Razgovori ugodni o horor temama
-
HorrorHR
- Site Admin
john_constantine wrote:1.pa recimo kod scene kada zaraženi majmun ugrize onu aktivisticu, zapravo se ne vidi baš previše bogznašto. Prebrza akcija, mračna slika i kamera. A isto tako i za scenom kada ona cura raskomada svog prijatelja.
Pa neznači ako netko ima svoj način kadriranja i snimanja da je to traljava napravljeno
john_constantine wrote:Pa mislim, meni je bezveze scena kada nekome odrube glavu, a to ne prikažu. A ionako je uz zombijevske filmove uvijek vezano nasilje, naročito pri njihovom komadanju i takvih stvari.
Kako se kaže,
sometimes less is more
john_constantine wrote:3.He, pa nisam niti rekao da je film sranje, samo mi se jednostavno nije dopao. Od redatelja mi je zabavan njegov prvijenac shallow grave. a probati ću filmu opet dati priliku, ipak je scena bijega od zapaljenog čovjeka bila prejebena.

Usput neznam dali si ti napisao ili netko drugi ali nema veze, za one kojima je film bio dosadan ili spor na trenutke (pri kraju sa vojnicima) postoji riješenje - "27 Days Later" - Fan edit filma u kojemu je skinuto 15 minuta kritika društva i bla blah

Bacite oko na:
http://fanedit.org/true_fanedits/cbb4_27dayslater.html
-
dr_gonzo
-
dr_gonzo wrote:john_constantine wrote:hm, kao i saw, 28 days later uopće ne smatram zombijevskim filmom.

Očekivao sam puno od njega, i razočarao se, ima tu par dobrih scena, ali traljavo napravljeno. Ako ne možeš prikazati nasilje, onda nemoj niti snimati. A zombiji su totalno razočaranje. Ipak sam kao klinac gledao romeove filmove, i više volim raspadnuta trupla za uništavanja ili za zabavu, a ovo je pak više postapokalipstična drama nego horor.
U "28 Days Later" ne radi se o zombijima nego o
'zaraženima' koje može jedan metak u prsa zaustaviti znači nije kao kod zombija da ih tek metak u glavu može zaustaviti (ponekad ni to - ROTLD enybody)...
Film je napravljen ponajviše kao posveta Romerovim zombijima (što je Doyle mnogo puta napomenuo), ali ga je opet napravio na svoj štih (neki djelovi filma mi bacaju na "Warning Sign" ) i prezentirao klaustrofobično postapokaliptični osječaj koji se proteže cijelim filmom... jedino što mi se nije svidjelo onaj kraj koji su prekrojili za Amere...
Odličan ugođaj, odličan početak, odlična glazba i odlični glavni glumci....
p.s. - Doyleovi zaraženi su opasniji od Romerovih zombija, jer samo jedna kap njihove krvi ako padne u oči ili u usta ti postaješ jedan od njih (a taj virus prouzrokuje krvarenje iz očiji i povraćaju krv), a bogme moraš biti i sprinter da bi im pobjegao...
p.s. - gledajući film već mi je pala na pamet misao koja je vrsta virusa zahvatila 'zarežene'
- bjesnilo - nasilje, bezrazložno ubijanje nezaraženih (tipični su znaci te bolesti u najrazvijenijem obliku)
- žuta groznica - (bolovi, mučnina, povraćanje tamne krvi...)
- Ebola virus - (krvave oči, krvarenje...)
Eto, zamišljam to tako kao neki novi virus koji je evoluirao kombinacijom ta tri gore...
Da još jednom ponovim film nije zombi tematike, iako ima mnogo dodirnih točki sa tim podžanrom...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
-
jasa
dr_gonzo wrote:john_constantine wrote:hm, kao i saw, 28 days later uopæe ne smatram zombijevskim filmom.

