Režiser amater
-
pinhead.bih
Režiser amater
Zamislite da vam se pruži prilika da snimite neki film kao režiser ne samo to nego kao i scenarist kakvu biste temu izabrali?Riječ je o horror filmu budžet vam je ograničen pa stoga morate igrati na orginalnost,inovacije u stilu snimanja te možda bar pokušate izvući od prosječne glumačke ekipe ono naj bolje koja bi bila vaša formula za uspijeh(ne finansijski nego onaj što se tiče kvalitete samog filma)?Ja lično bih išao na sugestivni strah izazvan nizom paranormalnih pojava čudnih zvukova na mijestima koja svojim izgledom odišu napetošću,moj glavni adut bi bio stvoriti što napetiju atmosferu.Priču bi smjestio u šumu jer je sama po sebi naj pogodnija za takve eksperimente treba naći jedino pravi razlog i smjestiti tamo ekipicu(bez tinejdžera)!!!Solidno bi bilo da su to možda izbjeglice ratnih stradanja koje su tu našle privremeno tražeći utočište bježeći od ubijanja i pucanja(ovo govorim jer sam pod utiscima priča nekih ljudi koji su preživili ratne traume a bili su baš u poziciji da im se od silnog stresa počnu priviđati svakojake utvare)!!!Ili bih možda pokušao nešto tipa nova droga koja izaziva jake halucinacije testirana na labilnim ljudima izaziva nus pojave!!!Ljudi koji je uzmu pod njenim dejstvom sve stvari vide uvrnuto izlaze na ulice suočavajući se sa svojim strahovima ustvari ubijaju nevine prolaznike videći ih ovisno o furci kao zombije,monstrume i sl.Nema niti totalno pozetivnih niti negativnih likova svi su samo ljudi i prave manje ili veće gluposti ovisno o karakteru.Kakve bi bile vaše ideje i šta bi ste vi uradili da biste stvorili dobar horror!???
CREATURE FROM MIDIAN LAND
- Dragonrage
Ja bih definitivno išao na jebenu mračnu scary atmosferu, te se "igrao" sa kutevima snimanja. Također, u montaži bi još pojačao malo tu atmosferu raznim montažnim i vizualnim efektima (na ovo vizualno ne mislim na CGI efekte, već igranje sa bojama, layerima i tome sl. stvarima). Vizualno bih se potrudio da film izgleda što sirovije snimljen, ali ne ko sirovo ko trash...uglavnom svakako bih se usredotočio na neki specifični vizualni identitet filma i na taj način postigao horror atmosferu.
Oko ideje ti baš ne bih mogao pomoći, jer ja za svoje projekte nikad sam ne smišljam priču, eventualno nabacim koju zanimljivu ideju ili sekvencu, a onda moj frend koji se inače bavi pisanjem scenarija, i ima velikog talenta za to, napiše priču....no ovo sa šumom nije loše...jest da je malo klišej, ali pali ako se dobro osmisli i snimi nešto u toj šumi.
Kaj namjeravaš snimiti neki horror film??
Oko ideje ti baš ne bih mogao pomoći, jer ja za svoje projekte nikad sam ne smišljam priču, eventualno nabacim koju zanimljivu ideju ili sekvencu, a onda moj frend koji se inače bavi pisanjem scenarija, i ima velikog talenta za to, napiše priču....no ovo sa šumom nije loše...jest da je malo klišej, ali pali ako se dobro osmisli i snimi nešto u toj šumi.
Kaj namjeravaš snimiti neki horror film??
-
pinhead.bih
- Dragonrage
Pa ne čini se...vjeruj meni. Pa meni je ideja za moj film sinula jedne noći kad sam išao spavati...mislim si ono, "k vragu, pa zakaj ja ne bi mogel snimiti film, pa to uopće nije tak teško"...i par mjeseci a kasnije sam ga snimil hehehepinhead.bih wrote:Već odavno mi se ta ideja vuče po glavi jer kad skontam kako je P.Jackson snimio Bad Taste ništa se ne čini nemoguće!!!
Samo naprijed...ja ove godine napokon planiram snimiti taj svoj prvi dugometražni čija predprodukcija se već neko vrijeme razvlači, ali eto...priča, tj. scenarij je napokon pri kraju, a onda ide pravi posao.