Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Boby

Post by Boby » 09 Feb 2008, 19:06

Ma mislim da je svima jasno da on nije čovjek u realnom poimanju ali Halloween kao i mnogi drugi horrori je film o manijaku koji ne može umrijeti. Ovdje se scenaristi već unaprijed odriću mnogo toga kaj ima veze s zdravim razumom ali uspoređujući nastavke u kojima ga žena može mlatnuti da se zruši na pod s nastavcima u kojima mirnim pokretom jedne ruke zaustavlja udarce odraslih muškaraca može se vidjeti velika razlika

Unreal

Post by Unreal » 09 Feb 2008, 19:17

evo moje teorije. ja mislim da je michael gledajuči sve filmove(osim 8mice) najvjerojatnije immortal kao oni iz Highlander filmova,jer je jedini način da ga se ubij je da mu se odsječe glava. :lol:

metallicat

Post by metallicat » 10 Feb 2008, 00:27

Boby wrote: :lol:
Evo ovak; Halloween kao serijal (ako izuzmemo trojku) obuhvaća dvije osnovne priče. Prva priča pokriva jedinicu, dvojku i H2O. U njima se Myersa uzima kao običnog psihopata kojeg je jednostavno zeznuto ubiti. On je i dalje ranjiv te mu se je u stanju suprostaviti svaki prosječni pojedinac. Njegova besmrtnost se može opravdati jedino time što je ipak riječ o slasher filmu u kojem se zbog faktora zastrašivanja boogeyman ne može ubiti. Jedinica je u stvari i stvorila tu ideju koju su kasnije mnogi drugi filmovi preuzeli. Druga priča pokriva četvorku, peticu i šesticu u kojima je uveden faktor mističnosti po kojem neka viša sila održava Myersa na životu. U tim je nastavcima njegova snaga znatno unaprijeđena te više nalikuje Jasonu nego mladiću iz jedinice koji je planirano pobjegao iz umobolnice.
Meni se osobno više sviđa ideja Myersa kao psihopata (to je i jedan od razloga zašto mi se je Zombiev remake svidio) nego kao bića koje je opsjednuto nekim nadnaravnim silama. Više mi leži kada ga vidim kao čovjeka koji uhodi svoje žrtve, koji ponekad okljeva napasti i za kojeg se vidi da planira svoje postupke. Film je time bliži stvarnosti i malo se uzdiže iznad trivijalnih standarda slasher filma
lijepo napisano :wink:
al je blentavno što ga se toliko ubija i niš, bilo bi bolje da ga recimo nisu uspijeli pogodit (makar neznam kako kad ide 5-7 kmh :lol: ) al dobro. ipak ga volimo :mrgreen: danas je trojka na redu pa koliko izdržim :D
Unreal wrote:evo moje teorije. ja mislim da je michael gledajuči sve filmove(osim 8mice) najvjerojatnije immortal kao oni iz Highlander filmova,jer je jedini način da ga se ubij je da mu se odsječe glava. :lol:
ma onda je on zombie :lol:
Image

Boby

Post by Boby » 10 Feb 2008, 00:41

Pusti ga; to se unreal zafrkava. I unreal, nemoj joj spojlat s ovim drubljenjem glave.
Inače, sretno ti s trojkom; ne samo da je najgori nastavak u serijalu već je jedan od najgorih horrora koje sam pogledao

metallicat

Post by metallicat » 10 Feb 2008, 00:55

Boby wrote:Pusti ga; to se unreal zafrkava. I unreal, nemoj joj spojlat s ovim drubljenjem glave.
Inače, sretno ti s trojkom; ne samo da je najgori nastavak u serijalu već je jedan od najgorih horrora koje sam pogledao
:lol: :lol: ja ga se više ne sjećam, a vrijeme je da obnovim gradivo :D onda ću vjerovatno brzo zaspat, pa ću ga gledat par dana :lol:

ot - neki dan gledala The Grudge opet. kako je meni to genijalan film. inače baš ne volim ovu gellericu al tu mi nije zasmetala. ima puno odličnih scena, i jezovit je :D ovaj put sam ga pogledala sa svim dodacima i sad tek skužila da u biti ono dijete, toši, se onako glasa jer su kao mačka i on jedno...a ja sam prije mislila da je to sindrom Cri du chat. eto, moja teorija pala u vodu :lol: uglavnom, 5/5 :mrgreen:

Suspiria - odlična atmosfera i boje, pogotovo isticanje crvene :D malo je krv smiješna al oprošteno :lol: super je što na kraju nema love end pošto se nazire nešto izmešu njih dvoje..smiješno je što se radnja odvija u školi baleta a ni b od baleta :lol: (ne računajuć onu scenu di joj je pozlilo pa su opet prestali s plesom :lol: ) isto 5/5
Image

