Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Wendigo

Post by Wendigo » 09 Dec 2009, 14:46

Sammy wrote:Dexter Season 2 - e to je vec to, savrseno je kako napetost raste iz epizode u epizodu sve do konacnog raspleta u finalu - 10/10
za sada najbolja sezona.

Boby

Post by Boby » 09 Dec 2009, 15:56

„Doctor Zhivago (1965)“

Moje prvo gledanje ovog remek djela koje se pod nekim čudnim okolnostima nije uspjelo naći na IMDb-ovom top 250. Film predstavlja vizualno savršenstvo kada su u pitanju zimski pejzaži koji se prostiru od gradskih ulica do ruralne Rusije kroz krajolike Urala. Da bi se još više personaliziralo mjesto radnje kao glazbenu podlogu nerijetko se mogu čuti zvukovi balalajke koja i kao sam instrument ima određenu simboliku vezanu za obiteljska nasljeđa koja niti ludilo totalitarizma nije u stanju potpuno zgaziti. Nisam upoznat s književnim predloškom ali vjerujem da likovi sasvim dobro reprezentiraju ono što im je svrha te neki od njih, zbog isključivosti ideala koji simboliziraju, postaju pomalo neshvatljivi pa čak i odbojni što se pak donekle kompenzira odličnim glumačkim izvedbama. Ovdje prije svega mislim na lik samog doktora Živaga i Omara Sharifa koji ga interpretira. Film ima neke uistinu dražesne detalje kao što je pojava Klausa Kinskog u vrlo sitnoj ali uočljivoj ulozi čovjeka čija ga oštroumnost i sklonost anarhiji i buntu vrlo malo dijele od kaotički nastrojenog terorista. Ili sam kraj filma u kojem se sudbina jednog od glavnih likova protumači kako se za njega više nije čulo a u tom je trenutku kamera usmjerena prema golemom plakatu Staljina. Sama diktatura proletarijata djeluje uvjerljiva i stvarna što može natjerati pokojeg gledatelja da bolje shvati jednu od ne tako davnih mračnih strana povijesti. Unatoč neizbježnim alegorijama koje postaju veće od samog života, ovo je film čija ja svaka minuta, od ukupnih 190, užitak za gledati te je zasigurno jedna od najvećih filmskih ljubavnih priča ikada snimljenih

Asfodel

Post by Asfodel » 09 Dec 2009, 15:59

Boby wrote:„Doctor Zhivago (1965)“

Moje prvo gledanje ovog remek djela koje se pod nekim čudnim okolnostima nije uspjelo naći na IMDb-ovom top 250. Film predstavlja vizualno savršenstvo kada su u pitanju zimski pejzaži koji se prostiru od gradskih ulica do ruralne Rusije kroz krajolike Urala. Da bi se još više personaliziralo mjesto radnje kao glazbenu podlogu nerijetko se mogu čuti zvukovi balalajke koja i kao sam instrument ima određenu simboliku vezanu za obiteljska nasljeđa koja niti ludilo totalitarizma nije u stanju potpuno zgaziti. Nisam upoznat s književnim predloškom ali vjerujem da likovi sasvim dobro reprezentiraju ono što im je svrha te neki od njih, zbog isključivosti ideala koji simboliziraju, postaju pomalo neshvatljivi pa čak i odbojni što se pak donekle kompenzira odličnim glumačkim izvedbama. Ovdje prije svega mislim na lik samog doktora Živaga i Omara Sharifa koji ga interpretira. Film ima neke uistinu dražesne detalje kao što je pojava Klausa Kinskog u vrlo sitnoj ali uočljivoj ulozi čovjeka čija ga oštroumnost i sklonost anarhiji i buntu vrlo malo dijele od kaotički nastrojenog terorista. Ili sam kraj filma u kojem se sudbina jednog od glavnih likova protumači kako se za njega više nije čulo a u tom je trenutku kamera usmjerena prema golemom plakatu Staljina. Sama diktatura proletarijata djeluje uvjerljiva i stvarna što može natjerati pokojeg gledatelja da bolje shvati jednu od ne tako davnih mračnih strana povijesti. Unatoč neizbježnim alegorijama koje postaju veće od samog života, ovo je film čija ja svaka minuta, od ukupnih 190, užitak za gledati te je zasigurno jedna od najvećih filmskih ljubavnih priča ikada snimljenih
Lajkam ovakve filmove :lol: pa ću se morat prisjetit (jedva se sjećam)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Boby

