Koje serije trenutno pratite?

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
Info

Re: Koje serije trenutno pratite?

Post by Info » 05 Mar 2011, 21:39

callac wrote:
Info wrote:Hvala, hvala :)

Prvi put čujem za Life As We Know It i samo 13 ep. tako da ću si tu pripremit. Whistler pogledao par epizoda i odustao. Atmosfera odlična, ostalo li-la. Možda dam ponovno šansu. Ostale 2 bilježim.

Kakva su ti očekivanja za http://www.imdb.com/title/tt1462059/ i http://www.imdb.com/title/tt1641349/

Još čekam da netko napravi seriju o odrastanu u 50ima. Spielberg producent, trebalo bi brdo para uložit, ali se može. Mislim da ću se načekat.

Jesi pogledao ovu novu Marchlands? Izašlo mislim 4 epizode do sada. Pogledao zasad 2 i odlična je. Prati različite obitelji u različitm razdobljima sa malo paranormalnog štiha
za ove dvije serije nemam nikakvih očekivanja ali bih voljela da ispadnu dobre jer fali kvalitetnog sf-a šta se serija tiče... znam da me nisi pitao, al eto, ipak odgovaram :P
Ma slobodno se ti javi sa svojim mišljenjem :wink:

@Cons, dobra je serija, više onako za zabavu
"I saved your life Jesse... are you gonna save mine?"
http://www.youtube.com/watch?v=582TR2N_sPM

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Mar 2011, 21:42

Info wrote:
callac wrote:
Info wrote:Hvala, hvala :)

Prvi put čujem za Life As We Know It i samo 13 ep. tako da ću si tu pripremit. Whistler pogledao par epizoda i odustao. Atmosfera odlična, ostalo li-la. Možda dam ponovno šansu. Ostale 2 bilježim.

Kakva su ti očekivanja za http://www.imdb.com/title/tt1462059/ i http://www.imdb.com/title/tt1641349/

Još čekam da netko napravi seriju o odrastanu u 50ima. Spielberg producent, trebalo bi brdo para uložit, ali se može. Mislim da ću se načekat.

Jesi pogledao ovu novu Marchlands? Izašlo mislim 4 epizode do sada. Pogledao zasad 2 i odlična je. Prati različite obitelji u različitm razdobljima sa malo paranormalnog štiha
za ove dvije serije nemam nikakvih očekivanja ali bih voljela da ispadnu dobre jer fali kvalitetnog sf-a šta se serija tiče... znam da me nisi pitao, al eto, ipak odgovaram :P
Ma slobodno se ti javi sa svojim mišljenjem :wink:

@Cons, dobra je serija, više onako za zabavu
Super, baš tražim takvu seriju... A moram pogledati i osmu sezonu 24 sata. Zaboravio sam podosta likova, ali ne vjerujem da će biti što starijih likova iz prošle sezone...
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 05 Mar 2011, 22:25

Marchlands mi je super, jedna od onih novih slabo poznatih (ka i Mad Dogs i Bedlam, čekiraj i njih) koje ugodno iznenade. Za Fallen Skies i Terru Novu znan iz iskustva da će bit srednja žalost, a Hawaii Five-0 je jako solidna serija, s dosta akcije i dobrih šala.

Inače, ne znan jel pratiš serijalu, al evo spomenit ću ode da san prilično razočaran njihovim amaterstvom. Sve šta rade je da prevode tvguide i vijesti s ostalih velikih stranih sajtova za serije, pola serija uopće ne reklamiraju, jako, jaaaaako su pristrani u favoriziranju istih, pa stoga 80 % serija nikad nije dobilo recenziju niti ikakav spomen, i na kraju svega, ni ne znaju baš puno toga i rade masu grešaka u člancima. Zato i nisan na njihovom forumu, jednostavno su preloši za moju klasu. Da su pravi, ne bi stali samo na američkim i pokojoj britanskoj seriji, već bi zašli i u Kanadu, ostatak Europe, pa bome i azijatske predjele (Japan, Koreja, Hong Kong, Kina i Tajvan). Eto, nek se nađe i kritika za taj sajt, kad je već prikladan topic.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

callac

Post by callac » 05 Mar 2011, 23:11

Scarface wrote:Marchlands mi je super, jedna od onih novih slabo poznatih (ka i Mad Dogs i Bedlam, čekiraj i njih) koje ugodno iznenade. Za Fallen Skies i Terru Novu znan iz iskustva da će bit srednja žalost, a Hawaii Five-0 je jako solidna serija, s dosta akcije i dobrih šala.