Oèekivao sam puno od njega, i razoèarao se, ima tu par dobrih scena, ali traljavo napravljeno. Ako ne možeš prikazati nasilje, onda nemoj niti snimati. A zombiji su totalno razoèaranje. Ipak sam kao klinac gledao romeove filmove, i više volim raspadnuta trupla za uništavanja ili za zabavu, a ovo je pak više postapokalipstièna drama nego horor.
U "28 Days Later" ne radi se o zombijima nego o
'zaraženima' koje može jedan metak u prsa zaustaviti znaèi nije kao kod zombija da ih tek metak u glavu može zaustaviti (ponekad ni to - ROTLD enybody)...
Film je napravljen ponajviše kao posveta Romerovim zombijima (što je Doyle mnogo puta napomenuo), ali ga je opet napravio na svoj štih (neki djelovi filma mi bacaju na "Warning Sign" ) i prezentirao klaustrofobièno postapokaliptièni osjeèaj koji se proteže cijelim filmom... jedino što mi se nije svidjelo onaj kraj koji su prekrojili za Amere...
Odlièan ugoðaj, odlièan poèetak, odlièna glazba i odlièni glavni glumci....
p.s. - Doyleovi zaraženi su opasniji od Romerovih zombija, jer samo jedna kap njihove krvi ako padne u oèi ili u usta ti postaješ jedan od njih (a taj virus prouzrokuje krvarenje iz oèiji i povraæaju krv), a bogme moraš biti i sprinter da bi im pobjegao...
p.s. - gledajuæi film veæ mi je pala na pamet misao koja je vrsta virusa zahvatila 'zarežene'
- bjesnilo - nasilje, bezrazložno ubijanje nezaraženih (tipièni su znaci te bolesti u najrazvijenijem obliku)
- žuta groznica - (bolovi, muènina, povraæanje tamne krvi...)
- Ebola virus - (krvave oèi, krvarenje...)
Eto, zamišljam to tako kao neki novi virus koji je evoluirao kombinacijom ta tri gore...
Sjajan post, baš lijep osvrt!
-
bakero
naručio sam ga, valjda se neću pokajat!
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.
-
jasa
Kad će ovo kod nas aBdit!?
-
HorrorHR
- Site Admin
Usput, izašao je DVD screener koji ima watermark plus poruku svakih cca 10 minuta da "ova kopija nije za prodaju".
-
jasa
Extra film, pogledao!
-
FilmTV
Evo pogledao sam ga i mogu ukratko reći slijedeće:
- Ima kvalitetnih gore trenutaka.
- Kamera i montaza su izvrsni u nekim scenama.
- Scenarij je monstruozno loš, likovi su toliko jebeno prokleto retardirani da sam čitav film navijao za zaražene da ih polako kasape. Fascinantno je kako su pomislili da bi kolekcija tako fatabulozno degradirajuće neinteligentnih ljudi mogla u gledatelju pobuditi neku emociju osim gađenja i želje za ubijanjem.
Sve u svemu, pogledajte usput ako vam je do par fora scena klanja i brze kamere. Sve ostalo u ovom filmu je dno dna, film je bezvrijedan kao nastavak 28 Days Later i ne bi ga nikada pogledao da nije imao taj prejebeni film iza sebe.
Poanta filma - glupost je neuništiva.
-
sikeone
pogledat ću ga čisto reda radi, imajući u vidu dea neće baš biti dobar

-
HorrorHR
- Site Admin
-
horkolerbus
-
pogledao sam film i mogu reci da sam odusevljen,svaka cast englezima,,uradili su ga pre jebeno ,muzika u filmu mi se izuzetno svidela ,,jos kako su brutalni

Istina postoji. Izmisljati se moze samo laz
-
Wendigo
a fak.. baš sam ga mislio pogledati danas u kinu ali ne igra više...

-
Freddy
pogledao sam ga i vrlo dobar mi je,samo glumci...joj
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...
-
Secret Face
pogledah ga konacno...nije me bas nesto odusevio...
-
pure_evil
Ima dobrih efekata,jako mi se svida brza kamera,bolja je jedinica ali isplati se pogledati
6.5/10