Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Djuro

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Djuro » 11 May 2014, 23:30

Rewind This ! (2013) - dokumentarac stvoren za nostalgičare i kolekcionare Vhs kazeta.....topla preporuka svima,čak i onima koji gledaju filmove na netflix-u i hulu-u !

john_constantine

Post by john_constantine » 12 May 2014, 05:57

Norbit (2007) - ima desetak dobrih fora, ali inače loša romantična komedija. Dok je Eddie Murphy kao Rasputia, onda zna biti zabavno, ali dok je kao Norbit, stalno si mislim na tu njegovu prelošu masku i grimase... Ostalo je sve uobičajeno crnačko izderavanje, kao da svi misle da su crnci smiješni ako prostače i galame... 2/5

Joe Kidd (1972) - izvrstan western s Clint Eastwoodom, puno akcije, mrtvih i malo razvučene radnje. 4/5

Elektra Luxx (2010) - bedasta erotska komedija od koje erotike nema niti za lijek. A i pitao sam se što zapravo tu radi Joseph Gordon-Levitt u ovakvoj glupoj komediji... 2/5
Michel puši karu.

Decadentor

Post by Decadentor » 13 May 2014, 15:59

Burn after reading - Totalno OK film koji gotovo da i nema radnju no ostaje nekako zanimljiv, super za 1 gledanje 7/10
Image

Lumatev

Post by Lumatev » 13 May 2014, 20:10

Rosemary's Baby (2014) Part 1

Stavljam ovo u non-horror topic zato što je sve samo ne horor ili iole strašno/jezivo/bilo šta treće.
Prilično sam razočaran. Ne mogu reći da sam očekivao puno od ovog TV rimejka, ali na momente je i uvredljivo koliko su se trudili da priču 'spuste' i naprave zaplet očiglednim, dok je sama atmosfera u rangu Lifetime filmova. Jedva drži pažnju.

Asfodel

Post by Asfodel » 14 May 2014, 14:19

Snowpiercer - uuvijek pozdravljam i pamtim dobre ideje ..pa tako i ovdje. Bez obzira na mane, kažem si u 2014-oj sam gledala nešto što me iznenadilo i to je to. Ne očekivati savršeno realiziran film, nego dobru zabavu koja ne jenjava u cijelom trajanju i inicijalno dobru priču. Obvezno gledati :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

john_constantine

Post by john_constantine » 14 May 2014, 20:20

Book of Eli - izvrstan akcijski postapokalipstični western s odličnim preokretom. Akcija je baš izvrsno napravljena da podsjeća najviše na igru. Scena s kućom s ono dvoje staraca ili dio s knjigom. Ima par iritatnih dijelova, ali baš zabavan film. Denzel Washington odličan kao Eli. 4/5
Michel puši karu.

olio

Post by olio » 15 May 2014, 00:38

The Lego Movie

zabavno, puno referenci na sve živo.
Vraća u djetinjstvo...

7.5/10

Michel

MIX MIX MARATON: PART FOUR

Post by Michel » 15 May 2014, 03:03

Fail-Safe (1964) - film od velikog Sidney Lumeta sa Henry Fondom i Walterom Matthauom. Radnja je na jednom mjestu i pratimo zbivanja unutar glavnog sjedišta gdje se skupljaju zapovjednici i ostali časnici te naravno predsjednik kojeg glumi Fonda. Nuklearni rat je jako blizu i ameri su poslali dva zrakoplova da bace nuklearnu bombu na Moskvu, a to je očito da ćemo tek vidjeti na samom kraju filmu što će se točno dogoditi. Dotad predsjednik razgovara s druge strane s jednim rusom i pokušava srediti situaciju. Film je dosta prošao neopaženo, a radi se o jako važnom filmu koji dočarava i kritizira rat. Inače, iste godine je snimlje Doktor Strangelove, odlična ratna satira od Kubricka i baš čitam da je to jedan od razloga zašto je ovaj film tako prošao.

