Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
-
Andrej
Ghostface wrote:Koji je ono ubojica kida trudnim ženama u zadnjem tromjesečju utrobu, vadija zrele fetuse (gotovo prave bebe) i utapa ih u smoli kako bi ih vječno sačuva?
Uf, ovo jako grozno zvuči. Ne znam, ali bih rado platio za noć sa njim u ćeliji.
Gonzo, čekamo tvoju ekspertizu.
We're all mad here...
-
Scarface
Andrej wrote:Ghostface wrote:Koji je ono ubojica kida trudnim ženama u zadnjem tromjesečju utrobu, vadija zrele fetuse (gotovo prave bebe) i utapa ih u smoli kako bi ih vječno sačuva?
Uf, ovo jako grozno zvuči. Ne znam, ali bih rado platio za noć sa njim u ćeliji.
Zapravo san ovo sad izmislija, al me zanima postoji li neko ko je ovo radija u stvarnosti. To bi tribalo bit jedno od ubojstava u knjizi o kojoj san ti priča (da, napisat će se, a očito je i zašto). Pa da znan triban li na neki hommage obratit pozornost.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
Andrej

Ispao sam glup u društvu
Kladim se da postoji. Ovaj svet je toliko divno šaren, a još više - monstruozno raznolik.
Što bi rekao Lucifer za dela nekih ljudi - "Ja se ovoga nikada ne bih setio. Grozno."
We're all mad here...
-
Scarface
Andrej wrote:
Ispao sam glup u društvu
Kladim se da postoji. Ovaj svet je toliko divno šaren, a još više - monstruozno raznolik.
Što bi rekao Lucifer za dela nekih ljudi - "Ja se ovoga nikada ne bih setio. Grozno."
Ma je, pa namjerno san tako postavija pitanje, jer san i ja siguran da se bar neko toga dosjetija.

A i zanimljiva mi je psihologija konkretno takvog čina, pa ono...
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
john_constantine
Ghostface wrote:Andrej wrote:Ghostface wrote:Koji je ono ubojica kida trudnim ženama u zadnjem tromjesečju utrobu, vadija zrele fetuse (gotovo prave bebe) i utapa ih u smoli kako bi ih vječno sačuva?
Zapravo san ovo sad izmislija, al me zanima postoji li neko ko je ovo radija u stvarnosti. To bi tribalo bit jedno od ubojstava u knjizi o kojoj san ti priča (da, napisat će se, a očito je i zašto). Pa da znan triban li na neki hommage obratit pozornost.
hm, bilo bi zanimljivo čuti motiv tog ubojice. Je li u pitanju religija ili nešto osobnoga...
Michel puši karu.
-
Andrej
Ja se bojim da ulazim u psihologiju i motive ubica iz razloga da ću ih možda shvatiti. A, to ne bi valjalo.
Iskreno, ne računajući veoma mali uzorak genetskih poremećaja i hemijsko/hormonskih, mislim da društvo u globalu preteruje sa traženjem izgovora za postupke navedenih.
We're all mad here...
-
filmofil
-
vađenje fetusa bi bilo jako teško izvedivo, pogotovo ako ga netko izvadi s namjerom da ga sačuva da liči na nešto u smoli...nekome iza 7 brda i 7 dolina je to sigurno palo na pamet, ali nije baš praktično niti je lagano naći motivaciju za tako nešto

This is the Zodiac speaking.
-
Scarface
john_constantine wrote:
hm, bilo bi zanimljivo čuti motiv tog ubojice. Je li u pitanju religija ili nešto osobnoga...
Ne smin reć, sorry, jer su stvari jako kompleksne u glavi tog glavnog antagonista (samo ću reć da je globalna razina u pitanju, nikakva religija ni slično, a i ovo mu ne bi bija osnovni modus operandi). Kad (nema više onog "ako" jer san sad mrtav ozbiljan) ju dovršin ne želin pokvarit nekome zadovoljstvo (ili nezadovoljstvo) čitanja.
-
Scarface
filmophil wrote:vađenje fetusa bi bilo jako teško izvedivo, pogotovo ako ga netko izvadi s namjerom da ga sačuva da liči na nešto u smoli...nekome iza 7 brda i 7 dolina je to sigurno palo na pamet, ali nije baš praktično niti je lagano naći motivaciju za tako nešto

