The Expendables (2010)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Wendigo

Re: The Expendables (2010)

Post by Wendigo » 20 Aug 2010, 12:24

Dragonrage wrote:
Wendigo wrote:idem po kišobran.. :lol:

Evo ja ću prvi...

I ti sebe zoveš muškarcem...pih :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
obični akcijski filmovi mi nikada nisu bili nešto extra interesantni. :lol:
kad se kombinira sa horrorom, SF-om ili nekim trećim žanrom, e to je već sasvim druga priča.

+ kaj nemrem smisliti jasona stathama.

dragonheart

Post by dragonheart » 20 Aug 2010, 12:46

Ghostface wrote: Povratak 80-ih, povratak mamojebačke filmske rasturačine bez milosti o kojoj će se pričat još dugo, dugo. Nastavak je zagarantiran, šta pričom, šta uspjehom filma. Al iznad svega, povratak duše akcijskih junaka koji još jednom dokazuju da nikakvi pederski Edwardi i feminizirano izdefinirani
vukodlačići, te alienski trometraši ne mogu zasjest na tron kino blagajni!!! Ovakvi filmovi žive vječno!!!
!
Halleluyah Brother !!!!
Smrdljivi Osijek je zadnja rupa na svirali,sljedeći tjedan počinje tek A-Team :(
Jeeeeedddddvaaaaaaa čekaaaaaam,da imam para zaletio bi se u ZG u Cinestar :)
It's not who I am underneath...

...but what I do that defines me.

http://dragonheart.blog.hr/

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Aug 2010, 13:53

chatterer wrote:Dobro, ti si tako doživio, ja sam rekao svoje viđenje :wink:

svi po par minuta a Stallone sat vremena glumi Ramba... Ne, nije to ono što sam očekivao i želio

Ja sam stekao dojam da sem Stathama i Stallonea koji i jesu glavni igrači, svi ostali imaju gotov jednaku minutažu (izuzev Willisa i Arniea, ali ni u njihovom slučaju nisam stekao sojam ono tima da su se pojavili samo u jednom kadru i da ih nema više). A čuj...to je uvijek bio i biti će problem kod filmova sa ovako velikim glumačkim ansamblom. Da bi svi dobili zadovoljavajući minutažu, film bi trebao trajati cirka 4 sata. KAo što rekoh...ni dodatnih 20-ak min ne bi škodlo...ali šta je tu je. IMO po tom pitanju Sly je uspio sve nekako izbalansirati. Jedino mi nije baš jasno zašto je Jet Li naznačen kao treči najvažniji glumac u film na uvodnoj špici kad je i on tretiran kao i ostatak ekipe...

Inače...da Sly igra Ramba...baš i ne...ne po karakteru...
Wendigo wrote:obični akcijski filmovi mi nikada nisu bili nešto extra interesantni. :lol:
kad se kombinira sa horrorom, SF-om ili nekim trećim žanrom, e to je već sasvim druga priča.

+ kaj nemrem smisliti jasona stathama.
Onda mi je sve jasno...šteta...

Scarface

Post by Scarface » 20 Aug 2010, 15:07

Mislin da Jet Li ipak ima važniju ulogu od Crewsa i Couturea, i po meni zbilja i jest treći najvažniji, odma iza Sly-a i Stathama. Ipak je tu borba s Dolphom, i nosi nekako bitan doprinos cilom timu, pogotovo kad sjeda u kamion s Barneyem, očekiva san Christmasa prvog, a eto, ipak je cila ta akcijska sekvenca bila s njih dvojicom.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Aug 2010, 15:23

Ghostface wrote:Mislin da Jet Li ipak ima važniju ulogu od Crewsa i Couturea, i po meni zbilja i jest treći najvažniji, odma iza Sly-a i Stathama. Ipak je tu borba s Dolphom, i nosi nekako bitan doprinos cilom timu, pogotovo kad sjeda u kamion s Barneyem, očekiva san Christmasa prvog, a eto, ipak je cila ta akcijska sekvenca bila s njih dvojicom.

