Last Post Wins !!!11one

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Locked
boyko

Re: Last Post Wins !!!11one

Post by boyko » 14 Sep 2010, 15:35

''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Bub

Post by Bub » 14 Sep 2010, 15:36

Zadro wrote:Ima neko Guinea Pig kolekciju da mi nabroji tu naslove kak idu poredu jer sam skinuo i sve mi je pomješano?

Edit: Netraba našo sam :D
Na imdbu je pomješano vjerojatno.
http://en.wikipedia.org/wiki/Guinea_Pig ... _series%29

Scarface

Post by Scarface » 14 Sep 2010, 15:36

Bub wrote:Ajde bolje i to nego kad vidim pedofile svečenike (sve bi ih zapalio), a sve ih više i više ima, gadi mi se sve to i onda me pitaju zašto si nevjernik.

Ne moraš bit nevjernik da bi izrazija gadost prema Crkvi. Ja sam katolik i virujen u Boga, ali cila Crkva mi se iskreno gadi. Religija i vjera su za mene dva različita pojma.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Ašow

Post by Ašow » 14 Sep 2010, 15:38

Zadro wrote:Ima neko Guinea Pig kolekciju da mi nabroji tu naslove kak idu poredu jer sam skinuo i sve mi je pomješano?
# 1 The Devil's Experiment (Akuma no jikken)
# 2 Flower of Flesh and Blood (Chiniku no hana)
# 3 He Never Dies (Senritsu! Shinanai otoko)
# 4 Mermaid in a Manhole (Manhoru no naka no ningyo)
# 5 Android of Notre Dame (Notorudamu no andoroido)
# 6 Devil Doctor Woman (Peter no akuma no joi-san)
# 7 Slaughter Special (Zansatsu supeshyaru)
--------
Last.fm

Scarface

Post by Scarface » 14 Sep 2010, 15:40

Užas. To ti je dvosjekli mač popularne serije, tim više ako se bavi tematikom ka Dexter. Mada, ovakvi psihaši bi našli nešto drugo ka okidač i da nema te serije.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Bub

Post by Bub » 14 Sep 2010, 15:41

Ghostface wrote:Religija i vjera su za mene dva različita pojma.
Naravno i meni je tako, nisam rekao da sam nevjernik, nego mene uvijek pitaju jer imam oštre stavove prema tome. Pogotovo prema crkvi i kojekakvim institucijama, te dosta priča koje mažu oči ljudima, a oni vjeruju u sve to pošto je napisano prije ohoho godina. Mislim...WTF?!

Andrej

Post by Andrej » 14 Sep 2010, 16:17

Bub wrote:
Ghostface wrote:Religija i vjera su za mene dva različita pojma.
Naravno i meni je tako, nisam rekao da sam nevjernik, nego mene uvijek pitaju jer imam oštre stavove prema tome. Pogotovo prema crkvi i kojekakvim institucijama, te dosta priča koje mažu oči ljudima, a oni vjeruju u sve to pošto je napisano prije ohoho godina. Mislim...WTF?!
Ja sam ateista, ali to nema nikakve veze sa mojim stavom prema Crkvi. Religija/Crkva je dobro organozovana politička institucija, za zgrtanje brda para na ljudskim strahovima i intimnim nadanjima.
Opet, rođen sam u Evropi i Hrišćanstvo je deo mene kao bića, što kroz kulturno nasleđe, što kroz vaspitanje i hrišćanski pogled na život.
Mene samo užasava to licemerno propagiranje ideje koju sama Crkva ne prati i čak šta više - kontra/primerom pokazuje šta je ona ustvari. Tačka.
Ne mora čovek verovati u Boga da bi verovao u Hristovu "Besedu na gori".
We're all mad here...

Bub

Post by Bub » 14 Sep 2010, 16:29

Andrej wrote:Mene samo užasava to licemerno propagiranje ideje koju sama Crkva ne prati i čak šta više - kontra/primerom pokazuje šta je ona ustvari. Tačka.
:prayer: :prayer:

I puno toga izmišljaju u većini slučajeva, kume mole i kukaju, žale se na cijeli svijet, a samo se trebaju pogledat u ogledalo. Ja sam također sve sakramente (krštenje, prva pričest, krizma) dok sam živio sa roditeljima morao pošto je to jednostavno tako. Nisu ništa bolji nego neke institucije koje "peru" novce na legalan način, a ovo sve okolo je velika farsa.

