znao samDecadentor wrote:Kako ti Lebowski nevalja ?
Filmski offtopic
-
John_Ryder
Re: Filmski offtopic
- Michel
Meni je Lebowski najboljih od njih i jedan od najboljih filmova 90-ih.
Ovakav bi mi redoslijed išao.
REMEK DJELA: The Big Lebowski, No Country for Old Men, Fargo, Blood Simple. i Miller's Crossing.
DOBRI/JAKO DOBRI: True Grit, Barton Fink, Inside Llewyn Davis, O Brother, Where Art Thou?, Raising Arizona
ISPODPROSJEČNI: A Serious Man, Intolerable Cruelty i The Ladykillers.
NISAM GLEDAO: The Man Who Wasn't There, Burn After Reading, The Hudsucker Proxy.
Zahvaljujući ovim remek djelima i dobrim/jako dobrim filmovima braća Coen su mi među boljim redateljima unazad 30-ak godina otkad su počeli. Stvarno volim njihov humor, njihovu Americanu. Imaju ono nešto
Ovakav bi mi redoslijed išao.
REMEK DJELA: The Big Lebowski, No Country for Old Men, Fargo, Blood Simple. i Miller's Crossing.
DOBRI/JAKO DOBRI: True Grit, Barton Fink, Inside Llewyn Davis, O Brother, Where Art Thou?, Raising Arizona
ISPODPROSJEČNI: A Serious Man, Intolerable Cruelty i The Ladykillers.
NISAM GLEDAO: The Man Who Wasn't There, Burn After Reading, The Hudsucker Proxy.
Zahvaljujući ovim remek djelima i dobrim/jako dobrim filmovima braća Coen su mi među boljim redateljima unazad 30-ak godina otkad su počeli. Stvarno volim njihov humor, njihovu Americanu. Imaju ono nešto
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
-
John_Ryder
Ispodprosječne nisam gledao
meni u r.arizona taj redneck humor nikako nije sjeo
- john_constantine
ja sam također gledao big lebowski, ali zapravo nisam skužio po čemu je film poseban. Morati ću ga jedanput ponovno pogledati...
Michel puši karu.
- Michel
Ustvari ima dosta ljudi kojima se Lebowski ne sviđa. Meni je recimo to film na kojeg se neću stalno nasmijati. Baš kako kaže Ryder, par puta sam se nasmijao i to je to. Ali ću uvijek imati smiješak na licu tijekom filma. Nema onih glupih fora već jednostavno scene su pametno napisane, a opet tako apsurdne.
Kao Goodmanov lik koji je vijetnamski veteran i svaki put kad lik kojeg glumi Buscemi progovori, Goodman njemu kaže "Shut the Fuck up Donny!"
i to nakon nekog vremena postane presmiješno. Ili scena sa Jesusom http://www.youtube.com/watch?v=p6z0Zay9itk
Film čak ima i svoj festival http://en.wikipedia.org/wiki/Lebowski_Fest
I još mi je dodatni plus što Lebowski sluša/obožava CCR - najjači bend u povijesti glazbe
Kao Goodmanov lik koji je vijetnamski veteran i svaki put kad lik kojeg glumi Buscemi progovori, Goodman njemu kaže "Shut the Fuck up Donny!"
Film čak ima i svoj festival http://en.wikipedia.org/wiki/Lebowski_Fest
I još mi je dodatni plus što Lebowski sluša/obožava CCR - najjači bend u povijesti glazbe
- Decadentor
Pa ono kad bi me netko trazio komediju nikada ne bih preporucio lebowskog, ali opet mi taj film ima fin omjer humora, apsurda i neke cudne psihodelije i nekako nejde u oretjerivanja.
A ovo za CCR kao najaci band u povijesti glazbe je diskutabilno ito kao film
A ovo za CCR kao najaci band u povijesti glazbe je diskutabilno ito kao film

- Michel
Naravno da je diskutabilno, kao i sve ostalo
Konsenzus je da su Beatlesi najveći, meni su oni odmah iza CCR-a. I Floydovci naravno. Za ta tri benda ću uvijek s ponosom reći kako su najveći/najjači, sve naj naj
Konsenzus je da su Beatlesi najveći, meni su oni odmah iza CCR-a. I Floydovci naravno. Za ta tri benda ću uvijek s ponosom reći kako su najveći/najjači, sve naj naj
- Asfodel
- elrania
nedavno sam tek čula podatak da su to naštimali tako, jer je u fargu pak buscemijev lik stalno neš mljeoMichel wrote:svaki put kad lik kojeg glumi Buscemi progovori, Goodman njemu kaže "Shut the Fuck up Donny!"
lebowski je chill film i ko takav je prava divotica
-
GreenHornet
Jako se slabo sjecam "Insidiousa", moze li se u tom slucaju pogledati nastavak, ili prvo trebam ponoviti gradivo?
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- Michel
Pa rekao bih da moraš pogledati prvi dio iz razloga što se pojavljuju isti likovi i što se radnja nadovezuje. Mislim, da se sad ubaciš u drugi dio, a nisi gledao prvi dio, ti možeš komotno skužit film, ali radnja se povezuje kao i likovi.
Kao da sad netko ide gledat saw drugi dio, a nije gledao prvi dio. Skužit će on cijeli film, ali u prvom dijelu se upoznaje s ubojicom + onaj ženski lik koji je glavni u drugom nastavku, ona se pojavljuje u prvom.
Kao da sad netko ide gledat saw drugi dio, a nije gledao prvi dio. Skužit će on cijeli film, ali u prvom dijelu se upoznaje s ubojicom + onaj ženski lik koji je glavni u drugom nastavku, ona se pojavljuje u prvom.
- john_constantine
ah, za saw 2 nije neki problem. Ženska je ionako imala flashback. Treći bi već bio problem...Michel wrote:Pa rekao bih da moraš pogledati prvi dio iz razloga što se pojavljuju isti likovi i što se radnja nadovezuje. Mislim, da se sad ubaciš u drugi dio, a nisi gledao prvi dio, ti možeš komotno skužit film, ali radnja se povezuje kao i likovi.
Michel puši karu.
-
GreenHornet
Michel wrote:Pa rekao bih da moraš pogledati prvi dio iz razloga što se pojavljuju isti likovi i što se radnja nadovezuje. Mislim, da se sad ubaciš u drugi dio, a nisi gledao prvi dio, ti možeš komotno skužit film, ali radnja se povezuje kao i likovi.
Taman ga skinuo again ipak.
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- Michel
Martin (1976)? Ako netko ima link. Na piratebayu ne nalazim ništa kao ni na kick ass torentu. Izlista mi nešto sasvim deseto.
-
olio
trebaš ga tražiti pod 1977
link na pm....
link na pm....