Produkciju, scenarij i režiju ovog filma će naravno odraditi sam Robert Rodriguez, s tim da će mu kod režije pomoći i Ethan Maniquis, Rodriguezov dugogodišnji suradnik, čovjek koji je montirao sve njegove filmove još od "Desperada". Inače, kad smo već kod "Deseprada", Rodriguez je jednom prilikom izjavio da je ideju za "Machete" dobio još 90-ih godina, na snimanju Desperada". Kaže on: "Kada sam upoznao Dannya, rekao sam, ovaj lik bi trebao biti ko meksički Jean Claude Van Damme ili Charles Bronson i izbacivati po jedan film svake godine, a ime bi mu trebalo biti Machete". Također je izjavio da je scenarij za Machete napisao još 1993. godine, ali ga u međuvremenu jednostavno nikako nije uspio realizirati, sve do sada.
Budžet je još nepoznat (iako, s obzirom da je riječ o Rodriguezu koji je svoje filmove uvijek radio sa relativno malim budužetima, vjerujem da će i u ovom slučaju biti isto tako), a snimanje bi trebalo započeti do kraja godine u Troublemaker Studiju u Austinu u Texasu, a premjeru možemo očekivati negdje tijekom 2010.

IMDB
PROMO (FAKE) TEASER
RADNJA
TEASER SLIKEThe feature version of the trailer finds Machete (Trejo) a renegade former Mexican Federale, roaming the streets of Texas after a shakedown from drug lord Torrez (Seagal). Reluctantly, Machete takes an offer from spin doctor Benz (Fahey) to assassinate McLaughlin (De Niro) a corrupt Senator. Double crossed and on the run Machete braves the odds with the help of Luz (Rodriguez), a saucy taco slinger, Padre (Marin) his “holy” brother, and April (Lohan) a socialite with a penchant for guns. All while being tracked by Sartana (Alba), a sexy ICE agent with a special interest in the blade slinger.