Possessor (2020)

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
User avatar
Michel
Posts: 11262
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

Possessor (2020)

Post by Michel » 17 May 2021, 23:40

Horror, Mystery, Sci-Fi
Image

Imdb
Wiki

Director: Brandon Cronenberg
Writer: Brandon Cronenberg
Stars: Andrea Riseborough, Christopher Abbott, Jennifer Jason Leigh

Tasya Vos is a corporate agent who uses brain-implant technology to inhabit other people's bodies, driving them to commit assassinations for the benefit of the company. While she has a special gift for the work, her experiences on these jobs have caused a dramatic change in her, and in her own life she struggles to suppress violent memories and urges. As her mental strain intensifies, she begins to lose control, and soon she finds herself trapped in the mind of a man whose identity threatens to destroy her own.


"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

User avatar
Michel
Posts: 11262
Joined: 30 Jan 2012, 04:14

HORROR HR 2020.

Post by Michel » 17 May 2021, 23:41

Possessor (2020) - drugi film Brandona Cronenberga, sin od Davida i ide njegovim stopama. Radi se o ženskoj koja radi za neku kompaniju tako da pmoću neke tehnologije uzima drugim ljudima svijest i preuzima njihova tijela, a da oni ni ne znaju u tom trenutku da s njima netko upravlja i onda ona može bili što sa njima. Uglavnom su to neke informacije i ubojstva. Jako zanimljiva ideja, film je spor ali ima dobar ritam jer se stalno nešto događa iako je sporo. Horor scene su baš brutalne i neke over the top ali paše uz ovakav film. Nije iskoristio sav potencijal, ovo čak mogu vidjeti i kao seriju, ali ima scena od kojih ti je malo mučno pogotovo zadnja neočekivana scena baš jebeno čisti Cronenberg. Svidio mi se moram priznat, a za one koji govore da nije na razini oca samo da podsjetim kako je ovo od njega TEK drugi film.

Prvi je bio ne tako dobri Antirival, i sad ovaj više nego solidan čak i dobar i pogrešno je onda uspoređivati sa ocem jer neki uspoređuju sa najboljim Cronenbergom The Fly, a to je pogrešno jer bi trebali uspoređivat njegova prva dva filma su loša. Poslije ta dva filma David je snimio više nego solidne Rabid, The Brood i Shivers i Possessor stavljam u taj rang, čak i bolji nego Rabid i Shivers, a ispod Videodromea i Scannesa i još daleko od The Fly. Brandon ima potencijala, svakim filmom je sve bolji i bolji i definitivno nam fali takav horor redatelj danas.

6.8/10
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply