The Natural (1984) - malo razočaranje od filma jer slovi kao jedan od najboljih sportskih filmova, a po meni nije ni najbolji o bejzbolu. Prvo sam mislio da je po istinitom, ali sam onda vidio da nije već po nekoj knjizi pa mi je sve bilo jasno. Cijeli film je kao neka karikatura. Redford glumi nadarenog klinca koji bude spriječen u igranju bejzbola, ali se vraća nakon 15 godina u igru i diže taj klub u nebesa.
8======o
/8==========o (6/10)
Paper Moon (1973) - kojeg li divnog i pametnog filma od Petera Bogdanovicha sa Ryanom O'Nealom i njegovom pravom kćerkom Tatum O'Neal. Oni dvoje u filmu se nalaze i glume da su otac i kći te zarađuju tako da prodavaju biblije, ali i na razne druge načine. Izvrsno snimljen u crno bijeloj tehnici, ovo je film koji ja sigurno neću zaboraviti jer ima pregrš pametnih štoseva, a kemija između njih dvoje je neopisiva. Stvarno predivan film koji bi svako trebao pogledati. Inače, Tatum je osvojila Oscara za ovu ulogu u dobi od samo 10 godina. Najmlađa
8=========o
/8==========o (9/10)
Dead Man (1995) - opet Jarmusch i njegov treći film u ovom maratonu. Johnny Depp glumi jednog čovjeka na divljem zapadu koji bude optužen za ubojstvo i ubrzo jedan od glavnih ljudi unajmi troje ubojice da ga ubiju. Depp/William Blake putuje divljim zapadom i bježi pred njim, a i upoznaje jednog indijanca koji će mu pomoći. Jako dobar/odličan film koji je Jarmusch opet snimio u crno bijeloj tehnici, a o njegovoj kinematografiji ne trebam govoriti koliko je izvrsno.
8========o
/8==========o (8/10)
Jesus' Son (1999) - evo jedan vrlo dobar biser iz 90-ih za koji nisam našao ni engleski prijevod to jest našao sam, ali ne odgovarajući. Nije smetalo. Dakle, vrlo dobra drama o jednom momku koji je narkoman i polako počinje u taj svijet uvlačiti svoju curu, a u isto vrijeme želi planirati budućnost za koju polako uviđa da će biti mnogo teže nego što je očekivao.
8=======-o
/8==========o (7.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"