Machete (2010)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Dragonrage

Machete (2010)

Post by Dragonrage » 07 Aug 2009, 17:05

Moglo bi se reći da je sve počelo kao jedna vrsta zafrkancije. "Machete" je bio tek jedan od nekoliko fake trailera koji su bili popratni materijal Grindhouse filmova Roberta Rodrigueza i Quentina Tarantina - "Planet Terror, odnosno "Death Proof". No, ubrzo se zafrkancija premetnula u jedan od Rodriguezovih najočekivanijih i najtraženijih filmova koji nije nikada snimljen, te su fanovi diljem svijeta doslovno molili Rodrigueza da snimi film. I on je uslišao njihove molbe - "Machete" dolazi u kino dvorane diljem svijeta 2010. godine! A za potrebe istoga, Rodriguez je okupio poprilično impresivnu "grindhouse" glumačku ekipu. Pored Danny Treja u ulozi istoimernog junaka, u filmu će se još pojaviti i Robert De Niro, Jessica Alba, Lindsay Lohan, Michelle Rodriguez, Don Johnson, Jeff Fahey, Cheech Marin te...Steven Seagal!!! Kruže još neke glasine da bi smo u filmu mogli vidjeti i Ray Liottu, Jonah Hilla, Tito Larriva (koji se doduše pojavljuje u fake traileru), te Rose McGowan, ali kao što rekoh, to su tek glasine.
Produkciju, scenarij i režiju ovog filma će naravno odraditi sam Robert Rodriguez, s tim da će mu kod režije pomoći i Ethan Maniquis, Rodriguezov dugogodišnji suradnik, čovjek koji je montirao sve njegove filmove još od "Desperada". Inače, kad smo već kod "Deseprada", Rodriguez je jednom prilikom izjavio da je ideju za "Machete" dobio još 90-ih godina, na snimanju Desperada". Kaže on: "Kada sam upoznao Dannya, rekao sam, ovaj lik bi trebao biti ko meksički Jean Claude Van Damme ili Charles Bronson i izbacivati po jedan film svake godine, a ime bi mu trebalo biti Machete". Također je izjavio da je scenarij za Machete napisao još 1993. godine, ali ga u međuvremenu jednostavno nikako nije uspio realizirati, sve do sada.
Budžet je još nepoznat (iako, s obzirom da je riječ o Rodriguezu koji je svoje filmove uvijek radio sa relativno malim budužetima, vjerujem da će i u ovom slučaju biti isto tako), a snimanje bi trebalo započeti do kraja godine u Troublemaker Studiju u Austinu u Texasu, a premjeru možemo očekivati negdje tijekom 2010.

Image

IMDB

PROMO (FAKE) TEASER

RADNJA
The feature version of the trailer finds Machete (Trejo) a renegade former Mexican Federale, roaming the streets of Texas after a shakedown from drug lord Torrez (Seagal). Reluctantly, Machete takes an offer from spin doctor Benz (Fahey) to assassinate McLaughlin (De Niro) a corrupt Senator. Double crossed and on the run Machete braves the odds with the help of Luz (Rodriguez), a saucy taco slinger, Padre (Marin) his “holy” brother, and April (Lohan) a socialite with a penchant for guns. All while being tracked by Sartana (Alba), a sexy ICE agent with a special interest in the blade slinger.
TEASER SLIKE
Image

Boby

Post by Boby » 07 Aug 2009, 17:58

Da, jedan od meni osobno najiščekivanijih filmova kada je iduća godina u pitanju iako bi mi bilo draže da se Rodriguez prije ovog prihvati snimanja nastavka Sin Citya. Također, šteta kaj se neće ekranizirati i Rothov Thanksgiving Day

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Aug 2009, 17:58

već sam mislio da je na kraju odustao od filma pošto više nije ništa govorio o njemu. Veselim se tom filmu. :D
Michel puši karu.

