Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
dr mladjo

Post by dr mladjo » 18 Sep 2008, 09:30

GreenHornet wrote: objektivno je film remek djelo ali meni osobno je "samo" vrlo vrlo dobar...možda zato što su mi svi danima brujali da je jedan od naj filmova ikad pa sam izgleda malo više očekivao.
ne znam šta si mogao više očekivat.pojedinac koji svojim postupcijma sve nadahnjuje..u rangu hladnokrvnog kažnjenika i shawshenk redemption.film za život.

Image

Young at Heart (2007) -doličan doikumentarac od jednom od najstarijih korova ikad i to doslovno.bakice i djedove izvode hitove njihove unučadi...najbolja scena:finalna izvedba fix you od coldplay. 9/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Aryx

Post by Aryx » 18 Sep 2008, 15:50

final destination 5/10
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

GreenHornet

Post by GreenHornet » 19 Sep 2008, 03:18

"Enemy of the state"
Inace ne volim Smitha ali ovdje je odglumio dosta dobro. :)

7,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

elrania

Post by elrania » 19 Sep 2008, 15:09

the bank job [2008]
nisam vec dugo pogledala neki krimic i bas mi je dobro sjeo ovaj film.
zapravo odlicno... uzivala sam u zapletu, razradi price, svim sporednim isprepletanjima, likovima.
radnja je nesto sporija, ali je dovoljno slozena da samom svojom konstrukcijom stvara dinamicnost.
statham nije bio los ovdje, mada mi je puno drazi kad je malo zivlji. :D
8,5/10

Khaos[]

Post by Khaos[] » 19 Sep 2008, 16:18

Mongol
odlican film, i ja sam iso gledat onaj srot od ironmana umjesto ovog u kinu Image :lol:

A$H

Post by A$H » 19 Sep 2008, 16:45

ironman rula naspram mongola.. :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Aryx

Post by Aryx » 19 Sep 2008, 17:08

A$H wrote:ironman rula naspram mongola.. :lol:
oba rulaju samo sto mi je mongol bolji 8)
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

dr mladjo

Post by dr mladjo » 20 Sep 2008, 14:25

Kung Fu Panda (2008)-odličan crtani ali opet miljama daleko od wall-e 9/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

Knatchbull

Post by Knatchbull » 20 Sep 2008, 14:35

Assault on Precinct 13 (2005)
Eto još jednog remakea koji je uspio uništiti većinu dobrih stvari iz originala. Kao prvo ovo nije napad na policijsku postaju, nego na ekipu unutra što u biti ubija prvobitnu ideju filma. Samim time gubi se ona originalnost koju je imala Carpenterova verzija a to je tajnovitost i misterij samog napada. Običan krimić s hrpu rupa u priči, nedosljednom karakterizacijom likova i skroz nerealnim scenama borbi. Ethana Hawksa par puta drže na ciljniku snipera i ništa, ali kada treba gađati dva sporedna lika koji pokušavaju pobjeći padaju headshotovi jednim metkom :? . Karakter glavnog junaka je interesantan. Prvo se skriva iza uredskog stola, a malo kasnije hladnokrvno ubija negativce jednog za drugim. Kakav bi to bio film bez dvije plavuše u haljinama koje plaču cijeli film i pričaju da su ovisne o sexu :roll: Obrati su do bola predvidljivi i nimalo :shock: . Treba spomenuti jedinog dobrog lika, a to je Laurence Fishburne kao Marion Bishop koji je odličan. Kužim da je ovo remake s novim plotom, ali ovo je jednostavno preloše. Moderni policijski problemi s korupcijom prikazani kroz uništavanje jednog klasika :roll:
2/5
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Boby

Post by Boby » 20 Sep 2008, 14:43

"Nebo Boje Vanilije"

Što ga više gledam to je gori. Pri prvom gledanju bio sam oduševljen i od tada nemre proći godina da ga barem jednom ne pogledam. Još uvijek film ima neki svoj šarm, nikako nije riječ o lošem filmu ali počinje stariti poput lošeg vina; iako neće postati ocat kiseo okus se sve više osjeti

Asfodel

Post by Asfodel » 20 Sep 2008, 15:19

Boby wrote:"Nebo Boje Vanilije"

