Koji tip ubice u slasher filmu vas plasi?

Razgovori ugodni o horor temama
filmofil

Post by filmofil » 04 Feb 2008, 21:54

stara priča...naravno da sam čuo...al svejedno, freddy za mene ostaje komičar :lol: njega bi unajmio za rođendanske zabave umjesto klauna...
This is the Zodiac speaking.

Unreal

Post by Unreal » 04 Feb 2008, 22:01

filmophil wrote:stara priča...naravno da sam čuo...al svejedno, freddy za mene ostaje komičar :lol: njega bi unajmio za rođendanske zabave umjesto klauna...
naravno da bi kada je zabavniji i više cool od michaela i jasona :lol: 8)

Boby

Post by Boby » 04 Feb 2008, 22:12

Unreal wrote:
filmophil wrote:stara priča...naravno da sam čuo...al svejedno, freddy za mene ostaje komičar :lol: njega bi unajmio za rođendanske zabave umjesto klauna...
I upravo zato je najmanje strašan. Meni je također on više komičan nego strašan makar mi na kraju nije niti jedno niti drugo

Unreal

Post by Unreal » 04 Feb 2008, 22:15

Boby wrote:
Unreal wrote:
I upravo zato je najmanje strašan. Meni je također on više komičan nego strašan makar mi na kraju nije niti jedno niti drugo
jel ti barem fora ili zabavan

Freddy

Post by Freddy » 04 Feb 2008, 22:17

filmophil wrote:ne znam zašto se masa ljudi boji/bojala freddya?? meni je freddy uvijek bio smiješan lik i ništa više od toga...nightmare on elm st čak nit ne smatram hororom...nekako te nadnaravne fore u slasherima meni ne pale jer bi slasheri ustvari trebali dočaravat nešto što je moguće u stvarnosti...naravno, ovdje se mora napraviti odmak od myersa, jasona i sličnih walking dead villaina koji sigurno nisu mogući u stvarnosti ali ono što rade je jako moguće dok je vrlo mala vjerojatnost da će vas netko ubit u snu :lol:
,
joj....sad previše :povrac: ...znači ako nije horor...onda ni nije recimo,gremlins,Braindead i recimo Evil Dead...isto su smiješni ali imaju opet kultni status i uvjek če imati...ako je tebi najbolji Jason ili Myers...to je tvoja stvar..nemam ništa protiv toga ali za mene če uvjek biti :freddy: :wink:
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 04 Feb 2008, 22:32

Nightmare on Elm Street nemože biti bliže horroru :wink:

undying

Post by undying » 04 Feb 2008, 23:37

filmophil wrote:ne znam zašto se masa ljudi boji/bojala freddya?? meni je freddy uvijek bio smiješan lik i ništa više od toga...nightmare on elm st čak nit ne smatram hororom...nekako te nadnaravne fore u slasherima meni ne pale jer bi slasheri ustvari trebali dočaravat nešto što je moguće u stvarnosti...naravno, ovdje se mora napraviti odmak od myersa, jasona i sličnih walking dead villaina koji sigurno nisu mogući u stvarnosti ali ono što rade je jako moguće dok je vrlo mala vjerojatnost da će vas netko ubit u snu :lol:
mislim da je freddy jedan od mnogih filmova koji se moraju gledati u svom vremenu.. ja kad sam gledao freddy-a u kinu meni je bio super strasan, ali sam bio dijete, pa ne mogu odgovoriti na pravi nacin. dok danas freddy izgleda totalno bezveze, smijesno.. slican ali nesto manji problem ima i petak13. dok su filmovi poput noc vjestica i teksaskog masakra zadrzali nekakvu svoju tezinu.. sto je jako tesko za film uopce! eto odgovora koje ja likove najvishe postujem.

Freddy

Post by Freddy » 04 Feb 2008, 23:45

neznam baš za halloween...ne valja mi opčenito uopče film

Freddy

Post by Freddy » 04 Feb 2008, 23:56

Freddy wrote:neznam baš za halloween...ne valja mi opčenito uopče film
i naravno...freddy ima puno veči status od halloween i svih ostalih filmova...naravno sa Evil Deadom .

Boby

Post by Boby » 05 Feb 2008, 00:38

I uvijek se završi sve na tome tko je bolji. Freddy je vjerujem bez ikakve dvojbe najpoznatiji manijak i drago mi je pogledati svaki novi film s njime i to je to. Myers i Jason su manje zabavni ali su baš zato i strašniji. Složio bih se s time da su i Nightmare on Elms Street i Friday the 13th krenuli silaznom putanjom po pitanju zastašivanja fokusirajući se prvenstveno na zabavu dok Halloween i TCM i dalje ostaju ozbiljni horrori i usprkos znatnom padu kvalitete sa svakim lošim nastavkom stavljaju jezu ispred humora i zabave. Time je teško održati kvalitetu jer se ne izvlače trivijačnošću u svrhu zabave već ju nastoje još jednom prikazati na zastrašujuć način. Npr. Halloween VI je sranje od filma ali usprkos tome je daleko strašniji film za gledat nego bilo koji recentniji Friday ili Nightmare