Da me neki krivo ne shvate, to je samo moj stav i ako neko vjreuje u sve to samo neka nastavi vaš izbor...lijepo je to, lijepo je vjerovati, meni je cijela obitelj religiozna zato se nekad znam osjećat kao crna ovca.

Andrej

Post by Andrej » 14 Sep 2010, 16:48

U normalnim okolnostima, crna ovca bi trebao biti ako si loš čovek, a ne ako si religiozan ili ne. Ja ne verujem, al se trudim da živim kao da verujem. Koliko god mogu.
Jako volim da pričam s religioznim ljudima jer sam Bibliju milion puta pročitao, ali ne u smislu bezobraznog nametanja mog stava i ubeđivanja u negaciju, već me ceo taj svet istorijski-kulturno fascinira.
To važi za sve religije.
Ne bih ja dao našu hrišćansku kulturu niti za jednu drugu(a da smo pravili sranja - pravili smo ih na tone).
Samo, ne bih voleo da se probudim na mestu u kom žene ne smeju pokazivati lice ili budu kamenovane zbog muške slabosti, sujete i gluposti. Bez uvrede Muhamedijancima, jer ne mislim na religiju i Kuran, već na tradiciju koja je nastala iz namerno pogrešnog tumačenja istog u političke svrhe.
We're all mad here...

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Sep 2010, 17:53

Edit: Netraba našo sam :D
Na imdbu je pomješano vjerojatno.
ma nema veze je li pomiješano ili nije jer nemaju nikakve veze s jedno drugim. Svaki film je sam za sebe. Prva dva (flower i original) su čisti snuff, a ostalo japanski trash. Najluđi mi je Devil Doctor Woman, koji je nakrcan boleštinama koje povremeno prelaze granice ukusa. A Mermaid in a Manhole je neka vrsta romantične drame s gnjusnim scenama...
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Sep 2010, 17:59

Ima li filozofski fakultet nekakve veze s tolerancijom? Neki čudak u vlaku, 20 - 23 godina, u štreber stilu, koji tvrdi da studirau filozofskom fakultetu upada na sjedala i ispituje ljude kakvu su srednju završili, da li studiraju. Ok to, ali onda počne ispitivati za predmete koje smo ocjene imali... Tako je došao i do mene, ista me sranja pita. Samo pristojno odgovaram, najbolje je ne svađati se s luđacima. A onda me počne ispitivati u vezi stripova. Koliko si Zagora čitao? Ja kažem "700 brojeva". A on "Znaš li koliko sam ja pročitao?". "ne znam..." - "1500 brojeva". I tako, MM, pa Tex, pa Mister No... i što sve. A kada sam pitao neke komentare u vezi nekih brojeva što misli o onom liku, kakva je epizoda, nema pojma - bar sam stekao takav dojam jer izbjegava odgovor kao da je gluh i onda nastavi dalje s iritatnim pitanjima...

I onda je otišao i nastavio dalje ispitivati druge ljude u vlaku. :?:
Michel puši karu.

Ašow

Post by Ašow » 14 Sep 2010, 18:12

John, kazes mu da odjebe.
Ako nece, jedan direkt lagani mu spičiš.
Works every time.
--------
Last.fm

elrania

Post by elrania » 14 Sep 2010, 18:16

john_constantine wrote:Ima li filozofski fakultet nekakve veze s tolerancijom?
koji je sad smisao propitkivanja ff-a zbog jednog abnormalnog slučaja?

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Sep 2010, 18:19

elrania wrote:
john_constantine wrote:Ima li filozofski fakultet nekakve veze s tolerancijom?
koji je sad smisao propitkivanja ff-a zbog jednog abnormalnog slučaja?
ma mislio sam da ima nekakve veze s fakultetom jer to baš nije "normalno" ponašanje. :?
Michel puši karu.

elrania

Post by elrania » 14 Sep 2010, 18:22

ma kak' da ne.

Locked