Koji ste horror zadnji gledali?
-
Re: Koji ste horror zadnji gledali?
The Town That Dreaded Sundown (1976)
Vrlo dobar film prema istinitom dogadjaju!
Ima jako dobar ugodaj, pogotovo kod nocnih scena, te takoder jako dobru lokaciju. Ogroman plus za ubojicu- totalno bescutan, poremecen a i sposoban. To sto je obavijen velom tajne, samu njegovu pojavu cini strasnijom. Ubojstva su jednostavna, osim jednog- eh, to ubojstvo je definitivno jedno od orginalnijih i bizarnijih koje sam ikad vidio u horrorima! Pred kraj je iznimno napet,a cijelo vrijeme imamo nesto i crnog humora, sto dobro dodje. Likovi i gluma istih-sasvim solidno odradeno.
7,5/10
Vrlo dobar film prema istinitom dogadjaju!
Ima jako dobar ugodaj, pogotovo kod nocnih scena, te takoder jako dobru lokaciju. Ogroman plus za ubojicu- totalno bescutan, poremecen a i sposoban. To sto je obavijen velom tajne, samu njegovu pojavu cini strasnijom. Ubojstva su jednostavna, osim jednog- eh, to ubojstvo je definitivno jedno od orginalnijih i bizarnijih koje sam ikad vidio u horrorima! Pred kraj je iznimno napet,a cijelo vrijeme imamo nesto i crnog humora, sto dobro dodje. Likovi i gluma istih-sasvim solidno odradeno.
7,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- Djuro
From Beyond the Grave (1974) - antologijski film od Amicusa(kuća koja je parirala Hammeru) sa 3 isprepletene priče gdje u središtu svega je starac koji je vlasnik dućana sa antikvitetima kojega igra meni uvijek dragi Peter Cushing.Svakog posjetioca kojega privuče nešto iz dućana i koji prevesla vlasnika u plaćanju očekuje grozna sudbina.
Ugodno iznenađen,iznadprosječan film sa lijepom porukom. 7.5/10
Ugodno iznenađen,iznadprosječan film sa lijepom porukom. 7.5/10
- Djuro
The Legend of the 7 Golden Vampires (1974)- Everybody was kung fu fighting.......Loš eksperiment od Hammera.Vampiri i martial arts i nije tako loš kombo ali ovdje se pokazalo suprotno.Scene su odrađene šlampavo,ton filma je teško uspostaviti ali opet nisam mu ni prišao sa nekom velikom ozbiljnošću.Film je mogao mnogo bolje biti napisan i fundiran sa malkice više love,sredina filma je jako razvučena,kraj je površan. 4/10
- Michel
HOROR KLASICI 60-IH
Black Sabbath (1963) - moj 4. horor od Bave. Ovo sam gledao u polusnu prije koju godinu kad ga je hrt puštao i tražio sam jako dugo film. Omnibus od tri priče.
1. The Telephone - priča o ženi koju netko počinje zvati na telefon usred noći i prijetiti kako će je ubiti. Nema ničeg nadnaravnog, ali izvrsno režiran i sa neočekivanima twistom. Samo me zanima
7/10
2. The Wurdalak - druga priča sa Karloffom koji glumi oca jednoj obitelji i vraća se doma u selo nakon što ubije Wurdalaka, ali nije sve tako dobro kao što se čini. Ovo je stvarno vrhunska priča sa još boljom atmosferom kakvu imaju samo oni stari gradovi kad se priča o vampirima tamo smjesti. One nagle scene na prozoru ili jezivo deranje onog klinca za anale, a tek kad Karloff jaše na konju
8.2/10
3. The Drop of Water - zadnja i najbolja priča, a ujedno i jedna od najstrašnijih koje sam pogledao. Radnja se dešava u kući/dvorcu nakon što jedna grofica doživi infarkt, a njena sluškinja ju pripremi za sprovod, ali uzme joj prsten za kojeg se ispostavi da je uklet ili možda i ne? Atmosfera, prelijepe boje, grmljavina i jezive scene poput te stare babe i njezinog lica. Usrao sam se na te scene i nema boljeg osjećaja nego kad se usereš
Ovo je jedan od najboljih Bavinih horora, meni sigurno najdraži.
8========-o/8==========o (8.5/10)
Jigoku (1960) - iliti ga u prijevodu HELL. Japanski horor o grupi ljudi koji su počinili neki zločin bio to preljub ili ubojstvo i na kraju svi završe u paklu. Prvo je negdje 50-ak minuta uvod sa ono što slijedi, a slijedi najbolji prikaz pakla koji sam vidio gdje svako od tih ljudi dobiva veliku porciju različitih vrsta mučenja i to prilično originalnih i za današnje vrijeme, ali ono što me najviše iznenadilo je rezane udova, glave, puno gorea za tadašnje vrijeme. Prikaz i atmosfera pakla
8=======-o/8==========o (7.5/10)
X (1963) - filme od Rogera Cormana o jednom doktrou koji na sebi napravi eksperiment i nedugo zatim može vidjeti kroz ljude, zidove sa svojim novim očima. Ne znam, i nije me se baš dojmio.
8=====-o/8==========o (5.5/10)
1. The Telephone - priča o ženi koju netko počinje zvati na telefon usred noći i prijetiti kako će je ubiti. Nema ničeg nadnaravnog, ali izvrsno režiran i sa neočekivanima twistom. Samo me zanima
SpoilerShow
ako se na kraju ispostavilo da ju je zvala njena prijateljica/ljubavnica, ali onda ipak na kraju dođe on i ubije tu njenu. Kako je to moguće, mislim, koja je vjerojatnost da baš sad on dođe i ubije, a ova se prije toga pretvarala da je on. Logično mi je jedino da ona je surađivala s njim, ali je ona ubijena.
2. The Wurdalak - druga priča sa Karloffom koji glumi oca jednoj obitelji i vraća se doma u selo nakon što ubije Wurdalaka, ali nije sve tako dobro kao što se čini. Ovo je stvarno vrhunska priča sa još boljom atmosferom kakvu imaju samo oni stari gradovi kad se priča o vampirima tamo smjesti. One nagle scene na prozoru ili jezivo deranje onog klinca za anale, a tek kad Karloff jaše na konju