8=======-...o/8==========o (7.8/10)

El cuerpo (2012) - španjolski film s odličnom atmosferom o planiranom ubojstvu jednog lika koji tijekom filma bude ispitivan od jednog detektiva. Cijelo vrijeme se osjeća neka misterija, kao da nešto fali. Zato sam znao da film ima neki ogroman twist, a bome je ogroman. Poslije filma se vidi koliko je twist ipak nerealan, ali kad se gleda prvi put i kad se ne razmišlja, jako je efektivan i dobar.

8=======..o/8==========o (7.2/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

popayy

Post by popayy » 15 May 2014, 21:36

john_constantine wrote:Book of Eli - izvrstan akcijski postapokalipstični western s odličnim preokretom. Akcija je baš izvrsno napravljena da podsjeća najviše na igru. Scena s kućom s ono dvoje staraca ili dio s knjigom. Ima par iritatnih dijelova, ali baš zabavan film. Denzel Washington odličan kao Eli. 4/5
Preokret je žešći kretenizam. Ali film je dobar.

john_constantine

Post by john_constantine » 16 May 2014, 05:57

popayy wrote:
john_constantine wrote:Book of Eli - izvrstan akcijski postapokalipstični western s odličnim preokretom. Akcija je baš izvrsno napravljena da podsjeća najviše na igru. Scena s kućom s ono dvoje staraca ili dio s knjigom. Ima par iritatnih dijelova, ali baš zabavan film. Denzel Washington odličan kao Eli. 4/5
Preokret je žešći kretenizam. Ali film je dobar.
ma ja sam se smijao kao blesav kada je otvorio knjigu. :lol: :lol:
Michel puši karu.

jeba

Post by jeba » 16 May 2014, 06:23

Foolproof (2003) - zanimljivo, dobar film s pomalo očekivanim twistovima

Decadentor

Post by Decadentor » 16 May 2014, 19:39

Snatch. - Odlican film, klasicno engleski. :supz: I nek se Statham drzi evakvih filmova gdje nije iritantan kao u transporterima i slicnim "look at me im so badass" filmicima
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 17 May 2014, 12:10

The Aviator (2004) - volim te biografske filmove, naročito koje se događaju u prošlosti. Interesantan biografski film o ekcentričnom milijunašu, ali na više od polovice filma kada je već postalo monotono, a vidim, pogledao sam tek sat i 40 minuta filma, a još imam pun kufer, onda je postalo sve bolje dosadno i razvučeno. Naročito scena njegova ludila kada je bio zatvoren. Predugo trajanje za solidnu biografsku dramu. 3/5
Michel puši karu.

Decadentor

Post by Decadentor » 18 May 2014, 01:47

The Terminator (1984) - Nostalgija na najjace :') 9/10 Nisu trebali treci dio nikad napravit :( ili su trebali u điru prva 2 remekdjela :supz:

Ovu novu trilogiju me strah i zapocet...

@edit iako mi nema logike to sto je reese otac connora jer tehnicki se john nebi nikad ni rodio da nije bilo ovog time travela, da se nije rodio nebi se desio ni time travel....
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 18 May 2014, 10:32

Torque (2004) - prilično zabavan i nabrijani akcijski film s puno akcije i vožnje od početka do kraja. Zabavni likovi, Ice Cube, vožnja na motorima i jedna cool scena s trkaćim autom, solidna radnja i neprestana akcija. Ne znam čemu tako niska ocjena na imbd - u. Fast and furious trilogija isto nema nikakvu radnju, a torque bar ima puno bolju akciju nego prvi dio. Dobro sam se zabavio. 3/5

Terminator Salvation (2009) - odličan akcijski SF s neprestanom količinom zabave i napetošću. Vidim da dosta pljuje po filmu, a meni je baš bio odličan. Raznovrsni roboti, odlična akcija, scene vožnje, dobra glumačka ekipa (makar ona djevojčica nepotreban lik u filmu) i solidan završetak. A najurnebesnije mi je bila cameo pojava originalnog terminatora. Odlična zabava. 4/5
Michel puši karu.

Post Reply