Saw III diskusije

Razgovori ugodni o horor temama
john_constantine

Post by john_constantine » 14 Jan 2007, 12:05

Zombiemachine wrote:Ja sam ti rekao da je priča smeće a da su ubojstva zakon.
hm, radi baš tih ubojstava sam htio gledati film, ali ne znam da li se sada to isplati... Koliko ih uopće ima?

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 14 Jan 2007, 13:05

ubojstva vezanima direktno za neku "zamku" ima 5. Uz to ima još nekoliko onako reda radi ;)

A$H

Post by A$H » 14 Jan 2007, 13:09

HorrorHR wrote:ubojstva vezanima direktno za neku "zamku" ima 5. Uz to ima još nekoliko onako reda radi ;)
onda će ga pogledat radi ubojstava.. :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Jan 2007, 13:11

hm, onaj "hellraiser" ubojstvo sam već vidio, pa je onda preostalo samo 4. :wink: Ma neću ga skidati, ako nađem nekoga tko ima film, tada ću nabaviti.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 14 Jan 2007, 13:11

A$H wrote:onda će ga pogledat radi ubojstava.. :lol:
ma je, taj "gore" aspekt je jedino dobro u filmu.

Zaboravih još spomenuti da me nervirao totalno način montaže, oni konstantni flashevi, nagli kadrovi. Bilo nekada fora, sad je samo dosadnije i dosadnije...

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 14 Jan 2007, 19:59

HorrorHR wrote:
A$H wrote:onda će ga pogledat radi ubojstava.. :lol:
ma je, taj "gore" aspekt je jedino dobro u filmu.

Zaboravih još spomenuti da me nervirao totalno način montaže, oni konstantni flashevi, nagli kadrovi. Bilo nekada fora, sad je samo dosadnije i dosadnije...
A valjda, meni je bilo zakon. Prvih 15-tak minuta je totalna brutala. A tek scena lobotomije i čupanja prsnog koša...to je "gore".
Krv je moje svjetlo i moja tama.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 17 Jan 2007, 22:21

SPOILERA PUN QRAC
Rodman wrote:Pa ocito je da Jigsaw i ona zenska imaju i treceg clana a ja mislim da je bas taj treci clan onaj doktor iz prvog djela koji sigurno nije umro, jer ako si gledao sve sva tri filma skuzices da su sve smrti prikazane, dakle da je kojim slucajem umro bilo bi prikazano. Dakle, po tome on bi trebao nasljediti ovog starog koji je umro. I misil da je on bio u igri i da je znao sto to i u prvom djelu. Ne znam dal se sjecas na kraju prvog djela kad je doktor odsjekao nogu i otisao, rekao je onom sto je ostao da ide po pomoc i obecao mu je pomoc. U trojci vidimo ovu zensku amandu kako je bila kod tog tipa i rekla je ja cu ti pomoci i ugusila ga... Jos o toj Amandi i doktoru sto sam zapazio. Amanda je rekla u trojci, tehnicki on nije ubojica, on samo navodi ljude na ubojstvo... ako si gledao prvi dio, istu recenicu je rekao taj doktor na pocetku filma.
I da to je tako, puca mi kurac. Ja gledam film Saw III, a ne seriju za koju znam da ima tipa 12 epizoda, pa se moram fokusirati na nešto što će se ponavljati, dodatno komplicirati ili štoveć u mogućem četvrtom dijelu. Stvarno se ne sjećam koji sam horror gledao, koji je onda 20% svoje radnje trošio na to što će se i zašto dešavati u nekom nastavku. Pa jebote svi serijali kada su bili u điru filmovi poput F13 ii NOES sa XX dijelova - svi su imali svoj kraj I NITI JEDAN nije razmišljao trošiti pun kurac svog vremena na mogući kraj. Postoji zadnji kadar gdje se nešto može natuknuti, ali sa svim tim flashbackovima Saw III mi niti jednu milisekundu nije djelovao kao sa ciljem i namjerom pametni scenarij, nego prilično jadan i dosadan pokušaj da se kao fol nešto novo smisli za druge nastavke koji služe samo radi ekstremne zarade. Uostalom, da je Saw III brutalno propao na blagajnama, mislim da bi nastavak eventualno i bio u pitanju...

