Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
User avatar
Michel
Posts: 11406
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 08 Apr 2013, 01:59

Efter Brylluppet (2006) - drugi film od Susanne Bier u ovotjednom maratonu (Brodre je bio prvi) i treći sveukupno. Mads Mikkelsen glumi tipa koji živi u indiji i brine se o siročadi. Svoj stari život (alkohol, droga) je ostavio, ali se mora vratiti u svoju državu (Danska) da bi sklopio ugovor s jednim čovjekom koji mu je obećao da će mu biti sponzor za tu ustanovu koja se brine o sirčočadi. No, po povratku saznaje da je taj tip udan za njegovu bivšu curu i saznaje još veću šokantnu istinu
SpoilerShow
da ima kćer
tu se sve zakomplicira. Do samoga kraja ne znamo na koju će stranu se odlučutu, hoće li ostaviti Indiju i sve te siromašne klince ili će ispraviti greške iz "prvoga" života.

8=======-....o/8==========o (7.9/10)

Hævnen (2010) - treći film od Susanne Bier u ovotjednom maratonu i četvrti sveukupno :D film se može gledati kao dvije priče. Prva je coming of age o dva dječaka od kojih je jedan stalno zlostavljan od starijih dečki iz škole, a drugi dječak je nedavno izgubio majku pa je jako zločest, a kad kažem jako zločest, onda mislim da radi skroz lude stvar i tako će uvući tog prvoga klinca u sve to. Zajedno će snostiti psihičke i fizičke posljedice svega toga. Taj dio filma mi je najbolji, odlično odrađen, snažan. Ona okvirna priča to jest druga priča je o njihovim obiteljima. Dva oca i jedna majka te njihova briga za te dječake, ali isto tako jedan je od njih doktor koji liječi boolesnike u jednom afričkom kampu. Drugi otac ima problema s tim sinom koji je neposlušan i ne zna kako da se odnosi prema njemu. Dobar iako bih želio da se film većinskim dijelom posvetio dječacima.

8=======....o/8==========o (7.4/10)

Jagten (2012) - evo filma koji sam čekao mjesecima. Namjerno ostavio za kraj. Sa Festenom sam počeo, a sa ovim završavam. Oba filma od istoga redatelja i izgleda da mu ovakve teme leže jer i u jednom i u drugom filmu je ustvari glavna tema obitelj, prijatelji i optužbe. Dok u Festenu
SpoilerShow
je otac zbilja zlostavljao kćer i imao odnos s njom
u ovom filmu
SpoilerShow
Mikkelsen nije pedofil
opet odlični Mikkelsen koji oduševljava u svakom filmu. Ovdje je optužen da je prvo dirao malu curicu, a kasnije i dječake. Radnja se dešava u malom gradiću pa se tako sumnjivost širi kao zaraza kroz cijeli grad. Svi sumnjaju, i pokušao sam se staviti u njihovu poziciju. Ja bih isto sumnjao, ali opet razumijem njegovog lika koji svim silama pokušava dokazati da je nevin. Ovo je teška tema, ali je tako genijalno odrađena. Sva ta sumnja, etiketiranje, gubljenje prijatelja, zabrana u dućane. Ma odlično. Najjača scena se dešava u crkvi. Scena koju ću pamtiti tako dugo jer je pomalo smiješna i žalosna. A zadnja scena je tako jednostavno, a tako savršena. Sumnja u njega će uvijek postojati.

Onaj osjećaj kad očekuješ od filma da te oduševi, a film napravi više od toga. Najbolji film u zadnjih 5 godina. Još tamo od švedskog remek djela, Let the right one in

8=========...o/8==========o (9.3/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

olio
Posts: 2392
Joined: 22 Aug 2008, 00:28

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by olio » 09 Apr 2013, 13:33

25th hour

težak film, majstorski napravljen
Najbolji od Spike Leea

9/10

User avatar
elrania
Posts: 23132
Joined: 04 Feb 2007, 18:13

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by elrania » 09 Apr 2013, 18:54

olio wrote:25th hour

težak film, majstorski napravljen
Najbolji od Spike Leea

9/10
fuck you monolog i zadnjih 10 min filma - vrh!

jeba
Posts: 2268
Joined: 01 Sep 2008, 14:44
Location: Sopot

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by jeba » 10 Apr 2013, 08:59

The Presidio (1988) - volim ove trilerčiće iz 80-ih. Zanimljivo, pomalo napeto, dobra glumačka postava, a Mark Harmon je bio dosta dobar u svojoj ulozi.

User avatar
Michel
Posts: 11406
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 10 Apr 2013, 12:17

It's Love I'm After (1937) - komedija o dvoje glumaca koji su u stvarnosti par. Sve se mijenja kad on upoznaje jednu drugu žensku koja je njegov fan. Bette Davis opet odlična. Film nije ništa posebno, ali sama pojava Bette mi izmami osmijeh na lice. Najbolja scena mi je kad njihov batler počne oponašati različite životinje, a koriste prave zvukove od životinja :lol: :lol: glupo izgleda, ali je smiješno. Bette Davis ima najljepše oči. Ikad.


8======-..o/8==========o (6.7/10)

The Old Maid (1939) - e ovo je već puno bolje. Radi se o dvije sestre od kojih jedna se sprema za udaju, a u grad se vraća njezin "bivši" dečko kojemu je rekla da će ga čekati, ali zbog rata nije ga dugo bilo. Druga sestra je zaljubljena u tog njezinog "bišeg" dečka i sve se promijeni kada ona zatrudni, a dijete da svojoj sestri da ga odgoji i dijete cijelo vrijeme odrasta ne znajući koja joj je prava majka. Bette Davis vrhunska u ulozi gdje je morala odglumiti prvo vrckvau, a kasnije snažnu i tragičnu ženu. Bette Davis ima najljepše oči. Ikad.

8========o/8==========o (8/10)

The Great Lie (1941) - borba dvije ženske za jednog muškarca koji nestane u brazilskoj đžungli. Mary Astor genijalna kao villain dok Davis se bori svim silama da ga nađe. Posebno mi se svidio fokus na robovlasništvo i kako su oni to sve doživjeli. Bette Davis ima najljepše oči. Ikad.

8=======o/8==========o (7/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

jeba
Posts: 2268
Joined: 01 Sep 2008, 14:44
Location: Sopot

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by jeba » 11 Apr 2013, 09:08

Pump up the volume (1990) - i dalje odličan film

User avatar
Michel
Posts: 11406
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 11 Apr 2013, 20:12

The Petrified Forest (1936) - Davis i Bogie :supz: Davis glumi konobaricu u nekom mini restoranu usred pustinje. Dolazi joj jedan pisac s kojim se sprijatelji i zaljubljuje u njega. Bogie glumi kao i obično nekog bad guya koji je najtraženiji zločinac u americi. On dolazi a svojom bandom u restoran i zarobljava sve koji se tamo nalaze. Svi zajedno moraju surađivati da bi preživjeli. Jako dobar film sa sjajnom atmosferom. Ustvari, ovo je jedna tragična priča
SpoilerShow
jer je pisac na kraju umro
i ne kužim Bogiea i njegove ruke :lol: :lol: evo ga, presmiješno. Cijelo vrijeme ima takav stav :prayer:
SpoilerShow
Image
Bette Davis ima najljepše oči. Ikad.


8========o/8==========o (8/10)

The Shop Around the Corner (1940) - uh, kako prekrasna božćna priča sa Jamesom Stewartom. Radnja je smještena u dućan kojeg svi vole. Jednog dana dolazi zgodna ženskica i traži posao te bude zaposlena. Iako ispočetke se ne slaže sa Stewartom, kasnije se sprijateljuju i razviju zanimljiv odnos. Ima tu više priče, ali nije omnibus. Na kraju mi je njihov šef postao jako drag lik pogotovo radi njegove zadnje scene kada vidi da je sam za božić i svakog radnika pita gdje će slaviti da kojim slučajem je još netko sam. Iako možda prenapadano djeluje, ipak pokazuje da ima osjećaje i da ne želi biti sam. A zadnja sena između zgodne ženskice i Stewarte me ugodno iznenadila
SpoilerShow
kad se saznalo da je on njezin "zaručnik", lol.
jako lijepa priča.

