1001 Komentar

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Asfodel

Re: 1001 Komentar

Post by Asfodel » 14 May 2010, 23:44

Boby wrote:
john_constantine wrote:već sam skužio da nema Lost weekend na popisu, sutra ću to ispraviti...
Jebi se!!!
To je film koji sam upravo ja mislio postat :evil:
Ajde, tko prvi njegova ženska :lol:

@Asfodel
Inače nije dovoljno dobar ali s obzirom na ovu listu, jest :mrgreen:
Samo me to zanimalo :lol: Gledam imdb i ne mogu se iščuditi niskoj ocjeni pa sam skužila da zapravo neam pojma kakav je..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Boby

Post by Boby » 14 May 2010, 23:46

Djeca nemaju ukusa a mi smo reprezantativni primjerci.

Boby

Post by Boby » 15 May 2010, 10:13

Osobito za one koji nisu gledali, ne samo što je "Lost Weekend" odličan sam po sebi nego je i izvedba Raya Millanda besprijekorna, Oskarom nagrađena i do te mjere vješto izvedena da bi mogla konkurirati Day Lewisovim i Brandovim najboljim ostvarenjima.
U završnici kada si alkohol uzme maha gledatelj stekne osjećaj kao da gleda horror film.

john_constantine

Post by john_constantine » 15 May 2010, 10:49

Boby wrote:Osobito za one koji nisu gledali, ne samo što je "Lost Weekend" odličan sam po sebi nego je i izvedba Raya Millanda besprijekorna, Oskarom nagrađena i do te mjere vješto izvedena da bi mogla konkurirati Day Lewisovim i Brandovim najboljim ostvarenjima.
U završnici kada si alkohol uzme maha gledatelj stekne osjećaj kao da gleda horror film.
baš to...
SpoilerShow
Ali najviše mi je bila strašna ona scena kada je čovjek vidio kukce kako plaze po njemu...
Michel puši karu.

Boby

Post by Boby » 15 May 2010, 11:24

Sjećam se i tog čuda; nemrem opisati ali u zadnjim minutama filma osjećao sam žaljenje prema glavnom liku kakvo uistinu rijetko osjetim prema ikome, barem kada su filmovi u pitanju.

john_constantine

Post by john_constantine » 15 May 2010, 12:15

Boby wrote:Sjećam se i tog čuda; nemrem opisati ali u zadnjim minutama filma osjećao sam žaljenje prema glavnom liku kakvo uistinu rijetko osjetim prema ikome, barem kada su filmovi u pitanju.
istina.
SpoilerShow
A nekako smatram da nije trebalo završiti s happy endom, kada je na kraju odustao od pića... Ali kao i kod Night of the Hunter, trebalo se radi publike...
Michel puši karu.

chatterer

Post by chatterer » 15 May 2010, 15:44

i taj film sam mislio recenzirati između ostalog :lol:

drago mi je da je to učinjeno već

john_constantine

Post by john_constantine » 26 May 2010, 18:58

hm, slobodniji završetak? Ah, onda ću gledati sigurno. Knjiga mi je baš bila dobra, ali kakav šok na kraju,
SpoilerShow
tako sam se ono rasplakao kao nikad u životu... Mislim, nakon što je bilo napeto i samo sam želio da se na kraju dobro završi, pa se završi tako šokatno... :(
P.S.
Trenutno ne mogu ubaciti ovaj film na popis, stalno se pojavljuje neka greška...
Michel puši karu.

Asfodel

Post by Asfodel » 26 May 2010, 19:37

john_constantine wrote:hm, slobodniji završetak? Ah, onda ću gledati sigurno. Knjiga mi je baš bila dobra, ali kakav šok na kraju,
SpoilerShow
tako sam se ono rasplakao kao nikad u životu... Mislim, nakon što je bilo napeto i samo sam želio da se na kraju dobro završi, pa se završi tako šokatno... :(
Ako si plakao onda je vjerojatno isto kao u filmu :| (reci kakav je kraj u knjizi)
SpoilerShow
Kad kažem slobodniji završetak mislim na to da su si dali slobodu pretpostaviti zbog čega su prekinuli, jer to navodno nitko ne zna. Zna se samo da su prekinuli.

john_constantine

Post by john_constantine » 26 May 2010, 20:06

Asfodel wrote:
john_constantine wrote:hm, slobodniji završetak? Ah, onda ću gledati sigurno. Knjiga mi je baš bila dobra, ali kakav šok na kraju,
SpoilerShow
Ako si plakao onda je vjerojatno isto kao u filmu :| (reci kakav je kraj u knjizi)
SpoilerShow
Kad kažem slobodniji završetak mislim na to da su si dali slobodu pretpostaviti zbog čega su prekinuli, jer to navodno nitko ne zna. Zna se samo da su prekinuli.
Hm, ipak je puno bolji originalni završetak...
SpoilerShow
Na kraju završi da njegova ljubav umre prilikom rađanja zajedno s bebom, a glavni lik od šoka otiđe na kišu i luta...
Michel puši karu.

Asfodel

Post by Asfodel » 26 May 2010, 20:20

Neću ti spoilat, kad pogledaš film možemo filozofirati koji kraj je tužniji :mrgreen: (meni je filmski)

john_constantine

Post by john_constantine » 26 May 2010, 21:06

Jedan od prekrasnih animiranih filmova s zanimljivom tematikom, iako povremeno mračan... Ali s njegovim filmovima ne možeš pogriješiti... od Susjed Tortoro do Princess Mononoke... Ali treba ih gledati u originalnoj sikronizaciji (ne mislim samo na hrvatsku sikronizaciju, već i na englesku...)
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 26 May 2010, 23:14

I dalje se javlja taj problem kada pokušam uređivati tekst...
Michel puši karu.

Boby

Post by Boby » 27 May 2010, 00:25

Ma bravo Asfodel! :D
Meni je "Notebook" prva liga, jedan od rijetkih filmova koji se više-manje poklopa s mojim svijetonazorima; Adamsica je preslatka a Gosling jedan od boljih glumaca u svojoj generaciji.
Ako još nisi gledala, svakako ti preporučam:

http://www.imdb.com/title/tt0783233/

Taj mi je čak i bolji iako je "Notebook" neuporedivo pristupačniji.

Asfodel

Post by Asfodel » 27 May 2010, 00:31

Bravo za to što voliš Notebook :D :rock:
Slažem se za glumce (pogotovo za uspješno odrađenu malu razmaženu bogatašicu) + što je inače mala kao pojava pre pre :heart:

A za Okajanje sam čula suzdržane komantare (ono tipa dobar je ALI, uvijek neko ali..) pa sam ga nisam baš išla odmah vrebat, al ionako znam da ga moram pogledat pa će bit kad tad...
I sad kad smo u srcedrapiteljskom moodu, moram se sjetit i da pogledam konačno P.S. I love u
...pa da zaokružim silno plakanje :lol:

Post Reply