Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
la terza madre

Post by la terza madre » 24 Dec 2007, 00:37

elrania wrote:wrong turn (2003)

ajd, napokon da sam i ovo pogledala i mogu rec da sam ocekivala nesto puno gore od onoga sto vidjeh
film nije osobito napet, a takvo bi mu nesto u vecoj mjeri zbilja dobro doslo...mutanti sami po sebi ne izgledaju narocito impresivno; u nekim trenucima tokom nocnih scena su mi licili na lose kopije orka iz LOTR-a; ali moze proc s obzirom na kakve sve slicne primjerke naletih u filmovima koji po uvjerljivosti nisu ni blizu ovome
dosta dugo sam zazirala od ovog filma, misleci da je zbilja los, al eto, bolji je no sto sam predvidjela, ali moglo je to zbilja puno bolje
smijesno mi je dosta bilo besmisleno ubacivanje scena sa sjecenjem tijela... dobro, ajd, mozda je to neka navika doticnih :lol:, ali izgleda ko traljavo, nelogicno ubacivanje gore scena samo kako bi se povecala neka brutalnost koja se bas ne osjeca previse
Ja nakon dugo razmisljanja pogledala Wrong Turn 2 i ostala iznenađena da su tako los film napravili. Neke scene su ok,brat i sestra se jebuckaju na deblu-sick ali ukupan dojam filma-loše. Kad sam skuzila kompjuterske jako vidljive greske, kad scena pocne znas kako ce zavrsiti. Posto imam bebu kraj mi se bas ne dopada :?
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun-1.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/aliencat.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun2.gif[/img]

elrania

Post by elrania » 24 Dec 2007, 00:46

la terza madre wrote: Kad sam skuzila kompjuterske jako vidljive greske, kad scena pocne znas kako ce zavrsiti.
ja sam u fangorii bila gledala te neke scene i znam da mi je djelovalo katastrofa... maske su mi bile stravicne...
skinula sam ja i taj nastavak pa cu to sutra. sad nemam vise ni volje ni vremena...

John_Ryder

Post by John_Ryder » 24 Dec 2007, 00:50

I know who killed me ,3/10, očajan film,jedva čekao da završi. :evil:
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

marcato

Post by marcato » 24 Dec 2007, 15:29

Boby wrote:
dodo wrote:
marcato wrote:Samo da spomenem vezano za krv-nasilje i atmosferu.

Evo....uzet cu za primjer The Texas Chain Saw Massacre iz 1974............zasto je taj film toliko potresan i jeziv dan danas, i naravno.........daleko strasniji i jeziviji od njegovih nastavaka i obrada.

Bas zato jer je Tobe Hooper postigao onu turobnu atmosferu (sirovo preglasnu motornu pilu sto dodatno uliva strah u kosti), sama fotografija je,bljedunjava i "ogoljena" što doseže neki.........ajmo reci dokumentaristicki stil...........glumci su vrhunski improvizirali na setovima snimanja.........cak dobro i odradjeno od samih naturschika..........

Kad sam taj film prvi put isao gledati na video traci svojevremeno(treca kopija).......odmah sam pomislio sudeci po naslovu "ajme, u ovom ce filmu biti krvi na tone"..............da.........ali.....fino sam se prevario......krv u filmu je u petom planu.......najvise sam se "usrao" od tog zvuka motorne pile.............nevjerovatno ali istinito........Hooper je "slucajno ili namjerno" uspio sa tom motornom pilom proizvesti svu stravu i jezu...........da , upravo tako.

Znaci rijec je o filmovima gdje je prevladavao beskrajni entuzijazm za stvaranje necega..........sa jako malo novaca.............znaci ono "od nicega, nesto".

A naknadni nastavci tog filma u kojima se posezalo sa sto vise explicitnijim scenama..........da postignu u gledatelju jezu..........nije definitivno uspio kao u orginalu.Znaci rijec je o "turiranju" krvi i nasilja bez koncepta.

Orginal je sadrzavao bas sve aspekte jednog sirovog nasilja koji nisu bili tako explicitni u "vizualnom smislu"........jer to je ono kad gledatelja stavi bas u taj polozaj kada pocne razmisljati o tome sta se stvarno tu sve zbilja odvija..............a nasa je masta "bujna".......prema tome.............necu reci bas da je isto ali je slicno kao kad citas neku knjigu pa sam pocnes stvarati slike i ugodjaj u glavi koju ti je sam pisac ili sam reziser ostavio na raspolaganje.