Josef K

Post by Josef K » 07 Aug 2009, 19:41

Lindsay Lohan :beevil: :muahaha: :obrve: :partyman: :mrgreen:

elrania

Post by elrania » 09 Aug 2009, 23:05

john_constantine wrote:već sam mislio da je na kraju odustao od filma pošto više nije ništa govorio o njemu. Veselim se tom filmu. :D
yup... nisam dugo nista cula o ovome i skroz zaboravih na najavu. ajd, bas me zanima kak ce to sve ispasti.

A$H

Post by A$H » 10 Aug 2009, 09:27

yup yup..produkcija se prati i film se ceka..iako bih vise volio prvo Sin City 2 kako je Boby rekao..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 13 Aug 2009, 19:55

Na stranici Latinoreview se pojavila recenzija scenarij za ovaj film. Kome ne smetaju spoileri, neka bavi oko...recenzija se nalazi ovdje.

Ja ću samo reći da recezija baš i nije najsjajnija... :?

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Aug 2009, 20:01

Dragonrage wrote:Na stranici Latinoreview se pojavila recenzija scenarij za ovaj film. Kome ne smetaju spoileri, neka bavi oko...recenzija se nalazi ovdje.

Ja ću samo reći da recezija baš i nije najsjajnija... :?
a sada, ne da mi se čitati kritika, ali djeluje mi kao uobičajeni lik koji nema pojma o akcijskim filmovima, kao što su kritičari redovito popljuvali Hudson Hawk i slične akcijske filmove B kategorije...
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 01 Sep 2009, 18:59

Par slika sa seta...

Segica pravi džentelmen LOL :mrgreen: :lol: ...ali i krupan ko ormar LOL :lol:

Image Image Image Image Image Image Image Image Image

A$H

Post by A$H » 01 Sep 2009, 22:58

Seagal i Trejo..FTW.. 8) :D
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Scarface

Post by Scarface » 02 Sep 2009, 00:54

Ima li ikakvih informacija o Thanksgiving day- drugom filmu iz fake grindhouse trailera koji se prebacuje u film, i to Rothov- jer taj još više čekan.

Boby

Post by Boby » 02 Sep 2009, 01:09

Ghostface wrote:Ima li ikakvih informacija o Thanksgiving day- drugom filmu iz fake grindhouse trailera koji se prebacuje u film, i to Rothov- jer taj još više čekan.
Kaj uopće postoji glasina da će se ovo snimati?? Meni je to bio najbolji trailer iz Grindhouse zbirke.

Scarface

Post by Scarface » 02 Sep 2009, 01:39

Boby wrote:
Ghostface wrote:Ima li ikakvih informacija o Thanksgiving day- drugom filmu iz fake grindhouse trailera koji se prebacuje u film, i to Rothov- jer taj još više čekan.
Kaj uopće postoji glasina da će se ovo snimati?? Meni je to bio najbolji trailer iz Grindhouse zbirke.

Da, može se vidit pod Rothov imdb profil, al je na imdb pro još. I da, zove se samo Thanksgiving, bez onog day, teže ga je pronać ako to ne izostaviš.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 23 Sep 2009, 18:47

Film je dobio svoj distributera...Sony Pictures...

Sony catches Machete
If there was still any residual doubt at all that the badass-sounding MACHETE feature film is happening for real, here's a something to celebrate. Or maybe despair, depends on how you see it...

Sony and Hyde Park Entertainment announced yesterday the studio's acquisition for most of international distribution rights to Robert Rodriguez's upcoming Trejo-on-a-tear flick.

Good news is that the movie getting a big studio push means it won't be lost in development heck nor go straight to the shelves. Bad news is that the movie getting a big studio push might end up meaning *gulp* PG-13. I doubt very much Rob would let that happen, but when considering how Fox de-clawed Wolverine this summer...
I De Niro na setu...

Image

Josef K

Post by Josef K » 23 Sep 2009, 19:20

Deda :lol:

Post Reply