Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Scarface
Pa nisan baš siguran da se Street Kings i Training day mogu stavit u isti koš, unatoč istom scenaristu i žanru. Prvi je tipična linearna policijska priča, posveta 80-ima sa svim elementima, od ubijenog nevinog pandura do korumpiranog šljama. Training day je dosta kompleksniji i bliži je u biti Harsh times-u, najviše po tome šta sparuje dvije suprotnosti, od kojih na kraju ona lošija dobije šta zaslužuje. Meni su doduše oba filma (SK i TD) fenomenalna, al samo kažen da se ipak radi o različitim filmskim zalogajima od kojih TD nudi ipak puno više, i stoga SK može mnoge razočarat ako očekuju nešto slično.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- elrania
bas suprotno.dr mladjo wrote:
street kings-tko je volio training day voljet će i ovo 8/10
training day je bio odlican film, dok je ovaj drugi ko los pokusaj stvaranja nove price uz pomoc elemenata stare. bas mi je bio razocaravajuce prosjecan.
nisam nista ocekivala od njega nit sam znala sto idem gledati kad sam ga pokrenula tako da nije u pitanju ovo sto je ghost rekao u zadnjoj recenici; jednostavno mi djeluje ko da je propustio istaknuti neki smisao.
- Scarface
Meni je Street Kings pružija ono šta i inače volin, klasičnu priču za taj žanr, i stvarno obožavan i Reevesa i Whitakera, pa san se skroz uživija u film i jednostavno mi nije tribalo ništa više. I u biti film ni nema neki smisao, šta drugo uopće reć na temu dobri policajac- loš policajac, svijet korupcije, igra moći, stradanje nedužnih, naivnih novaka, lukavi lisac iz Unutarnje kontrole i na kraju, pravednik sa izmučenom osobnošću. Klišej do klišeja, koji, kad samo slušaš, zgadi ti i samu pomisao na gledanje takvog reciklirajućeg pokušaja, ali ipak ima ono nešto šta ga izdvaja iz toga, iz prosječnosti, i sve je tako moćno ukalupljeno da san unatoč abnormalnoj predvidljivosti uživa i u samom završnom obračunu.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- elrania
catch me if you can [2002]
bas dobar film. ocekivala sam dosta i nije me iznevjerio. nikako da je dosao na red do veceras zbog tog svog dugog trajanja, no kad se radnja zakuhta, vrijeme prode u zabavnoj noti.
nisam bas osobito odusevljena, no film definitivno spada u moj trenutacni movie maraton dobrih ostvarenja.
tj. lazem, odusevilo me ipak nesto - kostimografija, frizure i glazbena podloga. sama pozelim uc u film i izgustati se.
7,5/10
bas dobar film. ocekivala sam dosta i nije me iznevjerio. nikako da je dosao na red do veceras zbog tog svog dugog trajanja, no kad se radnja zakuhta, vrijeme prode u zabavnoj noti.
nisam bas osobito odusevljena, no film definitivno spada u moj trenutacni movie maraton dobrih ostvarenja.
tj. lazem, odusevilo me ipak nesto - kostimografija, frizure i glazbena podloga. sama pozelim uc u film i izgustati se.
7,5/10
- Sammy
- dr mladjo
children of men-odličan na prvo gledanje,još bolji na drugo..bog zna koje mi je ovo sad bilo gledanje.toliko sitnica(grafita,mjuze,crteža) koji se jednostavno ne mogu svi primjetit.čak sam i gledao dokumentarac kako su rađene one famozne dugačke scene.na žalost nije bilo ratne scene 10/10
bound-ah jedan od dražih filmiča.em zanimljiva ideja,em ženski likovi,em golotinja .kud češ više tražit .kako su od ovih autora nastali matrix rev i reloaded je misterija za mene 9/10
third man-odličan film.pogledao sam sinoč također i 20ak minuta iron cross(dovršit ču ga večeras).razlika nego i zemlja u kvaliteti kardiranju i montaži.u ironu svako malo nepotreban kadar,pa ono slow motion kad od 2 sek,na normalan kadara, pa opet slow motion kadar(moguče čak i isti)
bound-ah jedan od dražih filmiča.em zanimljiva ideja,em ženski likovi,em golotinja .kud češ više tražit .kako su od ovih autora nastali matrix rev i reloaded je misterija za mene 9/10
third man-odličan film.pogledao sam sinoč također i 20ak minuta iron cross(dovršit ču ga večeras).razlika nego i zemlja u kvaliteti kardiranju i montaži.u ironu svako malo nepotreban kadar,pa ono slow motion kad od 2 sek,na normalan kadara, pa opet slow motion kadar(moguče čak i isti)
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
- sikeone
- john_constantine
family guy season 3 - he, puno dobrih štoseva (makar ne kužim baš većinu, zahtjeva poznavanje američke kulture, filmografiju, serije i slično...), novi likovi poput nudističke obitelji, Brian je još bolji i sarkastičniji, a beba sjajna s brutalnim dosjetkama. Kao ono kada je htio na onu farmu u stilu teletubiesa, i kada skuži istinu, pa ga Brian tješi (hoćeš li sladoled? ne... A hoćeš li obaviti veliku nuždu u njezine cipele? da...). Dosta dobrih štoseva, makar povremeno nervira odugovlačenje ponekih scena koje bi trebalo trajati samo par sekundi kao kada onaj seksualni perverznjak traži ključeve... 4/5
Michel puši karu.
- dr mladjo
eto pogledao sam do kraja cross of iron.moram priznat 2 puta sam zaspao zbog umora.tako mi i treba kad filmove gledam iza ponoči.odličan prikaz njemakih vojnika,problema s kojima se suočavaju,odnosa među likova,razloga za rat...i onda dođu ratni dijelovi koji svojom montažom sve useru i to bogovski. slow motiuon dok hodaju,slow motion dok pucaju,slow motiuon dok lete..ma jednostavno isforsirtan i nepotreban 8/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings
- john_constantine
također upravo pogledao film, sjajno akcijsko ostvarenje 80 - tih, pregršt akcije, ninja arsenal, sjajne scene tučnjave, nasilje i killovi, bande protiv koji se naši likovi sukobljavaju, nindža prepad na zgradu i odlično finale. 4/5sikeone wrote:Revenge of the ninja-Sho Kosugi,ninje,osamdesete i cijeli arsenal ninja oružja je sasvim dovoljno za pozitivnu ocjenu. Moram napomenuti ultra lošu glumu i šuplju priču ali pošto su ninje bile dio mog djetinjstva nemogu mu to zamjeriti
Michel puši karu.