.
Ovaj se film kiseli vec dosta dugo, sad imam poticaj :)

OT: Blood Diamond (2006): Dosta dobar i realistican film, bez pretjerivnja i razvlacenja, no unatoc nekim scenama koje bi trebale bit teske, te da se takve stvari zaista dogdjaju, film me jednostavno nije dotakao. Stoga 7/10
Image

User avatar
Victor Crowley
Posts: 2091
Joined: 09 Feb 2011, 10:52

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Victor Crowley » 06 Jun 2015, 10:01

Analyze This i Analyze That.

Gledao davno pa se malo podsjetio klasike. Super prvi i malo dosadniji drugi.

User avatar
hitman_4
Posts: 7008
Joined: 07 Dec 2008, 15:30

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by hitman_4 » 06 Jun 2015, 16:44

Chappie (2015) - zabavan film sa odličnim soundtrackom. priča je užas :zubifale:

6/10

Ex Machina (2015) - padam na ovakve filmove kao Tina na brašno :zubifale:

7/10
Image

Image

Image

User avatar
Victor Crowley
Posts: 2091
Joined: 09 Feb 2011, 10:52

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Victor Crowley » 07 Jun 2015, 11:36

Due Date, gledao i prije ali eto cura nije pa eto... Kao da se onda ja i pitam što će se gledati. :zubifale:

Baš sam nešto razmišljao kako mi fali ono prije kad sam stravu u ulici brijestova gledao pa skoro svaki tjedan ili neki drugi film. Nema veze što sam znao napamet, opet se gledalo. Danas pogledam milijun filmova i nemam tog osjećaja (osim ponekad) da sam pogledao nešto u čemu sam baš uživao.

User avatar
Michel
Posts: 11416
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

MIX MIX MARATON: PART SEVEN

Post by Michel » 08 Jun 2015, 18:01

hitman_4 wrote: Ex Machina (2015) - padam na ovakve filmove kao Tina na brašno :zubifale:

7/10
Jozo like this.

Vengeance is Mine (1979) - - sjajan japanski film o serijskom ubojici. Po istinitom događaju pratimo jednog klinca kako polako odrasta mrzeći svojeg oca, ali majku ne toliko. Počinje kao delikvent da bi završio u popravnom domu. Sve se to promijeni kad počne ubijati uglavnom žene, prostitutke, a njegova žena živi s njegovim ocem zbog čega on misli da ga vara. Odlično razrađen film bez nekakvih prebrzih scena.

8========o/8==========o (8.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
john_constantine
Posts: 27523
Joined: 06 Oct 2006, 17:25

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by john_constantine » 10 Jun 2015, 18:51

Kung Fury (2015) - solidna i duhovita parodija s posvetom na filmove i igrice 80 - tih s odličnim soundtrackom. Ona scena na početku je najupečatljivija, skateboard i policijska kola. Ali istini za volju, hvala Bogu da film traje samo pola sata jer sam i to jedva uspio izdržati koliko su svega i svačega nadrobili unutra... 3/5

Blitz (2011) - mračan, brutalan i vrlo nasilan policijski triler s Jasonom Stathamom kao brutalni policajac koji lovi serijskog ubojicu. Dobar twist, odlična akcija, izvrsna završnica i dramski elementi. 3/5

The Hypnotist (2012) - solidna triler drama po švedskom krimiću. Onako, ne znam, ili zato što nisam ljubitelj krimića ili film jednostavno nije ništa posebno. Kao jedna duža televizijska verzija kriminalističkih serija. 3/5

Unleashed (2005) - dobar akcijski triler/drama s Jet Lijem, ali da Luc Besson zbilja pretjeruje, je... Gledljivo, ali Zmajev poljubac mi ostaje i dalje njihov najbolji film. 3/5

Iron Sky (2012) - početak je stvarno dobro krenuo, nacist u svemiru ubije astronauta na mjesecu. Genijalna scena sve dok se na kraju nije pretvorila u neozbiljnu parodiju svega i svačega, od albino crnca do Sarah Palin kao predsjednica. Ima par dobrih fora kao ono za svastikom i Indijom, ostalo prosječna komedija. 3/5

Battle Los Angeles (2011) - WTF od filma? Ok, nisu problem jeftini specijalni efekti, nego cijeli scenarij. Piše akcijski sf, a zapravo sf komedija i to prilično na blesavi način. Ona scena za narednikom i pilotom, urnebesni dijalozi. Nije mi niti jasno kako je to uopće i išlo u kinima... 2/5

Robin Hood (2010) - po tko zna koja već verzija Robina Hooda, dobra pustolovna drama, ali jedva sam izdržao do samog kraja koliko je bilo monotono. 3/5

The Scorpion King: Rise of a Warrior (2008)
- iako ima slabu ocjenu 3 na imbd - u, meni zabavan akcijski pustolovni fantasy. Podsjetilo me na one starije filmove iz žanra mačevi i sandale. Jeftini efekti i slaba gluma, ali dobar nastavak. 3/5
Michel puši karu.

User avatar
lemonzoo
Posts: 1174
Joined: 28 Jul 2013, 18:09
Location: youtu.be/dQw4w9WgXcQ

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by lemonzoo » 10 Jun 2015, 19:12

Da ti nisi gledao "Battle of Los Angeles"? http://www.imdb.com/title/tt1758570/ Jedno vrijeme su neki filmaši izdavali sranja pod sličnim nazivima od kino-hitova. Iako vjerujem da i ta blockbusterska verzija može biti loša. Nisam gledao.

olio
Posts: 2392
Joined: 22 Aug 2008, 00:28

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by olio » 10 Jun 2015, 20:08

Stonehearst Asylum

prema kratko priči Edgar Allan Poea.
Dobro pogođen ton komedije u filmu :D

Baš je zabavan

7/10

User avatar
john_constantine
Posts: 27523
Joined: 06 Oct 2006, 17:25

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by john_constantine » 10 Jun 2015, 21:17

lemonzoo wrote:Da ti nisi gledao "Battle of Los Angeles"? http://www.imdb.com/title/tt1758570/ Jedno vrijeme su neki filmaši izdavali sranja pod sličnim nazivima od kino-hitova. Iako vjerujem da i ta blockbusterska verzija može biti loša. Nisam gledao.
Nemoj me... :o Ipak nije, u originalu je glumila Michelle Rodriguez tako da sam ipak gledao pravi film.
Michel puši karu.

Post Reply