U školi prepunoj profesora koji imaju psihijatrijske dijagnoze (dokazano) je učenik sa 4,0 - 4,1 prosjekom, prosjećan. ( a i za taj prosjek se trebaš jako namučit)elrania wrote:@drugs: normalno da je zasebna priča kad je druga škola koja se definitivno po nečemu razlikuje, al ne vjerujem da se trebate toliko pretrgati za dobar uspjeh. ovo moje nije neka šund gimnazija gdje se apsolutni nerad i nemotiviranost puštala. samo u mom razredu je palo troje ljudi, u ostalim u mojoj generaciji još 5, čini mi se, al opet se sve uz malo snalažljivosti dalo.
Last Post Wins !!!11one
- DrugsBunny
Re: Last Post Wins !!!11one
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...
- john_constantine
nema više reflexive, šteta. Sada je i blokiran pristup arhivi. Ostaje mi bigfishgames...
Michel puši karu.
- Asfodel
Suosjećam. I kod nas je bilo slučajeva, a i onih gdje se tuži profesora pa ga sud vrati na posao...ili gdje cijela zbornica ne priča s jednim, jer doslovno nije normalan..DrugsBunny wrote:U školi prepunoj profesora koji imaju psihijatrijske dijagnoze (dokazano) je učenik sa 4,0 - 4,1 prosjekom, prosjećan. ( a i za taj prosjek se trebaš jako namučit)elrania wrote:@drugs: normalno da je zasebna priča kad je druga škola koja se definitivno po nečemu razlikuje, al ne vjerujem da se trebate toliko pretrgati za dobar uspjeh. ovo moje nije neka šund gimnazija gdje se apsolutni nerad i nemotiviranost puštala. samo u mom razredu je palo troje ljudi, u ostalim u mojoj generaciji još 5, čini mi se, al opet se sve uz malo snalažljivosti dalo.
Tak da ne treba banalizirat situaciju kak je sve slično u svim školama.. u nekima se stvarno treba pomučit, i plakat i slične scene..
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- elrania
@asf: pa ono, uzimajući u obzir uloženi trud, bilo je super 
@drugs - oh, i moj tata je jači od tvog tate. nije mi namjera ulaziti dalje u ovu diskusiju, jer ovo što si sad naveo ima i u ka. gim. i radi tamo godinama i nakon pričanja s nekim ljudima iz zg gimnazija i podjele iskustava, pokazalo se da su prof. koji imaju psihičkih problema dost normalna pojava pa ne bih na osnovu toga išla išta dokazivati. takvih ćeš sranja imat i na faksu i svugdje u životu i nažalost, sve je to normalno.
uglavnom, sammy, sretno i još jednom čestitke!
@drugs - oh, i moj tata je jači od tvog tate. nije mi namjera ulaziti dalje u ovu diskusiju, jer ovo što si sad naveo ima i u ka. gim. i radi tamo godinama i nakon pričanja s nekim ljudima iz zg gimnazija i podjele iskustava, pokazalo se da su prof. koji imaju psihičkih problema dost normalna pojava pa ne bih na osnovu toga išla išta dokazivati. takvih ćeš sranja imat i na faksu i svugdje u životu i nažalost, sve je to normalno.
uglavnom, sammy, sretno i još jednom čestitke!
- DrugsBunny
Upravo to. Kolko sam pričo sa ljudima iz drugih osječkih škola (što gimnazia, štostrukovnih), nitko mi nikad nije reko da je situacija kod njih loša kao kod nas.Asfodel wrote:Suosjećam. I kod nas je bilo slučajeva, a i onih gdje se tuži profesora pa ga sud vrati na posao...ili gdje cijela zbornica ne priča s jednim, jer doslovno nije normalan..
Tak da ne treba banalizirat situaciju kak je sve slično u svim školama.. u nekima se stvarno treba pomučit, i plakat i slične scene..
Kad već spominješ sud, moram ispričati nešto o jednoj od BOLJIH profesorica u školi.
Žena je lažirala svjedodžbe i čak završila u zatvoru na nekolko mjeseci, ali eto i dalje može predavati svojim učenicima.
A predavanja se nerijetko sastoje od propagiranja komunizma i sličnih gluposti.
NAJBOLJI profesor na školi (koji je meni bio dosta drag) ima jebeni PTSP. Zna mu se desit da pukne usred sata i počne psovat učenicima i slično.
