Koji ste horror zadnji gledali?
- Michel
ZABORAVLJENA 2014. - PART TWO
The Reflecting Skin (1990) - teško je opisati ovaj film jer ne iskače iz paštete. Prvo ću reći da je ovo blizu art filma. Ovo nije horor u klasičnom smislu već jedan od najrealnijih horora koji sam pogledao. Vizualna poslastica, odlična kamera i kadrovi. Gluma je mogla biti bolja, ali ne žalim se. Film se bavi strahom u djetinjstvu i zlostavljanjem u djetinstvu. Ovako kad pogledam, ovo je jedan stvarno depresivan i uznemirujuć film. Tematski nevjerojatno snažan. Ne znam jesmo li svi bili takvi kad smo bili klinci, ali siguran da ima ovdje kojo su kao klinci zamišljali da im je neka starica/baba u ulici neko čudovište, uglavnom vještica. E, s time se film bavi. Radi se o klincu koji počinje vjerovati da mu je susjeda vampir. Kad mu se vrati brat iz vojske kojeg glumi mladi Viggo Mortensen, on se zaljubi u nju i tu počinju problemi. Od malog majka je skroz luda, stari mu je ništa. Nitko od likova nema neku budućnost. Film je baš ono totalni crnjak. Ima nekoliko metafora, a posebno su mi zanimljivi bili oni u autu što su dolazili. Očiti zlostavljači/ubojice. Scena za žabom degutantna.
8========o/8==========o (8/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
-
Re: Koji ste horror zadnji gledali?
jel to nešto kao Jacob's Ladder?Michel wrote:The Reflecting Skin (1990) - teško je opisati ovaj film jer ne iskače iz paštete. Prvo ću reći da je ovo blizu art filma. Ovo nije horor u klasičnom smislu već jedan od najrealnijih horora koji sam pogledao. Vizualna poslastica, odlična kamera i kadrovi. Gluma je mogla biti bolja, ali ne žalim se. Film se bavi strahom u djetinjstvu i zlostavljanjem u djetinstvu. Ovako kad pogledam, ovo je jedan stvarno depresivan i uznemirujuć film. Tematski nevjerojatno snažan. Ne znam jesmo li svi bili takvi kad smo bili klinci, ali siguran da ima ovdje kojo su kao klinci zamišljali da im je neka starica/baba u ulici neko čudovište, uglavnom vještica. E, s time se film bavi. Radi se o klincu koji počinje vjerovati da mu je susjeda vampir. Kad mu se vrati brat iz vojske kojeg glumi mladi Viggo Mortensen, on se zaljubi u nju i tu počinju problemi. Od malog majka je skroz luda, stari mu je ništa. Nitko od likova nema neku budućnost. Film je baš ono totalni crnjak. Ima nekoliko metafora, a posebno su mi zanimljivi bili oni u autu što su dolazili. Očiti zlostavljači/ubojice. Scena za žabom degutantna.
- Michel
Ma drugačije. Jacob je psihološki horor kao što je i The Reflecting Sking, ali sve ostalo je drugačije. Stvarno ne znam koji bi horor mogao usporediti s tim. Za režiju ti mogu reći da je slična svim velikanima. Perfekcija nešto ala Kubrick.
Pogledaj si trailer https://www.youtube.com/watch?v=gxlnDRqPUXE
Pogledaj si trailer https://www.youtube.com/watch?v=gxlnDRqPUXE
- Decadentor
- Ašow
Asfodel wrote:Terror Firmer - bolesno i smiješno, sve znate već
pft, zaboravila si reč "na preporuku starog usera"

Meni je terror firmer najdraži troma productions film. Eno, plakat sam neki dan dobio i visi mi iznad vrata.

- hitman_4
The Reflecting Skin (1990) - uhh baš težak film za gledati. teška depra prevladava u ovom vizualnom remek djelu.

7/10

7/10

- Michel
ZIMSKE HOROR NOĆI
The Thing (1982) - svake godine repriza. Još uvijek jedan od najboljih horora ikada. Savršen spoj klaustrofobije i paranoje. Kurt Russell 

- Asfodel
Da sam znala da ce taj neki stari user navratiti, naravno da bih jer bi tad imalo smislaAšow wrote:Asfodel wrote:Terror Firmer - bolesno i smiješno, sve znate već
pft, zaboravila si reč "na preporuku starog usera"