Post by Boby » 09 Dec 2009, 16:06

Asfodel wrote:
Boby wrote:„Doctor Zhivago (1965)“

Lajkam ovakve filmove :lol: pa ću se morat prisjetit (jedva se sjećam)
Isplatilo bu ti se 8)
Osobito u ovo doba godine kada je vrijeme vani slično onome u filmu.

Asfodel

Post by Asfodel » 09 Dec 2009, 16:09

Brijem da to svake godine prikazuju u isto vrijeme :lol: ovako sad
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Dec 2009, 19:35

boyko wrote:Inglourious Basterds - odličan!malo sam razočaran jer sam očekival puno više akcije tj. ubijanja,al ne ma veze i bez toga je ovo super ispalo.
zanimljiva radnja s totalno ne očekivanim krajem je pun pogodak.gluma savršena.a Hans Landa mi je najdraži lik u filmu! 9/10
FAIL... Ok, tako sam se i ja razočarao kod Kill Billa, jer sam očekivao samo akciju, a cijeli film osim početka i kraja je onako mlaćenje prazne slame, bar je to bio prvi dojam pošto sam krivo očekivao. Tako i kod bastardsa, da bi čitao da je jednostavno prepun pričanja i više drama, nego akcija. Ma ne znam otkud mi uopće ideja da bi on ubacivao ili napravio čisti akcijski film... Istina, odlično režira svaku akcijsku scenu tako da te oduševi, pa poželiš još... ali gledajući drugi put film, s manje očekivanja, onda bolje sjedne film, a akcijske scene baš kao dobar dodatak...
Michel puši karu.

Boby

Post by Boby » 09 Dec 2009, 19:57

john_constantine wrote:
boyko wrote:Inglourious Basterds - odličan!malo sam razočaran jer sam očekival puno više akcije tj. ubijanja,al ne ma veze i bez toga je ovo super ispalo.
zanimljiva radnja s totalno ne očekivanim krajem je pun pogodak.gluma savršena.a Hans Landa mi je najdraži lik u filmu! 9/10
FAIL... Ok, tako sam se i ja razočarao kod Kill Billa, jer sam očekivao samo akciju, a cijeli film osim početka i kraja je onako mlaćenje prazne slame, bar je to bio prvi dojam pošto sam krivo očekivao. Tako i kod bastardsa, da bi čitao da je jednostavno prepun pričanja i više drama, nego akcija. Ma ne znam otkud mi uopće ideja da bi on ubacivao ili napravio čisti akcijski film... Istina, odlično režira svaku akcijsku scenu tako da te oduševi, pa poželiš još... ali gledajući drugi put film, s manje očekivanja, onda bolje sjedne film, a akcijske scene baš kao dobar dodatak...
To je i meni pomalo čudno. Kada je Tarantino uopće napravio film koji se je približio čistoj akciji? Dijalozi su ono što je njegov zaštitni znak počevši od Reservoir Dogsa pa do Basterdsa.

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Dec 2009, 20:06

Boby wrote:
john_constantine wrote:
To je i meni pomalo čudno. Kada je Tarantino uopće napravio film koji se je približio čistoj akciji? Dijalozi su ono što je njegov zaštitni znak počevši od Reservoir Dogsa pa do Basterdsa.
ma svi uvijek nešto forsiraju na tu akciju kao da je on redatelj akcijskih filmova i onda se prvo razočaraju jer su im filmovi dosadni kao death proof... ono, očekivali vožnje i komade, a da bi se došlo do toga, treba proći hrpu dijaloga...
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Dec 2009, 22:49

Crank 2 - po drugi put (ovaj put u boljem izdanju s zvukom), preludi akcijski film s crnim humorom, otkačenim scenama, ludom kamerom, nabrijanom akcijom, dobrim soundtrackom, zabavnim Stathamom (tek kratka pojava legendarno Carradinea) i brutalna završnica. 4/5
Michel puši karu.

