Ma Cesar je majstor, svaka mu čast.john_constantine wrote:I gledam ono šaptač psima - velike kažnjavaju, a male zato što su mali paze, maze, ne kažnjavaju, ne dresiraju i onda se čude kada postanu razmažena gamad.
Meni su ti mali baš smiješni, pogotovo što uvijek laju na veće pse bez razloga i od istog kad se približi bježe kao vrag od tamjana, ali su simpatični takvi. Kako je Cesar jednom rekao kao i kod ljudi tako i kod pasa, mali pas može potjerati velikog ako veliki nije čvrstog karaktera. Sve se kod njih vodi na tko je dominantniji i kakvog je duha, karaktera. Ma da bih se usudio reći da više od 50% ljudi koji imaju pse ne znaju s psima i najbolji su dok su mali, a kasnije s njima ništa ne rade i tu dolazi do sranja kada psu treba pažnje i onda će raditi svašta samo da ju dobije, a mali psi su puni energije koju trebaju svakog dana maksimalno trošit, samo što su ljudi u zabludi, pa misle mali je pas pa mu ne treba toliko šetnje, trčanja, igre etc.
Zato uzmete lijenog psa srednje veličine, recimo kao mog, ja se stvarno ne sjećam kad je moj pas zalajo, bude ali rijetko, pre lijena je za takve stvari.