I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- john_constantine
Basket Case 2 - bizarna i još luđa horor komedija od prvog dijela. Duane Bradley, glavni lik iz prvog dijela, ipak preživi nakon završetka prvog filma i završi u kući s jednom staricom, njezinom zgodnom unukom i hrpom nakaza. Nema više toliko krvavih scena, ali bizarnosti ne nedostaje. Zadnjih petnaest minuta ludilo...
3/5
Basket case 3 - slabije od prva dva dijela, ali još otkačenije i bolesnije s dosta brutalnih scena u policijskoj stanici. Ali završnica kada Duanov brat postane kao robocop, nešto kao onaj negativac iz nindža kornjaće. Bizaran film kao i sama završnica. 3/5

Basket case 3 - slabije od prva dva dijela, ali još otkačenije i bolesnije s dosta brutalnih scena u policijskoj stanici. Ali završnica kada Duanov brat postane kao robocop, nešto kao onaj negativac iz nindža kornjaće. Bizaran film kao i sama završnica. 3/5
Michel puši karu.
- hitman_4
Cujo [1983] - odlična ekranizacija
savršen horror za sve one koji se boje pasa
sve je na vrhunskom nivou, od glume, režije, glazbe
ne vjerujem kako su dobro odrađene scene sa psom

It's not a monster. It's just a doggy
8/10

It's not a monster. It's just a doggy

8/10

- Michel
Cujo mi je oduvijek bio podcijenjen kako film tako i knjiga. King se te knjige ni ne sjeća jer je bio pod raznim drogama tih godina.
Scena u autu mi je omiljena. Očaj, paranoja, beznađe. Jeben film.
Scena u autu mi je omiljena. Očaj, paranoja, beznađe. Jeben film.
- Truki

Izgleda da se 4 nastavak vratio svojoj originalnoj priči sa klaustrofobičnom atmosferom. U samom startu nas vraća u početke 1 i 2 i pokazuje kako neće biti kao treći nastavak te odmah kreće nakon nastalih događanja iz [REC] 2. Naziv “Apocalypse” ne bi trebao biti u naslovu jer ne dolikuje tome i nema tolike eksplozivne atmosfere, više kao sudnji dan na tom brodu. Ja bih ga nazvao "Ship[REC] 4. Nema prevelikih šokova i novotarija više je baziran atmosferom uskih hodnika i histerije (što je odlično i meni to daje poseban štih). Iako kažu zadnji dio, meni je ostalo dosta toga nepotpuno i vjerojatno možemo očekivati 5 dio.
“That cold ain't the weather. That's death approaching.”
- HorrorHR
- Site Admin
Truki wrote:
Izgleda da se 4 nastavak vratio svojoj originalnoj priči sa klaustrofobičnom atmosferom. U samom startu nas vraća u početke 1 i 2 i pokazuje kako neće biti kao treći nastavak te odmah kreće nakon nastalih događanja iz [REC] 2. Naziv “Apocalypse” ne bi trebao biti u naslovu jer ne dolikuje tome i nema tolike eksplozivne atmosfere, više kao sudnji dan na tom brodu. Ja bih ga nazvao "Ship[REC] 4. Nema prevelikih šokova i novotarija više je baziran atmosferom uskih hodnika i histerije (što je odlično i meni to daje poseban štih). Iako kažu zadnji dio, meni je ostalo dosta toga nepotpuno i vjerojatno možemo očekivati 5 dio.

- john_constantine
Boogeyman (2005) - vrlo dosadan horor koji pokušava biti ozbiljan cijelo vrijeme da bi na kraju uništio stvar tragikomičnim finaleom protiv Boogeymana. Presmiješno koliko je loše napravljen. Niti mi nema horor atmosferu + ide mi na živce ta epilepstična kamera. Šteta dobre ideje. 2/5
Michel puši karu.
-
JINN (2014)
Ne gubite vrijeme. Ugasio nakon 50 minuta. Jako lose.
Prebrza radnja, prica konfuzna, puna rupa, nelogicnosti, neuvjerljiv, zapravo kao amater glavni glumac, jedna scena sa Gabrielom kojoj se vjerovatno redatelji filmova sa 2,3 ocjenom smiju...Jedino pozitivno su dvije polujezive scene. Eto, ne znam kad sam zadnji put ugasio film nakon 50 min..
Ne gubite vrijeme. Ugasio nakon 50 minuta. Jako lose.
Prebrza radnja, prica konfuzna, puna rupa, nelogicnosti, neuvjerljiv, zapravo kao amater glavni glumac, jedna scena sa Gabrielom kojoj se vjerovatno redatelji filmova sa 2,3 ocjenom smiju...Jedino pozitivno su dvije polujezive scene. Eto, ne znam kad sam zadnji put ugasio film nakon 50 min..
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!