Koju ste knjigu zadnju čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Re: Koju ste knjigu zadnju čitali?

Post by HorrorHR » 09 Aug 2010, 15:50

john_constantine wrote:
HorrorHR wrote:
john_constantine wrote:je, čitao sam tu knjigu. Prezabavno, ali sigurno prenapuhana knjiga nabijena seksom, glupostima, odrezanim prstima, i neljudskim radom u kuhinji. Po tom piscu ispada da svakakvi luđaci rade u kuhinji, ali gledajući onu megaglupost "jezikova juha" ili kako se već zove, možda i ima istine u toj knjizi...
zapravo većina stvari vezana za droge je bila iz njegovih ranijih godina u kuhinjama, a za ovo drugo uopće ne sumnjam da je vrlo blizu istine
je, ma ima dobrih priča kao onaj kuhar što si je namjerno odrezao palac da bi dobio lovu za osiguranje ili nešto. Ili kada je htio postati šef kuhinje čim ga je vidio kako ševi neku curu vani. :mrgreen: Ali istini za volju, da nije napisao sve te stvari koje zanimaju publiku, knjiga se niti ne bi prodavala.
pa jebga knjiga se piše radi toga da je netko kupi ;)

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Aug 2010, 16:00

Je, ali kao osoba koja je posjetila pet - šest restorana u životu, sigurno se ne opterećujem odnosom prema hrani kako pisac opisuje, naročito ti savjeti kada izbjegavati ribu koji dan ili jaja. A u Americi, gdje je takav način života da nitko ne kuha, nego većinom jedu vani, njima baš nije svejedno kada pročitaju knjigu. :rolleyes:
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Aug 2010, 01:01

Kitchen Knife Skills

Image

Odličan vizualni vodič kroz sve vrste kuhinjskih noževa i načine rezanja mesa, ribe, povrća etc...

john_constantine

Post by john_constantine » 23 Aug 2010, 20:27

Kolekcija skraćenih romana (betselera)

Lee Child - Jedan pucanj - zabavan akcijski krimić koji ima dosta pretjeranih situacija, a glavni lik djeluje kao kombinacija Slyestera Stallonea i Bauera.
Kristin Hannah - prepatetična knjiga za predvidljivim sladunjavim završetkom.
William Kent Krueger - Tajna iz Thunder baya - mah, dio o prošlosti je zanimljiv, ali ostatak knjige neprobavljiv.
Alan Titchmarsh - Dr. Devor i ljubav - odustao koliko je patetično i loše.
Michel puši karu.

Andrej

Post by Andrej » 24 Aug 2010, 17:09

Mario Puzo - Porodica
Čovek koji je oblikovao modereno viđenje sveta Mafije, pokazao je šta smatra svojim životnim delom, provodeći dvadeset godina u pisanju ove knjige.
Ako bi morao filmskim rečnikom opisati ovo delo, izabrao bih - prequel to Morte Alla Francia Italia Anela.
"Porodica" nudi put u vreme nastajanja krvnih saveza, demistifikujući Vatikan, poluge moći Svete Stolice i sve to kroz oči jedne od namoćnijih figura svetske istorije - Rodriga Bordžije t.j. Pape Aleksandara VI.
Bogatsvo likova, što istorijskih, što imaginarnih, niti na jedan način ne umanjuju neverovatnu pitkost priče o događajima iz 15-tog veka.
Među njima se na svaki način izdvaja Lukrecija Bordžija, o čijoj se zloglasnoj reputaciji i dan danas vode debate među istoričarima i teolozima.
Nažalost, Puzo je umro ne dovršivši delo, ostavljajući finalno poglavlje nemim, te je njegova žena preuzela na sebe tu obavezu i mogu reći maestralno kompletirala priču, klimaksom dostojnim najvećih pisaca.
We're all mad here...

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Aug 2010, 17:23

Andrej wrote:Mario Puzo - Porodica
Čovek koji je oblikovao modereno viđenje sveta Mafije, pokazao je šta smatra svojim životnim delom, provodeći dvadeset godina u pisanju ove knjige.
Ako bi morao filmskim rečnikom opisati ovo delo, izabrao bih - prequel to Morte Alla Francia Italia Anela.
"Porodica" nudi put u vreme nastajanja krvnih saveza, demistifikujući Vatikan, poluge moći Svete Stolice i sve to kroz oči jedne od namoćnijih figura svetske istorije - Rodriga Bordžije t.j. Pape Aleksandara VI.
Bogatsvo likova, što istorijskih, što imaginarnih, niti na jedan način ne umanjuju neverovatnu pitkost priče o događajima iz 15-tog veka.
Među njima se na svaki način izdvaja Lukrecija Bordžija, o čijoj se zloglasnoj reputaciji i dan danas vode debate među istoričarima i teolozima.
Nažalost, Puzo je umro ne dovršivši delo, ostavljajući finalno poglavlje nemim, te je njegova žena preuzela na sebe tu obavezu i mogu reći maestralno kompletirala priču, klimaksom dostojnim najvećih pisaca.
hm, to je jedina njegova knjiga koju nisam pročitao. Ali istini za volju, od Maria Puza mi je bio odličan Kum. A ostatak mi nije tako zanimljiv kao njegova prva knjiga...
Michel puši karu.

