Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
User avatar
Scarface
Posts: 8071
Joined: 30 Jun 2007, 20:24

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Scarface » 15 Jun 2013, 20:09

Samo odi i uživaj, i Njegiću se svidija film. :D
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

User avatar
Decadentor
Posts: 11881
Joined: 10 Jun 2008, 02:11
Location: Doruchów

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Decadentor » 15 Jun 2013, 22:22

sa stripovima sam na 0 ali vjv cu ovo ic gledat :supz:
Image

User avatar
john_constantine
Posts: 27523
Joined: 06 Oct 2006, 17:25

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by john_constantine » 16 Jun 2013, 09:18

Blood Shed (2008) - kratki horor o dvojici braće od kojih jedan poludi i počne ubijati sve živo. Psihodelija s gore scenama, motorkom i lutkom koja predstavlja njegovu majku. Nema previše smisla, ali krvavo i zabavno.

Botoxia (2006) - zabavna posveta crno bijelim hororima, o pacijentici koja tijekom plastične operacije postane čudovište koje vrši teror, sve do urnebesne završnice.

Dan mrtvih - domaći film čiji je uzor očito bio "Dan ludila", o običnom čovjeku kojemu u jednom danu sve ide krivo. Otkaz, žena ga vara s ocem, krađa auta. Na kraju, totalni masakr s brutalnim scenama ubijanja.

Drugi povijesni "ne" - par minuta filmić, WTF...

Force impact - domaći akcijski trash s lošom glumom, plastičnim oružjima i slično. Ali ima boljih borilačkih filmova od ovoga + predugo trajanje.

Jogurt - kratki filmić gdje je jogurt očigledno kazneno djelo. Ništa pretjerano posebno.

Killer bra - grudnjak kojega opsjedne duh ubijene djevojke, pa kažnjava cure odgovorne za njezinu smrt. Zabavan film, s napornim vrištanjem i bizarnim grimasama jednog muškog glumca.

La donna della toilette (2007) - brutalni horor o usamljenom čovjeku koji se javi na broj napisan na javnom wc - u da bi završio kao žrtva u snimanju snuff filma. Scena silovanja nije toliko šokatna kao u "Oslobađanje", ali brutalno nasilje s uznemirujućim završetkom.
Michel puši karu.

User avatar
Sammy
Posts: 8524
Joined: 04 Apr 2009, 22:49
Location: Našice

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Sammy » 16 Jun 2013, 21:06

Choi-jong-byeong-gi Hwal [War of the Arrows] (2011) - Solidan korejski povijesni film o invaziji Mandžurijaca na Koreju, kada krene akcija dolazi i stalna napetost te nadmudrivanje protivnika uz prelijepe krajolike. - 7/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

User avatar
Asfodel
Posts: 15492
Joined: 08 Dec 2007, 21:37
Location: Chopping Mall
Contact:

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Asfodel » 16 Jun 2013, 21:24

El cuerpo - na kraj sam reagirala podsmijehom koliko mi je glup, no sve ono prije njega je čiisti užitak :D (imala vremena za odgledati pol sata filma, no nisam se mogla suzdržati, lolčić)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

User avatar
Michel
Posts: 11547
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 17 Jun 2013, 12:52

Barton Fink (1991) - jedan od rijetkih filmova braće Coen koji nisam pogledao. Nisam očekivao da će Torturro ovako biti sjajan. Tu su po običaju i Buscemi te Goodman. Radi se o piscu koji dolazi u los angeles pod novim ugovorom i treba napisati jedan scenarij. Seli se u taj hotel, ujednu sobu koja je pokraj sobe od Goodmanovog lika i tako pomalo oni se sprijateljuju. Samo sam čekao kad će neki preokret
SpoilerShow
kad ženska mrtva s kojom je spavao i kad je Goodman donio onu kutiju, odmah sam znao da je on ubojica i kasnije se pokazalo. Najbolja scena je kad zapali hodnik, ubijek dva policajca.
8========o/8==========o (8/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
john_constantine
Posts: 27523
Joined: 06 Oct 2006, 17:25

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by john_constantine » 17 Jun 2013, 16:33

Scarface wrote:Samo odi i uživaj, i Njegiću se svidija film. :D
da, vidim sada u studiu. Onda ne znam čija je to bila recenzija u novinama gdje je govorio da će većina vjerojatno otići radi završnog dijela filma kada je buka, galama i slično.