8.2/10
3. The Drop of Water - zadnja i najbolja priča, a ujedno i jedna od najstrašnijih koje sam pogledao. Radnja se dešava u kući/dvorcu nakon što jedna grofica doživi infarkt, a njena sluškinja ju pripremi za sprovod, ali uzme joj prsten za kojeg se ispostavi da je uklet ili možda i ne? Atmosfera, prelijepe boje, grmljavina i jezive scene poput te stare babe i njezinog lica. Usrao sam se na te scene i nema boljeg osjećaja nego kad se usereš

Ovo je jedan od najboljih Bavinih horora, meni sigurno najdraži.
Jigoku (1960) - iliti ga u prijevodu HELL. Japanski horor o grupi ljudi koji su počinili neki zločin bio to preljub ili ubojstvo i na kraju svi završe u paklu. Prvo je negdje 50-ak minuta uvod sa ono što slijedi, a slijedi najbolji prikaz pakla koji sam vidio gdje svako od tih ljudi dobiva veliku porciju različitih vrsta mučenja i to prilično originalnih i za današnje vrijeme, ali ono što me najviše iznenadilo je rezane udova, glave, puno gorea za tadašnje vrijeme. Prikaz i atmosfera pakla

8=======-o/8==========o (7.5/10)
X (1963) - filme od Rogera Cormana o jednom doktrou koji na sebi napravi eksperiment i nedugo zatim može vidjeti kroz ljude, zidove sa svojim novim očima. Ne znam, i nije me se baš dojmio.
8=====-o/8==========o (5.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
-
"Visible scars"..nisam baš nešta oduševljena..zadnjih 20-ak min sam prebacila na kraj filma...dosadno i bezveze...gluma očajna ocjena 3/10
- Michel
HOROR KLASICI 60-IH
Witchfinder General (1968) - opak film sa sjajnim ambijentom (sela, "vještice") i još boljim Priceom kao lovcem na vještice. I ostali glumic napravili dobar posao. Vidim da ovo nije hammer horor. Prikazi mučenja su lijepo napravljeni kao i spaljivanje. A tek tema http://www.youtube.com/watch?v=8HFSJBWQdy0
8=======..o/8==========o (7.3/10)
Carnival of Souls (1962) - malo razočaranje od filma jer sam očekivao nešto odlično nakon silnih hvalospjeva po netu, a dobio nešto dobro. Kopija jedne epizode iz originalne zone sumraka i bez obzira na to, ovo je dobar i jezivi horor koji ne odgovara na neka važna pitanja, ali i ne treba jer je sve jasno.
8======-..o/8==========o (6.7/10)
8=======..o/8==========o (7.3/10)
Carnival of Souls (1962) - malo razočaranje od filma jer sam očekivao nešto odlično nakon silnih hvalospjeva po netu, a dobio nešto dobro. Kopija jedne epizode iz originalne zone sumraka i bez obzira na to, ovo je dobar i jezivi horor koji ne odgovara na neka važna pitanja, ali i ne treba jer je sve jasno.
8======-..o/8==========o (6.7/10)
- Michel
HOROR KLASICI 60-IH
Onibaba (1964) - horor poezija iliti ga najveći/najbolji azijski horor ikad snimljen iako moram još pogledat Kuroneko ovaj tjedan koji je isto iz 60-ih. Onibaba je film za koji ne znam jel zapostavljen, ali znam da se ne spominje tako često kod nas horor fanova iako je to zaslužio. Možda zbog Ringua i cijele te navale tih azijskih horora u prošlom desetljeću pa su ti stariji naslovi pali u zaborav, a ovaj mi je bolji nego 10 Ringua i sličnih njihovih horora. Velik dio filma nema horora. Dakle, film traje sat i 40, a prvih sat i 10 minuta nema horora, ali ima izvrsnu režiju, film je snimljen među onom ogromnom travom gdje su male kućice uz rijeku. Radnja je u 14. stoljeću gdje jedna baba i njezina snaha čekaju sina to jest muža da im se vrati iz samurajskog rata, ali dolazi njegov prijatelj koji je pobjegao i odmah vidimo da je on loša osoba. Prije toga njih dvoje su ubijali samuraje i krali njihove oklope, oružja te prodavali za jelo da prežive. Velik dio filma se bavi s tim, ali ta atmosfera i beznađe je samo priprema za ono što slijedi. Ljubav, osveta i na kraju jedan samuraj sa demonskom maskom dolazi kod te babe i tu se film pretvara u čisti horor. Atmosfera još više narasla, scene ispred svog vremena, pogotovo to korištene maske koja izgleda prejezivo. Kraj vrh, a ta rupa je odlično iskorištena kroz cijeli film. Samo mi nije jasno
8========-..o/8==========o (8.7/10)
SpoilerShow
kako se ta maska zaljepila njoj na facu. Prvo je bila zaljepljena tom samuraju pa sam pretpostavljao ljepilo, ali onda je i njoj, a skidala je par puta kad je plašila snahu. Možda je maska zbilja bila ukleta, a tek kad ju snaha ide udarat po maski i unakazi joj facu 

