Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
John_Ryder

Post by John_Ryder » 19 Mar 2008, 12:34

Cannibalist wrote:Americki psiho isto :D

Jel valja drugi dio? jos ga nisam gledo
nemoj ni gledat :roll: :povrac:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Dragonrage

Post by Dragonrage » 19 Mar 2008, 15:03

The Mist 4,5/5 - izvrstan filma...Frank Darabont ni ovoga puta nije fulao sa ekranizacijom Kingovog romana. Doduše film nije baš u rangu remek-djela poput "The Shawshank Redemption" i "The Green Mile", ali nije ni tako daleko. Uglavnom, režija izvrsna, glumci također, priča intrigantna...doduše djeluje već viđeno i ima nekih manjih rupa, ali također i nekih iznenađujućih elemenata....npr. sam kraj filma koji će vjerojatno šokirati mnoge. Atmosfera je odlična, napeta, CGI sasvim solidan, dizajn zvijeri iz magle odličan...no ono što posebice dolazi do izražaja u ovom filmu je izvrsna karakterizacija likova, izvrstan prikaz toga kako se ljudi ponašaju u kriznim situacijama i da su ljudi u biti kao što kaže i jedna od likova "najobičniji divljaci".
Ovaj film zapravo pokazuje baš kao i "Host" te "Coverfiled" da se ne trebamo toliko bojati čudovišta izvana (iz magle) koliko se trebamo bojati "čudovišta" među nama, i tu je pravi horror u cijeloj situaciji. Prikaz toga na šta su ljudi spremni kada se boje i kada su uplašeni je zastrašujuć. Čitao sam neke komentare kako je lik Bogobojazne Mrs. Carmody u izvrsnoj izvedbi Marcia Gay Harden iznimno iritantan sa svojim konstantnim pozivanjem na Bibliju i Sudnji dan te samim time loše napisan ili loše odglumljen. Istina da je lik iritantan i s užitkom sam dočekao njezinu smrt, no taj lik takav i treba biti i nipošto nije loše napisan nit je loše odglumljen, već je točno onakav kakav treba biti jer religija i vjera igraju veliku ulogu u ovom filmu i imaju veliko značenje, baš kao i taj lik. Upravo taj lik najviše i podiže tenzije, stvara paranoju i dokazuje da se ljudi trebamo bojati više nego nečeg nepoznatog. Također ništa lošiji nije ni Thomas Jane u ulozi gl. junaka. Bilo je nekih prigovora i na njegov račun, da mu je izvedba mjestimično smiješna, da je lik koji glumi kukavica i sl. No Jane je zapravo odlično odglumio oca koji samo želi izbaviti svoje dijete iz cijele te grozne situacije. Ne junači se, ali definitivno nije ni kukavica i u biti svi njegovi postupci su iznimno realni...pa čak i taj čin na kraju filma...iako ne možete si ne postaviti pitanje, "a gdi mu se toliko žurilo"? No opet, s obzirom na religijski aspekt filma koji je sveprisutan cijelo vrijeme, možda bi se taj kraj mogao protumačiti kao svojevrsna Božja kazna...
Muzika je također izvrsna i podiže cijelu atmosferu za duplo, daje cijeloj situaciji u kojoj se likovi nalaze još veći osjećaj beznađa.
Sve u svemu izvrstan film koji će kako mi se čini svakim gledanjem biti sve bolji i bolji...

filmofil

Post by filmofil » 19 Mar 2008, 18:00

disturbia - ne znam jel ovo ide pod horore ali film je jeben...J-E-B-E-N...da bar nije bilo one romantike koja mi je malo pokvarila sveukupni dojam...do trenutka kad su se prvi put poljubili shia i ona treba film mi je bio savršen...možda prejednostavan kraj za moj ukus ali ocjena 4 od 5 najmanje...
This is the Zodiac speaking.

dragon

Post by dragon » 19 Mar 2008, 19:15

HorrorHR wrote:dragon kakav je GRIM REAPER-2007 ?
Prica je zanimljiva, iako nisam bas odusevljen sa glumackom ekipom, iz razloga sto je malo losija gluma. Zvucni efekti su ok.
Predpostavljam da film imas pa te necu daviti sa sadrzajem.....
Moze se odgledati.......
DRAGON RULES
http://blogoye.org/horrorland/
http://s3.bitefight.rs/c.php?uid=47432

Scarface

Post by Scarface » 19 Mar 2008, 20:50

John_Ryder wrote:
Cannibalist wrote:Americki psiho isto :D

Jel valja drugi dio? jos ga nisam gledo
nemoj ni gledat :roll: :povrac:

Ma drugi je odlična sprdancija. :lol:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

elrania

Post by elrania » 19 Mar 2008, 21:53

the mist (2007)

da ne filozofiram svoje i ne duljim s komentarima, samo cu rec da se slazem s vecinom sto je dragonrage napisao i pozitivno sam iznenadena videnim

metallicat

Post by metallicat » 19 Mar 2008, 22:17

e sad samo čekam da ja odem u kino vidjet film :D
Image

Unreal

Post by Unreal » 19 Mar 2008, 22:22

Warlock II: The Armageddon-dobra zabava :D . Komične smrti,crni humor,par CGi efekta koji ne izgledaju loše i gay Warlock :lol: . Režija je odlična,ma Anthony Hickox je bolji redatelj od Steve Miner,ima puno više stila,dinamičniji je,više nasilja prikazuje i sa manjim budget je napravio film koj izgleda skuplje nego prvi,šteta jedino što se zajebao i počeo raditi usrane akciče sa Segalom i Dolphom. Julian Sands je čak jači u ovom nastavku zbog više humora(prejaka fora sa kosom od prostitutke). Ali kada se sve zbroji nije bolje po meni od prvog filma. Prvi film je imo puno bolju priču i likove,dok je ovdje priča whatever i likovi sranje. Hrpetina stereotipa za koje te briga,koji previše dramatiziraju u nekim scenama(kvragu kako dosadna ljubavna priča),srečom negativac ima dosta vremena na ekranu da spasi film.
Ocjena 4/5

GreenHornet

Post by GreenHornet » 20 Mar 2008, 12:52

počeo gledati "jack frost" ali zaspao nakon 35 minuta...
nije mi jasno kad se pojavi taj snjegović jer ga ja u tih 35 min.nisam vidio... :shock:
sama ideja pretvaranja čovjeka u snješka je remek djelo... :rotflmao:
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

dragon

Post by dragon » 20 Mar 2008, 18:45

DEAD BIRDS-2004

Image
DRAGON RULES
http://blogoye.org/horrorland/
http://s3.bitefight.rs/c.php?uid=47432

John_Ryder

Post by John_Ryder » 20 Mar 2008, 18:47

Pumpkinhead ashes to ashes - ajme koje sranje od filma,jedinica mi je dobra bila,dvojka solidna,al ovo je teško sranje :povrac:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

jigsaw

Post by jigsaw » 20 Mar 2008, 23:15

dragon wrote:DEAD BIRDS-2004

Image
Odličan film... :wink:

Bad Seed

Post by Bad Seed » 20 Mar 2008, 23:55

the visitation - sporo i dosadno. gluma loša, režija također. priča sranje.

Ed Gein

Post by Ed Gein » 20 Mar 2008, 23:58

ultimo mondo cannibale - a tak, meni bolji od cannnibal holocausta, nije bolji od feroxa, ali evo... tematika je ista, pa nije previse uzbudljivo

jigsaw

Post by jigsaw » 21 Mar 2008, 10:55

Return to Horror High (1987) - 2,9/5

http://recenzijefilmova.blog.hr/2008/03 ... html#dan20

Post Reply