Rezerviran film za srijedu. :rock:
Michel puši karu.

User avatar
john_constantine
Posts: 27523
Joined: 06 Oct 2006, 17:25

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by john_constantine » 17 Jun 2013, 21:41

Fearless (2006) - po meni dosta precjenjen film. Ne bi ju svrstao u popcorn kategoriju, ali dosta je blizu radi prožvakane i sto puta viđene priče s neozbiljnom radnjom koja u nekim trenucima djeluje poput zajebancije. Ali odlična borilačka zabava, s neprekidnim borilačkim scenama koje na polovici filma počinju lagano zamarati sve do patetičnog završetka. Jet Lee je odlično napravio svoj posao, ali njegov lik i karakter se počeo lagano ponavljati. Puno bolji i ozbiljniji film na tu temu je ipak Yip man. 3/5
Michel puši karu.

User avatar
dragonheart
Posts: 754
Joined: 12 Dec 2006, 13:48

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by dragonheart » 18 Jun 2013, 18:13

Scarface wrote:Man of Steel - za mene čista desetka! Filmčina, filmčina, filmčina! Kritičari očito imaju Snydera na zubu i ne puštaju ga. Ovo je mokri san za sve fanove Supermana, i to prvenstveno stripa, ne starih filmova. Gluma, efekti, dinamika priče, spektakularne borbe i moralne dileme, sve fino upakirano.

Žale se neki na slabu karakterizaciju - ja se ne slažem jer mislin da je spot on. Isto tako druga žalba - previše akcije! Ok, what? Dugo nisan gleda ovako precinzno koncipiran final fight koji je ekstatično i orgazmično gledat, pogotovo na velikom ekranu. Neki su se malo previše nabrijali na Dark Knighta, ali ljudi moji, Superman i Batman ka likovi ne mogu ić u isti koš. Batman je simfonija o mračnom stanju uma, psihologiji i psihopatologiji, kaosu, magnetizmu negativnosti i neprežaljenoj sudbini, te borbi sa samim sobom da tu sudbinu pretvoriš u nešto jače od sebe, u nešto šta će štititi ljude, pa i pod cijenu vlastite propasti.
Superman je priča veća od života, o pojedincu koji ne pripada i nikada neće, ali čija moć ima prevagu u svakom smislu opstanka cilog planeta. kao lik stvoren je u startu puno pozitivnije i manje sebične naravi nego batman, i zato cijenim šta jeovaj film otiša jako blizu granice tog mišljenja i privuka ga mračnijoj strani.

Treća zamjerka - nema dovoljno humora. Vau, malo se kino publici izgleda ispra mozak raznim blockbusterima u kojima je humor neophodan. Po meni je punktuiran u točno pravim trenucima, i da ga je bilo više, smetalo bi.

General Zod je kompleksno obrađen lik i možeš u isto vrime suosjećat s njim al ga se i bojat i prezirat ga. Shannon, jebena si glumčina!

I naravno, preslatka, prelipa lutkica Amy Adams, ajme kako je meni ta žena savršena. Do I need to say more?

Eto, od mene iskrene preporuke, kritika je nažalost film prihvatila prilično mlako, publika se oduševila ali svejedno ovo nije ni blizu jednom hypeu DK-a i DKR-a, koji su iako izvrsni, ipak precijenjeni filmovi.

