Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
jeba

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by jeba » 13 Feb 2014, 08:02

Mindhunters (2004) - ovakvi filmovi su mi super i mogao bi ih gledati po cijeli dan. Ima elemente svega - napušteni otok, ograničen broj likova, zanimljive smrti, nekoliko obrata, who did it,...

John_Ryder

Post by John_Ryder » 13 Feb 2014, 16:44

Lego movie - iznenadjen s količinom odraslih u kinu,humor nije za klince,odlična i smiješna parodija na poznate junake,batmana,supermana,green lantern,gandalfa,dumbledorea,sa dosta pouke na danasnji svijet i dvolicnost,stvarno genijalno smišljeno,uz humor uspjela je i prica,preporuka svima makar i niste fan legića,8.5/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

hitman_4

Post by hitman_4 » 14 Feb 2014, 02:30

Drive(2011) - kvalitetan film, nemam baš nikakvu zamjerku. film je dosta u umjeren u svemu, što je netipično za holivudske filmove

šteta što je
SpoilerShow
c. hendricks prebrzo izgubila glavu :( koja bomba od žene, uvijek u sporednim ulogama :shock: :roll:
9/10
Image

Image

Image

popayy

Post by popayy » 14 Feb 2014, 20:39

The World's End (2013)
Fora. Naravno ni do koljena Noći Glupih Mrtvaca :facepalm: , ali to je blesavo više spominjati.
Ja zadovoljan, bolji od 90% današnjih komedija zasigurno.

hitman_4

Post by hitman_4 » 15 Feb 2014, 13:17

Natalee Holloway(2009) - strašni su ti nestanci :? puno misterije u ovom slučaju.

6/10

više o slučaju, http://en.wikipedia.org/wiki/Disappeara ... e_Holloway
Image

Image

Image

John_Ryder

Post by John_Ryder » 15 Feb 2014, 17:33

Her - vizualan i zvukovan "le masterpiece" , 9/10
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Djuro

Post by Djuro » 15 Feb 2014, 19:06

Starship Troopers 3:Marauder - hmmm.....film je tonom dosta bliže prvom orig.dijelu nego drugi što će reći da vraća taj totalitaristički režim i način razmišljanja.Film pati od malog budžeta,loše glume,režije i nerazrađene priče. Nisam ni imao neka velika očekivanja s obzirom da od drugog djela mi se je tanko sralo.Straship Troopers nisam nikada vidio kao film sa više nastavaka i ponaljajućih likova s obzirom da su ''potrošna roba''. Ajd bar je tu nenadjebivi Casper Van Dien :lol: 3/10

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 15 Feb 2014, 20:42

Djuro wrote:Starship Troopers 3:Marauder - hmmm.....film je tonom dosta bliže prvom orig.dijelu nego drugi što će reći da vraća taj totalitaristički režim i način razmišljanja.Film pati od malog budžeta,loše glume,režije i nerazrađene priče. Nisam ni imao neka velika očekivanja s obzirom da od drugog djela mi se je tanko sralo.Straship Troopers nisam nikada vidio kao film sa više nastavaka i ponaljajućih likova s obzirom da su ''potrošna roba''. Ajd bar je tu nenadjebivi Casper Van Dien :lol: 3/10

my man :goodman:

http://www.horrorhr.com/iz-moje-kolekci ... tografima/

:pointlaugh:

Michel

ZABORAVLJENA 2013. - PART FOUR

Post by Michel » 15 Feb 2014, 21:34

Uh, krenimo...

Big Bad Wolves (2013) - izraelska crna komedija koja će se vjerujem svidjeti svima ovdje. Zbilja otkačen film s puno mučenja kako film odmiče, odličnog preokreta i zanimljive radnje. Film nekako počinje od sredine kada vidimo kako jedni policajci love pedofila koji je silovao i ubio jednu djevojčicu, ali mi ne znamo jel to zbilja pedofil jer oni nemaju dokaze već samo sumnjaju. S druge strane imamo oca od te male ubijene djevojčice koji kreće u osobnu osvetu. Prvih 45 minuta ok, ali zadnjih 45 minuta kad se pojavi otac od tog oca je krvako. Ima par odvratnih scena gdje prikažu direktno mučenje. Plamenik, brutalno :zubifale:

8=======-o/8==========o (7.5/10)

Captain Phillips (2013) - ovo je za mene najveće iznenađenje prošle godine. Jedan od najboljih filmova prošle godine, tako daleko ću ići. Iznenađenje je jer sam imao nula očekivanja, radnja mi se činila patetičnom + još glumi Hanks kojeg ne volim, ali ovo mu je bez premca najbolja uloga u karijeri. Znam da će neki reći Forest Gump ili još neki njegovi popularni filmovi, ali ovdje je vrhunski odglumio ozbiljnu ulogu. Cijeli taj šok koji je pravi kapetan doživio je odlično prikazao. Pogotovo zadnja scena kada pokaže reakcije na cijeli taj šok. Dakle, film je po isitinitom gdje pratimo jedan teretni brod kojeg napadnu somalijski gusari predvođeni Museom kojeg glumi odlični Barkhad Abdi i nominiran je za Oscara. Meni sad nejde u glavu kako Hanks nije nominiran. Ima 5 mjesta za nominacije i nije upao. Šteta jer ovdje baš zaslužuje oscara da nema McConaugheya. Akcija u filmu kreće jako brzo, kamera je vrhunska, napetost je konstantna. Par stvarno jakih i pamtljivih scena. Sjajan film.

8========-o/8==========o (8.5/10)

Filth (2013) - ovo je najluđi film 2013. godine. Barem koji sam pogledao. Radi se o jednom detektivu koji se bori s ostalim detektivima da napreduje, ali on sam ima vlastite demone pa tako je prljav koji podmeče drugima, drogira se i luđački halucinira. Do jaja film. Plus stvarno puno crnog humora kakvog dugo nisam vidio. Imamo onaj crni humor koji je prepun sarkazma, cinizma, a onda imamo crni humor kakav je u ovom filmu, a to je toliko jebeno crn :zubifale: pogotovo kraj :prayer: čitam kako je u knjizi kraj drugačiji, još crnji. Pa kako može biti crnji od onog :lol: :lol: James McAvoy je odglumio vanserijski. Bez problema nominacija za Oscara, ali pošto je ograničeno, jebiga. Al šteta. http://www.youtube.com/watch?v=RxLL5UbgKso :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Her (2013) - film je baš umjetan, a takav i treba biti. Imao sam čudan osjećaj poslije filma. Phoenix odlično odglumio. Jedna od njegovih najboljih uloga. Ustvari, to mu i jest najbolja uloga uz Casha iz Walk the Line. Isto me čudi da nije nominiran, ali ono, stvarno je konkurencija nenormalna za prošlu godinu. Radnja je smještena u bliskoj budućnosti i pratimo lika koji počne hodati sa svojim operativnim sustavom. Bizarno, jelda :zubifale: taj sustav glumi Scarlett Johansson samo sa glasom i to je odlično "odglumila". Film kako ide, postaje apsurdniji, pomalo depresivan, a nekad smiješan. Ima smiješnih scena poput onog malog iz igrice kad počne psovat :lol: film je stvarno snažan, daje na razmišljanje sa jasnom porukom. Vjerojatno Oscar za adaptirani scenarij.

8========o/8==========o (8/10)

Philomena (2013) - ovo je jedan jako simpatičan film i u nekim trenucima jako tužan o majci kojoj su sestre iz katoličkog doma uzele sina kad je bio mali, a sin joj je u americi i onda se uz jednog novinara koji traži dobru priču kreće u potragu za njim. Judi Dench je odlična. Baš je simpa bakica :zubifale: vidim da je nominirana za Oscara. Dobila bi da je neka druga godina, ovako to Cate kupi.

The Secret Life of Walter Mitty (2013) - o ovom filmu sam čuo toliko hvalospjeva, a nije me baš previše zadovoljio. Trebali su taj potencijal koji film ima puno bolje iskoristiti. Tolike mašte, a nisu je dovoljno prikazali. Ben Stiller dobar u svojoj pustolovnoj ulozi, ostali isto.

8======-o/8==========o (6.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Feb 2014, 18:14

Oldboy (2013) - solidno ostvarenje. Ne baš doslovce copypaste azijskog originala, ali od početka do kraja uzima sve ideje, od scene s čekićem do završetka (ok, preokret je isti, završetak je drugačiji). Dok je original bio žestok, intrigantan i zanimljiv s izvrsnim glumcima, soundtrackom i okrutnom završnicom, ovaj film je nekako bez duše. S obzirom da sam gledao original, samo sam čekao da se film završi. Početak je bio dobar, ono, prikaz događaj u zatočeništvu. Akcijske scene nisu loše, samo što je teško suosjećati s glavnim likom s obzirom da je prikazan kao obični gad. A Samuel Jackson... ah, izgleda kao šaka u oko u filmu koji pokušava biti ozbiljan. Taj njegov stil odijevanja (je li to suknja?) i cijela njegova pojava... Kao nekakva sprdačina od filma. A sam očekivani preokret je isti, samo na drugačiji način. Zapravo praktički nema ništa novoga u filmu, tek par akcijskih scena, ostalo drama. Gubitak vremena... 2/5
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 16 Feb 2014, 19:08

August: Osage County (2013) - drama u punom sjaju. Fantastična Meryl Streep glumi groznu majku, alkoholičarku koja se stalno kljuka tabletama dok njezine kćerke glume iznenađujuće dobra Julia Roberts i Juliette Lewis koja si želi oživiti karijeru. Sina glumi novi Sherlock, Benedict Cumberbatch dok oca Sam Shepard. Ima tu još poznatih imena. Ovo je jedan od onih filmova poput kazališta. Samo što ovaj film ima glumu i to je to. Ostalo mi je malo nekako kao da se previše trudi. Pa i to šokantno saznanje
SpoilerShow
da su brat i sestra, samim time incest na djelu mi nije ništa posebno bilo.
ovo je baš sjebana obitelj gdje svako svakog pogađa sa riječima, optužbama. Dobar film, ali moglo je ovo puno više. Vidim da je Streep nominirana za glavnu glumicu, opet, ali ovaj put sasvim zasluženo jer su je prije znali samo reda radi.

8=======o/8==========o (7/10)

olio

Post by olio » 16 Feb 2014, 21:10

agh...krivi topic

john_constantine

Post by john_constantine » 17 Feb 2014, 21:48

12 Rounds (2009) - solidan i zabavan akcijski triler s John Cenom, dosta vožnje, loše kamere, puno eksplozija, dobra završnica i tih 12 zadataka. Mozak na pašu i zagarantirana zabava. 3/5
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 18 Feb 2014, 23:13

Nebraska (2013) - novi film Alexandra Paynea o jednom starcu koji dobije pismo u kojem piše da je osvojio milijun dolara i povjeruje u tu laž te tako se zaputi u Nebrasku iako ga sinovi i žena nagovaraju da ostane jer je to laž. Koliko smo samo puta vidjeli da nama negdje piše kako smo dobili nešto, ali tek kad nešto pošaljemo, neki kod i onda ako nas izvuču :D tako ovaj dedek kojeg glumi pomalo zaboravljeni, ali izvrsni Bruce Dern (nominiran za Oscara). Snimljen u crno bijeloj tehnici, puno simpatičnih trenutaka, lijep film koji pokazuje i drugu stranu ljudi.

Djuro

Post by Djuro » 19 Feb 2014, 01:24

HorrorHR wrote:
Djuro wrote:Starship Troopers 3:Marauder - hmmm.....film je tonom dosta bliže prvom orig.dijelu nego drugi što će reći da vraća taj totalitaristički režim i način razmišljanja.Film pati od malog budžeta,loše glume,režije i nerazrađene priče. Nisam ni imao neka velika očekivanja s obzirom da od drugog djela mi se je tanko sralo.Straship Troopers nisam nikada vidio kao film sa više nastavaka i ponaljajućih likova s obzirom da su ''potrošna roba''. Ajd bar je tu nenadjebivi Casper Van Dien :lol: 3/10

my man :goodman:

http://www.horrorhr.com/iz-moje-kolekci ... tografima/

:pointlaugh:
Lijepo :D ...mora da je koštalo ruku ili nogu

Post Reply