Rodman wrote:I onda, odakle Jigsawu onoliko medicinske opreme? Ne moze svako to sam samo uzeti, ne kupuje se ta oprema u supermarketu. Morao je da ima nekog ko mu moze lako iz bolnice nabaviti tu opremu.
Tu teoriju pobija jedan detalj: Kakve su to veze u bolnici kada je doktorica morala čovjeka operirat sa bušilicom najobičnijom, bez sedativa, bez ikakvih lijekova. Pa nije operacija tumora na mozgu pizdarija. Da imaju neku vezu (možda i imaju, iskreno ako baziraš svoje ideje na nekim špekulacijama, ja neznam za to, jer me boli kurac za Saw XX :) ) to bi se drugačije riješilo. Istina da mi je one 4 minute zapalo u glavi što je rekla Amanda, ali to može biti i a) scenaristička blesava trivia b) možda je lokacija blizu neke bolnice ili šta već, c) nekakav previd vezan za neki dio scenarija koji je ispao iz igre.
Rodman wrote:Pa vjerojatno je taj doktor opet u igri? Onda ko je kidnapovao cerku od Jeffa i doktorice? Tesko da je Amanda u isto vreme mogla kidnapovati i Jeffa i njegovu cerku...
Pa šta nije Amanda otela Jeffa kada je kćerka bila sa njim u stanu? Možda se varam, ali mi je tako nekako u glavi. A i da nije, Amanda je mogla oteti i nju bez beda...
Rodman wrote:A opet ko zna, mozda ja samo imam preveliku mastu, mozda taj Jeff poludi, ali ja pretpostavljam da ce taj doktor sada voditi glavnu rijec...
Može biti i to, ali i da je takva situacija i da si potpuno u pravu, film mi je opet katastrofa. Koliko je tebi zakon, meni je sranje. Svako ima svoje mišljenje, ali ti si praktički sve ovo bazirao na nekakvoj mogućoj radnji koja se priprema za četvorku, a ja sam dao posebno specifikaciju "sranja" :) Svakom svoje 8) :wink:

SPOILERA PUN QRAC

Rodman

Post by Rodman » 17 Jan 2007, 22:42

A glupo je ovo moje uzimati za ozbiljno, jbg to je samo obican film, moze se dogoditi da redatelj filma sutra uvece nesto sanja pa to odjednom ubaci u film, jbg... ovo su samo neke teorije, a teorija moze biti milijun... samo mi je zapalo za oko slicno ponasanje doktora iz Saw 1 i Amande u Saw 2... pa sam malo bolje uporedio njih...

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 17 Jan 2007, 22:50

Rodman wrote:A glupo je ovo moje uzimati za ozbiljno, jbg to je samo obican film, moze se dogoditi da redatelj filma sutra uvece nesto sanja pa to odjednom ubaci u film, jbg... ovo su samo neke teorije, a teorija moze biti milijun... samo mi je zapalo za oko slicno ponasanje doktora iz Saw 1 i Amande u Saw 2... pa sam malo bolje uporedio njih...
Sve pet, bolje je imati teoriju i razglabati oko ne nego reći: smeće je ili super je :wink:

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 18 Jan 2007, 11:57

Ljudi s kojima sam ja razgovarao svi smatraju Saw serijal čisto pristojnim. Osim, naravno, na ovom forumu. Ne znam zašto je to tako. Imam neki osjećaj da horor fanovi imaju neku avulziju prema visokobuđetnim hororima koji su za široku masu. Evo sad HorrorHr kaže da je Saw 3 smeće i čvrsto brani taj stav, napiše recenziju gdje popljuje film i dođe do velike diskusije. Kad bi se sad provjerilo, kladim se da većina nije ni gledala film. Film ima rupa i pizdarija, ali bogami ima i Hostel pa je recimo HorrorHr-u to dobar film. Sve je to ok, mišljenje je mišljenje, ali je nekako bez veze biti toliko negativan. Za 10-15 godina će Saw (jedinica očito) biti jedan od horor klasika (već je sada uvršten u neke horor knjige). Trojka nije čudo, ali je u svakom slučaju za pogledat jer je brutalan i snimljen bolje od većine horora koji svakodnevno izlaze.

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Jan 2007, 11:59

Hm, morao bi opet pogledati SAW jer mi nikako nije jasno o kakvim to rupama pričate? :?

