Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Vorador

Post by Vorador » 24 Jan 2008, 12:48

Full Metal Jacket - odličan film. prva polovica mi je najbolja.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 24 Jan 2008, 14:04

John_Ryder wrote:Bridge to Terabithia - 10/10, oduvijek sam bio fan ovakvih filmova,ovaj film me oduševio,ima "ono"nešto posebno.
ah malo je takvih teen filmova o odrastanju

Fritz the Cat (1972)
-nije kontraverzan kao u prošlosti ali još uvijek zanimljv crtani za odrasle 8/10

Renaissance (2006)-zanimljiv spoj SF i noira 8/10
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

elrania

Post by elrania » 24 Jan 2008, 17:00

Boby wrote: Iako smatram film dosta dobrim mislim da je ipak zadnjih dvadesetak minuta dosta zamorno
cula sam komentare da je cijeli film poprilicno zamoran i bas ga zbog toga nisam odlucila gledati
budem mozda veceras; prisilit cu se :lol:

A$H

Post by A$H » 24 Jan 2008, 23:18

pun racku u ovih 1 tjedan ali onaju koji me najvise iznenadio...

D-War 1/10000na3 - koji bullshit...dobio je ovu jedinisu samo radi toga kaj se netko trudio oko efekata i zato jer film ne traje duze od 90 min.ahhh katastrofe..dugo takvo sranje ne pogledah..radije bi opet Dracula 3ooo pogledao..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

John_Ryder

Post by John_Ryder » 25 Jan 2008, 01:31

Stardust - 10/10 , little masterpiece.
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Dragonrage

Post by Dragonrage » 25 Jan 2008, 13:26

John Rambo 4,5/5 - Nakon skoro 20 godina od posljednjeg i čak 26 godina od prvog filma, prekaljeni ratnik John J. Rambo se vratio...veći, jači, žešći i bolji nego ikada u četvrtom i do sada najnajsilnijem filmu. No unatoč tome što se radi o iznimno nasilnom i krvavom filmu sa mnogo akcije, otkinutih udova i raznesenih glava te ispadnutih crijeva - posebice u drugoj polovici film, "Rambo 4" ipak nudi i jednu dozu dramske ozbiljnosti, jednu ozbiljnu poruku koja se krije ispod krvave vanjštine te nije samo "festival različitih krvnih grupa". No vjrujem da će mu mnogi ipak uz prejednostavnu i već prije viđenu radnju prigovoriti to pretjerano nasilje, no ono je tu ipak s razlogom. Film prvenstveno govori o okrutnosti rata i nevinim žrtvama koje često stradavaju bez ikakvih posebnih razloga.
Film govori o zvijerima rata koji više nisu ni vojnici već samo krvožedni manijaci koje uopće ne drže do vrijednosti života, bilo da se radi o ženama, djeci ili starcima. Dokumentarne snimke mučenja, otimanja i iživljavanja "vojske" nad civilima u Burmi kojima se film otvara su identične snimkama koje gotovo svakodnevno vidimo na vijestima kada slušamo o stanju u Iraku ili pak snimkama iz domovinskog rata (Ovčara, Vukovar), a kao što znamo, etničko čišćenje, mučenje i svi ostali oblici stradavanja nevinih u ratu (ako se to tako uopće može zvati) nikada nisu lijep prizor. S toga nasilje ovdje ima svoju ulogu, ima svoju priču i opravdano je koliko god će se nekima od toga okretati želudac.
Isto tako film govori i o tome da naime koliko god se neki ljudi trudili ispraviti i popraviti neke stvari diplomatskim putem, koliko god pokušavali uspostaviti mir u nekim dijelovima svijeta i koliko god bili predani tome, to na žalost nije uvijek najbolje moguće rješenje...govori nam o tome da je ponekad potrebno nasilje da bi se obuzdalo nasilje, da se ponekad zaista klin klinom izbija.
Stallone od početka pa do kraja drži sigurno sve konce u rukama. Režija je odlična, kamera također, akcija rastura u svakom kadru i poklonici odl fasion akcije koji će ići ovaj film gledati samo zbog toga će zasigurno biti i više nego zadovoljni. Zaboravite na CGI (doduše ima ga nešto malo da bi se što realnije prikazale rane), samo pirotehnika, maske i lutke. Tu je i izvrsna glazba, legendarna Rambo tema koju je još za original skladao Jerry Goldsmith. Jedino mi je žao što nema onog legendranog zvuka čegrtaljke koja je savršeno doprinosila napetosti. Film ima i glavu i rep te savršeno zaokružuje karakter glavnog lika.
Lik Ramba je u ovom nastavku dramski razrađeniji nego u prijašnjim nastavcima, te je po tom pitanju ovaj Rambo bliži originalu. Rambo je mnogo zreliji, što po godinama, što po razmišljanjima i može ga se shvatiti mnogo ozbiljnije nego ranije. Također Rambo je ovaj puta mnogo mračniji lik nego u prijašnjim filmovima, šutljiviji, samotnjak, nema obitelj niti ne mari baš za nju. Izgubio je vjeru u ljudsku dobrotu i stoga se povukao na osamu gdje živi već godinama, bez ikakvih spoznaja o tome šta se zbiva u svijetu i šta se promijenilo u njegovoj domovini. To je čovjek koji je prošao sve i svašta u životu i preživio kojekakva sranja te unatoč tome što već godinama živi u miru zna da se u njemu još uvijek krije jedan običan ubojica.
Jedino što zamjeram Stalloneu što nije još više ušao u dubinu priče, u pozadinu priče te što nije još više ušau u srž lika, kao što je to napravio kod Rocky Balboe i što nije još malo više pozornosti usmjerio ka drugim likovima.
Tako su misionari pomalo iritinatni idealisti koji vjeruju da će svojim mirnim pristupom promijeniti to društvo i zbog toga vam je gotovo drago kada ih uhvate, jer sve vi svjesni baš kao i Rambo da je to nemoguće. Plaćenici pak djeluju kao skupina nezainteresiranih i umišljenih (posebice njihov vođa) majmuna koji ili ne žele ili ne znaju baš najbolje raditi svoj posao.