Inače, ne znan jel pratiš serijalu, al evo spomenit ću ode da san prilično razočaran njihovim amaterstvom. Sve šta rade je da prevode tvguide i vijesti s ostalih velikih stranih sajtova za serije, pola serija uopće ne reklamiraju, jako, jaaaaako su pristrani u favoriziranju istih, pa stoga 80 % serija nikad nije dobilo recenziju niti ikakav spomen, i na kraju svega, ni ne znaju baš puno toga i rade masu grešaka u člancima. Zato i nisan na njihovom forumu, jednostavno su preloši za moju klasu. Da su pravi, ne bi stali samo na američkim i pokojoj britanskoj seriji, već bi zašli i u Kanadu, ostatak Europe, pa bome i azijatske predjele (Japan, Koreja, Hong Kong, Kina i Tajvan). Eto, nek se nađe i kritika za taj sajt, kad je već prikladan topic.
Potpisujem tvoj komentar na Serijalu! Registrirana sam tamo, ali sam postala samo u Lost temi i posvađala se u prvom postu..ostatak serija koje pratim pola tamo ni nema, a ona polovica koja ima je tako šturo odrađena da nema šanse da skužiš koja je kvaliteta, koliko ima sezona, tko glumi i o čemu se radi, nađe se neki random lik i iskometira trenutnu epizodu pa si ti misli :lol: Više korisnih informacija dobijem od tebe i još par serijomanijaka na ovom forumu i preporuke su uvijek na razini! I to za favoriziranje je toliko očito da boli! Čak sam nabasala par puta na komentare članaka gdje se to spominje pa je odgovor bio nešto tipa: pa i taj i taj koji je pisao recenziju za tu i tu seriju je isto pristran, pa kaj? A neki je pljuvao po It's alway sunny iako je pogledao samo pilot epizodu, a radio je recenziju za cijelu seriju :facepalm:
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Info

Post by Info » 06 Mar 2011, 00:49

@Scarface, bilježim Bedlam, a Mad Dogse imam skinuto prve 3 epizode pa ću sigurno uskoro baciti pogled.

Što se tiće serijale, pratio sam je redavno, ali su mi totalno pali u očima. Upravo to što kažeš, nemaju svoj stav, mišljenje, a tako poznati, šteta. Inače, ja sam registriran na http://www.prijevodi-online.org/smf/ tamo je odlična ekipa, svi se trude, dosta njih i prevodi te na tome im svaka čast. Pogledaj popis serija http://www.prijevodi-online.org/serije preko 500 prevedenih serija. Većina je prevedean dok ostale su na 60, 70 ili 80 posto, ali ih nema puno

Scarface

Post by Scarface » 06 Mar 2011, 12:23

Da, prijevodi-online je doista vrhunska stranica, gledajući samo njihovu listu prevedenih serija dobije se masu kvalitetnih preporuka i ideja za skidanje i gledanje.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

elrania

Post by elrania » 06 Mar 2011, 20:05

sad samo fringe i supernatural i mogla bih uskoro na being human.

Asfodel

Post by Asfodel » 06 Mar 2011, 23:31

Pogledano Being Human s03e06
I dalje ću kako bude izlazilo..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Mar 2011, 05:56

odlična ova nova akcijska serija Hawaii Five-0. Odlična akcija, karizmatična ekipa, scene ispitivanja negativaca i spektakl. Ono, skok preko auta koji se sudari s drugim... :prayer: :kokicarenje:
Michel puši karu.

dragonheart

Post by dragonheart » 08 Mar 2011, 13:59

john_constantine wrote:odlična ova nova akcijska serija Hawaii Five-0. Odlična akcija, karizmatična ekipa, scene ispitivanja negativaca i spektakl. Ono, skok preko auta koji se sudari s drugim... :prayer: :kokicarenje:

Mene nisu baš oduševili makar sam pogledo obje epizode,no vidit ću još par epizoda.Inače jako mi je dobra serija Burn Notice,a veliki joj je plus i Bruce Campbell u svim epizodama :)
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

cleonhr

Post by cleonhr » 09 Mar 2011, 20:33

Upravo pogledao sve sezone Lost-a, skidam 8. sezonu X-Files-a, pogledao obje sezone Jericho-a, pogledao prvu sezonu "The Walking dead", pogledao prvu sezonu "V", skidam 1. sezonu Battlestar Galactice, nisam još ni jednu epizodu pogledao i skinuo sam upravo 1. sezonu Fringe-a.