Wendigo

Post by Wendigo » 10 Feb 2008, 02:58

Vorador wrote:
metallicat wrote:
carver wrote:Darkness Falls. Pa i nije tako oš kako sam mislio...
prvi put kad sam ga gledala isto očekivala da neće bit nešto, onako tipično boogeyman film al ispao je više nego solidan :D

Halloween II - solidan film, ali mi nije jasno kako nikako ne umre, mislim pa nije steel man, ili nosi pancirku :roll: normalno nije prvi put da ga gledam ali tek sam se sad zapitala..pa mi vi lijepo to objasnite :mrgreen: :oops: :lol:
(očekujem da će boby prvi napast na ovo :lol: )
imaš neko fušersko neuvjerljivo objašnjenje u 6 nastavku: The Curse of Michael Myers ako se ne varam. druidski kultovi su u điru
da, "curse of thorn" daje nadljudsku snagu i izdržljivost.. ah ta šestica je mogla biti ful dobar nastavak.. fora mi je to sa druidima makar je pretraljavo i loše sve skupa izvedeno nažalost.. :cry: inače volim obe teorije o michaelu, ova sa "thornom" mi je zanimljivija, a ni ona zombijeva nije za bacit.. (koliko god mi je film u globalu loš, michaelovo djetinjstvo i dio do bijega iz ludnice i povratka u haddonfield je prejeben)

Unreal

Post by Unreal » 10 Feb 2008, 09:45

Wendigo wrote:
Vorador wrote:
metallicat wrote: prvi put kad sam ga gledala isto očekivala da neće bit nešto, onako tipično boogeyman film al ispao je više nego solidan :D

Halloween II - solidan film, ali mi nije jasno kako nikako ne umre, mislim pa nije steel man, ili nosi pancirku :roll: normalno nije prvi put da ga gledam ali tek sam se sad zapitala..pa mi vi lijepo to objasnite :mrgreen: :oops: :lol:
(očekujem da će boby prvi napast na ovo :lol: )
imaš neko fušersko neuvjerljivo objašnjenje u 6 nastavku: The Curse of Michael Myers ako se ne varam. druidski kultovi su u điru
da, "curse of thorn" daje nadljudsku snagu i izdržljivost.. ah ta šestica je mogla biti ful dobar nastavak.. fora mi je to sa druidima makar je pretraljavo i loše sve skupa izvedeno nažalost.. :cry: inače volim obe teorije o michaelu, ova sa "thornom" mi je zanimljivija, a ni ona zombijeva nije za bacit.. (koliko god mi je film u globalu loš, michaelovo djetinjstvo i dio do bijega iz ludnice i povratka u haddonfield je prejeben)
producer's cut verzija ti je objasnila bolje priču i izbacila par gluposti(eksplodiranje glave),ali ipak je kvaliteta slike loša :roll:
metallicat kada gledaš trojku izbaci djelom mozak iz glave jer priča je djetinjastva i zaboravi na michaela jer ćeš ga jedino u filmu vidjet na tv kao neku zezanciju

horkolerbus

Post by horkolerbus » 10 Feb 2008, 11:49

bordello of blood , lep film
Istina postoji. Izmisljati se moze samo laz

Boby

Post by Boby » 10 Feb 2008, 13:41

horkolerbus wrote:bordello of blood , lep film
Uh, to su bile jedne od prvih golišavih scena koje sam vidio. Film je debilan ali i zabavan

Wendigo

Post by Wendigo » 10 Feb 2008, 17:43

halloween 20 years later ponovo nakon 6-7 godina.. (onda ga nisam uspio pogledati do kraja iz nekog razloga)
uz 1. i 2. meni najbolji film u serijalu i pravo osvježenje nakon 4. 5. i 6. nastavka..

filmofil

Post by filmofil » 10 Feb 2008, 17:45

Wendigo wrote:halloween 20 years later ponovo nakon 6-7 godina.. (onda ga nisam uspio pogledati do kraja iz nekog razloga)
uz 1. i 2. meni najbolji film u serijalu i pravo osvježenje nakon 4. 5. i 6. nastavka..
ako si ne želiš dodatno pokvarit dojam o halloweenu preskoči resurrection :D
This is the Zodiac speaking.

Wendigo

Post by Wendigo » 10 Feb 2008, 17:48

filmophil wrote:
Wendigo wrote:halloween 20 years later ponovo nakon 6-7 godina.. (onda ga nisam uspio pogledati do kraja iz nekog razloga)
ako si ne želiš dodatno pokvarit dojam o halloweenu preskoči resurrection :D
gledao sam. bezveze..

