Saw III diskusije

Razgovori ugodni o horor temama
HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Jan 2007, 13:21

Zombiemachine wrote:Istina, ali bi ovako natezanje moglo trajati zauvijek. Ja ću pričekati da još neko pogleda film pa nek ubaci svoje mišljenje da to ne bude samo između tebe, horrorfana i mene. Uostalom nije ni poanta tko će iznijeti bolje argumente, neće ovaj film meni biti ništa lošiji (ili tebi išta bolji) ako neko iznese kvalitetne razloge zašto je loš (dobar). To je jednostavno tako, kako ti film "sjedne" nakon gledanja. Ono što je bitnije je hoće li tvoj negativan (ili pozitivan) stav odbiti (ili privući) ljude od filma.
Stavivši na stranu Saw II pros i cons - ma iskreno meni je zasmetalo što si bazirao na post na nekoj mržnji prema Saw serijalu ljudi sa foruma (uključujući valjda kao glavne "negativce" i mene), a ja tu mržnju baš nisam ni vidio. Možda se varam, ali baš mi nije upalo da je itko pljuvao po Saw ili Saw II. Ako se nekome ne sviđa III ne znači da se se diže kolektivna halabuka protiv Saw serijala u globalu.

Sto ljudi sto čudi i sa time svatko dakako ima svoje mišljenje. Nekome tko ima cca 15 godina (ne aludiram na nikoga, jer za vecinu ni nemam pojma cca godine, a ni ne zanima me) i počeo je gledati horrore prije par godina, film poput Saw III i sličnih novijih (House of Wax, The Fog, When a stranger calls remakeovi) će biti ono "ma ne seeeeri, ZAKON film". A i razlika je dali si pogledao 5, 50, 200 ili 700 horrora... Ma nema veze, ovo sam malo otišao u offtopic, nije da sam išta novo rekao.

Mislio sam sam još komentirati:
Ono što je bitnije je hoće li tvoj negativan (ili pozitivan) stav odbiti (ili privući) ljude od filma.
Nisam profesionalan kritičar, imam svoj apsolutno neprofitabilan blog i što je najvažnije svoj stav. Ako će tko radi moga osvrta pogledati ili ne gledati film, to je njegova stvar. Meni personalno kritike (posebno horror filmova) inače ne znače previše, pa iskreno čak ih i ne čitam... Zadnji put da me nešto što sam pročitao odvuklo od gledanja je od filmtva za Pan's Labyrinth i to ne zato jer je popljuvao film, nego je film previše fantasy od onoga što sam očekivao pa me ne zanima...

Svaki film će naći svoju publiku, pa Saw III je zaradio pun kurac para na Box Officeu što nešto znači... Sa druge strane i remake The Foga je bio na trećem mjestu ;)

Post Reply