8========-o/8==========o (8.5/10)

Winchester '73 (1950) - ovo mi je oduvijek bio jedan od dražih westerna, a mišljenje nisam promijenio niti sad nakon što sam ga ponovo pogledao. Anthony Mann je strašno podcjenjen western redatelj. Meni uz bok Hawksu i Fordu iako su njih dvoje puno više utjecajni. Radi se o najboljoj puški ili pušci :zubifale: i održano je natjecanje u gađanju i ko bude najbolji, osvaja. Tako puška bude osvojena, ali i kreće "sama" na put. Kroz cijeli divlji zapad. Ima tu svakakvih likova. Od indijinaca, vojnika do tipičnih western zlikovaca i naravno, Jamesa Stewarta koji glumi odlučnog revolveraša. Film je ustvari cijelo vrijeme lovac - lovina i to funkcionira odlično-

8========-o/8==========o (8.5/10)

Dead Ringer (1964) - e ovo je nevjerojatno. Bette Davis ovdje izgleda tako moćno i karizmatično. Nikad nisam vidio tako neku glumicu da je ovoliko izražajna. Valjda je i do starosti jer ovdje ima 56 godina. Njezina najbolja uloga dosad uz The Little Foxes. Glumi sestru blizanku koja vodi normalan život dok njezina sestra je bogatašica, uvijek namrgođena i bahata prema svima. Ona si napravi plan kako da se riješi svoje sestre, a motiv leži u tome što je ta zla sestra izgubila muža u kojeg je "dobra" sestra bila zaljubljena godinama. Rastura, al ono, čista uživancija ju je gledati kako glumi dva različita lika pa kad preuzima identitet sestre pa policija. Ma ono, triler u maniri Hitcha. S tim da joj je ovo među manje poznatim filmovima. A twist :prayer:
SpoilerShow
kad sazna da je njezina sestra ubila mužda, otrovala ga i to policija saznaje i onda završava u zatvoru.
kakva poruka o životu i o svemu. Mogao sam si i te njezine starije filmove skinuti, al nema veze, bit će još njezinih maratona 8) "I'm Margaret DeLorca, Seargent. As you said, Edith wouldn't hurt a fly." Bette Davis ima najljepše oči. Ikad.


8========-.o/8==========o (8.6/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Asfodel
Posts: 15492
Joined: 08 Dec 2007, 21:37
Location: Chopping Mall
Contact:

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Asfodel » 11 Apr 2013, 23:49

Bent - tužno što ne bih znala za ovaj film da nisam njuškala za maraton :| Osim (predivne) uvodne raskoši sa zabavama, jedan je od onih kod kojih nemaju puno živopisnosti, ali to što se događa je snažno i zanimljivo. Dvije scene će mi se urezati u pamćenje (tek u tijeku druge shvaćam koliko je prva bila bitna i lijepa). Glumci divni, Coster Waldau zgodniji sad u starosti.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

John_Ryder
Posts: 12143
Joined: 07 Dec 2007, 00:56
Location: Zagreb

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by John_Ryder » 13 Apr 2013, 11:41

Oblivion - odličan sf,dobio sam u film sve što sam očekivao,od odličnog soundtracka,gl.postave,priče te napetog kraja i hepi enda,btw..bome je kino bilo prepuno. :kokicarenje: 8.5/10
Image

Image

User avatar
Michel
Posts: 11406
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 14 Apr 2013, 18:33

You Can't Take It with You (1938) - koja ludnica od filma :prayer: od Capre sam samo gledao Divan Život koji mi je jedan od najboljih filmova. Očekivanja su bila visoka i ispunila su se. Ovo je vrh komedije gdje se nećete smijati kroz cijeli film, ali će vam smiješak uvijek biti na licu, a na neke scene vrištati. Čitao sam poslije filma da ima jako puno poveznica sa Divnim Životom, a i dosta glumaca je glumilo u oba dva filma. Radi se o bogatoj i siromašnoj obitelji. Iz bogate dolazi James Stewart koji je ostvario odličnu ulogu kao šaljivac. Zaljubljuje se u jednu žensku koja dolazi iz siromašne obitelji. Jdini je problem su njihove obitelji to jest bogata obitlej koja želi kupiti njihovu kuću i izbaciti siromašne iz nje jer su ti bogati neki bankari (masoni, jel - preočito). Ima scne usred filma na koje se zapitaš "što je sad ovo" jer samo odjednom prikažu 10-ak likova koji počnu plesati i glupirati se :lol: ili scena u restoranu kad Stewart napravi ludnicu sa štakorima :prayer: kraj je dosta sličan kao u Divnom Životu. Lijep, prirodan, happy end kakav treba biti. Capra možda nije stilski redatelj kao Kubrick ili Hitch, ali on zna razveseliti gledatelj i zna kako da se gledatelj osjeća poslije filma. Meni je to jako važno i zbog toga je napravio odličan posao.