Ne želim ni spominjati brojne slučajeve kad netko prepiše identično test od nekog pa presivač čak dobije veću ocjenu od prepisanog.
Najbolje su situacije kad se prepisivač čak sam javi da kaže istinu, ali profesori ne rade ništa po tom pitanju, baš ih boli briga.
Često je to ime, prezime, ocjena.
Glavno da bi oni štrajkali 16 puta godišnje za veće plaće, a ni svoj osnovni posao (naučit djecu nekog kurca) ne mogu obavit kak spada.
Fuj. Gade mi se.
Nije ni meni namjera, ali evo kada već donosim konkretne primjerke..., a, vjeruj mi, mogao bih danima.elrania wrote: @drugs - oh, i moj tata je jači od tvog tate. nije mi namjera ulaziti dalje u ovu diskusiju, jer ovo što si sad naveo ima i u ka. gim. i radi tamo godinama i nakon pričanja s nekim ljudima iz zg gimnazija i podjele iskustava, pokazalo se da su prof. koji imaju psihičkih problema dost normalna pojava pa ne bih na osnovu toga išla išta dokazivati. takvih ćeš sranja imat i na faksu i svugdje u životu i nažalost, sve je to normalno.
Naravno da ima uvijek profesora sa psihičkim problemima, ali kolka je mogućnost da ih bude 14 od 15 bolesnih?
- Asfodel
@Drugs - btw, ja sam podebljala ovo "dijagnoze" od tebe, a ne i dokazane..jer je upravo u tome poanta, ljudi za koje vidiš da su nisu zdravi, no nije ništa poduzeto u vezi stanja
Za ove koji su se liječili ne bih ništa rekla..
- DrugsBunny
Eh, vidiš, kod nas su čak neki i imali dokazaneAsfodel wrote:@Drugs - btw, ja sam podebljala ovo "dijagnoze" od tebe, a ne i dokazane..jer je upravo u tome poanta, ljudi za koje vidiš da su nisu zdravi, no nije ništa poduzeto u vezi stanja
Tak je to kad profesorica od 60+ godina živa sa roditeljima.
Kako god, ne želim omalovažavati ostale škole, to mi nije ni na kraj pameti.
Samo oću reći da je pmgos teška, ne zbog gradiva nego zbog ljudi koji rade na njoj.
Ali i dalje podržavam izbor jer se s time moš više-manje svugdje upisat.
Samo ne znam bi li ja opet kroz to sve prolazio
I da, onaj post upućen Sammyu koji glasi "Naebo si" je zezancija, i dalje podržavam njegov izbor
- Asfodel
Ofkors, + potpisujem tvoju tvrdnju da ako su neke škole teže da je to ne zbog gradiva, nego zbog ljudi koji rade tamo
..al isto tako ne bi trebalo generalizirat da je sve vrlo slično kod svih i da ne treba dizati halabuku zbog gimnazija ili da se nekome ne vjeruje da mu može biti tak teško ..tak da nisi niš pretjerao u postovima
..al isto tako ne bi trebalo generalizirat da je sve vrlo slično kod svih i da ne treba dizati halabuku zbog gimnazija ili da se nekome ne vjeruje da mu može biti tak teško ..tak da nisi niš pretjerao u postovima
- elrania
generalizirati ne bi trebalo i tu sam sama pretjerala, al ovdje iskreno prvi put čujem da netko nakon završene gimnazije govori da težina o kojoj svi pričaju nije precijenjena.
- DrugsBunny
Sve koje ja znam, a da su iz moje bivše škole, su se žalili na sve navedeno (bili ti ljudi odlični ili katastrofalni).elrania wrote:generalizirati ne bi trebalo i tu sam sama pretjerala, al ovdje iskreno prvi put čujem da netko nakon završene gimnazije govori da težina o kojoj svi pričaju nije precijenjena.
Ništa, ne preostaje nam ništa drugo nego pričekat Sammyeva iskustva iz prve ruke, nadam se da ga nisam obeshrabrio
- Jandra
Sutra se i ja upisujem.elrania wrote:karlovc, tj. karlovačka gimnazija.DrugsBunny wrote:Elri, o kojem gradu pričamo?
Isto prirodoslovno matematička.