A to moze biti 10 puta uncikovitije o bilo kojeg specijalnog efekta i slicnih filmskih kreativnosti.
Također se slažem :wink: a što se tiće efekata nisu toliko ni bitni ali ljepo je vidjeti neke dobre efekte u filmu koji je sam po se bi već dobar.
Mislim da se atmosfera precjenjuje. Jest da je jedan od ključnih elemenata filma ali nemrete zbog toga pljuvati nastavke zato kaj po tom pitanju zaostaju. Da su svi nastavci TCM-a išli za tim da daju prednost ugođaju nad brutalnošću dobili bi dosadne filmove koji stalno ponavljaju model kojim je snimljen orginal.
A ne bih se složio ni s današnjim viđenjem horrora. Koliko je uopće u posljednjih 30 godina snimljeno klasika koji su uzor za sve ostale? Takvi filmovi se ne pojavljuju često i sasvim je normalno kaj se u zadnjih par godina čini da cijeli žarn stagnira. Isto biste rekli i za 40-te koje su bile preplavljene s tonom trivijalnih filmova o čudovištima ili za slashere 80-tih koji su bili (uz iznimke) gotovo isti. A sada kaj netko ne cijeni Rotha ili Zombiea je njegova stvar. Vrijeme će poikazati tko će postati novi Carpenter. Zar mislite da je i on na početku karijere bio prihvaćen od kritike u globalu? Publika ja ta koja određuje status filmaša. Meni osobno se nije svidio "House of 1000 Corpses" ali zato cijenim "Cabin Fever" i "Hostel" koje smatram kvalitetnijim od mnogih trashova koji su stekli kultni status
Ne znam sta da ti kazem na tvoj komentar...........u svakom slucaju imas pravo na svoje stavove i misljenje.
Pogotovo na horror-e novije produkcije.
Ja sam samo iznosio svoje misljenje na sta mi sve ovo danas lici.........ali neka.....opet govorim da svak ima pravo reci sta misli.
Samo da se malo nadovezem.............sinoc sam bio gledao HOSTEL Part 2, i.....ne znam..........kako bi se vise izrazio.......jednostavno mi nije "sijelo" i to je to..........mislim da se takve stvari puno bolje snimale sa vise "duha" u sedamdesetim na temu exploatacije.....splatter-a.....mučenja...(recimo The Last House on Dead End Street iz 1977)....itd,
Savjetovao bi ti (naravno kao istinskom horror fun-u) da malo pronjuskas i da nabavis te filmove po tom razdoblju kada su bili snimljeni, pogotovo na filmove nezavisne produkcije......koji su po meni u par navrata dosezali dokumentaristicki pristup sto je u gledatelju stvaralo iskrenu jezu.

Zasto je......recimo........od pokojnog Pasolinija film Salo, or the 120 Days of Sodom iz 1975 dan danas jeziv i mucan za gledati......(za prosjecnog gledatelja).....da da......kad pogledas film dobro se poslije zamislis kakvo je to zapravo "ispaljenje"........i to koje je snimljeno davne 1975 godine.
Pasolini koje je "debelo" bio utjecao na naseg Lordana Zafranovica, sto se vidi i u njegovim filmovima.

Uglavnom Hostel part 2 je film koji sam pogledao i nije na meni ostavilo nikakvog utjecaja..........iskreno mi je zao ali to je tako..........bez obzira na scene nasilja koje su "nafilane" u filmu.

Na kraju da kazem da cu i dalje gledati horror-e sa nadom da ce sam taj zanr napokon ugledati "svijetlo dana", na onaj pravi nacin.
Last edited by marcato on 24 Dec 2007, 15:31, edited 1 time in total.

carver

Post by carver » 24 Dec 2007, 15:30

Saw 4

FilmTV

Post by FilmTV » 24 Dec 2007, 16:23

I ja pogledao Saw 4. Daleko lošije of prijašnjih nastavaka. Jedino što me interesiralo su bile zamke a i one su ovaj put (uz jeftinu priču) nezanimljive.

Freddy

Post by Freddy » 24 Dec 2007, 17:01

an american haunting-baš sam nekak uživao....nema krvi,ali atmosfera u filmu ...ima dobrih scena....7.5-10
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

Boby

Post by Boby » 24 Dec 2007, 19:26

@marcato - varaš se ako misliš da mi se je "Hostel II" svidio; bio je veliko razočaranje; mene je jedinica uspjela uznemiriti iz razloga što se je radilo o nečem što je vrlo lako zamisliti kao stvarnost; tu se je radilo o ubojicama koje možes svakodnevno susresti na ulici a i cijela prva polovica filma posvećena je opuštanju gledatelja kroz profiliranje likova da bi se kasnije zatekli u svojoj najvećoj noćnoj mori. Za mene to nije nikako bilo samo bezumno nasilje i mrcvarenje. S Hostelom dvojkom mi je drukčija priča. Nallikovao mi je na mješavinu nekog putopisnog filma o slovačkim narodnim večerima u vukojebinama, komedije (i to vrlo bizarne), horrora, a bilo je tu i elemenata iz modernih serija kaj se emitiraju na TV-u (ovdje mislim na traljavu karakterizaciju ubojica). Svakako da cijenim starije horrore i moji najomiljeniji su upravo nastali u 60-tima i 70-tima ali smatram da su oni imali svoje vrijeme koje je prošlo. Danas je drukčije; teže je biti inovativan, brutalnosti je mnogo više ali smatram da se i unatoč tome može snimiti odličan horror. To kaj se nekima ne sviđa stil je druga priča

marcato

Post by marcato » 24 Dec 2007, 21:26

Gledao sam i Hostel prvi dio........mislim..........sve je to u principu ok.
Ali to jednostavno po meni nije doseglo onaj "pravi" nivo kvalitetnih horror uradaka.

Film ima ok ideju.........ali.......evo opet cu ja..........kao da je radjen po nekom MTV-jevom shablonu.Zato mi nekako nije blizak.

Ali eto......u stvari glupo je raspravljati o ukusima.........ja imam takvo misljenje neko ima drugacije i to je tako.

Mislim da je Hostel rezirao neko iz evrope sa pravom evropskom produkcijom .........znaci bez nekih MTV limunada........bio bi to pravi zicer.

horkolerbus

Post by horkolerbus » 25 Dec 2007, 00:09

psycho 3 ,,dobar je i zanimljiv za razliku od danasnjih slesera
Istina postoji. Izmisljati se moze samo laz

la terza madre

Post by la terza madre » 25 Dec 2007, 00:26

sad smo gledali return on the house on the bla bla....nevalja :D
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun-1.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/aliencat.gif[/img][img]http://i7.photobucket.com/albums/y252/ramzes666/grimnun2.gif[/img]

jigsaw

Post by jigsaw » 25 Dec 2007, 01:03

elrania

Post by elrania » 25 Dec 2007, 03:26

house on hauned hill (1999)

ajme koji shrot... doslo mi je par puta da prekinem film i odem lec, ali potrudila sam se da ga odgledam do kraja
sve se bojim bacit oko na return to house on haunted hill :?
film ima 2-3 zanimljive minute negdje nakon 1h trajanja... malo je twisted i dosta je zgodno, ali ostalo je apsolutno gubljenje vremena...
sramota za house on haunted hill iz '59. s priceom

jigsaw

Post by jigsaw » 25 Dec 2007, 03:44

elrania wrote:house on hauned hill (1999)

ajme koji shrot... doslo mi je par puta da prekinem film i odem lec, ali potrudila sam se da ga odgledam do kraja
film ima 2-3 zanimljive minute negdje nakon 1h trajanja... malo je twisted i dosta je zgodno, ali ostalo je apsolutno gubljenje vremena...
Meni nije bio toliko loš...dosadan na par dijelova, ali solidan filmić...definitivno bolji original.

metallicat

Post by metallicat » 25 Dec 2007, 13:01

elrania wrote:house on hauned hill (1999)

ne preporučam da pogledaš drugi dio :lol: ja ga gledala pred 2 dana i zamalo prekinula na samom početku, ali bila sam optimist :lol: al na kraju niš od toga :lol: ima par fora killova i to je to, kraj je kao što već rekoh :vom: :lol:
Image

Post Reply