- Michel
HOROR KLASICI 60-IH
The City of the Dead (1960) - film iz Amicus produkcije. Film koji je bio inspiriran sa Bavinim klasikom Black Sunday, a ima i dosta sličnosti sa Psihom što se tiče glumice i njezinog puta. Najveći horor glumac (uz naravno, Pricea) Christopher Lee u ulozi profesora Driscolla koji obožava povijest vještica i sotonizma, a s time se film bavi. Mali gradić/selo gdje dosta ljudi koji čine jednu sektu trebaju žrtvovati mladu djevojku dva dana za redom da bi dobili vječan život, u što oni vjeruju. Ali prvo moraju namamiti naše junake na to mjesto što naravno uspjevaju. Film ima sjajnu atmosferu, toliko magle dugo nisam vidio
iako nije u rangu Devils Rides Outa koji mi je najbolji film iz Hammer produkcije, ovo je dobar film. Šteta što nema toliko puno Leea. Mislim, dobro je on rasporđen po filmu, ali je glavni fokus na naše junake koji su totalno bezlični. Film ću pamtiti po atmosferi i vrhnuskih zadnjih 10 minuta.
8=======o/8==========o (7/10)

- Michel
HOROR KLASICI 60-IH
Yabu no naka no kuroneko (1968) - skraćeno Kuroneko je azijski horor od istog redatelja koji je režirao Onibabu i dosta je sličan Onibabi što se tiče radnje, a opet različit. Radnja se dešava za vrijeme samuraja koji e vraćaju iz borbe i moraju se vratiti kroz jednu šumu, a u toj šumi žive dvije žene koji su demoni i dočekuju ih te ubijaju. Mogu slobodno reći kako je ovo jedan od najstrašnijih filmova koji sam pogledao. Nikad nisam vidio ovako nešto. Neke scene ne mogu vjerovati da su to uspjeli napraviti. Zastrašujuće. Atmosfera te šume pa oni skokovi demona, sama pretvroba ili kako ubijaju, a tek konače borbe protiv njih. Gledajte ovo.
The Plague of the Zombies (1966) - malo razočaranje. Zombi radnici?
ok, radnja je zanimljiva sa tim vudu svećenicima, puno razgovora, dobra atmosfera, ali nije me totalno uvuklo u tu priču. Pogotovo su mi sve uništili kad sam vidio zombije koji su jako loše iskorišteni.
8======o/8==========o (6/10)
The Plague of the Zombies (1966) - malo razočaranje. Zombi radnici?

8======o/8==========o (6/10)
- HorrorHR
- Site Admin
Michel gušt je pratiti što gledaš i čitati komentare! 

- Michel
Hvala
Uživam u hororima iz 60-ih. Još mi je ostalo zanimljivih naslova za danas i sutra. Taman sam si ostavio još jednog Bavu (Kill Baby, Kill), malo Hammera i Romera (NotLD).

