12 Rounds (2009)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Dragonrage

12 Rounds (2009)

Post by Dragonrage » 19 Jan 2009, 19:08

Redatelj Renny Harlin je početkom 90-ih, nakon što je režirao "Die Hard 2: Die Harder", nastavak jednog od najpopularnijih akcijskih filmova svih vremena, postao vruća roba! Taj svoj status je ubrzo potvrdio i sa filmom "Cliffhanger", jednim od najuspiješnijih Stalloneovih filmova iz 90-ih godina. Zahvaljujući uspijehu tog filma (zarada od 255 mil.$ u cijelom svijetu), dobio je odriješite ruke i ogroman budžet za to vrijeme (92 mil.$), za svoj naredni projekt, gusarski film "Cutthroat Island". No film je neslavno propao, zaradivši jedva jedvice 10 mil.$, a samim time, i Harlin je izgubio čvrsto tlo pod nogama. Pokušao se je vratiti naredne, 1996. godine filmom "The Long Kiss Goodnight", no ni on nije baš najbolje prošao, iako daleko bolje od pirata, a i s današnjeg gledišta, uopće nema loš status među action fanovima.
S vremena na vrijeme je Harlin izbacio na tržište neki film koji je donekle privukao publiku (Deep Blue Sea, Mindhunters), ali u biti nikada se nije uspio oporaviti od posljedica koje mu je donijela propast filma "Cutthroat Island". Zato će čini se ove godine Harlin ponovno pokušati povratiti stari sjaj, vratiti se u A ligu i samim time priskrbjeti sebi neki veliki big budget projekt u buduće. A to će pokušati uz pomoć akcijskog trilera "12 Rounds". Riječ je o filmu kojim on želi vratiti va veliko platno akcijske junake kakvu su oni nekada bili, u vrijeme Stallonea i Arnolda, junake koji su se do svog cilja probijali uz pomoć mišića, a za to će mu poslužiti WWF hrvač, John Cena koji iza sebe ima već jedan akcijski film - "The Marine". Riječ je o iznimno zabavnom i no brane akciću u stilu 80-ih, kao savršenom za opuštanje svih moždanih vijuga. Harlin tvrdi da će ovaj film ipak biti nešto ozbiljniji, sa solidnom pričom, bez CGI i bez fancy kadrova...ali sa hard core in-your-face akcijom.
Stoga, ako ste ljubitelj old fashion akcije ala 80-e, ovaj "Speed/Die Hard 3" look-a-like akcijski film će biti prava poslastica za vas...

Image

IMDB

TRAILER - Youtube
TRAILER - Flash player, HQ

RADNJA
Detective Danny Baxter (Cena) discovers his girlfriend (Scott) has been kidnapped by a ex-con tied to Baxter's past, and he'll have to successfully complete 12 challenges in order to secure her safe release.
SLIKE
Image Image Image Image Image Image

shogo

Post by shogo » 20 Jan 2009, 07:47

jedva čekam...sinoć sam pogledao die hard 1,2 i tužan sam jer više nam takvih pravih muških no cgi akcija...genijalan serijal izuzevši zadnji dio, ali prva dva rulaju...
nekako mi se danas sve svodi na neki fancy shit, brzu kameru, bullet time i ostale blagodati računala, sjetim se vremena pravog filma:
chuck norris - code of silence
arnie - raw deal, red heat, commando, predator
willis - daleko najjači akcići, die hard serijal
gibson&glover - leathal weapon serijal
stallone - cobra, tango i cash

Cutthroat Island - a ovaj film je meni dobar i u današnja vremena bi puno bolje prošao

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Jan 2009, 19:30

shogo wrote:jedva čekam...sinoć sam pogledao die hard 1,2 i tužan sam jer više nam takvih pravih muških no cgi akcija...genijalan serijal izuzevši zadnji dio, ali prva dva rulaju...
nekako mi se danas sve svodi na neki fancy shit, brzu kameru, bullet time i ostale blagodati računala, sjetim se vremena pravog filma:

Cutthroat Island - a ovaj film je meni dobar i u današnja vremena bi puno bolje prošao
Onda prepručam The Marine...ima doduše nešto sitno CGI-a, ali full malo...film je uglavnom čistokrvna akcijada/razijačina u stilu Commanda, sa nešto malo humora. :wink: :D

Je...i meni je taj film dobar...bio...kad sam ga zadnji put gledao hehe :lol: Trebam ga se prisjetiti...

shogo

Post by shogo » 21 Jan 2009, 07:10

Dragonrage wrote:
shogo wrote:jedva čekam...sinoć sam pogledao die hard 1,2 i tužan sam jer više nam takvih pravih muških no cgi akcija...genijalan serijal izuzevši zadnji dio, ali prva dva rulaju...

