vidjet cu jos, mozda se postedim za bozic i pogledam nesto bolje
Koji ste horror zadnji gledali?
- elrania
- metallicat
- carver
Abre los ojos - odličan film, iako nije horror kao što piše. Više je neka SF drama.
http://us.imdb.com/title/tt0125659/
http://us.imdb.com/title/tt0125659/
-
John_Ryder
Halloween II (1981) - 8/10 ,malo bolji od prvog nastavka,
veliki sam fan Halloween serijala a i John Carpentera kao i većinom svi vi,tako da sam uživao gledat film.
Boogeyman 2 - odličan film,nisam gledao Boogeyman 1,morat ću i to nabavit. Odlične scene,zakon su mi oružja od
Boogeymana,i zakon masku ima,sliči malo na Creepera al nea veze,sve u svemu film me oduševio. I još uz to
Tobin Bell glumi,i odlično je odglumio hladnokrvnog psihijatra. 9/10
veliki sam fan Halloween serijala a i John Carpentera kao i većinom svi vi,tako da sam uživao gledat film.
Boogeyman 2 - odličan film,nisam gledao Boogeyman 1,morat ću i to nabavit. Odlične scene,zakon su mi oružja od
Boogeymana,i zakon masku ima,sliči malo na Creepera al nea veze,sve u svemu film me oduševio. I još uz to
Tobin Bell glumi,i odlično je odglumio hladnokrvnog psihijatra. 9/10
- john_constantine
Halloween (1978) - hm, shvaćam rob zombiea zašto je zapravo išao raditi remake, i pokazati zašto klinac zapravo ubija.
Danas je radnja pomalo naivna, mali 6 godišnjak vidi sestru kako se ljubi s dečkom i poludi? A danas ubijaju radi utjecaja društva, roditelja ili stupidnih gluposti vezani za igre, filmove i to. I tu ga cijelo vrijeme prikazuju kao nekakvo čudovište.
No, iako ima hrpu slasher elemenata (klinac kojemu nitko ne vjeruje, djevica koja preživi, ludi starac, glupi policajac, ubojica s maskom i sve to), sama radnja teče sporo i daje uvod u likove tako da ne ispadaju iritatna mladež ili topovsko meso.
Za razliku od friday the 13th ili Nightmare of elm street koji su se bazirali na klanju i što više krvi i mesa, ovdje je naglasak na atmosferi tako da krvi skoro niti nema, nego sve ostaje prepušteno mašti gledatelja. Kao scena za psom koji je rasporen i pojeden, ali ne vidimo truplo, već sami zamišljamo kako to izgleda, da 23 godišnjak pobjegao iz ludnice pojede živog psa kao hranu.
Glazba je još jedan od jačih aduta filma, jezovita i u pravim trenucima. Ubojstva su više nego efikasna, ali nisu prikazana kao nešto zabavno kao friday the 13th koji je mijenjao oružja (harpun u grlo, ubojstvo lukom i strijelom...) i ispadao neozbiljno. A u samom Michaelu Myersu ima onako pravi horor štih i paranoje.
Sam početak filma kada neki stranac vani gleda kroz oči, prvo mislimo da je to neki uobičajeni slasher ubojica i nakon što mu skinu masku, slijedi šok.
Jedina zamjerka ide što se ipak na kraju na par sekundi otkriva lice ubojice, što je bilo potpuno nepotrebno. Ovako je ostavljao jezovit dojam s tom maskom (kao film Duel, gdje se lice vozača kamioneta uopće ne otkriva). I zanimljiva je ta kombinacija, ubojica je prikazan kao realni serijski ubojica koji koristi pravu priliku da ubije žrtvu, kada su same. Ali opet otporan tako da ostavlja dojam jeze, toliko ga je puta probola, a on je i dalje opsjednut da ju ubije.
Hm, jedinu manu vidim samo u naivnoj sceni s krađom auta. Ako je od 6 godine u ludnici, kako je onda naučio voziti auto?
No, iako ima hrpu slasher elemenata (klinac kojemu nitko ne vjeruje, djevica koja preživi, ludi starac, glupi policajac, ubojica s maskom i sve to), sama radnja teče sporo i daje uvod u likove tako da ne ispadaju iritatna mladež ili topovsko meso.
Za razliku od friday the 13th ili Nightmare of elm street koji su se bazirali na klanju i što više krvi i mesa, ovdje je naglasak na atmosferi tako da krvi skoro niti nema, nego sve ostaje prepušteno mašti gledatelja. Kao scena za psom koji je rasporen i pojeden, ali ne vidimo truplo, već sami zamišljamo kako to izgleda, da 23 godišnjak pobjegao iz ludnice pojede živog psa kao hranu.
