Koji ste horror zadnji gledali?
- metallicat
- Michel
Re: Koji ste horror zadnji gledali?
Lat den ratte komma in - najbolji horor u zadnjih cca 25 godina se ne propušta. Da, 25 godina i top 20 horora. Jednostavno volim ovaj film. Toliko je dobro razrađen odnos između njih, toliko lijepih i šokantnih scena. Muzika, prekrasni kadrovi, ovo se može i svrstati u psihološke horore. Volim.
8=========o/8==========o (9/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- Michel
Disturbing Behavior - kako je ovo loše, a traje sat i 20. Malo čitam kako su ga neki hvalili da ima premalu ocjenu na imdb-u i slično. Ne, ovo ima preveliku ocjenu. Film je jednostavno loš. Jedinp što valja je atmosfera. Holmes
onaj narkoman
i njegove priče pa domar
bad cop
novi učenik
i naravno, face su uvijek kao sportaši
kako da ne. Etiketiranje po dobrom starom običaju
8===o/8==========o (3/10)

8===o/8==========o (3/10)
- cryptkeeper92
pogleda cabbin in the woods
onako,film nije loš,ali nije nešto spektakularno,u početku dosadnjikav,posli postaje napeto,scena kad se voze lifton je odlična,ima i nekoliko stvarno gadljivih scena
sve one zvijeri i to sve,pa još zombiji,nabili su malo previše toga
6.5/10
onako,film nije loš,ali nije nešto spektakularno,u početku dosadnjikav,posli postaje napeto,scena kad se voze lifton je odlična,ima i nekoliko stvarno gadljivih scena
sve one zvijeri i to sve,pa još zombiji,nabili su malo previše toga
6.5/10
- xEdgex
Da, i ja sam ga sinoc pogledao na tv-u; drugi put u par mjeseci. I to je doslovno, to. Jedan od najboljih i najljepsih (horor) filmova ikada. Cesto sam vidio da se za zimu preporucuju 'pod obavezno', The Thing i The Shining; po mojoj procjeni " Lat den ratte komma in " je potreban za savrseno trojstvo !Michel wrote:Lat den ratte komma in - najbolji horor u zadnjih cca 25 godina se ne propušta. Da, 25 godina i top 20 horora. Jednostavno volim ovaj film. Toliko je dobro razrađen odnos između njih, toliko lijepih i šokantnih scena. Muzika, prekrasni kadrovi, ovo se može i svrstati u psihološke horore. Volim.
-Hostel 2 (2007)
Njega sam takodjer gledao, jer je bio na tv-u. Sta da kazem za ovaj film...znate vec i sami.
SpoilerShow
Sama scena u kojoj ultra, mega, giga stidljiva nerd curica ode da se voza nekom diy ladjom sa nekim likom koji ima arheotipicni izgled mafijasa-bandita-zle osobe je toliko hardcore da to nije uredu! Bas zbog par takvih scena, uvijek je zabavno pogledat Rothove Hostele. Ovaj film definitivno treba koristiti kada pokusavas smuvati nekoga; toliko je odron da cete se poceti "fatati" vjerovatno nakon scene u vozu; ako ne i prije. 