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Jan 2007, 12:43

Zombiemachine wrote:Ljudi s kojima sam ja razgovarao svi smatraju Saw serijal čisto pristojnim. Osim, naravno, na ovom forumu. Ne znam zašto je to tako. Imam neki osjećaj da horor fanovi imaju neku avulziju prema visokobuđetnim hororima koji su za široku masu. Evo sad HorrorHr kaže da je Saw 3 smeće i čvrsto brani taj stav, napiše recenziju gdje popljuje film i dođe do velike diskusije.
Kao prvo Saw 1 i 2 su mi i više nego pristojni čak iznimno dobro filmovi. I prvi i drugi imaju svoje jake adute, a čak mi je i dvojka malo bolja od jedinice. Saw III mi je smeće i iza toga stojim. Ako si pratio diskusije i ranije, spomenuo sam da se nadam da će mi Saw serijal (od trica na gore) biti kao Final Destination - znaš kakva će biti priča, ali uživaš u brutali. E pa Saw III mi je totalna banana i to nemogu promijeniti... Btw ne hvale svi Saw II, baš naprotiv, neki od horror sajtova koje pratim sa žustrinom su se posrali po filmu, dok su im isto tako prva dva zakon.

Mislim jel bi mi Saw III morao biti dobar film jer sam horror fanatik? Mislim da ne...
Zombiemachine wrote:Kad bi se sad provjerilo, kladim se da većina nije ni gledala film. Film ima rupa i pizdarija, ali bogami ima i Hostel pa je recimo HorrorHr-u to dobar film.
Ok je film za pogledati, ali neznam čemu uspoređivanje. Dali si vidio moju rečenicu: "Hostel je dobar film, sa vrlo intrigantnom pričom, ali jebiga, valjda sam previše očekivao." Ovo isključuje nekakvu fascinaciju filmom. A i bilo kakvi da jesu filmovi, drugačije je uspoređivati film poput Hostela ili treći dio u nekom serijalu. Treći dio ima potpuno drugačije probleme i zadatke (veze sa prethodnicima, (ne)originalni način ubojstva, etc etc).
Zombiemachine wrote:Sve je to ok, mišljenje je mišljenje, ali je nekako bez veze biti toliko negativan.
Nisam negativan nego realan iz moje perspektive. Za druge neznam dali su apriori negativni, nisu gledali film ili štoveć.
Zombiemachine wrote:Za 10-15 godina će Saw (jedinica očito) biti jedan od horor klasika (već je sada uvršten u neke horor knjige).
Pa nismo ni rekli ništa protiv Saw... Ovo je diskusija bila o Saw III....
Zombiemachine wrote: Trojka nije čudo, ali je u svakom slučaju za pogledat jer je brutalan i snimljen bolje od većine horora koji svakodnevno izlaze.
Pa logično da je snimljen bolje od ostalih horrora kad je imao budžet veći od 99,9999% filmova u žanru.

Glede brutale, kako sam spomenuo u osvrtu: "Većina smrti u filmu su stvarno raskošno i ugodno napravljene za fanove žanra. Neću davati spoilere, ali iskreno stvarno ima dobrih scena u kojima će svatko uživati... krvi, vizualnih perverzija i organa ima dovoljno."

I to je to, ako ti radi brutale možeš reći da je film poput Saw III koji brije na brutalu ali i neku "inovativnu" priču onda dobro, tvoja stvar. Previše sam horrora pogledao da bi me nešto (kvalitetnog) gorea navlažilo da mi je cijeli film raid toga u pozitivi...

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 18 Jan 2007, 12:57

Kako hoćeš. Mišljenja i postoje da bi bila drukčija.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 18 Jan 2007, 13:02

Zombiemachine wrote:Kako hoćeš. Mišljenja i postoje da bi bila drukčija.
Pa to je to, samo neki obrazlože, a drugi ubace generalizirani pojam "svatko ima svoje mišljenje"...

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 18 Jan 2007, 13:10

Istina, ali bi ovako natezanje moglo trajati zauvijek. Ja ću pričekati da još neko pogleda film pa nek ubaci svoje mišljenje da to ne bude samo između tebe, horrorfana i mene. Uostalom nije ni poanta tko će iznijeti bolje argumente, neće ovaj film meni biti ništa lošiji (ili tebi išta bolji) ako neko iznese kvalitetne razloge zašto je loš (dobar). To je jednostavno tako, kako ti film "sjedne" nakon gledanja. Ono što je bitnije je hoće li tvoj negativan (ili pozitivan) stav odbiti (ili privući) ljude od filma.

Post Reply