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 09 Dec 2009, 23:23

john_constantine wrote:
Boby wrote:
john_constantine wrote: FAIL... Ok, tako sam se i ja razočarao kod Kill Billa, jer sam očekivao samo akciju, a cijeli film osim početka i kraja je onako mlaćenje prazne slame, bar je to bio prvi dojam pošto sam krivo očekivao. Tako i kod bastardsa, da bi čitao da je jednostavno prepun pričanja i više drama, nego akcija. Ma ne znam otkud mi uopće ideja da bi on ubacivao ili napravio čisti akcijski film... Istina, odlično režira svaku akcijsku scenu tako da te oduševi, pa poželiš još... ali gledajući drugi put film, s manje očekivanja, onda bolje sjedne film, a akcijske scene baš kao dobar dodatak...
ma svi uvijek nešto forsiraju na tu akciju kao da je on redatelj akcijskih filmova i onda se prvo razočaraju jer su im filmovi dosadni kao death proof... ono, očekivali vožnje i komade, a da bi se došlo do toga, treba proći hrpu dijaloga...
Death Proof je dosadan, ne zbog manjka akcije, nego jer je loš jednostavno :?
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

boyko

Post by boyko » 10 Dec 2009, 00:52

john_constantine wrote:
Boby wrote:
john_constantine wrote: FAIL... Ok, tako sam se i ja razočarao kod Kill Billa, jer sam očekivao samo akciju, a cijeli film osim početka i kraja je onako mlaćenje prazne slame, bar je to bio prvi dojam pošto sam krivo očekivao. Tako i kod bastardsa, da bi čitao da je jednostavno prepun pričanja i više drama, nego akcija. Ma ne znam otkud mi uopće ideja da bi on ubacivao ili napravio čisti akcijski film... Istina, odlično režira svaku akcijsku scenu tako da te oduševi, pa poželiš još... ali gledajući drugi put film, s manje očekivanja, onda bolje sjedne film, a akcijske scene baš kao dobar dodatak...
ma ne znam ni sam zakaj sam očekival puno akcije...vjerojatno kad se radi o WW2...al ne ma veze super je i bez toga
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Dec 2009, 05:44

boyko wrote:
john_constantine wrote:
Boby wrote: To je i meni pomalo čudno. Kada je Tarantino uopće napravio film koji se je približio čistoj akciji? Dijalozi su ono što je njegov zaštitni znak počevši od Reservoir Dogsa pa do Basterdsa.
ma ne znam ni sam zakaj sam očekival puno akcije...vjerojatno kad se radi o WW2...al ne ma veze super je i bez toga
ma svi su u najavi forsirali na akciju, ono, slike, tekst o vojnicima koji idu ubijati naciste i skalpirati ih i sve to, a i naš studio isto tako...
Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 10 Dec 2009, 07:29

Inglourious Basterds - 4.5/5 - jos bolji nakon drugog gledanja..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

john_constantine

Post by john_constantine » 11 Dec 2009, 05:48

bloodsport - zabavno ostvarenje, ali jbt, kako sam se samo smijao Jeanu, ti njegovi izrazi lica, a tek kada vrišti u finalnoj borbi. :lol: A i hrpa scena, homoerotika na kraju filma (I loye you), ona scena bijega od dvojice praćena nekakvom glazbom odgovarajućom više za drame i ljubiće, nego za akcijski, i hrpa komičnih situacija... :lol: Ali odlične borbe uz dobar soundtrack. 3/5

P.S.
Eh, više volim Stevena Seagala... 8)
Michel puši karu.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 11 Dec 2009, 10:18

samo se sjetiš da se radilo o 80ima :-).sjeti se top guna i odbojke

Battle for Terra-bolje nego što sam mislio da će bit.iskreno kad sam čitao malo o filmu(egzotični vanzemaljci i njihov planet na koji dolaze zemljani koji pak ne mogu disat na njemu) prvo što mi je palo na pamet bio je avatar.očito je netko iskoristio ideju(kad se film toliko več radi).7,5/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Post Reply