Onda prepručam The Marine...ima doduše nešto sitno CGI-a, ali full malo...film je uglavnom čistokrvna akcijada/razijačina u stilu Commanda, sa nešto malo humora. :wink: :D

Je...i meni je taj film dobar...bio...kad sam ga zadnji put gledao hehe :lol: Trebam ga se prisjetiti...

gledao sam marine čim je izašao, pa kaj sumnjaš u mene...he he he

Carpenter

Post by Carpenter » 21 Jan 2009, 11:17

I kakav vam je Cena? Meni nije baš legao najbolje, ali dat ću mu još 1 šansu.
Are you talking to me?

shogo

Post by shogo » 21 Jan 2009, 12:06

lik je nevjerojatno snažan u weightliftingu i hrvanju, znači i dijelom stunt - što znači bolje akcijske scene...
podsjeća na starije akciće sa švarcijem i stalloneom...
meni je ok, pa nije tu da nadglumljava nekoga i da dobije oscara nego da zabavlja...

Unreal

Post by Unreal » 21 Jan 2009, 14:13

Carpenter wrote:I kakav vam je Cena? Meni nije baš legao najbolje, ali dat ću mu još 1 šansu.
meni je on cool kao hrvača zvijezda,ali u Marincu nije pokazao da zna baš glumit,pa se zato pitam dali može nositi ozbiljniji film :?:

Mamoorlook

Post by Mamoorlook » 23 Jan 2009, 01:43

meni je od svih tih akcijskih nineties non-treš filmova, moram priznati, The Last Boy Scout.
bas naj naj najhardkor no-bullshut mačo jačutejebatalbezonihpederskihfora uloga Bruce Willisa. jebeno tvrdo, i zauvjek mi ostaje #1 akcijskog krimica. cak mi ni Die Hard nije toliko drag, a stvarno ga volim! cak i cetvoku. (SPOILER: Scena di skine helikopter sa autom je neprocjenjiva, ja i frendica se nismo mogli prestati smijat jedno 5 minuta, tolko da je ljudima oko nas u kinu bio bed)
John McClain je car, ali Joe Hallenbeck je čak noris.
All right then, roll! ROLL through the gates of hell. Must you take the fun out of everything?

Dragonrage

Post by Dragonrage » 23 Jan 2009, 19:51

Ma Ok je meni Cena...onako, podsjeća me na mix The Rocka (tijelo i smisao za humor) i Matta Damona (faca) LOL :lol: Ono, lik je prilično prirodan i simpatičan te samim time i podnošljiv za gledanje...nije napuhan i naporan ko Diesel. A taj Marinac...meni je to bilo baš presmiješno...ono, gl. junak tokom filma preživi salve i salve metaka te nekoliko ogromnih eksplozija, sve je pretjerano i nerealno. Da je taj film snimljen 80-ih godina bio bi vjerojatno hit i u njemu bi glumio Schwarzenegger...čekaj malo...ali taj film je već snimljen 80-ih i bio je hit i u njemu igra Arni a zove se "Commando" LOL. :lol: :lol: Uglavnom...Marinac je meni bio ko Commando 2...on je bivši vojnik, otmu mu ženu, pa on krene za njom...čista (ali zabavna) kopija Commanda sa malim izmjenama. :lol:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 02 Feb 2009, 17:58

TRAILER 2

Ovaj mi pak malo vuće na mix "24" i "Speed"...I like it!! :D :D

Carpenter

Post by Carpenter » 02 Feb 2009, 20:03

Mislim da su "inspiraciju" crpili iz tajlandskog 13 game......moglo bi čak dobro ispast.
Are you talking to me?

Dragonrage

Post by Dragonrage » 03 Feb 2009, 17:49

Carpenter wrote:Mislim da su "inspiraciju" crpili iz tajlandskog 13 game......moglo bi čak dobro ispast.
Ja pak mislim da nisu ni čuli za to...ali tko zna hehe... :lol:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Feb 2009, 17:04

Image

Dragonrage

Post by Dragonrage » 27 Feb 2009, 18:07

Dragonrage

Post by Dragonrage » 06 Mar 2009, 17:43

Post Reply