Ima još neko za preporučiti koju dobru SF seriju a da nije Stargate i Star Trek ?

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Mar 2011, 20:37

cleonhr wrote:Upravo pogledao sve sezone Lost-a, skidam 8. sezonu X-Files-a, pogledao obje sezone Jericho-a, pogledao prvu sezonu "The Walking dead", pogledao prvu sezonu "V", skidam 1. sezonu Battlestar Galactice, nisam još ni jednu epizodu pogledao i skinuo sam upravo 1. sezonu Fringe-a.

Ima još neko za preporučiti koju dobru SF seriju a da nije Stargate i Star Trek ?
farscape, 4 sezone. Puno mračnije i ozbiljnije s odličnim dizajnom aliena, povezane radnje, i sjajnih likova. Nema ono takve bliske povezanosti kakve viđaš u Stargate i Star trek. Sve su to likovi koji su uvijek spremni zabiti nož u leđa svojem najboljem prijatelju...
Michel puši karu.

cleonhr

Post by cleonhr » 09 Mar 2011, 20:45

E, super, skinut ću si i to.

Nego, jel neko gledao The Wire seriju?

5 sezona ima, ocjena 9.7/10 na IMDB.

Skinuo sam upravo svih 5 sezona, pa ću bacit oko.

http://www.imdb.com/title/tt0306414/

Info

Post by Info » 09 Mar 2011, 23:08

Jedna od najboljih serija ikad. Daj joj šansu i nemoj odustat nakon prve ili druge epizode. Treba ti par epizoda da te uvuće. Karakterizacija likova je nešto predivno kao i dijalozi. Omar - jedan od najboljih likova ikada napravljenih :supz:

Uz Wire kao svojevrstan uvod preporučam mini seriju od 6 epizoda "The Corner". Ne bavi se policijom nego samo narkomanima i dilerima na jednom "uglu". Također HBO i po knjizi od Burnsa.

teme po sezonama ti idu:

S1) sustavi i individualac u sustavima - tu je paralela sa npr McNultyem i De angelom - koliko god želiš iskakati u biti si najebao...a sustav, koji god bio (policija, politika, organizirani kriminal) je u svojoj suštini korumpiran i guši osobnost i individualnost. Jedini lik koji nije zakočen sustavom i koji živi po svojim pravilima je Omar

S2) glavna tema - propadanje radničke klase. Starog srednjeg sloja...sindikata i slično...

S3) nefleksibilnost sistema, nemogućnost promjena - hamsterdam je pokušaj promjene sa strane zakona, jedan radikalan potez koji završava tako da propada. Stinger sa svojim pokušajima ulaska u legalne poslove, pokušaja da uvede "biznis" u svoj svijet (edukacije, učenje i sve ostalo) također nailazi na prepreke na koje nailazi (radi spoilera neću pisti više od toga)

S4) glavna tema je propast obrazovnog sustava i krilatice "no kid left behind" koja se pretvara u "no corner left behind". Paralelno sa ovom temom je i tema politike i korumpiranosti političara - i onaj za koga navijaš na kraju poklekne i radi prvenstveno za sebe samog, a ne za potrebe zajednice (pa neka mi netko kaže da serija nije primjenjiva i na RH )

S5) Mediji

Najdražae sezone su mi 2. i 3., a najbolja uvjerljivo 4. koja je savršenstvo

Damn, mogao bih pisati o Wireu stranice i stranice.

Jane Doe

Post by Jane Doe » 14 Mar 2011, 08:07

u nedostatku ideja što gledati, poskidala prve dvije sezone Tales from the crypt, odgledala 1. i prve dvije epizode 2. sezone. baš fora i zabavno, mislim da će se odgledat sve :supz:
Image

Post Reply