Što ga više gledam to je gori. Pri prvom gledanju bio sam oduševljen i od tada nemre proći godina da ga barem jednom ne pogledam. Još uvijek film ima neki svoj šarm, nikako nije riječ o lošem filmu ali počinje stariti poput lošeg vina; iako neće postati ocat kiseo okus se sve više osjeti
Ma film je nula u usporedbi s originalom (koji je prekrasan)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Boby

Post by Boby » 20 Sep 2008, 15:23

Orginal sam uspio samo malo pogedati i to negdje taman kada se je ovaj snimao. Čuo sam i vjerujem da je bolji. Ovaj mi i dalje ima odličan soundtrack, glumci su solidni, ima par divno snimljenih scena (osobito one kada utroje izađu u noćni klub i vraćaju se doma svaki svojim putem) ali sve više se nadziru nedostaci u dijalozima i pokoji loš trenutak nečije glumačke izvedbe

Asfodel

Post by Asfodel » 20 Sep 2008, 15:32

Boby wrote:Orginal sam uspio samo malo pogedati i to negdje taman kada se je ovaj snimao. Čuo sam i vjerujem da je bolji. Ovaj mi i dalje ima odličan soundtrack, glumci su solidni, ima par divno snimljenih scena (osobito one kada utroje izađu u noćni klub i vraćaju se doma svaki svojim putem) ali sve više se nadziru nedostaci u dijalozima i pokoji loš trenutak nečije glumačke izvedbe
Meni je original bio bolji čak iako sam Vaniliju gledala prvu. Sve je stvarnije, ništa nije izvještačeno....samo kad pogledaš lik femme fatale: jel uvjerljivije da je to tajanstvena crnka geometrijske frizure u crvenom koja ima zavodljiv način pričanja ili pak visoka glasna plavuša Cameron Diaz...
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

GreenHornet

Post by GreenHornet » 20 Sep 2008, 19:41

GreenHornet wrote:nakon par mjeseci opet pogledah "the silence of the lambs"
stvarno meni osobno jedan od najboljih filmova ikad snimljenih,Hopkins se pojavljuje svega 20ak minuta ali ono 20 minuta genijalnosti!uloga od jodie sigurno spada u top 10 ženskih uloga u povijesti filmske industrije...jednostavno filmu ne mogu naci zamjerku osim jedne sitnice koja je možda napravljena da probudi našu maštu...

SPOILER

Kako Lecter potpuno zavezan par metara od kreveta uspije psihijatru ukrasti kemijsku koja će mu poslije uvelike pomoći pri bijegu?!
:D

9,5/10
Ajmo Dragon,Gonzo i ostali filmski strucnjaci,ima li kakvo objasnjenje za ovaj spoiler?Masu me zaintrigiralo. :)
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Scarface

Post by Scarface » 20 Sep 2008, 19:44

Knatchbull wrote:Assault on Precinct 13 (2005)
Eto još jednog remakea koji je uspio uništiti većinu dobrih stvari iz originala. Kao prvo ovo nije napad na policijsku postaju, nego na ekipu unutra što u biti ubija prvobitnu ideju filma. Samim time gubi se ona originalnost koju je imala Carpenterova verzija a to je tajnovitost i misterij samog napada. Običan krimić s hrpu rupa u priči, nedosljednom karakterizacijom likova i skroz nerealnim scenama borbi. Ethana Hawksa par puta drže na ciljniku snipera i ništa, ali kada treba gađati dva sporedna lika koji pokušavaju pobjeći padaju headshotovi jednim metkom :? . Karakter glavnog junaka je interesantan. Prvo se skriva iza uredskog stola, a malo kasnije hladnokrvno ubija negativce jednog za drugim. Kakav bi to bio film bez dvije plavuše u haljinama koje plaču cijeli film i pričaju da su ovisne o sexu :roll: Obrati su do bola predvidljivi i nimalo :shock: . Treba spomenuti jedinog dobrog lika, a to je Laurence Fishburne kao Marion Bishop koji je odličan. Kužim da je ovo remake s novim plotom, ali ovo je jednostavno preloše. Moderni policijski problemi s korupcijom prikazani kroz uništavanje jednog klasika :roll:
2/5

Meni je baš original malo bezvezan, remake fenomenalan.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Post Reply