Ne bi ulazija još u tehničke probleme, tu se nadan da će mi struka pomoć, da sve bude šta realnije, jel...
-
Scarface
Andrej wrote:Ja se bojim da ulazim u psihologiju i motive ubica iz razloga da ću ih možda shvatiti. A, to ne bi valjalo.
Iskreno, ne računajući veoma mali uzorak genetskih poremećaja i hemijsko/hormonskih, mislim da društvo u globalu preteruje sa traženjem izgovora za postupke navedenih.
I ja, prijatelju, ali to je rizik koji san spreman uzet u obzir.
-
Andrej
Kao i svaki čovek koji zna šta želi, a pritom ima muda da to i pokuša. Sam znaš dobro, kakav put biraš.
We're all mad here...
-
Scarface
Iman samo jednu glavnu poruku na umu, i zato ovaj detalj nije toliko bitan. Glavni motiv je jako čudan, neću reć neviđen i originalan iz poštovanja prema potencijalnim i već postojećim primjerima istoga, ali da, bit će to jako sklizak teren. No, dosta offtopica, zanima me samo gonzova replika na temu ovakvog ubojstva.
-
dr_gonzo
-
Nisam čuo za takav slučaj, no znam nekoliko stvari:
- ubojica sigurno ne bi čuvao fetuse u smoli nego u formalinu
- znam za slučaj Peter Stumppa (ili Stubbe) iz 16.st.koji je patio od likantropije i koji je ubijao trudnice i hranio se dječijim fetusima (stao na brojci od dvije) a na kojeg sam naišao kad sam nešto tražio o likantropiji a ne o ser. ubojicama
- postoji slučaj iz 2005 kad je Krishna Rajanna uhvaćen kako jede pečeni fetus (ne zna se točan broj koliko ih je pojeo)
- u nekim područjima Kine se fetus ne smatra ljudskim bićem, te tako nije sklon zakonskom gonjenju ako recimo pojede (ili se posluži u kozmetičkoj svrsti) fetus (oni koji znaju za slučaj Alberta Fisha znaju da se tijekom početka 20 st. u nekim dućanima u kini moglo kupiti dječije meso koje se je prodavalo kao svinjetina za po 5-6$ po kilogramu...a ovo je jedan od gl. razloga zašto se Fish odao ljuddožderstvu djece)
- ne znam jel ovo točno ili prevara ali koliko sam saznao u Tajlandu (zemlji perverzija) se na nekim mjestima može kupiti fetus za 70$, te će vam ga kuhar pripremiti kako zaželite...zakonski koliko sam upoznat nije kažnjivo
- no kod mene uvijek postoji doza skeptičnosti da mnogo ovoga gore (osim slučaja Stubbea i Krishne) bi mogla biti prevara (kao recimo art umjetnik Zhu Yu koji je u svojim intervjuima rekao kako je kosristio prave fetuse u svojim umjetničkim djelima te da ih je kuhao i jeo)... no ljudski mozak zna ispoljiti najgore moguće boleštine što niti Sotona ne može izmisliti...a onda kad se šokiraš ta boleština može uvijek otići za stepenicu više
Vjerujem da ima luđaka koji bi bez problema probali i jeli ljudski fetus (a da nisu tipa Fish i sl. ser. ubojice), da bi iskusili snuff film ili da bi jednostavno za masnu lovu željeli osjetiti kako je to ubiti čovjeka (kao što smo vidjeli u Hostelu) i slične najgadnije gadosti....
Unabomber je to najbolje opisao: "- Živimo u bolesnom društvu."
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
-
Scarface
Formalin je nekako- preizlizan. Medicinski nepremašen i savršeno ispravan za takvo korištenje, ali opet... Budem ja to još detaljnije istražija kad se baš uvatin toga.
-
dr_gonzo
-
Med je također dobar za održavanje....
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -