Igre, konzole i slično

Igre za sve platforme
Post Reply
Bub

Re: Igre, konzole i slično

Post by Bub » 07 Dec 2010, 21:25

Jel su povezani djelovi Assassin's Creed-a? Nisam igrao prvi dio, a instalirao sam dvicu i malo probao, odlično mi je ovih 20ak min što sam odigrao.

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Dec 2010, 22:17

Bub wrote:Jel su povezani djelovi Assassin's Creed-a? Nisam igrao prvi dio, a instalirao sam dvicu i malo probao, odlično mi je ovih 20ak min što sam odigrao.
Ne previše, koliko se sjećam. A ionako nisam niti došao do kraja u prvom dijelu, išla mi je na živce ta repetitivnost. Slobodno odigraj drugi dio, izvrstan je. Sada samo da dođe nastavak za PC, đubrad...
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Dec 2010, 02:38

Kuon- ovu bih igru ocjenio sa 7/10. odličan japanski horror survival igra. Atmosfera savršena, kada je igrate stalno ste na iglama, jer se često oko vas, kao po krovu ispod kojega prolazite, ili ispred prozora da zapaziti žena tipa kakvu smo sretali u filmu "the grudge". Samo okružje je super dizajnirano, krv po zidovima, pokoji leš, zvuk creepy glazbe/brojanke koj pjevaju djeca, kao i razni drugi zvukovi. Što se tiče neprijatelja ima ih nekoliko vrsta i ne previše, ali mi se dopada što kada ih i di ubijete taj ce leš na tome mjestu ostti bez obzira ako se maknete s toga djela mape. A i sam dizajn je zadovoljavajući. Naravno ima i pokoji boss, ali isto se može i za njih reći. Što se tiče same igre imate dvije vrste napada, jedno je s oružjem, a drugo s magijama koje seopet djele na spellove i summone ( a summoni mogu biti da vas brane ili da napadaju).naravno neate nograničeno magije, jer morate skupiti neke listiće koji vam omogućuju da koristite te magije, jedan listić jedna uporaba. Sada par minusa što se tiče igre, nije prekomplicirina (to je meni drago ali u načelu se traži da je koliko toliko izazovno), ima svega par zagonetki za rješiti i to relativno lakih, same borbe protiv standardnih neprijatelja su isto lake, pogotovo pošto se možete sami sebe neograničeno lječiti, samo trebate negdje stati i meditirati, naravno ako vas nitko ne napada u tome trenutku, bossovi su isto ne preteški, ali za njih se ma neka strategija. Igra je podjeljena u 3 stadija yng, yang i kuon. kada prjeđete yin i yang (nije važno kojim redosljedom, pošto su im priče isprepletene, ali osobno preporučam prvo prjeći yng). Kada prjeđete ta dva djela otključate treći kuon, koji je zaključak priče. a ako skupite po jednu stvar iz prva dva djela, a te stvari nisu skrivene, otključate neku miniugru. Što se tiče same dužine igre, prva se dva djela daju svaki prjeći za 3-4 sata dok vam je zadnji pola sata sasvim dovoljno.

Da zaključim. Ako ste faj japaneese survival horror igara ovo svakako preporučam, odlična atmosfera, ima određeni "grudge" ugođaj, cjelo ste vrjeme napeti jer vidite tu bljedu ženu u crvenome kimonu , često s spiganim udovima, kako vas svako malo odnekuda promatra. Odličan ambijent, igra je relativno lagana tako da necete morati gubiti živce što svako malo ginete.
Također igru preporučam igrati po mraku, s što boljim ozvučenjem.

za kraj evo intro igre koji ce vas garant navuć, i bez brige necete ništa spoilati gledanjem sada planiram se okušati u igri viewfull joe
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Dec 2010, 09:33

Nagovorio si me. Potražiti ću. :rock:

Sada igram The warriors. Iznenadilo me da je od Rockstara i radi se o stvarno zabavnoj akcijskoj igri s elementima tučnjave, krađe, crtanja grafika, stealth taktike i slično. Makar se vidi da je negdje očito kopiranje iz prošlih njihovih igara kao manhunt. Priča solidna, ali ne primjećujem da slijedi radnju filma. Grafika ono, medvjeđe šape umjesto ruku. I prebrzo kretanje lika na što se navikneš. A i tučnjava zna biti kaotična, ali zabavna i odlična igra.
Michel puši karu.

Bub

Post by Bub » 08 Dec 2010, 11:33

Jel vrti tko 64-bit Windows 7, pa me zanima netko iz osobnog iskustva kakva je stvar s igrama. Znam sve u teoriji kako se manifestira, ali nisam još probao u praksi. Prebacio bih se zbog nekih programa, ako netko ima iskustva neka napiše riječ, dvije...

Decadentor

Post by Decadentor » 08 Dec 2010, 11:36

ja imam win 7 al briem da je 32 ali nisam siguran (cak mislim da sam i imo i 64) a sve mi je radilo savresno sa igrama (piratski windowsi je)
Image

Bub

Post by Bub » 08 Dec 2010, 12:35

Decadentor wrote:ja imam win 7 al briem da je 32 ali nisam siguran (cak mislim da sam i imo i 64) a sve mi je radilo savresno sa igrama (piratski windowsi je)
Kako ne znaš koje imaš? Desni klik na My Computer > Properties i tamo ti piše koje imaš...btw...ne može ti svaki procesor vrtit 64-bit windowse.

Decadentor

Post by Decadentor » 08 Dec 2010, 12:40

Bub wrote:
Decadentor wrote:ja imam win 7 al briem da je 32 ali nisam siguran (cak mislim da sam i imo i 64) a sve mi je radilo savresno sa igrama (piratski windowsi je)
Kako ne znaš koje imaš? Desni klik na My Computer > Properties i tamo ti piše koje imaš...btw...ne može ti svaki procesor vrtit 64-bit windowse.
bio sam u pravu sad mi je 32, ali 100% je prije vrtio na 64 i igre su radile kako treba....
(svako malo formatiram da nebi doslo do nesporazuma :lol: )
Image

Bub

Post by Bub » 08 Dec 2010, 12:56

Meni se baš neda malo malo, pošto hrpa programa i ostalih gluposti zahtjeva dosta vremena za instalaciju dok se sami win instaliraju jako brzo. Stavio sam da mi se skidaju 64-bitni windows-i, pošto imam samo instalaciju 32-bitnih, sad taman dok dođem kući ću vjerojatno probat. Problem je što padaju performanse kad se startaju 32-bitne igre na 64-bitnim strojevima¸ pošto automatski vrti emulator sa 64 na 32. Na visti se neke nisu mogle igrat, dok ljudi govore na web-u da u win 7 slučaju se sve manje dešavaju takove stvari.

Sammy

Post by Sammy » 08 Dec 2010, 14:39

imam ja 64-bitni, al jedino sto igram je bela i mogu rec da savrseno radi! :lol:
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 08 Dec 2010, 15:59

ja iam 64-bitne,ako imaš 2 gige ili više rama slobodno ih stavi,meni sve vrti super
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 09 Dec 2010, 20:28

Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Dec 2010, 15:16

Krenuo s Call of duty

Call of duty - ma već stara igra, ali i dalje oduševljava akcijom. Ubijanje Švaba nikada ne dosadi, makar onaj efekt uzbuđenja pri prvom igranju je izostao. Ali i dalje je gušt igrati, naročito Ruske misije.

Call of duty: united offensive - još bolja ekspanzija nabijena akcijom, s zanimljivim misijama.

Call of duty 2 - odmah me zasmetao taj konzolaški pristup zbog kojih mi je prije igra bila odbojna, tako da sam ju jedva završio. Ali nakon ponovnog igranja, odlična grafika i atmosfera, kao i akcija. Na konzolaški pristup se navikneš, ali izvrsna akcija zajedno za misijama. Naročito na višoj razini težine.

Call of duty 4 - od toga znam da sam već prije u startu odustao. I krenem ponovno igrati, ostanem PAF. Preizvrstan nastavak zanimljive radnje, dobrih negativaca, preizvrsnog završetka, puno spektakularnih misija, odlična akcija, misija u Černobilu i kapetan Pierce. Naročito odlična urbana akcija u Saudijskoj Arabiji.

Sada će se igrati ostatak igara iz kolekcije. A volio bi nabaviti jedanput komplet Call of duty, ako uopće izađe takvo što. Moram priznati da me MP nikada nije interesirao, ali guštam u SP i tako će ostati.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Dec 2010, 15:17

Madjuro - u vezi devil summonera, imam par pitanja. Da li je moguće u gradu naći nekoga tko prodaje stvari kao medicine i slično? Kao što inače ima u RPG igrama.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 13 Dec 2010, 04:54

john_constantine wrote:Madjuro - u vezi devil summonera, imam par pitanja. Da li je moguće u gradu naći nekoga tko prodaje stvari kao medicine i slično? Kao što inače ima u RPG igrama.
imaš u devil summoneru onaj jedan dućan di ti lik prodaje sve što trebaš (metke isl) i di vršis spajanja čudovišta u nova čudovišta(tako je u prvome djelu) i on se nalazi u onome prvome gradu, sad se nesjećam ima li još koji dućan, a što se tiče dvojke mislim da tu ima više mjesta di se može štošta kupiti. U dvojci također možeš vršiti fuzije i sa save lokacija.

Sad ovo za prvi dio nisam 100% ziher da ima više likacija di možeš kupovati stvari,pa se možda konzultiraj s nekim prohodom just in case
I may be an idiot, but i am no fool.

Post Reply