8========-..o/8==========o (8.7/10)

Mr. Smith Goes to Washington (1939) - još jedan Capra i još jedan Stewart. Iako su mi Vertigo, Rear Window ili Divan Život bolji filmovi od ovog, gluma Stewarta u tim filmovima nije bolja od ove tu. Tamo je odličan, vrhunsko je odglumio, ali u ovom filmu je odglumio savršeno. Kompletna uloga. Odlična transformacija od zbunjenog i naivnog klinca do čvrstog i odličnog čovjeka koji se bori za pravdu, bori se protiv korumpirane vlade. Prilično kontroverzan film za to vrijeme i baš ga je ova uloga digla u zvijezde. Iako sam očekivao više, ovo je jako kvalitetan film. Sve je kvalitetno odrađeno, ali ima mi par prepatetičnih scena. Ovo je baš film za amere. Sviđa mi se kritika društva, kritika toga da se ne vjeruje svojoj vladi. Highlight filma je definitivno zadnjih 40-ak minuta gdje ih je Stewart sve pomeo sa svojim govorim i upornosti. Isto se pojavljuju dosta glumaca iz Divnog Života i You Can't Take It with You.

8========o/8==========o (8/10)

All About Eve (1950) - "Fasten your seatbelts. It's going to be a bumpy night". Sve o Evi je jedan od najkompletnijih filmova ikada napravljenih sa mali milijun odličnih likova. S odličnim dijalozima, scenama, zabadanje noževa u leđa. Pa i čisti subtekst koji stoji ispod ovog filma je vrhunski. Bette Davis glumi Margo, poznatu i priznatu kazališnu glumicu koja ima vjerne prijatelje, dečka, a ima 42 godine to jest 40 godina ima njezin lik u filmu. Al smiješno zvuči kad kažem da žena od 40 godina ima dečka :zubifale: i jednog dana njezina najbolja prijateljica naiđe na njezinoga fana, Evu. Mlada ženskica koja je ovisna o njoj (kao što sam ja ovisan o Betty :twisted: ) i "sprijatelje" se te počnu zajedni živjeti. Ona joj pomaže oko svega, kopira je, sprijateljuje se s njezinim prijateljima, ali ubrzo Margo počinje shvaćati da Eva ima puno veće planove. Tu se film rasplamsa i postaje užitak za gledanje. Svi likovi su sjajni, ali Margo je jedan od najboljih ženskih likova u povijesti filma. I među najbolje odglumljenim. Tu ne postoji Davis, to je taj lik, stvaran lik. Još mi se posebno svidio naratorski dio od glumca Georgea Sandersa koji isto tako i glumi baš odvratnog lika koji je najmoćniji u tom poslu. Vrhunska uloga. A sad ono što je najzanimljivije. Te iste godine je izašao jako sličan film. Sunset Blvd. od Wildera, isto remek djelo, kompletan film sa sjajnom ulogom Glorie Swanson. Da se vratim na Davis. Meni je nevjerojatan njezin izgled. Pogledam Katharine Hepburn, uz Davis vjerojatno najveću glumicu. I gledam njezine rane filmove i starije poput Guess Who's Coming to Dinner (1967) i ista je. Ne mislim na glumu već izgled. I tako je kod svih glumica. A Davis je imala tri transformacije izgleda. I još ne znam koji mi je bolje i gdje mi bolje glumi. Prva je ta rana faza gdje je sva vedra, vrckava, puna duha sa tako sjajnom i britkom glumom iako je i tada glumila par villaina. Druga faza je kao neko novo rađanje. To je ta faza između 48'.-58'. gdje prava žena. Tu joj se počeo mjenjati glas i izgled. I ta treća faza dolazi u 60-ima gdje je ostvarila sjajne villain uloge gdje joj je glas dubok, lice joj je neprepoznatljivo, ali to je ona. Najljepše oči su još tu. Fantazija. Ima dva osca i ta dva je osvojila u svoje prve tri nominacije, u 30-ima. Poslije 30-ih je imala još 8 nominacija i ni jednom nije osvojila. Šteta. Bette Davis ima najljepše oči. Ikad.