Glazba je još jedan od jačih aduta filma, jezovita i u pravim trenucima. Ubojstva su više nego efikasna, ali nisu prikazana kao nešto zabavno kao friday the 13th koji je mijenjao oružja (harpun u grlo, ubojstvo lukom i strijelom...) i ispadao neozbiljno. A u samom Michaelu Myersu ima onako pravi horor štih i paranoje.
Sam početak filma kada neki stranac vani gleda kroz oči, prvo mislimo da je to neki uobičajeni slasher ubojica i nakon što mu skinu masku, slijedi šok.
Hm, jedinu manu vidim samo u naivnoj sceni s krađom auta. Ako je od 6 godine u ludnici, kako je onda naučio voziti auto?
Michel puši karu.
-
Unreal
Prije je i meni bio bolje nastava,ali danas mi je orginal dosta bolji. Dvojka ima slabo razvijene likove i twist pri kraju makar je iznenađenje je meni bezvezan i nema baš puno smislaJohn_Ryder wrote:Halloween II (1981) - 8/10 ,malo bolji od prvog nastavka,
-
John_Ryder
Nema Michaela u trojci,onda će bit razočarenje ziher,dosta je ljudi razočarala petica i onaj ressurection nastavak.Unreal wrote:Prije je i meni bio bolje nastava,ali danas mi je orginal dosta bolji. Dvojka ima slabo razvijene likove i twist pri kraju makar je iznenađenje je meni bezvezan i nema baš puno smislaJohn_Ryder wrote:Halloween II (1981) - 8/10 ,malo bolji od prvog nastavka,
veliki sam fan Halloween serijala a i John Carpentera kao i većinom svi vi,tako da sam uživao gledat film.,no ok nastavak sa zabavnim ubojstvima i Donald Pleasenceom u najboljem izadnju. Što se tiće daljnih nastavaka preporučio bi ti da preskočiš trojku budući da nema Michaela kaj se mnogima ne sviđa(mene nije bilo briga) i priča je malo blesava(ali meni simpatična). BTW ono što hoću reči je da će te trojka sigurno razočarati budući da nema veze sa serijalom,pa je možda bolje da je preskoćiš.
ali opet,Michael mi je među TOP 5 villana tako da ću pogledat sve,
- dodo
Campfire Tales ok slešer iz 1997.
Ako netko hoće neka postavi film meni se neda evo tu je još i trailer.
http://www.videodetective.com/movies/CA ... 007839.htm
Ako netko hoće neka postavi film meni se neda evo tu je još i trailer.
http://www.videodetective.com/movies/CA ... 007839.htm
[url=http://userbars.org][img]http://img141.imageshack.us/img141/3151/wolfenrb5.gif[/img][/url]
-
Unreal
Ma fućkaš druge pogledaj i sam zakljućiJohn_Ryder wrote: Nema Michaela u trojci,onda će bit razočarenje ziher,dosta je ljudi razočarala petica i onaj ressurection nastavak.![]()
- jigsaw
- bakero
je, vrlo dobar film!Djuro21 wrote:Deaths of ian stone(s horrorfesta 2007)- 3,5/5 meni je se ovaj film svidio, iako nije pretjerano nasilan, da vam sad previše ne spoilam, reći ću samo da ima veze s "vampirima"
ja sam pogleda sinoć Dark hours pa i nije baš neki film, al može proć!
FREDDIE MERCURY GOD OF ROCK!!!
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.
Deeeeeeeeeeeeeeeeeo.......alright.... Gone but not forgotten!
R.I.P.
- Boby
Ma trojka ti je ubitačna ne zato kaj nema Myersa (dao se je i bez njega napraviti odličan Halloween nastavak) već zato što je teško sranje; meni jedan od najgorih filmova uopćeJohn_Ryder wrote:Nema Michaela u trojci,onda će bit razočarenje ziher,dosta je ljudi razočarala petica i onaj ressurection nastavak.Unreal wrote:Prije je i meni bio bolje nastava,ali danas mi je orginal dosta bolji. Dvojka ima slabo razvijene likove i twist pri kraju makar je iznenađenje je meni bezvezan i nema baš puno smislaJohn_Ryder wrote:Halloween II (1981) - 8/10 ,malo bolji od prvog nastavka,
veliki sam fan Halloween serijala a i John Carpentera kao i većinom svi vi,tako da sam uživao gledat film.,no ok nastavak sa zabavnim ubojstvima i Donald Pleasenceom u najboljem izadnju. Što se tiće daljnih nastavaka preporučio bi ti da preskočiš trojku budući da nema Michaela kaj se mnogima ne sviđa(mene nije bilo briga) i priča je malo blesava(ali meni simpatična). BTW ono što hoću reči je da će te trojka sigurno razočarati budući da nema veze sa serijalom,pa je možda bolje da je preskoćiš.
![]()
- Boby
Slažem se gotovo sa svime kaj si napisal jedino kaj se meni ovo s autom svidjelo; ostavlja gledatelju na maštu zašto je to tako; dal mu je netko u umobolnici držao instrukcije (kao što se je Loomis šalio) ili je nadprosječno pametan ili nekaj drugo. A kaj se tiče skidanja maske to je učinjeno na samom kraju filma kada je jeziv dojam već dovoljno ostavljen a ionako bi ga prije ili poslije razotkirili u nekom od nastavaka pa je u biti i dobro da je to Carpenter već učinio u orginalujohn_constantine wrote:Halloween (1978) - hm, shvaćam rob zombiea zašto je zapravo išao raditi remake, i pokazati zašto klinac zapravo ubija.Danas je radnja pomalo naivna, mali 6 godišnjak vidi sestru kako se ljubi s dečkom i poludi? A danas ubijaju radi utjecaja društva, roditelja ili stupidnih gluposti vezani za igre, filmove i to. I tu ga cijelo vrijeme prikazuju kao nekakvo čudovište.
Sam početak filma kada neki stranac vani gleda kroz oči, prvo mislimo da je to neki uobičajeni slasher ubojica i nakon što mu skinu masku, slijedi šok.Jedina zamjerka ide što se ipak na kraju na par sekundi otkriva lice ubojice, što je bilo potpuno nepotrebno. Ovako je ostavljao jezovit dojam s tom maskom (kao film Duel, gdje se lice vozača kamioneta uopće ne otkriva). I zanimljiva je ta kombinacija, ubojica je prikazan kao realni serijski ubojica koji koristi pravu priliku da ubije žrtvu, kada su same. Ali opet otporan tako da ostavlja dojam jeze, toliko ga je puta probola, a on je i dalje opsjednut da ju ubije.
- john_constantine
Da, ma to je inače stvar u prvim takvim filmovima kao Friday the 13 th serijal u kojem cijelo vrijeme skrivaju Jasonovo lice iako smo ga svaki put vidjeli... Ali ne znam, najbolje bi bilo da su tako i ostavili jer mi izraz lica nije bio nešto posebno.Boby wrote:Slažem se gotovo sa svime kaj si napisal jedino kaj se meni ovo s autom svidjelo; ostavlja gledatelju na maštu zašto je to tako; dal mu je netko u umobolnici držao instrukcije (kao što se je Loomis šalio) ili je nadprosječno pametan ili nekaj drugo. A kaj se tiče skidanja maske to je učinjeno na samom kraju filma kada je jeziv dojam već dovoljno ostavljen a ionako bi ga prije ili poslije razotkirili u nekom od nastavaka pa je u biti i dobro da je to Carpenter već učinio u orginalujohn_constantine wrote:Halloween (1978) - hm, shvaćam rob zombiea zašto je zapravo išao raditi remake, i pokazati zašto klinac zapravo ubija.Danas je radnja pomalo naivna, mali 6 godišnjak vidi sestru kako se ljubi s dečkom i poludi? A danas ubijaju radi utjecaja društva, roditelja ili stupidnih gluposti vezani za igre, filmove i to. I tu ga cijelo vrijeme prikazuju kao nekakvo čudovište.
Sam početak filma kada neki stranac vani gleda kroz oči, prvo mislimo da je to neki uobičajeni slasher ubojica i nakon što mu skinu masku, slijedi šok.Jedina zamjerka ide što se ipak na kraju na par sekundi otkriva lice ubojice, što je bilo potpuno nepotrebno. Ovako je ostavljao jezovit dojam s tom maskom (kao film Duel, gdje se lice vozača kamioneta uopće ne otkriva). I zanimljiva je ta kombinacija, ubojica je prikazan kao realni serijski ubojica koji koristi pravu priliku da ubije žrtvu, kada su same. Ali opet otporan tako da ostavlja dojam jeze, toliko ga je puta probola, a on je i dalje opsjednut da ju ubije.
Michel puši karu.