Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
olio

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by olio » 31 Jan 2013, 02:13

Marti Misterija Između smrti i Jave

:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:

Batman: The Dark Knight Returns, Part 2

8/10

Michel

Post by Michel » 01 Feb 2013, 04:31

The Magnificent Ambersons (1942) - The Magnificent Ambersons is often regarded as among the best U.S. films ever made. To sam pročitao prije filma :D pa ušao s velikim očekivanjima koja se naravno, nisu ispunila. Radi se o jako dobrom filmu, drami koja prati bogate i njihove veze. Likovi su odlični, neki dosta hladni, neki kriju velike tajne, a neki opsesivni. Stvarno iznimno kvalitetan film za one koji uživaju u čistim dramama.

8========o/8==========o (8/10)

Mr. Arkadin (1955) - rađe da ovo nisam pogledao. Prosječan Wellesov film o izgubljenom identitetu. Ima tu malo suspensea, ali nedovoljno. Sve se čini nekako razbacano. Početak je zanimljiv kada
SpoilerShow
vidimo da je netko ubijen, a i sam kraj ostavlja pitanje je li on na kraju umro.
gluma osim Wellesove je za brzi zaborav.

8======o/8==========o (6/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

GreenHornet

Post by GreenHornet » 01 Feb 2013, 10:53

"Alpha Dog" 2006.
Jako dobar film.
Jednostavno da ne povjerujes kako je Justin Timberlake dobro odglumio!Doduse,jako tuzan i na momente tezak uradak,gdje je zloca pojedinih likova super prikazana;jedva cekas da ih stigne pravda.
6,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Michel

Post by Michel » 02 Feb 2013, 00:56

Macbeth (1948) - e kakva filmčina!!! Radi se o poznatoj adaptaciji Shakespeareove tragedije. Ono što me prvo oduševilo je nevjerojatna atmosfera. Toliko mračna, epska gdje bi se većina horora posramili. Od ovih ne-horora, ovo je film sa najboljom atmosferom koju sam vidio. Drugo što me oduševilo je sama gluma. Iako se vidi da to nisu škotski glumci :D ali kazališna gluma dočarava kao da sam u kazalištu. Teatralnost, fenomelano. Pa onda sami kadrovi, stil kamere, ma nešto predivno. Pogotovo me dojmila scena kada Welles sjeda na kralejvsku stolicu sa ogromnom krunom na glavi, a snimao odozada i vidimo ga samo u mraku, ali to je toliko izražajno da ti se odmah ureza u pamćenje. Remek djelo Wellesa. Velika preporuka.

8=========o/8==========o (9/10)

dragonheart

Post by dragonheart » 02 Feb 2013, 11:37

olio wrote:Marti Misterija Između smrti i Jave

:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:

8/10

Tek kad vidiš drugi dio... Spektakl kojemu nema ravna...
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

olio

Post by olio » 02 Feb 2013, 11:57

sinoć odgledan Devojacki bunar
slijedeći ide Devojacki bunar 2 :supz:

filmovi su ludilo, baš za gledanje sa ekipom

popayy

Post by popayy » 02 Feb 2013, 12:57

Ma sve carski filmići. I oba Devojačka Bunara i Marti Misterija.

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Feb 2013, 17:12

See Spot Run (2001) - simpatična obiteljska komedija s dobrim, ali sto puta viđenim gegovima, scenama i forama. 3/5
Michel puši karu.

Sammy

Post by Sammy » 02 Feb 2013, 19:01

Shame (2011) - meni je ovo apsolutno besmisleno, vjerojatno zato što sam očekivao nešto sasvim drugačije, ali zbog glume glavnog lika dobiva - 3/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Feb 2013, 19:25

Into the Sun (2005) - ne pretjerano zanimljiv scenarij o Jakuzama (ima i boljih), loša akcija (radi prekrupnih kadrova koje djeluju kao da su izrezane), nezanimljivih likova, nešto japanske atmosfere i solidno finale. A Steven Seagal, trudi li ga se trudi... odvaljuje loše dijaloge, niti do koljena onima iz prvih filmova. A tek scena njegove prosidbe, urnebes kada se vidi njegovo pokazivanje emocija... 2/5
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Feb 2013, 21:43

A Reason to Live, a Reason to Die (1972) - odličan i zabavan špageti western s tri glumačke ikone James Coburn, Bud Spencer i Telly Savalas (Kojak). Bud Spencer izvrstan kao i uvijek, čak i u ovom ozbiljnom špageti westernu gdje pokazuje svoj poznati glumački talent. Jedino su drugi likovi bezlični, tako da gledatelju ne stane previše do njih, više topovsko meso. Ali to je ipak standardno za takve špageti westerne. Nema toliko akcije kao inače, ali zato ima odlično finale s visokim bodycountom, eksplozijom i pucanjem iz mitraljeza. 4/5
Michel puši karu.

olio

Post by olio » 03 Feb 2013, 01:11

Lincoln

dobar, ali ne odličan. Začudo nije mi bia dosadan. Glumačka ekipa je sigurno dala svoje najbolje (meni su najviše upali u oko Lewis, Spader i Lee).
Ali nešto ne štima.
Lincoln je prikazan previše kao neko mitsko biće, vidljive su naznake mana, ali njegova mudrost uvijek prevlada.

Nominacija za 12 oskara? nezasluženo.
Zanimljivo da je nominiran za Glazbu koja je skoro nepostojeća, a mogu reć da je moglo bez nje jer samo smeta i donosi neku dozu hollywoodske patetike. Da John Williams je Bog filmskih skladatelja, ali ovo nije funkcioniralo.

Film izgleda lijepo i drža je moju pozornost cijelom dužinom, glumci su savršeni. Ne bi ga preporučia nikome jer je čisto kockanje "hoće li se svidjeti?!"

6.7/10

Michel

Post by Michel » 03 Feb 2013, 01:44

The Stranger (1946) - još jedan Wellesov film o skrivenom identitetu. Ovdje se radi o nacistu koji se pretvara da je amer, oženio je amerikanku, ali u grad dolazi istražitelj koji vjeruje kako se u tom malom gradu skriva nacist. Jako dobar film s dosta napetosti. Tipičan film lovac - lovina. Kraj je vrhunski
SpoilerShow
i za to vrijeme tako nešto napraviti :supz: kako se samo zabio na mač tog kipa.
8=======-..o/8==========o (7.7/10)

mary

Post by mary » 03 Feb 2013, 14:57

Bending the Rules (2012)
Pogledala sam film samo zbog Adama Copelanda, i preporucila bi svima ako imaju vise od 10 godina i ne smatraju Adama dovoljno sexy da zbog njega gledaju predosadan film, da ga ne gledaju.
4/10

Powder (1995)
Dosadan film, prepun kliseja
3/10.

The Baytown Outlaws (2012)
Super zabavan film, odlicna kombinacija humora i akcije, s presexy gl.glumcima.
10/10

olio

Post by olio » 03 Feb 2013, 20:17

Deranged

solidno.
Film ima problema, ali napet je cijelom dužinom pa me nije bilo briga za loše stvari.

7/10

Post Reply