Unreal

Post by Unreal » 05 Feb 2008, 17:45

Boby wrote:I uvijek se završi sve na tome tko je bolji. Freddy je vjerujem bez ikakve dvojbe najpoznatiji manijak i drago mi je pogledati svaki novi film s njime i to je to. Myers i Jason su manje zabavni ali su baš zato i strašniji. Složio bih se s time da su i Nightmare on Elms Street i Friday the 13th krenuli silaznom putanjom po pitanju zastašivanja fokusirajući se prvenstveno na zabavu dok Halloween i TCM i dalje ostaju ozbiljni horrori i usprkos znatnom padu kvalitete sa svakim lošim nastavkom stavljaju jezu ispred humora i zabave. Time je teško održati kvalitetu jer se ne izvlače trivijačnošću u svrhu zabave već ju nastoje još jednom prikazati na zastrašujuć način. Npr. Halloween VI je sranje od filma ali usprkos tome je daleko strašniji film za gledat nego bilo koji recentniji Friday ili Nightmare
ma je vraga. dvojka je baš zajebancija,trojka je ozbiljnija,ali i dalje ima crnog humora i ludih ideja,četvorka je navodno isto zajebancija kao dvojka. dalje nisam gledao,ali i krenuo je TCM u ludom smjeru. :wink:

carver

Post by carver » 05 Feb 2008, 17:57

Unreal wrote:
Boby wrote:I uvijek se završi sve na tome tko je bolji. Freddy je vjerujem bez ikakve dvojbe najpoznatiji manijak i drago mi je pogledati svaki novi film s njime i to je to. Myers i Jason su manje zabavni ali su baš zato i strašniji. Složio bih se s time da su i Nightmare on Elms Street i Friday the 13th krenuli silaznom putanjom po pitanju zastašivanja fokusirajući se prvenstveno na zabavu dok Halloween i TCM i dalje ostaju ozbiljni horrori i usprkos znatnom padu kvalitete sa svakim lošim nastavkom stavljaju jezu ispred humora i zabave. Time je teško održati kvalitetu jer se ne izvlače trivijačnošću u svrhu zabave već ju nastoje još jednom prikazati na zastrašujuć način. Npr. Halloween VI je sranje od filma ali usprkos tome je daleko strašniji film za gledat nego bilo koji recentniji Friday ili Nightmare
ma je vraga. dvojka je baš zajebancija,trojka je ozbiljnija,ali i dalje ima crnog humora i ludih ideja,četvorka je navodno isto zajebancija kao dvojka. dalje nisam gledao,ali i krenuo je TCM u ludom smjeru. :wink:
Remake je zasad najozbiljniji...
[img]http://img179.imageshack.us/img179/6641/werecopyyl8.png[/img]

Unreal

Post by Unreal » 05 Feb 2008, 18:01

carver wrote: Remake je zasad najozbiljniji...
taj film još moram pogledati kao i nastavak,a na četvorku neču bacito oko kada je tako loša i ima šale tipa da je letherface transfestit(najgora stvar koju možeš učiniti ijednoj horror legendi)

carver

Post by carver » 05 Feb 2008, 18:06

Unreal wrote:
carver wrote: Remake je zasad najozbiljniji...
taj film još moram pogledati kao i nastavak,a na četvorku neču bacito oko kada je tako loša i ima šale tipa da je letherface transfestit(najgora stvar koju možeš učiniti ijednoj horror legendi)
A tek gluma :roll: Ostala mi je u sjećanju ona scena pred kraj kad Leatherface lovi onu glavnu,i taman tad prolaze dva stačeka u kombiju i vide sve to, a žena od starčeka onako mrtva-hladna kaže: -There is a monster with a chainsaw. :roll: :roll: :roll:
[img]http://img179.imageshack.us/img179/6641/werecopyyl8.png[/img]

filmofil

Post by filmofil » 05 Feb 2008, 18:25

Freddy wrote:
Freddy wrote:neznam baš za halloween...ne valja mi opčenito uopče film
i naravno...freddy ima puno veči status od halloween i svih ostalih filmova...naravno sa Evil Deadom .
veći status od halloweena? to možda među djecom jer je freddy iskomercijaliziran kolko god je to moguće...a komercijalizirali su ga baš zbog toga što ne djeluje tako opasno kao myers i jason...i zato halloween i friday the 13th uživaju veći ugled među horor fanovima...na freddya se ljudi osvrću više zbog komičnosti nego zbog toga što je on nekakav opasan lik...naravno, halloween i friday the 13th računam samo one prve dijelove jer ovo poslije je čisto smeče...eh da, nisam ja rekao da nightmare on elm st nije horor ali JA ga nisam tako vidio jer sam se smijao svakoj pojavi freddya i film mi je bio fora al ništa više od toga...evil dead je druga priča jer je građen oko lika koji bi trebao biti humorističan i upravo to se postiglo...freddy je rađen na istu šemu kao i michael i jason al to mu nije uspjelo, dijelom zbog toga što za razliku od ostalih slasher psihopata on (previše) priča...
This is the Zodiac speaking.

Post Reply