Last Post Wins !!!11one

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Locked
filmofil

Re: Last Post Wins !!!11one

Post by filmofil » 26 Jan 2011, 19:53

@elrania

općenito odustajem

@john

nije dokumentarac bitan već cijeli moj život...ne želim raditi 50god kao rob za nekoga i imat onaj običan život...uvijek sam želio nešto više i otkad znam za sebe volim filmove i želim ih raditi, to ću i raditi bez obzira na sve...zbog faksa sam samo nesretan i popizdio sam
This is the Zodiac speaking.

elrania

Post by elrania » 26 Jan 2011, 20:02

vidjela sam tek sad onaj topic pa kužim u čemu je stvar.

možda i budeš zadovoljniji sada, ali zbilja mislim da si napravio glupost i na temelju nedovršenog jednog semestra, na faksu za koji si rekao da ga nisi htio ni studirati zapravo, odlučio kako misliš dalje sa životom.
Last edited by elrania on 26 Jan 2011, 20:04, edited 1 time in total.

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Jan 2011, 20:03

Ma kužim. Ali opet treba od nečega živjeti. Nismo u Americi ili Europi ili Japanu gdje se bar može živjeti od filmova, već u Hrvatskoj gdje niti od knjiga ne možeš živjeti, kamoli filmova. A još manje financirati. Lako je skupiti do kolovoza 20 000 kn od posla, ali samo ako te tvoji roditelji ne financiraju jer se ipak od nečega mora živjeti.

Ali dopada mi se to tvoje razmišljanje, samo je problem što ti se može dogoditi da visoko padneš za pet ili deset godina radi svojih "snova".

Osim toga, ta rečenica "ne želim raditi 50god kao rob za nekoga i imat onaj običan život" za mene zvuči dosta uvredljivo. Ja radim 4 i pol godine. I opet ću biti tehnološki višak za godinu dana iako radim sve uz komentare "pa zar ti jedini radiš?" i trpim sve i svašta. Ali filmovi su i dalje moj život bez obzira što sam ograničen na skupljanje kolekcije i slično. Možda imam običan život, ali opet sam prošao kroz dosta stvari koje bi druge šokirale ili nisu drugi nikad doživjeli. A za nekim drugim stvarima sam zadovoljan...

Samo što bi jedino promijenio da sam otišao u neki drugi smjer, psihologiju ili nešto (ne znam da li medicina dozvoljava nagluhima da uopće studiraju), ali sigurno ne ekonomiju, dođavala i time... 1 posao računovođe nekoliko puta godišnje...
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Jan 2011, 20:05

elrania wrote:vidjela sam tek sad onaj topic pa kužim u čemu je stvar.

možda i budeš zadovoljniji sada, ali zbilja mislim da si napravio glupost i na temelju nedovršenog jednog semestra, na faksu za koji si rekao da ga nisi htio ni studirati za pravo, odlučio kako misliš dalje sa životom.
Da. Bar možeš završiti faks (ne znam koliko imaš još) i onda poslije raditi što god želiš, jer si ovako bar siguran, nego da imaš samo srednju školu. Ne znam, ako si završio samo gimnaziju, onda skoro kao da ništa nisi završio. A to što si nesretan, ne vjerujem da je to samo radi faksa, nego su sigurno i druge stvari u pitanju...
Michel puši karu.

filmofil

Post by filmofil » 26 Jan 2011, 20:09

elrania wrote:vidjela sam tek sad onaj topic pa kužim u čemu je stvar.

možda i budeš zadovoljniji sada, ali zbilja mislim da si napravio glupost i na temelju nedovršenog jednog semestra, na faksu za koji si rekao da ga nisi htio ni studirati zapravo, odlučio kako misliš dalje sa životom.
ne, ma niste shvatili, nije faks kao faks problem nego moje shvaćanje faksa, posla i života općenito...ne želim da me sustav opere kako želi i da se uklopim u sve kao jedan kotačić, to nisam NIKADA htio, ali sam se bojao kao i vi svi 'što će biti ako stvarno odem slijedit svoje snove? šta ako propadem?'...ali šta onda? biram između nesreće i jednog dobrog pokušaja za nečim više, za nečim boljim...znam da ću biti nesretan ako nastavim dalje po društvenim normama, uvijek sam bio autsajder po tom pitanje, problematičan i preslobodnog duha

filmofil

Post by filmofil » 26 Jan 2011, 20:11

i john, nije mi namjera nikoga vrijeđati, svako ima izbor, a tvoj je takav i to poštujem...to je isto ko da ti kažem da ti mene vrijeđaš jer eto, ja ne radim nego slijedim svoje snove, a ti me potičeš da radim

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Jan 2011, 20:11

:mrgreen:

Image
Michel puši karu.

elrania

Post by elrania » 26 Jan 2011, 20:14

ok, podupirem ovo da slijediš svoje snove - bit će super, ako sve to uspije itd.

ali, filmofil, toliko djetinjastvo zvučiš s ovim nazivanjem radnog života nesrećom da je presmiješno.
možda ak kreneš u mek shvatiš koju sitnicu koja je mene dosta jako lupila o čelo i potakla da se malo više posvetim edukaciji koja mi je omogućena.
+ ovo sa strane, samoaktualizacija itd., sve se stigne i uz faks uz volju i predanost. vidi samo ghosta.

al ono, leti ptico pa što bude.