Ne znam...ja sam stekao dojam da je s obzirom na to da je on kao jedan od trojice najvažnijih nekako previše zapostavljen u odnosu na Stathama...barem u prvoj polovini filma. U drugoj kada počne sranje...tu on kao i svi ostali dođe do izražaja...

Scarface

Post by Scarface » 20 Aug 2010, 15:31

Dragonrage wrote:
Ghostface wrote:Mislin da Jet Li ipak ima važniju ulogu od Crewsa i Couturea, i po meni zbilja i jest treći najvažniji, odma iza Sly-a i Stathama. Ipak je tu borba s Dolphom, i nosi nekako bitan doprinos cilom timu, pogotovo kad sjeda u kamion s Barneyem, očekiva san Christmasa prvog, a eto, ipak je cila ta akcijska sekvenca bila s njih dvojicom.

Ne znam...ja sam stekao dojam da je s obzirom na to da je on kao jedan od trojice najvažnijih nekako previše zapostavljen u odnosu na Stathama...barem u prvoj polovini filma. U drugoj kada počne sranje...tu on kao i svi ostali dođe do izražaja...

Ma da, to svakako stoji za Stathama, lik je definitivno dominira u većini scena. Slažen se da je film triba bit koji 15-20 minuta dulji, i stvarno mi je žaj šta su onako blesavo riješili Garzu, još mi nije jasno čemu ga pretvorit u onakvog pussyja, a ja san po najavama mislija da je on main villain. :?
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

chatterer

Post by chatterer » 20 Aug 2010, 18:08

Dragonrage wrote:
Ja sam stekao dojam da sem Stathama i Stallonea koji i jesu glavni igrači, svi ostali imaju gotov jednaku minutažu (izuzev Willisa i Arniea, ali ni u njihovom slučaju nisam stekao sojam ono tima da su se pojavili samo u jednom kadru i da ih nema više).
to me najviše i smeta, što najveće akcijske zvijezde nemaju isti tretman, ovako ispada da je Stallone veći i bolji akcijski junak od Willisa ili Arnija

A čuj...to je uvijek bio i biti će problem kod filmova sa ovako velikim glumačkim ansamblom. Da bi svi dobili zadovoljavajući minutažu, film bi trebao trajati cirka 4 sata. KAo što rekoh...ni dodatnih 20-ak min ne bi škodlo...
Dosta bi bilo 3 sata, tako nešto sam i želio,
3 sata spektakularne i nezaboravne akcije u kojoj bi svi dobili istu minutažu i bili onakvi kakve ih znamo.

A sad kad je već napravio to što je napravio, bilo bi pošteno da u slučaju nastavka Arnie i Willis vode glavnu riječ, a Stallone i Statham da se pojave na par minuta na početku :)

Dragonrage

Post by Dragonrage » 20 Aug 2010, 18:16

chatterer wrote:
Dragonrage wrote:
Ja sam stekao dojam da sem Stathama i Stallonea koji i jesu glavni igrači, svi ostali imaju gotov jednaku minutažu (izuzev Willisa i Arniea, ali ni u njihovom slučaju nisam stekao sojam ono tima da su se pojavili samo u jednom kadru i da ih nema više).
to me najviše i smeta, što najveće akcijske zvijezde nemaju isti tretman, ovako ispada da je Stallone veći i bolji akcijski junak od Willisa ili Arnija
A čuj...kaj se njih tiče, njih nije ni mogao proidobiti za više minutaže da je i htio...a dam se kladit da je i htio. Zapravo...imao je jebenu sreću da je uopće i pridobio Arnia jer teoretski on ne bi ni smio glumiti dok je Guverner. Ako sam dobro pročitao negdje...ekipa iz Kalifornije poziva na bojkot filma zbog toga jer u njemu Arnie glumi, pa makar i tih 5 min, baš zbog toga jer je još uvijek guverner.
Nadajmo se da će ga pridobiti za nastavak i da će mu dat veću ulogu s obzirom da ovom završava mandat uskoro a neče se više kandidirat...a čini mi se da bi to moglo biti moguće jer je Sly do sada već nekoliko puta spomenuo da želi više Arnia u nastavku...a ideju od Willisu kao negativcu si već vjerojatno čuo...

chatterer wrote:
A čuj...to je uvijek bio i biti će problem kod filmova sa ovako velikim glumačkim ansamblom. Da bi svi dobili zadovoljavajući minutažu, film bi trebao trajati cirka 4 sata. KAo što rekoh...ni dodatnih 20-ak min ne bi škodlo...
Dosta bi bilo 3 sata, tako nešto sam i želio,
3 sata spektakularne i nezaboravne akcije u kojoj bi svi dobili istu minutažu i bili onakvi kakve ih znamo.

A sad kad je već napravio to što je napravio, bilo bi pošteno da u slučaju nastavka Arnie i Willis vode glavnu riječ, a Stallone i Statham da se pojave na par minuta na početku :)
3 sata!!? Malo si previše očekivao. Ja sam se nadao da će biti barem 2...ali već neko vrijeme sam znao koliko film traje tak da mene trajanje nije razočaralo...

Dobio sam spektakl, dobio sam fenomenlanu akciju...ono...od 90 i neš minuta filma, 70-ak minuta stalno neš frca po ekranu, ljudi se ubijaju, mlate...ma nisam ništa bolje mogao tražiti od ovog filma...

Jedini problem je taj što je ovako nešto trebalo nastati prije 20-ak godina...danas bi to bio kultni klasik.

chatterer

Post by chatterer » 20 Aug 2010, 18:24

3 sata je bila želja, ipak je to tribute akcijskom žanru ali prihvatio bih i ja nekih 2h, 2,20h. No,najbitnije od svega da se svi prikažu jednako bitni :kokicarenje:

Scarface

Post by Scarface » 20 Aug 2010, 19:03

3 sata? To je malo over the top čak i za želju, triba bit i relalan malo.

Andrej

Post by Andrej » 20 Aug 2010, 21:36

Stalone ima poduži stvaralački staž u filmu, i apsolutno sam siguran da je sve namerno i veoma planirano izbalansirao u cilju još nastavaka.
We're all mad here...

Dragonrage

Post by Dragonrage » 21 Aug 2010, 23:13

Meksički poster...na posteru je inače slika koju Dolph ima tetoviranu na desnoj ruci u filmu...

Image

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 22 Aug 2010, 02:44

upravo se vratio.... odličan je... zamjerki gotovo ni nemam.... jedino mi je žao što
SpoilerShow
dolph nije više sudjelovao u završnim akcijama
.... inače drago mi je bilo vidjet gary danielsa na velikom ekranu.... čak ni jet li nije ostao neiskorišten baš.. baš koliko treba... i da... mislio sam da će se
SpoilerShow
roberts i stallone obračunati na kraju
ali ipak je na kraju ispalo efektno... inace dolph je ukrao show svim glumcima u filmu, fore su isto zabavne..
SpoilerShow
posebno mickey i šljivovica
onako ko u pravim akcijskim filmovima.... sve u svemu zadovoljan sam sa filmom (nije bilo baš ljudi u dvorani) sto mi je odgovaralo. samo su se neke glupače blizu smijale svemu na ekranu.....
:supz: :supz:

A$H

Post by A$H » 22 Aug 2010, 02:51

danas ga pogledao po drugi put u kinu..ovaj put sa boljom polovicom..kojoj je super..s obzirom da ona i nije toliko zaludjena svim tim glumcima :lol:

uglavnom i nakon drugog gledanja 4.5/5 :supz:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 22 Aug 2010, 03:08

A$H wrote:danas ga pogledao po drugi put u kinu..ovaj put sa boljom polovicom..kojoj je super..s obzirom da ona i nije toliko zaludjena svim tim glumcima :lol:

uglavnom i nakon drugog gledanja 4.5/5 :supz:
:supz:

e da da nadodam btw , jedini pravi nedostak filma je više charisme na ekranu , mogli su nesto dodatno smislit za nju :zubifale:
:supz: :supz:

Post Reply