Boby

Post by Boby » 10 Feb 2008, 19:56

SPOILER
Istina; samo što je dvojka precjenjena jer se izravno nastavlja na orginal. Kada bi se gledala odvojeno H2O je bolji. Ima jako puno referenci na orginal, korjene iz kojih je orginal proizašao kao i na neke filmovi koji su proizašli iz orginala

Npr. u orginalu Curtisica na nastavi raspravlja o neizbježnosti sudbine dok u H2O Michelle Williams raspravlja o Victoru Frankensteinu i njegovoj konačnoj odluci da se suoči s čudovištem od kojeg je stalno bježao. Kao što je u orginalu bila sudbina da tip pobjegne iz ludnice i napadne te cure tako je u H2O Curtisica odlučila prestati bježati od čudovišta i konačno se suočiti s svojim bratom.

Nadalje, svidjela mi se i pojava majke Jamie Lee Curtis koja dok je zaželjuje sretanu Noć vještica ulazi u isti onaj auto koji je vozila u "Psihu". Kao što se zna, "Psiho" je praotac slashera i iz njega se je izrodio i Halloween.

Svidio mi se je i uvod u kojem se je napravio iskorak od svih klišeja vezanih za naivnost likova u slasher filmu. Bolničarka (koja je glumila i u orginalu) napravila je sve što bi svatko razuman u stvarnosti napravio. Dobra je i ideja da onaj mali nosi hokejsku masku kao posvetu Fridayu the 13th.

Uz sve ovo film se može pohvaliti dobrim scenarijem, glumom a i stvorena je dobra atmosfera koja kombinira ugođaj ovog serijala s ugođajem slashera 90-tih koji su proizašli iz Vriska. Vjerujem da se dvojka ne može pohvaliti sa svim tim

Unreal

Post by Unreal » 10 Feb 2008, 20:55

Boby wrote:
SPOILER
Istina; samo što je dvojka precjenjena jer se izravno nastavlja na orginal. Kada bi se gledala odvojeno H2O je bolji. Ima jako puno referenci na orginal, korjene iz kojih je orginal proizašao kao i na neke filmovi koji su proizašli iz orginala

Npr. u orginalu Curtisica na nastavi raspravlja o neizbježnosti sudbine dok u H2O Michelle Williams raspravlja o Victoru Frankensteinu i njegovoj konačnoj odluci da se suoči s čudovištem od kojeg je stalno bježao. Kao što je u orginalu bila sudbina da tip pobjegne iz ludnice i napadne te cure tako je u H2O Curtisica odlučila prestati bježati od čudovišta i konačno se suočiti s svojim bratom.

Nadalje, svidjela mi se i pojava majke Jamie Lee Curtis koja dok je zaželjuje sretanu Noć vještica ulazi u isti onaj auto koji je vozila u "Psihu". Kao što se zna, "Psiho" je praotac slashera i iz njega se je izrodio i Halloween.

Svidio mi se je i uvod u kojem se je napravio iskorak od svih klišeja vezanih za naivnost likova u slasher filmu. Bolničarka (koja je glumila i u orginalu) napravila je sve što bi svatko razuman u stvarnosti napravio. Dobra je i ideja da onaj mali nosi hokejsku masku kao posvetu Fridayu the 13th.

Uz sve ovo film se može pohvaliti dobrim scenarijem, glumom a i stvorena je dobra atmosfera koja kombinira ugođaj ovog serijala s ugođajem slashera 90-tih koji su proizašli iz Vriska. Vjerujem da se dvojka ne može pohvaliti sa svim tim
to bi i ja morao pogledati ubrzo i završit sa recenzijom serijala. meni je to ok nastavak po sječanju. dobra režija,gluma i prezabavan kraj,jedino treba malo duže čekati da stvari postanu toliko zabavne i michael dalje na neki način sustiže žrtve makar je spor(teleportacija opet) i maska mu na trenutke izgleda loše.

Wendigo

Post by Wendigo » 10 Feb 2008, 22:37

Boby wrote:
SPOILER

je. sve to stoji. vidiš i meni se dopao taj ugođaj sličan screamu i opčenito 90´s štih.. i da, h20 mi je ispred dvojke definitivno..
inače moja halloween top lista bi bila: 1, 7, 2, remake, 4, 5, 6, 8 (malo se dvoumim između 8. i 6. :) ). trojku mi se nikada nije dalo pogledati iz razloga što navodno nema veze sa serijalom.

@ Unreal: pogledaj h20 obavezno. :wink:

Post Reply