Andrej

Post by Andrej » 24 Aug 2010, 17:25

Ja sam pročitao skoro sve i apsolutno se slažem s većinom književnih kritičara koji kažu da mu je to najzrelije delo i knjiga kojom se uvrstio u velikane svetskog pripovedanja.
We're all mad here...

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Aug 2010, 17:27

Andrej wrote:Ja sam pročitao skoro sve i apsolutno se slažem s većinom književnih kritičara koji kažu da mu je to najzrelije delo i knjiga kojom se uvrstio u velikane svetskog pripovedanja.
jep. A sada, film je izvrstan, to svaka čast. Ali knjiga je sto puta bolja od filma jer ima dosta scena i karakterizacija likova koje nisu prikazane ili nisu mogle poput nasilnosti onog lika kojemu zabiju nož u ruku.
Michel puši karu.

Jack Crow

Post by Jack Crow » 25 Aug 2010, 00:08

john_constantine wrote:Lee Child - Jedan pucanj - zabavan akcijski krimić koji ima dosta pretjeranih situacija, a glavni lik djeluje kao kombinacija Slyestera Stallonea i Bauera.
Baš sam danas ovo dovršio. Osobno mi je taj pisac odličan, pročitao sam ostatak serije o Jacku Reacheru, no malo me iznenadilo koliko je motiv negativaca ovdje slabo opisan, ali srećom pa je ostatak zabavan. Mene više podsjetio na nekakvu šutljivu verziju Dolpha Lundgrena s onim tjelesnim opisima.

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Aug 2010, 05:53

Jack Crow wrote:
john_constantine wrote:Lee Child - Jedan pucanj - zabavan akcijski krimić koji ima dosta pretjeranih situacija, a glavni lik djeluje kao kombinacija Slyestera Stallonea i Bauera.
Baš sam danas ovo dovršio. Osobno mi je taj pisac odličan, pročitao sam ostatak serije o Jacku Reacheru, no malo me iznenadilo koliko je motiv negativaca ovdje slabo opisan, ali srećom pa je ostatak zabavan. Mene više podsjetio na nekakvu šutljivu verziju Dolpha Lundgrena s onim tjelesnim opisima.
e pa da... :mrgreen: Da, na kraju intervjua sam pročitao da ima još knjiga, tako da ću morati potražiti. Ne znam da li su uopće kod nas prevedene njegove knjige.
Michel puši karu.

Jack Crow

Post by Jack Crow » 25 Aug 2010, 10:48

john_constantine wrote:e pa da... :mrgreen: Da, na kraju intervjua sam pročitao da ima još knjiga, tako da ću morati potražiti. Ne znam da li su uopće kod nas prevedene njegove knjige.
Tri knjige su prevedene (barem do sad) . Ubojiti Kat (tako nekako) Nagazna Mina i Posjetitelj. Jedna od njih je o serijskom killeru koji ima zanimljiv način prilaženja žrtvama, vraški napeta stvar. Nadam se da će ga još prevoditi. Mene i iznenadilo da je ovaj naslov pušten na kioscima za tako sitnu lovu. Ali, nije da ću se nešto buniti radi toga. :mrgreen:

Asfodel

Post by Asfodel » 04 Sep 2010, 20:40

Asfodel wrote:Puno kratkih amaterskih priča bdsm-ovske tematike
Opet određenu količinu ovoga
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Ašow

Post by Ašow » 05 Sep 2010, 01:24

"Čovjek kao punjena ptica"

Zbirka pjesama jednog osječkog pedijatra.
Da mi ovaki čovjek radi s djetetom... neznam... ovo je spremno za psihijatriju.
Taman kako treba. :)
--------
Last.fm

Josef K

Post by Josef K » 05 Sep 2010, 01:25

Čitam igru prijestolja več mjesec dana i nikak da pročitam :lol:
Volim čitat al sam užasno spor.

Andrej

Post by Andrej » 05 Sep 2010, 02:22

Zadro wrote:Čitam igru prijestolja več mjesec dana i nikak da pročitam :lol:
Volim čitat al sam užasno spor.
To se ne zove spor, nego pažljiv. Neko se jako trudio da napiše nešto i najveće nepoštovanje prema piscu i delu je brzinsko čitanje.

Enciklopedija svetske mitologije. Prejako. Svi bogovi tu, sa detaljnim objašnjenjem porekla i statusa svakog. Žurka.
Hindu božanstva me malo zbunjivala u početku, ali kad uđeš u tematiku - odlično.
We're all mad here...

Post Reply