No o tom, po tom..."John Rambo" je ipak jedno vrhunsko ostvarenje, ali ne za svačiji želudac. Nekima će vjerujem i dalje to biti jedna prilika za sprdnju...

Betmen

Post by Betmen » 25 Jan 2008, 16:32

Michael Clayton http://www.imdb.com/title/tt0465538/

jako zanimljiv film, isplati se pogledati :)

metallicat

Post by metallicat » 25 Jan 2008, 16:48

u jebote dragon, koji komentar :D kad sjedem na miru ću ga pročitat :lol:
Image

Unreal

Post by Unreal » 25 Jan 2008, 21:35

Hot Shots-zabavna parodija sa par legendarnih fora i zabavnim glumcima.
Ocjena 4.5/5

Betmen

Post by Betmen » 25 Jan 2008, 23:10

John_Ryder wrote:Bridge to Terabithia - 10/10, oduvijek sam bio fan ovakvih filmova,ovaj film me oduševio,ima "ono"nešto posebno.
preljep film, isto ova glumica mala predobro glumi

John_Ryder

Post by John_Ryder » 25 Jan 2008, 23:11

Betmen wrote:
preljep film, isto ova glumica mala predobro glumi
ko stvorena za svoju ulogu u filmu.

SPOILER

ja se rasplakao kad su rekli da je umrla.

END

Image
Image

Wendigo

Post by Wendigo » 26 Jan 2008, 12:40

Rambo (2008)
4,7/5

dr mladjo

Post by dr mladjo » 26 Jan 2008, 12:48

John_Ryder wrote:
ja se rasplakao kad su rekli da je SPOILER
hm...
@dragon - znači rambo je više bliži originalu neko drugom dijelu...lijepo

Children of Men (2006)-remek djelo pir prvom gledanju a bogme i pri drugom..10/10

Little Miss Sunshine (2006)-još jedan film us children od man koje valja pogledat jednom godišnje...10/10..i nije precijenjen.

Bottom Live (1993)-odlično,genijalno..osobito drugi čin kad im popusti koncentracija pa se obraćaju publici...9,5/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 26 Jan 2008, 12:56

dr mladjo wrote:
John_Ryder wrote:
ja se rasplakao kad su rekli da je SPOILER
hm...
Kakav SPOILER ? :evil:

Image
Image

dr mladjo

Post by dr mladjo » 26 Jan 2008, 12:59

pa reči jedan od najvažnijih događaja u filmu koji se događa na kraju filma...ako to nije spoiler ne znam...

Post Reply