8==========o/8==========o (10/10)

Još ostali Harvey (1950), Now, Voyager (1942) i The Philadelphia Story (1940). To idem sad pogledat.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

John_Ryder
Posts: 12143
Joined: 07 Dec 2007, 00:56
Location: Zagreb

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by John_Ryder » 14 Apr 2013, 20:07

Almost famous - jep,odličan film Michel,uživancija,makar ga nisam u komadu pogledao,2 sata i 41 minuta je previše lil bit,soundtrack :supz: ,šteta što nisam fan kate hudson inače bi još više uživao u filmu,8/10

Cache - nisi bezevez fan Haneke-a Zadro ! preporuka svakome,odličan film sa zbilja originalnim scenarijom,ali ti njegovi krajevi,treba uvijek promisliti,8/10

Promised Land - novi film sa M.Damonom,solidan,preporuka za fanove farmi ,ako takvih ima :lol: 6.5/10
Image

Image

User avatar
Josef K
Posts: 4829
Joined: 26 Mar 2008, 19:39

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Josef K » 14 Apr 2013, 20:14

Čekaj da vidiš kako završava Benny's Video :lol:

User avatar
Asfodel
Posts: 15492
Joined: 08 Dec 2007, 21:37
Location: Chopping Mall
Contact:

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Asfodel » 14 Apr 2013, 21:02

John_Ryder wrote:šteta što nisam fan kate hudson inače bi još više uživao u filmu,8/10
Nadam se da si Billy Crudup fan :tonqe: :lol:

ont:

I Hired a Contract Killer - Glavna priča odlična, no sve gledam jesam ja to dobro skužila razne awkward momente i posvemašnju čudnoću i onda pročitam da piše i comedy, rekoh onda dobro :lol: Faca glavnog lika - neprocjenjivo.

The Juniper Tree
- nastao po bajci i napravljen u crno bijeloj tehnici. Ima tempo koji umiruje (da ne kažem uspavljuje) čemu pridonosi diiivna opčinjavajuća glazbica. Ovo bih možda preporučila Decu i drugim vještice atmosferičnim brijačima, iako nisam sigurna bi li se i njima svidjelo :?: Nije loše, sve u svemu. Posebno je.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

User avatar
Michel
Posts: 11406
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 14 Apr 2013, 23:42

The Philadelphia Story (1940) - James Stewart, Katharine Hepburn i Cary Grant. Hepburnica glumi ženku koja će se uskoro oženiti, ali odjednom se pojavljivaju njezin bivši muž i novinar te će se ona morati odlučiti za nekoga od njih troje. Treći je taj zaručnik koji je potpuno nevažan lik :lol: Odlične uloge, puno zabave i nekoliko smiješnih trenutaka. Na kraju sam pomislio kako će
SpoilerShow
se ipak oženiti za Stewarta (novinar), ali imali su samo zabavu za jednu noć. Na kraju njezin bivši muž :facepalm: volim Granta i njegovu elegantnu pojavu, ali neočekivano. Još ju na početku bacio na pod, lol.
8========o/8==========o (8/10)

Harvey (1950) - ma nema simpatičnijeg glumca od Stewarta. Prirodno simpatičan. Glumi lika koji uvijek ima smiješak na licu, koji uvijek pomaže ostalima, koji je toliko neiskvaren. I da, ima izmišljenog prijatelja po imenu Harvey za kojeg se ispostavi da je nekakvo mitsko biće u obliku divovskog zeca. Ima i sestru koja se brine za njega pa tako se javlja obližnjem doktoru da ga izlječe, ako mogu. Zanimljiv kraj
SpoilerShow
znači, Harvey ipak postoji jer kad je onaj portir otišao, vrata su se sama otvorila i to se još vidjelo kako neko vrti onu ručku.
8========-o/8==========o (8.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

John_Ryder
Posts: 12143
Joined: 07 Dec 2007, 00:56
Location: Zagreb

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by John_Ryder » 14 Apr 2013, 23:56

@Zadro- se se bojim :mrgreen:
@asfodel - pa ok je on,skužio sam da je glumio u big fish :kokicarenje:

Koko i duhovi - prestao nakon pola sata,jednostavno nisam mogao pratit film uz takvu retardiranu glumu

Sunshine - i više nego solidan sf sa poznatim glumačkim licima i napetom radnjom,ni trenutka nije bio dosadan,ali minus što je sve već više manje viđeno,7/10
Image

Image

Post Reply