Predivno vizuelno iskustvo; a sto se tice samih wannabe skrivenih znacenja, picki materina;
SpoilerShow
Meni iskreno sva ta preseravanja oko ljudske prirode i teorijama kakav je koji rod su jako zamorne bile. Sama cinjenica da je Trier preobraceni katolik mi je pomogla da shvatim odredjene stvari na koje je isti ciljao. Neka hvala, ko voli neka izvoli. Niti jedna od tih ideja me nije fascinirala niti zaprepastila , jer jbg ne vjerujem u postojanje losega/dobroga. Covjek je onakav kakav je; a dobro i lose su pojmovi koje smo mi izmislili. Samim time, po meni ljudska priroda ne moze biti zla il' kako She kaze " Nature is Satan’s church "; mos si misliti. Idemo dalje, jos sam malo istrazivao o doticnom gospodinu, i stvar ide ovako;" I listened to an interview with Lars Von Trier where he talks about fear of nature and nature as evil. " Ne, nije tako gazda. Priroda je priroda!!; postoje ljudi kojima je orgazam bitnija od djetetovog zivota (She), isto tako postoje ljudi kojima je djetetov zivot bitniji od ogazma; i tako mozemo ici u nedogled o ljudima i njihovim individualnim preferencijama. Nije mi jasno kako ga kao Katolika nije bilo stid uopste potezati pitanje o ubijanju neduznih zena koje su bile okarakterizirane kao vjestice (nebitno u kojem kontekstu i sa kojim """art""" ciljem ). Jako mi je trglo zivce sve to. Za kraj nesto sto bi bilo jako lijepo da neko kaze gospodinu Trieru (kojega bi najbolje bilo poslati u šumu na nekih mjesec dana i natjerati ga da gleda Animal Planet, dok ne shvati sta je priroda te ne izbije sebi iz glave te sizofrene misli o dobrom i lošem) ; " There is no good. There is no evil. There is only flesh. " Ako sam neke forumase uvrijedio, oprostite nije mi to bio cilj.
Duh (jedan od najboljih/najstrasnije uradjenih, iako se pojavljuje samo pred kraj) koji lomi kosti djeci; bolnica; Ally McBeal; na trenutke Silent Hill atmosfera; na trenutke del Toro atmosfera. To je otprilike to, definitivno vrijedi pogledati, moguce je da ce oni koji vise vole duhove biti jos zadovoljniji ovime nego ja.
-Malefique (2002)
Odlicna atmosfera! Lokacija je hajmo reci jako privlacna, barem meni. Scenarij (ponasanje likova) ima mozda par rupa ali nije los. Kraj je malo ubio svu tu izgradjenu atmosferu ali eto; opet predpostavljam da ce nekome biti jako zanimjliv i prihvatljiv. Moram pohvaliti na trenutke prisutnu Lavkraft atmosferu, te referenciranje na Mythos, iako nista od toga nije objasnjeno niti mu se moze dati odredjeni znacaj.
Last edited by xEdgex on 28 Aug 2012, 17:25, edited 1 time in total.
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "
- Michel
Sviđa mi se kako razmišljašxEdgex wrote: Da, i ja sam ga sinoc pogledao na tv-u; drugi put u par mjeseci. I to je doslovno, to. Jedan od najboljih i najljepsih (horor) filmova ikada. Cesto sam vidio da se za zimu preporucuju 'pod obavezno', The Thing i The Shining; po mojoj procjeni " Lat den ratte komma in " je potreban za savrseno trojstvo !

Ovo već imam duže vrijeme u planu. Ghost horori, njamxEdgex wrote: -Fragile (2005)
Duh (jedan od najboljih/najstrasnije uradjenih, iako se pojavljuje samo pred kraj) koji lomi kosti djeci; bolnica; Ally McBeal; na trenutke Silent Hill atmosfera; na trenutke Del Toro atmosfera. To je otprilike to, definitivno vrijedi pogledati, moguce je da ce oni koji vise vole duhove biti jos zadovoljniji ovime nego ja.

- xEdgex
Pa da; to je to !!! Bal vampira nisam gledao dobrih 5-6 godina ja mislim, ali taj film sam najmanje 20-tak puta (bez pretjerivanja) gledao kao klinac, jer su 2 televizijske stanice reprezirale ga makar jednom mjesecno. 

" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "
- xEdgex
Vinyan (2008)
Krenulo je super, ali je na kraju postalo tako dosadno i bezveze da to nije uredu
Leptirica (1973)
E ovo je film ! Kakav holivud kakve picke materine!
Krenulo je super, ali je na kraju postalo tako dosadno i bezveze da to nije uredu

SpoilerShow
Jedino "sokantno" i strasno u ovom filmu je to kako u zadnjoj sceni glumica uziva dok je djeca diraju po sisama.
E ovo je film ! Kakav holivud kakve picke materine!
- elrania
The Skeleton Key (2005) - ovo je bilo baš ok. jako mi draga tematika, jako mi draga lokacija i jako mi draga hudson. poprilično sam zadovoljna krajem - nije ono što sam priželjkivala, ali taman je takav da ostavi onu potrebnu gorčinu i jezu da u potpunosti iskoči horor nota.
- Wendigo
Identican dozivljaj filma. Kraj nije nesto najbolje na svijetu ali sve ostalo je super.elrania wrote:The Skeleton Key (2005) - ovo je bilo baš ok. jako mi draga tematika, jako mi draga lokacija i jako mi draga hudson. poprilično sam zadovoljna krajem - nije ono što sam priželjkivala, ali taman je takav da ostavi onu potrebnu gorčinu i jezu da u potpunosti iskoči horor nota.
- callac
joj, gledala sam ga u kinu prvu put i još dva puta doma, meni je super filmić, a kraj mi je (za to vrijeme) bio fantastičan!Wendigo wrote:Identican dozivljaj filma. Kraj nije nesto najbolje na svijetu ali sve ostalo je super.elrania wrote:The Skeleton Key (2005) - ovo je bilo baš ok. jako mi draga tematika, jako mi draga lokacija i jako mi draga hudson. poprilično sam zadovoljna krajem - nije ono što sam priželjkivala, ali taman je takav da ostavi onu potrebnu gorčinu i jezu da u potpunosti iskoči horor nota.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.
If one of them is dead.
- Wendigo
I ja sam ga prvi put gledao u kinu. 

- Malteras
I ja- prvi i jediniWendigo wrote:I ja sam ga prvi put gledao u kinu.

- Michel
Invasion of the Body Snatchers (1956) - ok, ja sam oduševljen s ovime. Ovo mi je automatski upalo u top 20 najboljih horora, a rijetko danas nalazim horore koji mi upadaju na tu listu. Istina, većina na toj listi su mi stariji naslovi i ovaj je stariji, ali tek sam ga noćas prvi put gledao. Ne znam za vas, ali meni je ovo zastrašujuće. Ovo je drugačija vrsta straha. Nije ono kada gledaš ghost horore pa se naježiš. Nije ona vrsta straha kada neki horor koristi namjerno jump scene od kojih poskočiš
već je to kao nekakav osjećaj. Cijelo vrijeme sam razmišljao što ako je moja baka duplikat. Nema osjećaja i želi me pretvoriti u to. Ili moj najbolji prijatelj. Ma jednostavno zastražujuće. Čitam kako su ovaj film proglasili film s najviše paranoje i s tim se definitvno slažem. Dakle, ja ne mogu vjerovat da film koji traje samo sat i 20 minuta može me ovoliko potresti. Može napraviti likove do kojih mi je stalo, stvoriti savršeno ozračje, savršenu atmosferu i likove. Napet je tako jako da se ne želiš pomaknuti. Kao kada čitam knjigu pa kada se ne mogu odvojiti. A kraj, e kraj je jedan od najboljih
I rečenica "vi ste idući, vi ste idući!!!" VRH horor žanra. SF-ima, ali zastrašujuć je. Točka.
8==========o/8==========o (10/10)
Danas gledam remake iz 1978. od kojeg očekujem da puno više bude otvorenij i brutalniji. Zašto? To je novi hollywood, 20 godina kasnije tako da...

I rečenica "vi ste idući, vi ste idući!!!" VRH horor žanra. SF-ima, ali zastrašujuć je. Točka.
8==========o/8==========o (10/10)
Danas gledam remake iz 1978. od kojeg očekujem da puno više bude otvorenij i brutalniji. Zašto? To je novi hollywood, 20 godina kasnije tako da...
- elrania
remake je fantastičan!
original je meni predobar, al ovaj remake ko da je dodao više jeze u sve. sam kraj je potvrda toga!
original je meni predobar, al ovaj remake ko da je dodao više jeze u sve. sam kraj je potvrda toga!