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Jan 2011, 20:15

filmofil wrote:i john, nije mi namjera nikoga vrijeđati, svako ima izbor, a tvoj je takav i to poštujem...to je isto ko da ti kažem da ti mene vrijeđaš jer eto, ja ne radim nego slijedim svoje snove, a ti me potičeš da radim
ma sve ok. :) Samo sve to lijepo zvuči... Ma čitam ionako iskustva u jednim novinama o ljudima koji su opet zaposleni, oženjeni i to, ali s vremena na vrijeme imaju egzibicije kao prošli put, čovjek koji je na biciklu proputovao pola svijeta u 52 dana...
Michel puši karu.

filmofil

Post by filmofil » 26 Jan 2011, 20:17

elrania wrote:ok, podupirem ovo da slijediš svoje snove - bit će super, ako sve to uspije itd.

ali, filmofil, toliko djetinjastvo zvučiš s ovim nazivanjem radnog života nesrećom da je presmiješno.
možda ak kreneš u mek shvatiš koju sitnicu koja je mene dosta jako lupila o čelo i potakla da se malo više posvetim edukaciji koja mi je omogućena.
+ ovo sa strane, samoaktualizacija itd., sve se stigne i uz faks uz volju i predanost. vidi samo ghosta.

al ono, leti ptico pa što bude.
aha, misliš da nikad nisam radio? da ne znam kako je to? radio sam u brutalnim uvjetima, po 12 sati u noćnoj smjeni i znam od kakvog materijala sam sazdan...to što se ograđujem od takvog života ne znači da sam neradnik već ne želim pripadat tom sustavu, želim raditi ono što sam oduvijek htio...ako ne uspijem, jebiga, barem sam probao i zbog te činjenice ću biti 100 puta sretniji nego sada

elrania

Post by elrania » 26 Jan 2011, 20:23

nisam te nazvala neradnikom, već imam dojam da si se malo previše uvjerio da će te normalan život oštetiti do nevjerojatnih razmjera.
a kad već i odbijaš takvo što, djeluje mi ko da nisi sazdan od mnogo čega.

uglavnom, nisam nigdje rekla da nećeš uspjeti, da ne vjerujem u tvoju mogućnost ostvarivanja planova itd.
zapravo je u redu što imaš takvu motivaciju, jer je time i sama šansa za uspjeh veća.
... i bilo bi mi drago da znam za neki bliži primjer da je netko uspio postići nešto takvo, sebi veliko i važno.

john_constantine

Post by john_constantine » 26 Jan 2011, 20:25

elrania wrote:nisam te nazvala neradnikom, već imam dojam da si se malo previše uvjerio da će te normalan život oštetiti do nevjerojatnih razmjera.

uglavnom, nisam nigdje rekla da nećeš uspjeti, da ne vjerujem u tvoju mogućnost ostvarivanja planova itd.
zapravo je u redu što imaš takvu motivaciju, jer je time i sama šansa za uspjeh veća.
... i bilo bi mi drago da znam za neki bliži primjer da je netko uspio postići nešto takvo, sebi veliko i važno.
+ 1.
Michel puši karu.

filmofil

Post by filmofil » 26 Jan 2011, 20:29

elrania wrote:nisam te nazvala neradnikom, već imam dojam da si se malo previše uvjerio da će te normalan život oštetiti do nevjerojatnih razmjera.
neće me oštetiti u nekim epskim proporcijama, ali neće mi dati ono što želim i u to sam 100% siguran...svaki čovjek se navikne na ono što mora, sve je 'lako' kad postane navika, ali tako nikada neću biti sretan i uvijek ću sanjariti, pitati se šta bi bilo kad bi bilo...a da više ljudi actually nešto pokuša možda bi i znala neki primjer...ja, eto, znam nekoliko primjera iz užeg kruga poznanika...a što je uspjeh? to je vrlo osobna i relativna stvar

elrania

Post by elrania » 26 Jan 2011, 20:35

zapravo i znam za najmanje 5 primjera u različitim područjima.
ovdje sam se zaista krivo i prešturo izrazila i nisam napomenula da je ovo što sam rekla bilo vezano za tvoje interese i ostvarenje toga iz situacije u kakvoj si.
ono za što ja znam imalo je drugačije resurse, zanimanja i nekima je možda bilo i lakše nešto "dobiti".
no dobro, sad se izmotavam i nepotrebno vrtim u krug s ovim svim i nemam baš što za dodati vrijednog čitanja.

tebi još jednom sretno.

Scarface

Post by Scarface » 26 Jan 2011, 20:36

Pa slažen se i podupiren filmofila. Istina, bez faksa si kao ništa danas, al znate šta: malo san previše okružen smrću bliskih ljudi i negativnošću u zadnje vrime i ako san jednu stvar shvatija, to je da ideš za svojim snovima, svojim željama, jednom se živi, i iako je to možda najljigavija rečenica ikad, istinita je, i ljudi je potcjenuju. Danas jesi, sutra nisi, i ko te na kraju išta pita.

Može zvučat licemjerno s moje strane, jer ja kao ipak studiran i idem putem suprotnim od onog šta sad pričan, al i nije baš tako. Nalazin vrimena za svoje hobije, od gledanja i čitanja, sviranja pa eto i do snimanja filma. Da mi faks to ne dopušta, pa možda bi i ja postupija ka filmofil.

Dakle, samo naprid, stari, al naravno, pamet u glavu, jer lako je zastranit. :wink:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Locked