Uživam u hororima iz 60-ih. Još mi je ostalo zanimljivih naslova za danas i sutra. Taman sam si ostavio još jednog Bavu (Kill Baby, Kill), malo Hammera i Romera (NotLD).
-
http://www.imdb.com/title/tt0060794/ "KILL BABY KILL" 1966.
Vrlo dobar!
Film ima fantastican ugodaj i lokaciju ( selo obavijeno tajnom u ruralnom dijelu Europe). Taj fantasticni ugodaj je cijeli film, od pocetka do kraja. Likovi dosta dobri, pojava nekih od njih iznimno jeziva. Takoder imamo i par vrlo dobro spooky scena, koje obiluju jezom. Tu je i solidan twist, ali osobno-predvidljiv ipak. Doduse, rasplet je stvarno prebrz i moglo je to dinamicnije biti!
7,5/10
Vrlo dobar!
Film ima fantastican ugodaj i lokaciju ( selo obavijeno tajnom u ruralnom dijelu Europe). Taj fantasticni ugodaj je cijeli film, od pocetka do kraja. Likovi dosta dobri, pojava nekih od njih iznimno jeziva. Takoder imamo i par vrlo dobro spooky scena, koje obiluju jezom. Tu je i solidan twist, ali osobno-predvidljiv ipak. Doduse, rasplet je stvarno prebrz i moglo je to dinamicnije biti!
7,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- Michel
HOROR KLASICI 60-IH
Quatermass and the Pit (1967) - zanimljiv i čudan film o nekakvim bićima sa druge planete koji budu otkriveni ispod zemlje. Sami izgled bića nisam očekivao baš tako nešto, ali lijepo je vidjeti nešto potpuno drugačije. Ponajviše se isplati pogledati zbog Jamesa Donalda koji glumi doktora i sve to otkrije. Ostatak ok.
8======-o/8==========o (6.5/10)
Dracula: Prince of Darkness (1966) - ne znam koji je ovo točno nastavak, ali je stvarno dobar. Puno mračniji i brutalniji nego prvi, Horror of Dracula, ali ne i bolji zato što smo tamo imali Leea i Cushinga kao odlična tandem, pa i vjerojatno najbolji horor tandem u povijesti. U ovom filmu nemamo Cushinga, a Lee kao Dracula se tek pojavljuje nakon 40-ak minuta. Ipak, radi se o dobrom hororu, pogotovo kad dolaze u dvorac, a najviše me zanimalo kako su to zamislili ga oživjeti nakon što se pretvorio u pepeo u Horror of Dracula.
Village of the Damned (1960) - još jedan dobar horora koji koristi odličan spoj atmosfere i paranoje, a tek kad se klinci pojave s onim očima
iznenadio sam se kad sam vidio da glumi George Sanders, a kraj je i za današnje vrijeme hrabar potez. I dobro mi je štose nije saznalo otkuda su oni točno došli. Po meni nekako logično je
8=======..o/8==========o (7.2/10)
8======-o/8==========o (6.5/10)
Dracula: Prince of Darkness (1966) - ne znam koji je ovo točno nastavak, ali je stvarno dobar. Puno mračniji i brutalniji nego prvi, Horror of Dracula, ali ne i bolji zato što smo tamo imali Leea i Cushinga kao odlična tandem, pa i vjerojatno najbolji horor tandem u povijesti. U ovom filmu nemamo Cushinga, a Lee kao Dracula se tek pojavljuje nakon 40-ak minuta. Ipak, radi se o dobrom hororu, pogotovo kad dolaze u dvorac, a najviše me zanimalo kako su to zamislili ga oživjeti nakon što se pretvorio u pepeo u Horror of Dracula.
Village of the Damned (1960) - još jedan dobar horora koji koristi odličan spoj atmosfere i paranoje, a tek kad se klinci pojave s onim očima

SpoilerShow
alienska otmica. Ne znam što bi moglo biti drugo.
- Malteras
Haute tension (2003)
Osim dobrog pocetka, koji je atmosferom i pejzazom podsjecao na starije horore americkih zabiti, ostalo je dosta lose, a najlosije je ono sto mnogi smatraju dobrim u ovome filmu...
Ocjena 5/10
Osim dobrog pocetka, koji je atmosferom i pejzazom podsjecao na starije horore americkih zabiti, ostalo je dosta lose, a najlosije je ono sto mnogi smatraju dobrim u ovome filmu...
Ocjena 5/10
-
House on Haunted Hill (1999) - davno sam ga gledao, ali sinoć je bio na tv-u i jednostavno ga nisam mogao propustiti. I da, naravno da mi se sviđa. Istina da nije original i da nije Vincent Price, ali i Rush je bio dobar.