Kućni ljubimci - objavite slike

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
john_constantine

Post by john_constantine » 28 Sep 2009, 05:49

he, sladak je :heart:

A i kod mene za manje od tjedan dana dolazi dugodlaki mačić. Mislio sam uzeti žutoga pošto je sličan mom omiljenom mačku koji je nestao prije pola godine ili nastradao. Ali brat je htio crnoga. :wink:
Michel puši karu.

elrania

Post by elrania » 28 Sep 2009, 11:40

slatka :)

mada sad nisam sigurna jel to muzjak ili zenka na slici, oba su skroz tigrasta, but u get the picture :lol:

ja sam bas i gledala malo jel ima narancastih, al svi dvomjesecni se ugrabe odmah, a starije nismo htjeli.

callac

Post by callac » 28 Sep 2009, 19:29

Update: ukupno ih ima šest komada, čini se da su sve ženke :) , crne su kao i mamica osim jedne koja je crno-bijela i brat kaže da je najslađa :D
@elrania, ja sam prije uvijek mačke imala, čak tri sam držala u stanu sa sobom tu u Zagrebu, ali otkako sam nabavila psa, to je sasvim drugačiji odnos i osjećaj. Pas ti pruža bezuvjetnu ljubav i iako mnogi tvrde kako su psi glupi a mačke pametne, mislm da se ipak više radi o tome da su mačke samo svojeglavije i znaju biti čak i zle. Da me krivo ne razumiješ, ja obožavam mačke, ali osjećaje koje sam razvila prema svojoj kujici je neprocjenjiv i nemjerljiv u odnosu na sve mačke koje sam ikada imala.
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

Scarface

Post by Scarface » 28 Sep 2009, 19:37

Izgleda da san se krivo izrazija, obožavan ja i pse i mačke, mačke malo više, ali se slažen da su psi vjerniji i pravi "prijatelji", mačke su više oportunisti, ono, daj mi jest i odjebi, ako mi tribaš za ležaj, ok, za ostalo mi samo smetaš. :lol: Ali, kako san hendikepiran šta se tiče okota štenadi svog psa, ne mogu povezat nikakve osjećaje s tim osim ravnodušnosti, čak i laganog bijesa, sorry.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

elrania

Post by elrania » 28 Sep 2009, 19:44

meni pase ovakav odnos s mackama. odrastala sam i uz pse i macke i nikada mi pas nije bio toliko zanimljiv ko ovo drugo.
previse mi je draga macja osobnost i gracioznost da bih je zamijenila psecjom. cak mi je ta privrzenost pasa pomalo odbojna.

Decadentor

Post by Decadentor » 28 Sep 2009, 19:46

elrania wrote:meni pase ovakav odnos s mackama. odrastala sam i uz pse i macke i nikada mi pas nije bio toliko zanimljiv ko ovo drugo.
previse mi je draga macja osobnost i gracioznost da bih je zamijenila psecjom. cak mi je ta privrzenost pasa pomalo odbojna.

Gladna sam i spava mi se :lol:
Image

elrania

Post by elrania » 28 Sep 2009, 19:48

i valja dodati lolcat citat "will sleep for food"

Asfodel

Post by Asfodel » 28 Sep 2009, 20:14

@el - caatka uplašena maca :mrgreen:

Slažem se s ovim stajalištem za prednost psima zbog tog nevjerojatnog odnosa s vlasnikom. Nisam ja namjerno odabrala u životu imati veću naklonost prema njima, nego se to jednostavno dogodilo zbog njihovih osobina. Mačaka smo u obitelji imali puno više nego pasa - ali kad bismo izgubili psa imali smo traume kao da smo izgubili člana obitelji :cry:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