Glupo mi je to kaj moram ić na napredni njemački, jer sam u osnovnoj školi učio 5 godina, ali zapravo nisam niš naučio. To će bit problem.
- elrania
uuu, sretno!Jandra wrote:Sutra se i ja upisujem.elrania wrote:karlovc, tj. karlovačka gimnazija.DrugsBunny wrote:Elri, o kojem gradu pričamo?![]()
Isto prirodoslovno matematička.
Glupo mi je to kaj moram ić na napredni njemački, jer sam u osnovnoj školi učio 5 godina, ali zapravo nisam niš naučio. To će bit problem.
moraš mi reć ko će ti biti razrednik
baš me zanima kog će ti dat iz eng., pov., bio i mat
bratić mi je sad 3. razred i pol ljudi koji su njemu uopće ne znam
bed zbog njemačkog.
- Jandra
Hvala
Javim sve kad saznam, nego, čuo sam čudne priče o onom nastavniku iz glazbenog. Malo je agresivan?
Javim sve kad saznam, nego, čuo sam čudne priče o onom nastavniku iz glazbenog. Malo je agresivan?
- elrania
nastavnik??
zbilja se svašta promijenilo
nemam pojma o njemu, al mogu pitati bratića kad ga vidim pa ti javim. ja sam mislila da još uvijek jedna žena to drži i ona je bila sasvim ok.
najviše ćeš problema imati kad dobiješ logiku i filozofiju, jer žena zaista ima bipolarni koji previše utječe na njeno izvršavanje nastavničkih obaveza i odnos s učenicima i ja sam na filozofiji svaki sat doživljavala veće šokove zbog nje. na ispitu svaku osobu tokom 45min preseli 10x, odvija ti penkale da vidi jel imaš šalabahter unutra, nekoj curi je provjeravala stakla od naočala...i došen iz engleskog je prepotentna rospija. ostali su ili ok ili se daju podnositi.
ak dobiš tanju ili lulića iz fizike, zakon, a ak ljubenko iz mat. žao mi je
u drugoj smjeni je bilo ekstrema kod prof iz pov, al ti te valjda neće zahvatiti. mislim da su možda i u mirovini sada.
zbilja se svašta promijenilo
nemam pojma o njemu, al mogu pitati bratića kad ga vidim pa ti javim. ja sam mislila da još uvijek jedna žena to drži i ona je bila sasvim ok.
najviše ćeš problema imati kad dobiješ logiku i filozofiju, jer žena zaista ima bipolarni koji previše utječe na njeno izvršavanje nastavničkih obaveza i odnos s učenicima i ja sam na filozofiji svaki sat doživljavala veće šokove zbog nje. na ispitu svaku osobu tokom 45min preseli 10x, odvija ti penkale da vidi jel imaš šalabahter unutra, nekoj curi je provjeravala stakla od naočala...i došen iz engleskog je prepotentna rospija. ostali su ili ok ili se daju podnositi.
ak dobiš tanju ili lulića iz fizike, zakon, a ak ljubenko iz mat. žao mi je
u drugoj smjeni je bilo ekstrema kod prof iz pov, al ti te valjda neće zahvatiti. mislim da su možda i u mirovini sada.
- Scarface
Ja nisan iša u gimnaziju već u zdravstvenu školu u Splitu, pa ne mogu govorit o njenoj teškoći sa svoje perspektive, al eto, mogu sa sestrine koja je u trogirskoj gimnaziji, goroj od 80 % splitskih gimnazija koju prolazi ka i elrania, s identičnim prosjekom i jako malo rada, i po svojim "cijenjenim" kolegama, koji su sve redom ili iz matematičke gimnazije (napuhani mioc) ili jezične il neke treće i po kojima najbolje vidim kakvi su i tamo vatali 5,0. Moja je škola bila, bar meni, prilično lagana, 5,0 san stvarno ima s učenjem koje se svodilo na pisanje domaćeg iz matematike i kampanjskog štrebanja par sati za ispite. Gimnazija ima neusporedivo više gradiva, naravno, ali eto, tu san sa tim pustim štrebosima pa mi 70 % njih može ****znatevećšta**** po nekom uspjehu. Oću samo reć kolko su te stvari relativne i same gimnazije nisu neko pravilo. Kad u to ubrojiš psihoze profesora i finte koje naučiš kod svakoga da ga zajebeš, pa di ti je kraj...
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.