Koji ste horror zadnji gledali?
- john_constantine
Re: Koji ste horror zadnji gledali?
Mama (2013) - dobar ghost horor iako sam očekivao nešto drugačije, da će biti više neka legenda o nekom stvorenju, a ne duhu. U svakom slučaju, dobrodošla promjene oko ideje glavne junakinje da nije uopće majčinski tip. I prikaz "neprilagođene" djece koja su živjela u divljini. Jedino stvorenje nije nešto pretjerano strašno, ali zanimljiva ideja. Jedino po meni bezvezni završetak koji me ostavio ravnodušnim. 3/5
Dead in Tombstone (2013) - zabavan akcijski horor western o revolverašu kojega njegova ekipa izdaje, pa završi u paklu i vrati se iz istog da bi se osvetio ljudima koji su ga ubili. Prejeftini budžet s slabim scenama nasilja, solidna i zabavna akcija makar se i to vidi da je rađeno lošim specijalnim efektima, naročito pucnjave, slaba ali zabavna i jednostavna radnja. No, film ipak spašavaju tek Danny Trejo kao revolveraš iz pakla i Mickey Rourke kao Lucifer. Inače, film za nezahtjevne gledatelje... 3/5
Dead in Tombstone (2013) - zabavan akcijski horor western o revolverašu kojega njegova ekipa izdaje, pa završi u paklu i vrati se iz istog da bi se osvetio ljudima koji su ga ubili. Prejeftini budžet s slabim scenama nasilja, solidna i zabavna akcija makar se i to vidi da je rađeno lošim specijalnim efektima, naročito pucnjave, slaba ali zabavna i jednostavna radnja. No, film ipak spašavaju tek Danny Trejo kao revolveraš iz pakla i Mickey Rourke kao Lucifer. Inače, film za nezahtjevne gledatelje... 3/5
Michel puši karu.
- Sammy
Wrong Turn 2: Dead End (2007) - Drugačiji je i bolji od prvog, postao je film bez imalo ozbiljnosti. Bolji su likovi svakako, odlični killovi, zanimljiva priča s reality showom, te što se film dotako povijesti tih deformiranih kanibala, ali opet, CGI je užasan i ima dosta nebuloza koje se ne mogu ne uočiti. - 7/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
- Malteras
Fido (2006)- odlicnih uvodnih nekoliko minuta, kasnije, osim kritika americkog drustva (a i one su nedovoljno dobro odradjene), veoma lose... Ocjena 5/10
- john_constantine
The Conjuring (2013) - je da je riječ o klišejiziranom filmu, ali James Wan ima smisla za režiju, pa je napravio zanimljiv, napet i jezoviti horor s napetim finaleom. Odlična glumačka ekipa, scene s duhovima, ideja o prokletstvu, jezovita atmosfera, napeta i krvava završnica i te "šok" scene. Vrlo dobar horor. 4/5
Michel puši karu.
-
Nothing Left to Fear (2013) - ništa posebno
- yakkazu
baš ga odgledah i jednostavno moram reć da je film jedan veliki, ogromni patetični proser. Ajde, mogao sam svariti nekoliko scena sa all-about-bad-in-life dijalozima, al' brate baš svaka scena da sadrži nekakav kritički osvrt, i to ne bilo kakav, već jebeno isforsiran da ne može biti više. 'ajde kraj mi se donekle i svidio, twist nisam baš predvidio, ali sve ostalo je šund. 3/10GreenHornet wrote:HEARTLESS (2009)
Evo jedna jako dobra horror drama! Od samog pocetka je napravljen film tako da zalis glavnog lika i njegovo sudbinu.Bas je nekako momak depresivno i sumorno napravljen+problemi na koje nailazi.Dosta dobra tematika,ali nakon nekih pola sata od pocetka "akcije" pode drugim smjerom...E sada-i to je vise nego ok,ali mozda bi bolje bilo da su se bavili samo ratom s demonima po ulicama.Ima par jezivih scena i tipicno za britanske filmove-na momente vrlo dobar crni humor.U samoj prici postoje neke nedoumice-doduse ostavljeno je vise da gledatelj sam protumaci kako i zasto.Meni se osobno taj koncep opcenito bas i ne svida.Na trenutke jako napet.Pred kraj imamo jednu scenu,koja je bar mene nekako rastuzila.Inace,kroz film imamo par mocnih dijaloga.