callac

Post by callac » 28 Sep 2009, 21:04

)
Ghostface wrote:Izgleda da san se krivo izrazija, obožavan ja i pse i mačke, mačke malo više, ali se slažen da su psi vjerniji i pravi "prijatelji", mačke su više oportunisti, ono, daj mi jest i odjebi, ako mi tribaš za ležaj, ok, za ostalo mi samo smetaš. :lol: Ali, kako san hendikepiran šta se tiče okota štenadi svog psa, ne mogu povezat nikakve osjećaje s tim osim ravnodušnosti, čak i laganog bijesa, sorry.
Ah, u potpunosti te razumijem, meni je isto čak neugodno priznati da mi je bilo lagano svejedno što će biti sa malim psima kada se postavilo pitanje što raditi. Da nisam na vrijeme reagirala, Aya bi uginula pri okotu skupa sa psima, solucije su bile dvije- inducirati porod gdje postoji mogućnost da mali psi ne prežive ili carski gdje postoji mogućnost da ona ugine na stolu. Iz priče znate što sam ja izabrala...na svu sreću sve je dobro prošlo i ja sam presretna što su svi živi i na gomili :D Nakon ovoga slijedi sterilizacija. Pozadina cijele priče je bila zapravo da je Ayi zdravlje ugroženo jer nije sterilizirana, a nije se nikada parila tako da je morala ovo sve proći da poživi još dugi niz godina (mada sam ja uvjerena da će moj pas živjeti zauvijek i svjesno živim u zabludi jer alternativa mi je neprihvatljiva :lol: )
I svi koji govore da više vole mačke, a nisu nikada imali psa u kući i tretirali ga kao člana obitelji, nisu adekvatni uopće sudjelovati u ovakvoj raspravi. Dok ne probaš, ne možeš znati.
If one of them is dead.

Scarface

Post by Scarface » 28 Sep 2009, 21:14

Eto, meni su mačke jednostavno draže, neobjašnjivo zapravo, mada mi je najdraže šta iman oboje, jer su i jedni i drugi dobri ljubimci na svoj način.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

elrania

Post by elrania » 28 Sep 2009, 21:24

callac wrote: I svi koji govore da više vole mačke, a nisu nikada imali psa u kući i tretirali ga kao člana obitelji, nisu adekvatni uopće sudjelovati u ovakvoj raspravi. Dok ne probaš, ne možeš znati.
svi koji su i sudjelovali u razgovoru su probali i imali su iskustva i s jednima i s drugima.
osobno postujem pse, ali ko sto rekoh, nije mi ni upola lijepo s njima ko s mackom. svatko trazi nesto drugo u svom ljubimcu i meni po svemu najvise odgovara macka otkad znam za sebe.

sad cu se po prvi put nakon kojih 15 godina opet susresti sa zenkom. sve sam same muzjake imala dosad i veselim se promjeni i mozda kojem leglu u daljoj buducnosti :D

callac

Post by callac » 28 Sep 2009, 21:26

elrania wrote:
callac wrote: I svi koji govore da više vole mačke, a nisu nikada imali psa u kući i tretirali ga kao člana obitelji, nisu adekvatni uopće sudjelovati u ovakvoj raspravi. Dok ne probaš, ne možeš znati.
svi koji su i sudjelovali u razgovoru su probali i imali su iskustva i s jednima i s drugima.
osobno postujem pse, ali ko sto rekoh, nije mi ni upola lijepo s njima ko s mackom. svatko trazi nesto drugo u svom ljubimcu i meni po svemu najvise odgovara macka otkad znam za sebe.

sad cu se po prvi put nakon kojih 15 godina opet susresti sa zenkom. sve sam same muzjake imala dosad i veselim se promjeni i mozda kojem leglu u daljoj buducnosti :D
pročitaj ovo boldano crveno pa onda ponovi što si sad napisala :roll:
If one of them is dead.

elrania

Post by elrania » 28 Sep 2009, 21:33

:? u cemu je problem?

normalno sam ti odgovorila na nepotrebno prozivanje ovih nepostojecih koji zagovaraju macke u ovoj raspravi bez da su imali psa.

callac

Post by callac » 28 Sep 2009, 21:42

nema problema, ali opet nisi shvatila poantu pa mi se ne da baš raspravljati o tome. Jedino u čemu se slažemo jest to da se ne slažemo :P
If one of them is dead.

Scarface

Post by Scarface » 28 Sep 2009, 21:47

Pa ako nekome pas nije automatski toliko draga životinja, ne može ga nikad ni doživit ka "člana obitelji" ka i neki doglover, zar ne?

Post Reply