-inače neslužbeno sam čuo kako je zapravo John Wayne trebao glumiti u Dirty Harry, ali je zbog uloge u drugom filmu odustao...
Film sam pogledao prije par mijeseci, pa mi je došlo da nešto napišem o njemu. Wayne mi je jedna od najdražih legendi, pa mi ga je bilo stvarno uživancija gledati u ovakvom filmu za razliku od vesterna.
Film je zapravo dosta solidno napravljen od strane redatelja Johna Strugesa (sedmorica veličanstvenih, obračun kod ok. korrala) sa dobrim akciskim scenama, pogotovo car chase scena kad duke lovi žuti kombi, i naravno car chase na plaži.
Problem je u tome što je priča malko prezapetljana, i oko 30 minute film počinje lagano usporavati da bi se opet vratio na snagu zadnjih pola sata.
...za one koji nisu gledali film u najkraćim crtama - Wayne je murijak koji istražuje ubojstvo svoga frenda, da bi na kraju saznao kako je i on bio upleten u mutne poslove sa drogom, a za to vrijeme Waynovi policiski kompanjoni sumnjaju i u njega kako je upleten u ubojstvo. Eto ja sam svoje rekao...