S Man of Steel-om, budućnost filmskog DC univerzuma i JL filma izgleda itekako svijetlo. Svaka vam čast Marvel Studios i Avengersi, ali pomaknite se malo, vrime je da i DC pokaže svoje zube.
Okej, sad sam i ja konačno nabrijan !!! Najviše mi je poraslo zanimanje za film u očima ustvari zbog idiota koji je film posrao na FAK TVOJ FILM. Krajnje debilna recenzija, mislim da se Fakovci počinju gubit u tome svemu, mislim da im je postalo fora srat po filmovima... Mislim ono, to je ko da meni neko da da gledam dramu neku idiotsku za koju gl. urednik hoće da mi se ne svidi i da netko kakti neutralan napiše recenziju. A zbog tvojih i Markovih komentara sam u biti još više nahajpan ustvari, puno više neg sam mislio da mogu biti jer mi se actually nijedan trailer ustvari nije baš dojmio, a možda i bolje da nije...
It's not who I am underneath...


...but what I do that defines me.



http://dragonheart.blog.hr/

User avatar
Asfodel
Posts: 15492
Joined: 08 Dec 2007, 21:37
Location: Chopping Mall
Contact:

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Asfodel » 18 Jun 2013, 20:46

Blowup - sve ono što je film htio poručiti se lako spozna i izanalizira dok se čeka da se nešto dogodi tijekom samog trajanja, zbilja ima dovoljno vremena za promišljanje svake scene (da ne kažem previše). Taj njegov minimalizam je ono što mi je smetalo pa je skoro zasjenio hrpu sitnih divno smišljenih stvari s porukom iza sebe.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

jeba
Posts: 2268
Joined: 01 Sep 2008, 14:44
Location: Sopot

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by jeba » 18 Jun 2013, 22:07

Alien Nation (1988) - još jedan od razloga zašto su 80-e bile zakon

olio
Posts: 2392
Joined: 22 Aug 2008, 00:28

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by olio » 19 Jun 2013, 10:33

Stoker

predivno snimljen, odlično odglumljen,
vrlo dobra zaplet, ok rasplet

Vrlo dobar film, ja bi reka da je na razini ostalih Parkovih filmova.

7.9/10


The Incredible Burt Wonderstone

Pa i nije toliko loše ispalo. nekoliko dobrih baza.
Jim carrey spašava stvar :lol:

5.5/10

User avatar
Michel
Posts: 11547
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 19 Jun 2013, 21:07

Le conseguenze dell'amore (2004) - radi se o tipu koji broji novac za mafijaše, cijeli život je proveo tako. Nema žensku, nema ništa. Samotnjak i jednog dana uđe u kafić gdje radi jedna lijepa ženska i počinju izlaziti, i tako počne krasti pare od mafije.
SpoilerShow
Samo se ne zna jel uzeo onih 9 milijuna ili je stvorio svoju fantaziju kako bi to izgledalo. Šteta što su ga ubili. Ipak, realno je.
8========o/8==========o (8/10)

La stanza del figlio (2001) - uh, kako težak film, a počeo tako lijepo. Pratimo jednu normalnu i veselu obitelj. Sin sasvim normalan teeneger, kao i kćerka. Otac im je psihijatar, a majka kućanica. Prvih 40-ak minuta se baš povežeš s likovima i onda drugi dio filma mučan
SpoilerShow
sin im umire i onda se oni bore s tom činjenicom da ga više nema. Sjećaju ga se kroz muziku, njegove osmijehe...
8=======-..o/8==========o (7.7/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Sammy
Posts: 8524
Joined: 04 Apr 2009, 22:49
Location: Našice

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Sammy » 19 Jun 2013, 22:46

Taken 2 (2012) - Lošiji od prvog dijela, ali i dalje dosta dobar i zabavan iako je Liam malo pretjeran ovoga puta. - 7/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

olio
Posts: 2392
Joined: 22 Aug 2008, 00:28

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by olio » 20 Jun 2013, 01:03

The Place Beyond the Pines


brabžvljamanakajdddććada

?/10

Post Reply