Uglavnom,vise sam nego zadovoljan: 7/10.
-
The Conjuring
ne donosi ništa novo i prati standardnu formulu, ali ima super atmosferu, izvedbu..
Vrhunski snimljeno.
7/10
ne donosi ništa novo i prati standardnu formulu, ali ima super atmosferu, izvedbu..
Vrhunski snimljeno.
7/10
- Sammy
Wrong Turn 4: Bloody Beginnings (2011) - Isto kao i treći dio, debilno i glupo, jedino što valja je ubijanje i kasapljenje iritiantnih likova. - 3/10
Wrong Turn 5: Bloodlines (2012) - Meni ovo puno bolje od prethodna dva dijela, drugačija je ideja, likovi nisu baš toliko loši, ubijanja standardno dobra i nije mi bio toliko naporan. - 5/10
Wrong Turn 5: Bloodlines (2012) - Meni ovo puno bolje od prethodna dva dijela, drugačija je ideja, likovi nisu baš toliko loši, ubijanja standardno dobra i nije mi bio toliko naporan. - 5/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
- Michel
Burnt Offerings (1976) - jedan od onih filmova kojima treba neko vrijeme da te uvuče u priču, ali onda se polako redaju odlične scene. Dakle, radi se o obitelji koja se seli u jednu kuću/vilu i tada im se počinju dešavati neobične stvari. Prvo Oliveru Reedu kao mužu/ocu pa onda ostalim članovima. Najjezovitije scene su mi njegova priviđanja onog bizarnog tipa
a jel trebam reći kako sam se ugodon iznenadio kad sam vidio da glumi Bette Davis
8=======-o/8==========o (7.5/10)

8=======-o/8==========o (7.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- popayy
Salem's Lot (2004)
Ok trosatni hororac, ono baš za odgledati na kišni dan.
Ok trosatni hororac, ono baš za odgledati na kišni dan.
- Michel
Original je remek djelo za mene pa pogledaj
Iako su neke dijelove iz knjige izbacili.

Iako su neke dijelove iz knjige izbacili.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- john_constantine
sinister (2012) - baš dobar i jezoviti horor s originalnom idejom, makar mi je obrat predvidljiv kao i završetak + neke cimalice. Ali interesatna ideja o "stvorenju", jezovite snuff snimke, dobra atmosfera i solidna gluma. 3/5
Michel puši karu.
- Malteras
The Midnight Meat Train (2008)- ovo nista ne valja, puno nelogicnosti i gluposti, Ocjena 5/10
SpoilerShow
a najveca je da Bredli Kuper moze pera odbiti Vini Dzonsu koji ima u ruci cekic za udaranje volova u glavu...
-
Martyrs (2008) - bio na HRT-u i poslije Gravityja sam ga dočekao kao ozeblo sunce. U drugom gledanju mi je bio još strašniji, mučniji i provokativniji. Odlična radnja, gluma, scenarij i po meni briljantan kraj.. prvio dio pravi horor triler, drugi dio teška horor drama; dva totalno različita smjera. jedan od najboljih (a od francuskih mi je jedino Ils draži, iako objektivno ne i bolji) 8/10
One Missed Call (2008) - nakon popravljivog HRT-a, došla je na red nepopravljiva NOVAtv - jadna im majka s ovakvim filmovima. Horor u kojem glume zvijezde loših teen romantičnih komedija. jako loše i jako loš pokušaj kopije Final Destinationa 2/10
One Missed Call (2008) - nakon popravljivog HRT-a, došla je na red nepopravljiva NOVAtv - jadna im majka s ovakvim filmovima. Horor u kojem glume zvijezde loših teen romantičnih komedija. jako loše i jako loš pokušaj kopije Final Destinationa 2/10
It's in your nature to destroy yourselves...
- xEdgex
da da da ! iskreno po meni top 5 filmova (necu cak ni naglasiti horora, iako je ovo jedan od onih filmova koji su po meni idealan prikaz (horor) filma kakav bi trebao da bude) od 2000-te pa nadalje. Tacno bi mi sada dobro dosla kafa/caj sa 10 ljudi koji su gledali ovaj film par puta pa da pricamo o svemu ...Shp86 wrote:Martyrs (2008) - U drugom gledanju mi je bio još strašniji, mučniji i provokativniji.
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "